Viimased sõnumid

akvedukt
10:09 29.03.2025
Tervelt kaks kretiini ülekäigurajal, kuid kumbki pole jalakäija...
v6sa
08:09 29.03.2025
Kärsa näited pikkadest sõitudest on head, aga Sa pole ju "keskmine Eesti elanik", kel liisingauto paneelika parklas töö-pood-lasteaed ringluseks. Miks Sa siis võitled võitlust, mis pole Sinu võitlus. Bensiini müüakse, diislikütust ka, sisepõlemismootoritega autode ostu-müüki pole veel keelustatud - milles paanika?

Et särtsmobiile tootvate ettevõtete turundusosakonnad väljutavad reklaamtekste, millel pole päriseluga mingit pistmist? Aga see on praeguse aja mood: valeta, valeta veel ja siis valeta ilusa lühikese seelikuga nooriku taustal ja rahvas ostab. Isegi siis, kui tal tegelikult seda vaja ei ole. Sest reklaam loob edukalt ilmajäämise tunde, kui Sul reklaamitavat ei ole...

Mingil põhjusel mina ei koge, et mulle elektriautot määritaks pähe rohkem, kui muud saasta meie ümber. Vaata ka: meestekosmeetika, kiirmood, nutitelefonid, investeerimistooted, ...
Kärss
01:17 29.03.2025
https://arileht.delfi.ee/artikkel/120366838/mihkel-nestor-ee
stlase-halb-tuju-parsib-majanduskasvu

Kahjuks järjekordne häma, kus palgast räägitakse aastates, inflatsioonist 3 kuu lõikes jne, aga oluline jäetakse üldse puudutamata. "Halva tuju" põhjus ei peitu mitte statistika numbrites, vaid inimeste usaldamatuses (alla 20% usaldab koalitsiooni!!) võimu vastu. See paratamatult puudutab ka tulevikku puudutavaid (ostu)otsuseid.

Miks? Kõik teame seda alates valimistulemuste teatavakstegemisest. Nii kaua, kui see "miks" põhjus pole kõrvaldatud, ei ole ju mingit põhjust ka optimismiks ega usalduse taastumiseks. Aga analüütik süüdistab ohvreid selles, et nad usalduse kuritarvitajaid pole võimelised enam usaldama... aga selliseid analüütikuid peaks siis ikkagi usaldama? :)
Kärss
01:07 29.03.2025
¤¤¤Kui meil ei oleks Euroopaliitu ja Nato seljataga ,oleksime ammu tagasi nõukogude liidus¤¤¤

Põhimõtteliselt võibki nõustuda sellega. EL ja Nato on küll erinevad asjad, aga kas kõik need riigid, mis pole EL-s ega Natos, on siis tagasi nõukogude liidus? Või on seal äkki veel mõni teine oluline muutuja, mis nende riikide käekäiku on muutnud?

Ma ei esinda mustvalget pooltvastu maailmavaadet, vaid üritan rääkida ikka asja sisust. ELi sisu oli kunagi vägagi erinev praegusest, meie liitumise ajal oli see mootor, juba pikka aega samal ajal ka pidur - mootor sunnitakse tegema rohkem tööd, kui sõidetakse pidur peal ning tanklas esitatakse arve ikkagi reisijatele... Ka Nato tähendust me mõistsime alles mõned kuud tagasi üsna erinevana sellest, millest praegu igapäevaselt artikleid ilmub ja mis selle teema alla ei sobi. Sellistest sisulistest ja väga põhimõttelistest asjadest mööda vaadates ei oma erilist kaalu ka poolt-vastu seisukohad.

Et ei jääks arusaamatuks, siis mu maailmavaade ei kattu mitte ühegi parteiga, ka mitte ligilähedaselt. Ootan lihtsalt, et poliitika oleks igal tasandil aus, läbipaistev, eesmärgipärane ja loodust säästev. Ainult eesmärkide osa siit on läbiräägitav;)
Kärss
00:53 29.03.2025
¤¤¤Tuletan endiselt meelde, et keskmine auto sõidab "mitte sittagi" kilomeetrit päevas¤¤¤

