Tore näha, et mu hoiatus isegi statistikas näha on. (Profdiagnostik OÜ (Paldiski mnt 102, Tallinn) ).
Mitte sassi ajada nimepidi, neil erinevaid putkasid.
Ei ole varem silma hakanud, aga Transpordiamet näitab oma veebilehel Eesti TÜV punktide statistikat (korduvülevaatusele määratud sõidukite %) "Turuülevaade sõidukid" sheet. https://www.transpordiamet.ee/tehnoulevaatuste-statistika
Vaikimisi näitab kõiki autosid, aga iga kasutaja saab ise listi muuta ja sättida sobiva vanusevahemiku.
Ei ole päris seesama vist? mida Saksa TÜV näitab, aga igati teretulnud lahendus, eriti kui arvestada, et see tuleb tasuta kätte :-)
EDIT: Soovitus TÜV-ile minejatele - hoiduge nendest kontooradest :-) :-) :-)
ÜLEVAATUSPUNKT Korduva %
Tallinna Linnatransport AS (Kadaka) 31,09%
Tallinna Linnatranspordi AS 25,00%
Haugas OÜ 22,98%
A-Ülevaatus OÜ (Kiiu) 22,26%
ABC Tehno OÜ (Mustamäe) 22,22%
Tachograph Invest OÜ 21,17%
A-Ülevaatus OÜ (Leola) 20,95%
A-Ülevaatus OÜ (Otepää) 20,26%
3D Auto OÜ 20,22%
Profdiagnostik OÜ (Paldiski mnt 102, Tallinn) 20,19%
Hiiu Autotrans OÜ 20,05%
Karikkad nutavad:))
Artikkel ei tõesta ega kinnita midagi, lihtsalt konkreetsed tuntud näod (Rain Epler, Koit Toome, Urmas Sõõrumaa, Desiree Mumm, Oleg Gross, Kai Realo, Peeter Koppel, Mallukas) räägivad endi kokku tõmmatud tarbimisharjumustest. Ju neil ei lähe siis nii hästi kui varem. Vaestel õnneks läheb, kui maksufestivaliga just nendelt on otsustatud proportsionaalselt rohkem raha ära võtta. https://ekspress.delfi.ee/artikkel/120365576/ka-rikkad-ja-ku
ulsad-hoiavad-raha-kokku-kain-nuud-uks-aste-odavamates-resto
ranides
Meeldib või mitte, ühe inimese transport ühe autoga ei kuulu meie jätkusuutlike tulevikustsenaariumide hulka. Ammugi mitte linnades.
Urbaniseeruminegi toimub muu keskkonna saastamise hinnaga, enda elektrivarustus ja toidutootmine silma alt ära ja urbaniseerujad tunnevad end rohelistena. Maal veetakse just praegu põldudele sõnnikut, ca 3 nädalat ei saa aknaid lahti teha ega õues pesu kuivatada. Linnas oleks kohe kisa lahti, aga maakate õigustest üle sõitmine on kosher. Õnneks maakad ei tee numbrit sellest. Sama medali teine külg.
Ps: ei saasta ka 100 seisvat autot. Lihtsalt ühed riknevad seistes teistest kiiremini;)
Ma siiski julgen meelde tuletada, et meil müüdava kütuse hind ei sisalda ausalt naftatööstuse keskkonnakahju. Igasugused Exxon Valdezid ja Deepwater Horizonid on klaaritud ennekõike ühiskonna varade ja vabatahtlike panuse eest. Kahju loodusele pole aga üldse heastatud... See ju ka kõlvatu konkurents ühishüvedeks mõeldud vahendite eest:P
Kuigi ma mõistan Kärsa seisukohta, ei nõustu ma sellega. Sest kui inimesel on vaja 20 autot, siis saab siit teha ka sellise järelduse: sisepõlemismootoriga auto on saast, sest inimesel on vaja 20 erinevat oma igapäevaelu elamiseks. Ei sobi üks auto kõigiks olukordadeks, järelikult kasutu ülehinnatud praht, eksole.
