MNT andmetel on auto Eestis sõitnud üle 130 tuhande, seega on õige läbisõit julgelt üle poole miljoni. Need vanad diisel mersud on vist tõesti igiliikurid.
No offence, aga sa oled natuke lihtsameelne, kui sa ei suuda kaugemale ette mõelda, kui 1 samm ja arvad, et kui inimene ei sõida autot vanarauks, siis on see toodud müügiks. Hooldus või hooldamatus ei puutu üldse asjasse. Taustakontrolli lihtsus ei mängi samuti mingit rolli. Heal juhul tehakse maanteeameti check (mis on korrektne kuna kerimine on toimunud enne arvele võtmist) ja mõni tublim üritab VIN koodi googeldada. Samas, kas subjektiks olev 9-10a vanune auto vääribki põhjalikumat ja ressurssi nõudvamat uuringut?! Loo mõte on selles, et olenemata numbrist armatuuris, tuleks vaadata eelkõige auto seisukorda ja sellest lähtuvalt otsus teha.
Korralik hooldatud auto sõidab vabalt 400-600 000km. Oletame, et auto eluea äärealal, kus ta seisukord on täitsa ok (läbib ludinal kontrollid ja ülevaatused), keritakse maha 150-200 000km, siis auto ostja teeb vale otsuse valiku, sest üsna pea hakkab pihta olukord, kus üks jama ajab teist taga kuni midagi olulist annab otsa. Kas auto ostja on süüdi, et tegi vale valiku kuna teda peteti müüja poolt, et masinat on palju vähem ekspluateeritud kui tegelikult?
Auto ostmisel ei osteta ainult masinat, vaid ka ootust, et teatud perioodil on võimalik temaga murede vabalt toimetada ning kindla elulise probleemi lahendust (liikumine punktist a punkti b-ni või kauba transporti).
Seega on väga oluline, mis on auto tegelik läbisõit, mitte ainult seisukord. Täna hea auto seisukord ei tähenda veel murevaba lähitulevikku, mida tarbija ekslikult ostis. Odomeetri muutmine parema müügitulemuse saavutamiseks on pettus oma tähenduse ja sisu poolest.
Sa tuled jah täitsa oma teemaga. Keegi pole väitnud, et kerimine on OK ja aktsepteeritav, aga sellest hoolimata seda tehakse nagunii. Mõni postitus tagasi üks kodanik ei saanud aru, miks peaks kerima enda tarbeks toodud masinat.
Seni kuni kerimine pole Eestis samas staatuses, mis Saksamaal, on siin väga keeruline müüa 400K+ sõitnud masinat. Näide hetkel auto24 müügis ligi 15K sõiduautot, millest 400k+ läbisõiduga tervelt 85tk (0,6%). Well...
No selle A3 puhul selline läbisõit erilist rolli ei mängi.
Kui õlid filtrid õigel ajal vahetatud kestab see 66kw moto vabalt milli ära ja rohkemgi veel
Einoh motomehed jälle kohal...ostke autot, mitte läbisõitu... auto koosneb tuhandest eri detailist ja see ürgne moto üksi ei suuda seda autot igavesti liikumas hoida.
to hehhee, ju ma siis olen lihtsameelne kui ma ei peta, varasta, susserda ega optimeeri, aga kui sa juba mõtled pettusele, et kuidas pärast autot lihtsam müüa, siis ei ole see toodud endale, vaid müügiks. sõida see auto vanarauaks või mitte, see on su enese asi, aga kui sa seda kerid enne eestisse registrisse võttes on see auto müügiks ja kõik. ei ole vahet, kui kaua sa seda autot enda käes hoiad ja kasutad. või on tõesti enesel ilusam, puhtam, muretum ja kuivem tunne sõita, kui auto odol väiksemad numbrid ees? ikkagi ju nii väikese läbisõiduga auto. kui sa enesele midagi korrutad, siis usu, sa hakkad ise ka seda uskuma.
Vähem demagoogiat looder, rohkem villa. Mul viimase kolme kuuga läbisõidunäidik kerkinud 13 tuhande võrra ja aeg-ajalt on endalgi peast läbi käinud mõte, et enne järgmist ülevaatust võiks kruttida ning 4-5a pärast reaalse 500+ tuhande asemel viisaka 300ga müüki panna. Seda pärsib küll liikuri hinnatase versus iga-aastane summa kerimisele ning (jällegi tänu madalale turuväärtusele mitte väga palju maksev eksperiment) soov vastava kilometraazhiga masin ostas 10 sendiga oksjonile panna.