Täiesti õige fakt. Küsimus ongi rohkem selles, mida sellistest faktidest järeldada saab nende "sisse" vaatamata. Näiteks meie Mersu eelmise nädala keskmine kilometraazh tuli ca 140km/päevas, mille saaks statistiliselt lähenedes läbida vabalt igasuguse särtsuautoga (=auto seisis 6p nädalas ja ühel päeval tegi tiiru Panevežysesse, viies sinna 6 inimest ja 200kg ning tuues 2 inimest ja 900kg pagasi). Grand Cherokeega tuli mul samal ajal keskmiseks ainult 28km/päevas (üks 200km tripp ca 1,8t haagisega). Kastiautoga jäi sarnase kasutusprofiiliga nädala keskmiseks vist üldse natuke alla kilomeetri... ja ülejäänud kahel tööpäeval oleks tõesti võinud Volvoga lõbutsemise asemel sõita ka mingi särtsukaga... peaks vist hakkama kah kontoreid külastama, et keskmiste normide sisse ära mahtuda:)

Aga tõsisemalt rääkides - selliselt kujunevaid "keskmisi" ei saa suruda särtsukate rooli ka vägisi. Isegi, kui see mõnel päeval nädalas tõesti oleks kuidagi teostatav, ei oleks pere kolmanda auto valikute suunamine ratsionaalne ei majanduslikult ega ka keskkonnaaspektist.

¤¤¤Tesla visati välja rahvusvahelistelt autonäitustelt;)
https://www.iltalehti.fi/sahkoautot/a/a06ed617-0408-4c70-944
f-49fa8473b72a
¤¤¤

See lugu arenes edasi veel uues suunas:) Tsiteerin google tõlget.
https://www.iltalehti.fi/autouutiset/a/2c05ccbd-fbaf-4fbf-bb
5c-332f44a3d4ce

¤¤¤Kanada Global News teatab, et nii Elon Musk kui ka Tesla toetajad kutsusid üles kogu üritust boikoteerima/.../Võinuks ette kujutada, et maailma ühe silmapaistvama autotootja puudumine autonäituselt oleks vähendanud huvi näituse vastu. Tundub aga, et Tesla ärapõlgamisel oli vastupidine mõju. Tänavune näitus oli tõeline rahvahulga meelitaja. Külastajate koguarv, 138 000, oli näituse kõigi aegade rekord. Laupäevane 42 000 külastajat oli ka ühe näitusepäeva rekord.¤¤¤
Vastus .
19:05 28.03.2025
Kui meil ei oleks Euroopaliitu ja Nato seljataga ,oleksime ammu tagasi nõukogude liidus... Putin oleks sõitnud maatasa juba ammu väikeriigid nagu me oleme ja siis siit röövitud varade ja orjastatud inimetega hammustaks aina rohkem Euroopa riike.
63amg
15:53 28.03.2025
uus reaalsus-see on juba 10 aastat vähemalt nii toiminud.sõltub autost,mõni sõidabki ainult linnas ja tulebki keskmine alla 40-ne.mitte ainult keskmine kiirus,seal on muid asju mida analüüsida.nt. käivituste arv,airbagi moodulite tööaeg jne.
Deus
14:29 28.03.2025
Mississippi kaotas ära tulumaksu eraisikutelt.
fkp2
14:20 28.03.2025
kõik on kirjas juba, aga kui lugemine ka juba kortisooli taseme lakke viskab, siis peaks äkki pigem paar korda eriti rahulikult sisse-välja hingama?
Deus
13:30 28.03.2025
Võtame nüüd tuure maha natukene, ma saan aru, et ebameeldivused tõstavad adrenaliini ja kortisoolitaseme ülesse.
Kas tegu on 2008 aasta isendiga nagu teema alguses mainitud?
Kui jah, siis omaniku raamatu leiad siit:
https://www.fordservicecontent.com/Ford_Content/vdirsnet/Own
erManual/Home/Index?Variantid=1346&languageCode=EN&c
ountryCode=USA&marketCode=US&bookcode=O10615&VIN
=&userMarket=GBR&div=f&buildtype=web