Võimalus tankida auto loetud minutitega täis on küll eelis särtsmobiilide ees, aga sellega ka eelised lõpevad ühe isiku transportimise vaates.
Olgu siinkohal meelde tuletatud, et ma ei pea elektriautot kuidagi paremaks ühe inimese jaoks (meeletult kulukas keskkonnale), aga linnades saab nii õhu puhtamaks. Ning maailma urbaniseerumise tase on juba üle 50%:(
Mismoodi siis looder23 oleks lahendanud olukorra, kus teda ülekäigurajal ründab liiklusreegleid rikkuv enesekeskne pedaaljalgne?
Ma olen täiesti kindel, et sarnaselt meilkehtivale peab sõiduteel pedaaliv jalgrattur andma teed ülekäigurajal tatsavale jalakäijale. Mida ta videos ei tee, vaid sõidab tuimalt peale.
Me võime ju arvata, et ta soovis elegantselt sõita jalakäija selja tagant pluusi riivates mööda, aga see ei jätkanud liikumist endise kiirusega, vaid astus tagasi, jäädes nii ülijuhi trajektoorile. Ning ülima häbematusena hakkas veel kätega end kaitsma, selmet kuulekalt maha langeda...
Et samal ajal saabus võitlusalale kaubik, oli kosmiline iroonia. Tõenäoliselt seotud pedaaljalgse varasema käitumisega ning saadetud karma olemasolu meelde tuletama.
Pigem tunnustagem kaubikujuhi reaktsiooni - pedaaljalgne ei sattunud rataste alla, sai vaid pelga tunnustava müksu põrkeraualt!
Pealegi - me näeme vaid ühte hetke ülekäigurajal. On võimalik, et kodanikel on juba varasemast mitmekülgseid kokkupuuteid ja pedaaljalgse pealesõit oli hoopis untsuläinud tapmiskatse...
Artiklis pole poolt sõnagi tuuma koha, aga kässari märjad unenäod ei lase teda sellest teemast lahti. Artikli sisu väga lühidalt järgmine: "Euroopa Liidul tervikuna tuleb liikuda sügavama föderatsiooni suunas. Kasvõi selleks, et riigid ehitaksid vajalikke tanke ja lennukeid üheskoos, mitte omavahel võisteldes."
Artikli alguses ju probleem selgelt kirjas:
"Ettevaatlikud sammud kasvõi laskemoonatootmise võimsuse tõstmiseks paljastasid halastamatult, kui olematu on pärast pikka rahuajastut Euroopa kaitsevõime.
Aga üldiselt sinnapaika see kõik ka jäi. Ei saadud kokku isegi tühist miljonit mürsku Ukrainale, mis seal’s ikka. Kunagisest raudeesriidest läände jäävate maade poliitikuid võib mõista, kui sisimas jääb Ukraina neile ikkagi „kaugeks riigiks, millest vähe teatakse“.
Meelega ei kustuta ega blokeeri, jääb nähtavale. Põhjus lihtne - hea näide, kuidas küsimus räägitakse sujuvalt kindlaks seisukohaks. Sulle see, et ma esitasin küsimuse, ilmselt pähe ei mahu?
Foorum on arutlemiseks, muide... Sõnade teise inimese suhu panek ei ole arutelu.
Teravmeelsused istu sisse omale!
Ma ei saa aru, miks sa seda tuumamalakat kohe sisse tood?
Ma olen juba öelnud siin foorumis või oli äkki kuskil mujal, enam ei mäleta, et Eesti kaitsemaks näiteks on laiahaardelise suunitlusega, mitte kitsalt konsentreeritud. Selle rahaga saab näiteks ehitada lasteaia, sest see on tuleviku kindlustamine! Ei tähenda üldse, et meie kaks lisaprotsenti, mis peideti kuhugi ära nüüd ülejäänu sisse, läheb raketi soetamiseks. Ehk siis Eesti juba teeb seda mustkunsti, Euroopal on meilt õppida väga palju, eriti, kuidas iseenda inimesi vaeseks koorida ilusate hüüdlausete taustal.
Kõike lugeda ei saa, aga pealkirja järgi tundub reaalne vaade asjadele olevat.