Heaoluühiskonnas nii ongi. Idaeuroopas ja Venemaal ei ole paljudel inimestel võimalik uut autot osta. Paraku kuulume ise ka oma elatustasemelt endiselt samasse punti ja kasutatud auto on asi mida ostetakse. Madala elatustasemega riikides on kasutatud endine luksusauto ka asi mida saab teistele näidata. Kui elatustase tõuseb siis kaob võimalus selliste asjadega edvistada.
15 aastat tagasi olid ajad kui enamus inimesi ostsid kasutatud mobiiltelefone ja vaadati imelikult inimesi kes ostsid uue. Öeldi, et uus maksab ju nii palju ja poest välja astudes on kohe 30% telefoni väärtusest läinud. Täna ostab enamus uued ja keegi ei mõtle selle 30% peale. Ehk mingi areng on toimunud. 15 aasta pärast ehk on sama seis ka autodega.
vau, teeme teema, kuhu sätime üles juba 25 lehekülge autosid, mida on keritud, koos tõendamisega, sarjame kerijaid, keritud autode müüjaid ja ka keritud autode ostjad saavad oma koosa...aga kui ise suudan kerida nii, et erilist jälge maha ei jää, vot siis olen õige mees ja kõik on korras. siis inimene lihtsalt suudab mitu sammu ette mõelda ning ei ole lihtsameelne.
Ei ole isiklikult eriline tuuleveskitega võitleja - kel vaja seebikasti otsast oma moraalset üleolevus demonstreerida, palun väga. Kui kerimine ei oleks niivõrd levinud ja karistamatu tegevus, ei mõtlekski.
ah, et kõik siis peab käskude, keeldude ja karistustega piiratud olema, et millelegi mõtlemisest loobuda? ja ise vingume, et elu on üle reguleeritud, käske keelde liiga palju.
sinu kiiruste ületamiste, maksude mitte maksmisest ja põhimõtteliselt ka odo kerimisest on mul täiesti ükskõik, aga ära tule pasundama, et teised kõik ei tohi kiirust ületada, see on paha, makske makse, maksmata jätmine on paha, ärge kerige odosid, sest see on ka paha, aga vot mina, kui vaja kiiremini kohale jõuda, siis ma ületan kiirust, see on hea, maksan vähem makse, elan siis paremini, see on ka hea, kerin odot, et autot lihtsam müüa, see veelgi parem. aga teised...vot teised ei tohi, see on paha, sest siis võib äkki mulle mingi kahju tekkida või mingist hüvest ilma jääda.
Paistab, et petmine on inimestel kõvasti veres ja kui on võimalus, käitutakse ka vastavalt. Eks õigustusi võib tuua igasuguseid- inimesed ei osta suure läbisõiduga autot, sestap ma keringi, raha saab rohkem väiksema läbisõidu eest, sestap ma keringi, teised kerivad ju ka, sestap ma keringi, ega auto sellest halvemaks ju muutu, sestap ma keringi, see nii süütu vale, sestap ma keringi...
Aga eks see maailm valedel püsibki- alates nö tipptegijatest, kes liigutavad riike ja valitsusi kuni kõige tavalisema lihtinimeseni, kes püüab seda piskut, mis igapäevaelu annab, kuidagi suurendada.
Aga jõudu teile ning küll karma omasooodu toimetab- teed teistele halba, saad ise samamoodi tagasi.
Ema Teresad võivad nüüd jalga puhata, pole ma ühtegi liikurit kerinud, kuid turg ja kontrolli puudumine tingib olukorra, kus aus 500k auto jääbki müüki, samas kui "238tuhat", tegelik 700 on nädalaga läinud.
Põhiline argument ongi alati see, et auto on aus, aga keegi ei osta. Paistab, et kõik teavad, et kõik kerivad, kuid keegi ei taha osta ausat kaupa. Kõik teavad (sisimas muidugi ei usu), et auto on sõitnud 700 000, aga onaneerivad ennast vaimselt vormi armatuuris ilutseva 172 000 numbri vaatamisega.
Kuid kui tegu hea autoga, mis sa temast siis müüd? Ah et tahaks paremat, uuemat, uhkemat, ilusamat? Uut sa ju nagunii ei osta, seega põikad ikka sinnasamma kasutatud autode turule, kus saad samasuguse "ausa" keritud auto. See ongi karma- petad teisi ja saad ise samamoodi petta.