Kui nüüd küsimus on hoopis tehniline, et tegid seal midagi, siis palun hinga sisse-välja paar korda enne kui kirjutad ja alusta otsast, et mida sa tegema hakkasid, võid juurde kirjutada ka, miks sa seda tegema hakkasid ja mis siis lõpuks lõpptulemus on. Struktuurselt palun, sest praegusest vihahoost on raske välja lugeda midagi.
fkp2
12:51 28.03.2025
kas see värk peaks süüte ajal mingit kütsipumpa ka käiama 20 sekki või misasi see piniseb seal? ja kas mingit normaalset juhendit on üldse saada kusagilt? mingid asjad kirjutavad, et 6x peaks 30 sekki pumpa käiama, aga kas see ongi siis aind see 20sekine pinin pos1 ehk süüte ajal või peaks siis pos2 ehk mootorit käiama 6x 30 sekki?
nagu mingi krdi girl directions on iga krdi fa***** juhend ka rsk
maaks
12:30 28.03.2025
ODO tagasi kerimine on eilne päev. Uus reaalsus:
https://mileage-blocker.co.uk/mileage-blocker/ (ilmselt 1 paljudest)
Autot ostes tuleb vaadata mitte läbisõitu vaid keskmist kiirust - kui ikka viimane on <40 siis on tegu väikesaare kirikuõpetaja autoga ilmselgelt :-)
filterkaputt
12:10 28.03.2025
mis teema see on, et peale filtrist vee välja laskmist(tuluke põles) läks see 63kw transa täitsa normaalselt käima, aga siis suri välja ja nüüd ei lähe käima ka enam ja mis klapp see kollane seal filtri peal on - sellega peab ka midagi tegema ??
vaktsiinidest
08:35 28.03.2025
muhv.30
07:38 28.03.2025
Läbisõit KINDLAST originaalne! (Juhul kui Silberautos just ei keritud....)
vag oli mul
07:09 28.03.2025
Mul oli 103 kw Läbisõit 400th juures võtsime lahti ja ei olnud sellel võllil häda midagi veel. Panime ikka uuega kokku tagasi . Kusjuures alates 180 -400 tuhat oli minu enda läbi sõidetud ja varem olin auto Saksamaalt ostnud . Ei paistnud küll et oleks lahti varem võetud. Need on originaal läbisõidud . Eesti pooled autod on kellad väiksemaks keeratud ,siis ongi 150 juures otsa saanud.
Deus
01:33 28.03.2025
Huiata saab igate pidi aga huiamine on iga ühe enda eralõbu. Avalikult seda infot ei saa jagada, milline ülevaatuspunkt lubab "kempi" ehk siis kinni keevitatud või pliid täis valatud diffrit ja milline mitte. Ma seletasin ära sulle, kuidas päriselt testimine käib, ülejäänud on erand, vastutulelikkus ja asi, mida avalikult ei reklaamita. Kui su idee on välja õngitseda siit foorumist ülevaatuspunkte, kes lubavad keevitatud diffriga läbi, siis see on ebaõnn sul, ei saa siit teada. Teema suletud.
jaakbensupaak
01:14 28.03.2025
Redditis justkui inimene, kes on nii läbi saanud?
https://www.reddit.com/r/Eesti/comments/1032kts/comment/j312
37z/

Siin mõned ülevaatajad ka. Kuis nende nägemus asjast?
Deus
23:08 27.03.2025
Pidureid kontrollivad rullid lähevad erineval ajal tööle. Keevislukule sarnanevat lukku pole olemas maailmas, on kas automaatselt lülituvad/rakenduvad või käsitsi lülitatavad. ehk peab olema võimalus lahti ühendada. On endalgi üks kord lukk peale lennanud, siis pani auto kohe minema rullidelt, sest nii vahekast kui ka sild oli lukus. Julgem ülevaataja keerab kardaani lahti, kui teab, mida teeb ja targem autoomanik teab, kust kohast saab enda masina veoskeemi käimakastist ja/või vahekastis lahti ühendada. Ma ei olnud tollel hetkel tark.
Sinu puhul puuduvd kõik vabandused.
Deus
22:56 27.03.2025
Lisaks USA'le on tuumamalakas ka Prantsusmaal ja UK'l. MA UK doktriini ei tea aga prantslaste tuumadoktriin on alati olnud, et lase enne, küsi pärast küsimusi.

Pensioni kohta ei tea, ma näen, et riik kogu aeg kannab raha mulle. Ju olen midagi valesti teinud.