Mustkunsti triki alla liigitub ka igasugune tuumavihmavarjust lämisemine. Õhuvõngutamine, muud midagi.
Sa kae meil siin oma isiklik diktaator sirgumas. Tublilt areneda. Ma küll ei tea mis videot sina vaatasid, aga siin eile (29.03.2025) kell 10:14 pandud videos on selgelt näha, et jalgrattur keerab jalakäijale peale. Tavalisel inimesel võtab hetk aega, et olukorrale reageerida ( teaduslikult arvestatakse keskmise inimese reageerimise ajaks 0,8-1 sek) ja siis reageeriksi, astus eest ja kui käega poleks tõuganud, oleks obaduse rindkeresse saanud. Aga diktaatori hakatis Marko meelest oleks jalakäija pidanud eos ise kaubiku alla hüppama.
Noh, saada nüüd puhkama mind. Aga fakt jääb faktiks, jalakäija ei teinud absoluutselt mitte midagi valesti. Diktaatori hakatis Marko oleks käed laiali ajanud ning püüdnud: " Tule issi õppa!".
See (juba korduvalt igal pool jutuks olnud juhtumil põhinev) näide illustreerib hästi, kui madalale võivad langeda ametnikud, kui ettevõtja ei allu nende halduskiusule ja kuidas siis teda avalikult tühistama asutakse. Uskumatu just sellepärast, et ametnikule ei tekita see mingeid tagajärgi ja sellise väärtusmaailmaga inimestel on võimalik veel avalikus sektoris töötamist jätkata. Jutud tööjõupuudusest pole järelikult liialdatud... või siis on tegemist süvariigis toimuva ametnike omavahelise ringkaitsega.
¤¤¤Tööinspektsioon omakorda teatas sotsiaalmeedias, et Liiva käitumise puhul on tegemist korduva mustriga, sest tal on üle 30 000 euro suurune võlgnevus ka maksu- ja tolliametile.
«Väga inetu ja näotu on riigi esindaja poolt mõnitada, alandada ja anda avalikkusele ettevõttest vale kuvand, väites ja pannes võrdlusse tööinspektsiooni menetluse ja raskest majandusolukorrast tekkinud maksuvõla,» ütleb Liiva. «Kas tööinspektsiooni peadirektor või keegi teksti koostaja on teemas võhik või kirjutas seda tahtlikult, õigustamaks enda varasemat käitumist? Ajatatud maksuvõlg ei ole midagi erilist, vaid riiklikul tasandil reguleeritud ja aktsepteeritav. Mul on ettevõtjana valida, kas koondada töötajaid või jätta nad palgale. Palusin riigilt laenu ja teine riigiametnik mõnitab mind selle eest, et ma olen säilitanud üle 60 töökoha.»¤¤¤
Järgmine tsiteeritud lõik sobiks sama hästi ka majandusteemasse.
¤¤¤Mida teeb perekond, kui raha ei jätku? Ei pea ühtegi pidu, ei osta midagi peale hädavajaliku ja lapsed taskuraha ammugi ei saa. Mida teeb ettevõte, kui raha ei jätku? Kärbib kõike, mida kärpida saab. Keegi ei saa tulemustasu, keegi ei saa pidusse, investeeringutest rääkimata. Aga mida teeb riik, kui raha on rõvedalt palju puudu? Iga ministeerium maksab heldelt tulemustasusid, allüksustele korraldatakse pidusid ja loomulikult ei osta keegi oma raha eest kohvi ega küpsiseid. Kas riik on andnud oma parima?¤¤¤
¤¤¤Kärsa näited pikkadest sõitudest on head, aga Sa pole ju "keskmine Eesti elanik", kel liisingauto paneelika parklas töö-pood-lasteaed ringluseks.¤¤¤
Irw, siseinfo vastab tõele, aga siseinfo pealt ei tehta statistikat:) Neil on vaid registriandmed ja igal aastal ülevaatusel registreeritav odokanäit. Statistika puudutab kah keskmist autot, mitte keskmist kärssa. Mina panustasin (mh ka automaksulaekumiste ootusesse;) ligi 20 autoga. Naaber niisamuti. Kusjuures me kumbki ei kandideeri auhinnale, kellel on külas kõige rohkem autosid;) ja räägin praegu tavalisest külakesest, mitte oma autoentusiastidest koosnevast tutvusringkonnast, kellest väga mitmetel on minust kordades rohkem autosid. See kõik annab paratamatult oma panuse statistiliste keskmiste arvutamiseks ja see panus on märgatav, sest neid korter+autoliising inimesi on palju, aga teistel on jällegi autosid palju, mõnel terve kortermaja jagu, kuigi sõidab vaid ühega korraga (kust võetakse ka see statistiline keskmine).