Või on su autol ikka miskit viga, et müüa tahad?
seepärast lähebki valge mees salongi ja ostab sealt. isegi kui mitte päris uue, siis vähemalt väga vähe kasutatud, aga vähemalt tagatud ajalooga.
kui ei jõua osta, järelikult pole see auto sulle jõukohane. nii lihtne ongi. igal autol on hind: tegelikult hea audi maksab palju. seda ei jõua ju osta. aga audit tahaks nii väga ju. kus on nõudlus, seal on ka pakkumine. nii pakutaksegi keritud raipeid ja kiidetakse veel takka.
kui saaks selle kerimis ja vuhvimisbisnise kuidagi kontrolli alla a la belgias toimiva süseemiga, siis jäävad need petised bisniseta ja ka maanteel on vähem kraami, mis ilusa välimuse ja nime juures tossavad nagu vanad auruvedurid või on kohe-kohe laiali kukkumas.
Et mitte lennukiga tagasi lennata, siis ostsin Saksast kunagi ühe korraliku rahvaauto, millel kõik rihmakleepsud ja hooldusraamatud - läbisõit oli vist umbes 360 000 km. Kõik pered käisid vaatamas ja imetlesid ning kiitsid autot taevani, aga ära ei ostnud - läbisõit olevat liiga suurt. Võtsin taskukalkulaatori ja näitasin, et vaadates auto väljalaskeaastat tuleb päevaläbisõit väga ok - tavaline töölkäimiskilomeeter, kõik noogutasid kaasa ja läksid minema kahetsusega, et küll ilus ja korras auto, aga läbisõit näed kehva. Lõpuks müüsin auto odavamalt kui ostsin, sest raha oli tagasi vaja ja sai kohe mahamüümisplaaniga ostetud. Järgmine kord kui Saksa asja oli ja pakuti sarnast autot, ütlesin et ei saa osta, näed Eestis kaubaks ei lähe - vaadati nagu idiooti ja öeldi, et meil kõik sellises vanuses autod sellise läbisõiduga. Jutu mõte - siin foorumis kiidavad kõik, et läbisõit pole oluline ja oluline auto seisukord, aga kui ostuks läheb, siis millegipärast tahetakse ikka alla 300 tuhat läbisõitu näiteks 12-15 aasta vanustele autodele. Olen elu jooksul mitu korda müünud suure(õige) läbisõiduga auto, loomulikult nii odavalt, et nutt tuleb peale ja ostjaks isik(see tuleb pärast välja) kes tips odot krutib ja hiljem auto müüdud nn turuhinnaga loetud päevadega. Mis te ise arvate miks nendel järelmaksudel ja muudel firmadel palju odavaid ja "häid" autosid müügis - eks selle pärast, et kuhugi /kellelegi tuleb oma vana auto müüa parima hinnaga ja kui nemad ainukesed kes tahavad osta... Seega seni kuni on nõudlust, seni on ka pakkumist.
Tuleb meelde kuidas Ivar Vigla omal ajal laulis:
"Kui homme näen vanu tuttavaid
räägin neile kirbutori seiklustest vaid
ja surnud autod laeva lükkan taas
Soome,Soome - perkele Soome ma tahan sinna saada (yy kaa koo nee) "
Kuulutusse pani ärikas tagasihoidlikult 199 000, tegelik 203 300- ilmselt müük ei edene kui näit üle 200. http://www.auto24.ee/used/2382201
WF0BXXGCDBWG57924
http://biluppgifter.se/fordon/KKN111
Omanik vastab-Tere!!! Kas soovite autot osta või on lihtsalt nii igav et sobrad teiste müügikuulutustes ??? Olete viinud ennast hästi kurssi et seda autot on keritud mina seda ei teadnud kuna ostsin sõiduki täna eestist !!! Aga järgmine kord kui soovin endale soetada sõidukit poordun teie poole !!!
Mina soovisin seda autot osta (õigemini oli mul huvi). Oleks siis sellest kerimisest piisanud, teen väljavõtte subaruclub foorumist:
Jah, käisin täna vaatamas. Põgusal ülevaatamisel avastatud vead:
* Tagaots täiesti lääpas
* Istmekinnitused rämedalt roostes
* Tagumiste usteavade alumised nurgad tunduvad hakkavat rooste minema
* Istmed kulunud
* Juhi uks paigast ära
* Esiklaasis mõra
* Udutule klaas mõradega
* Kolks esisillas imo. Kuna kolinaid ja müra oli rõvedalt palju, siis ei saanud ka päris hästi aru http://www.subaruclub.net/foorum/viewtopic.php?f=8&t=650
4&start=1275
Lõppkokkuvõttes, miks on vaja müüa pa*ka ja oma nime maha teha? Võiks olla vähemalt aus!
Enjoy!
Olete viinud ennast hästi kurssi et seda autot on keritud mina seda ei teadnud kuna ostsin sõiduki täna eestist !!!
Ei tea, kas see müüja ise ka oma juttu usub. Tal ju mitmeid kuulutusi , kus müüb Rootsist toodud autot või ostab ise alati Rootsist tooduid autosid, et hiljem ise müüa. Üks näide selle kohta. http://www.mototehnika.ee/kasutatud/auto.php?id=2326064&
cache_missing=1 sama telefoni number, ainult nime muutus on vahepeal toimunud.
Sellised müüjad seda autoturgu rikuvad, et ostjad enam ka ausaid müüjaid ei suuda usaldada. Millal ükskord küll selline petmine ära lõpeb ?
http://biluppgifter.se/fordon/KKN111
Omanik vastab-Tere!!! Kas soovite autot osta või on lihtsalt nii igav et sobrad teiste müügikuulutustes ??? Olete viinud ennast hästi kurssi et seda autot on keritud mina seda ei teadnud kuna ostsin sõiduki täna eestist !!! Aga järgmine kord kui soovin endale soetada sõidukit poordun teie poole !!!
Tal mingi paarimees sattus liinile paar päeva tagasi ja ma põgusalt mõne küsimuse esitasin, mulle öeldi veel ls 301k ja hind 5000 eur. Et toovadki Rootsist autosid... ja varuosi ja katalüsaatoreid :D
Ju see on Jämejala meeste eksperiment.
Varsti kirjutatakse, et:"Näe, panime originaal läbisõidu kirja aga keegi ei soovinud, aga niipea, kui läbisõidu "õigeks" kruttisime, oli auto 6 päevaga läinud!"
Ehk rahvas ise soovib seda kerimist ja kui vaadata, siis auto24 soosib!
Sest rahvas ju tahab!
Läbisõit on üks teema, aga palun selgitage keegi, kuidas selline asi üldse võimalik on? Nagu päriselt ka?! Lihtsalt, kuidas see üldse võimalik on? Selline tegevus võib lõppeda kellegi jaoks fataalselt.
Ka Eestis tehakse palju kallimate autode palju hullemaid lakse ka ilma kerepinkide jms luksuseta. Pole kasutaja, ära siis enam juutuubi süvene, kui päriselu kajastamine hüsteerika majja toob :D
ja mida koledat me siis nägime- väändunud esiotsaga käru sai uuesti sirge esiotsa ning kui keegi arvab, et järgmine avarii on letaalne, siis tegelikult pole vahet- sõltuvalt laksu tugevusest väändub see esiots jälle kõveraks ning vaid löögi tugevus on see, mis määrab suremuse- kui ikka 90km/h laubaka paned, ei päästa vist ka tehaseseisus auto. iseasi, kas peale taastamist ka uued turvapadjad pandi.
Sirgeksvenitatud ja vahepeal gaasipitsiga kuumutatud detailidel seda tugevust enam ei ole, mis uutel külmvaltsitud detailidel, see on õige. Järgmine sama tugev pauk ulatub sügavamale. Samas võib olla, et sellele autole lonžeroni ei müüdagi, mida siis teha? Ikka seda, mida videos nägime.
Oskaja mees on, tegutses võimaluste piires.
Ma just tahsin mainida, et esimene poolraam ju sisuliselt lõõmutati. Tähendab,nõrk koht ongi seal. Videos me ei näinud selle koha karastamist. Aga muidu pandi kõik paralleelid ja tsentrid laseriga paika. See tagab, et kerepaneelid kenasti peale istuvad.
Pigem minu küsimus seisnes selles, et kuidas on see võimalik just jur. poolelt? Kas ei peaks sellise mahuga kollapsi läbielanud autod mitte kohustuslikult pressialla saatma? Jah, vennal on kuldsed käed.. kuid need käed on ka kuskile perre "surmatoovad" käed. Kurb on mõelda, et heauskseid ja naiivseid ostjaid ju siiski jagub.
Läbisõidust rääkides, siis ostsin oma praeguse auto 2013 dets. (uuena). Tänaseks olen läbinud ca. 90k km. Paar kriimu on auto esistangel seoses libedaga garaaziukse vastu libisemisega. Vanus juba surub peale ning edevus ei sunni enam autot vahetama väga tihti.. ehk siis.. tean juba, et uuel aastal kerib ca. 50-60k km peale seoses maakodu soetamisega. Kuhu siis müün mõne aasta pärast 300k km sõitnud auto? Eriti, kui sellised "kompud" ja alla sajatuhande sõitnud autod turul laiutavad...