¤¤¤Mina ei koge, et mulle elektriautot määritaks pähe rohkem, kui muud saasta meie ümber.¤¤¤
Pähemäärimine ei ole ainult temu reklaamid, vaid iga gaasi, elektri, tankla, automaksu jne arve, mis ei põhine turutingimustel vaid riiklikult koordineeritud turumoonutusel.
Pähemäärimine on suunav poliitika, kus maksumaksjate raha eest moonutatakse turgu nii, et muuta särtsuauto sobivaks ka neile, kellele miski muu sobib paremini, kuigi samal ajal on see nish särtsukatega ikka veel täitmata, kellele see särts sobibki suurepäraselt, aga nad lihtsalt ei usu seda eelarvamuste tõttu;)
Paljude puhul särtsutoetuste turumoonutus ei pane mitte eelistama särtsukat fossiilikale vaid ühistranspordile, sest auto ise on nüüd nii palju odavam. Odavamate autode klassis oli neljandik auto hinnast ikkagi räme turumoonutus. Praegu (enne toetuste lõppemist) üle viiendiku ostuhinnast ei kehti vist ühegi "pärisauto" puhul (parandatagu kui eksin). Selline ühte väravasse mäng maksuraha toel kõigi muude autode puhul oleks ennekuulmatu. Ma kah ei tunneta seda kui määrimist, pigem kui kõlvatut konkurentsi ühishüvedeks mõeldud vahendite eest.
Talitse keelt!
Jah tekitas. Seda küll autojuhina, kes alati perifeerset nägemist treeninud, seepärast on analüüsi tulem - ei olnud vaja (nii tugevalt) lükata.
Jalakäija tegevus tekitas küsimärgi? Sa siis ootad, et sulle otsa sõidetakse võimissu kraalsatuse mõte oli? Ei tea küll antud riigi reegleid, aga meil tuleb anda ülekäigurajal jalakäijale teed, mitte otsejoones ülekäigurajal olevale jalakäijale peale sõita.
Miks te räägite rumalusi? Unustab??? Läbisõit on endiselt vägagi tuvastatav ja mitte mingite arvutuste tulemusena vaid otseselt. Lihtsalt oskama peab seda asja.
kõige kindlam kui vaatad käigukastis läbisõitu. Kui ikka "miljardid" ette viskab, siis on keritud. Muidugi saksa preemiumid (näit.Audi) suudavad mingi aja jooksul (1-2 aastat) selle oma mälust "unustada", isegi el.õlitaseme kontrolli.
BMW-d jällegi mäletavad iga tankimist alates esimesest tankimisest.
Stop odo saab nii programmeerida, et iga 100 km-i kohta loeb 30-km-it ja 70 km-it läheb "korstnasse".
Kahtluse puhul on muidugi abiks visuaalne vaatlus läbi kogemuse.
### kremlitroll sai jälle ära torgata ukraina teemadel.
Täpselt nii on! Ta su asjakohase märkuse ka ebasobivaks juba kuulutanud.
Videos endas tekitab jalakäija tegevus küsimärgi kahjuks. Ei andnud teed, siililegi selge, aga selle eet kaubiku alla lükata? Hea muidugi, et see pidama sai.
Pole kuidagi seotud. Samasuguseid stseene on täis nii USA, UK, India, Hiina ja muud aasiariigid. Ukrainas lihtsalt on kaamerad olemas, et sellist asja jäädvustada.