Eestis vist ei tohi selliseid romusid taastada, aga LV ja LT vastu ju ei kehti seadusandlus?! Seega, import on ju lubatud?
Kas me mitte pole olukorras kus on odavam lasta romu korra LV/LT registrist läbi ja siin taas turgu suunata?
Tglt ikka jube mis autoturul toimub...
Olen viimased 9 autot uuena vaid ostnud ja kummardanud siiani Volvo brandi (nüüd muidugi see mark minetas end minu jaoks), kuid ringi vaadates ei oskaks enam kasutatud autode turul nt. midagi eelistada markide osas.. hea kui teaks, et satud selle õige otsa.. olgu see, siis Dacia, Fiat või BMW...
kui on nõudlust, on ka pakkumist. kõik tuleb sellest, et inimesed on üdini autousku ja mida uuem, kallim, suurem, läikivam, seda ihaldatavam. oleks kõik rahulduksid fiestade või golfidega, poleks ka turg nii räpane.
minu jaoks arusaamatau asi, kuidas maksta võib aastanumber- kui mõned aastad vana auto on 300 000 läbi sõitnud, aga hind on ikka nagu uuel, siis minu mõistus seda loogikat ei söö. peksa või kaikaga, aru ei saa.
No pole ime, miks liising enam USA-s mahakantud masinaid ei finantseeri :) Aga siinses teemas on huvitav eripära, paar lehekülge on teateid keritud masinatest ja siis ilmub alati mingi päss välja jutuga "Hõhõhõ, mis vahet sel on, oluline on vaadata üldist olukorda". Kui on keritud masin, siis ma ei vaevu rohkemasse süvenema. Sama kehtib kõiksugu muude signaalide kohta - Päritolu Itaalia, Prantsusmaa, CNG masinad Rootsist, varjatud VIN .. neid signaale on palju. Ja no kindlasti, hea asja saamiseks peab rahakotiraudu ikka avama rohkem.
nok ui ei vaata keritud masinaid ja saksast, itaaliast, rootsist jne siis jääbki üle ainult osta uus salongist.
Ka eestist ostetud autod on kindlasti keritud kui uuele omanikule lähevad tegelikult.
ja esindused ei taha ka eriti avaldada viimasel ajal seda kas on keritud, isegi kui seda teada saavad.
No mis mõte sel on- maanteeametis kirjas mai 2016 192 000km, praegu ilmselt juba 200 ees, nemad panevad ikka 180 000. http://www.auto24.ee/used/2388763
irw... diisel, kortsus nahkistmed, mahtuniversaal, 8a vana, vin koodi pole, toodud hollandist, tartu müüja- raske vist arvata, mis tegelik läbisõit on :)
üldiselt suht räigelt saad tünni küll kui ilma taustakontrollita ära ostad ja siis kuskilt teada saad, et pool milli haihtunud. ok, auto võib ju suht korras olla ja normaalselt sõita, aga kas selline auto oleks väärt olnud küsitud hinda või poole vähem, on omaette teema. aga et makstakse aastaarvu ja iluvõrel oleva märgi eest, siis ärikad aina õitsevad. maksad raha ju ikkagi eeldusel, et kirjade järgi paar sotti sõitnud mersu on veel suht kobe ja ressurssi jätkub edaspidisekski.
Ükspäev hakkasin mõtlema, et miks kõik inimesed euroopas müüvad oma auto maha kui selle läbisõit saavutab 160-180-200 000km- kas see on mingi murdepunkt nii inimese psüühikas kui tehnika vananemises, et tingimata tuleb maha müüa. ja siis tulevad mängu järgmised inimesed, kes heameelega ostavad sellise läbisõiduga auto, sest see on kena, värske ja tervisest pakatav. sakslased on justkui kollektiivse kokkuleppe teinud- 180 000 on ees- kähku müüki. aga et karm tegelikkus on hoopis teistsugune, et siia jõuavad tegelikult 300- 400- 700 000 sõitnud autod, on selline avalik saladus, millest keegi kõva häälega ei räägi, sest kuidas sa ütled naabrile, et äh, pool milli sõit...
See on plekikõks- isegi stange peaaegu terve, seega poolraam vigastusteta. Kapott, radikas, stange, väikesed mõlgid tiival- ainult juppide vahetamise vaev.