Enne oli ta Kaarel Põldoja Tartust,
hetkel on ta Kristjan Palusaar Viljandist.
Müügis on Volkswagen Sharan 4 MOTION HIGHLINE 1.9 TDI 85kW,
mis lisaks kõigele muule on paar aastat põhiliselt tagumise käiguga liigelnud.
johhamtohham
nii huvi pärast küsin et miks just see seat huvi pakub?
näiteks eesti ajalooga toledot on eestist rohkem saada.väikse läbisõiduga nii diisel kui bensiin. kummalisel kombel paistab ka leon kallim olema.sama auto põhimõtteliselt
ühes seltskonnas (kus olid ka automüüjad) kasutatud autode läbisõitudest. Üsna kuumaks läks, kuni tegin nii. Võtsin auto 24 - st aasta vanused 50 müügis autot, liitsin nende läbisõidud kokku ja jagasin siis 50. Niisiis tuli keskmiseks aastaseks läbisõiduks 57000 km! Millegipärast vaidlus lõppes?
Keskmise auto24.ee kasutaja paradiisis(Loe Saksamaal) ostetakse ca 75% uutest autodest firmade poolt, kes siis kasutavad neid kuni 3 aastat. Aastased läbisõidud ongi ca 50tkm. Seejärel lähevad oksjonile, kus siis ostavad need omakorda väiksemad diilerid ning sealt jagunevad autod 2-ks. Eraisikud/firmad enamvähem 50/50.
Siis tekkib läbisõitudes ebavõrdsus. Eraisik sõidab ka seal 15-20tkm aastas, firma kasutuses aga 30-40.
Edasi oskate juba ise, palju peaks olema ls 5-6a vanal autol. Loomulikult esineb äärmuslikke statistilisi kõikumisi, aga usun, et suured piirid on paigas.
Asi on natukene imelik.
Rootsi paberite järgi peaks see auto olema helesinine.
Piltidelt see küll välja ei tule.
Lisaks veel see, et nende info järgi ei ole see saan alates 2012 liikluses osalenud.
TÜV statistika järgi on Saksamaal keskmine sõiduauto läbisõit 14000 km. aastas.
Loomulikult esineb kõikumisi aga täielikku jama pole mõtet ajada. Lisaks veel, et miks peaks üks normaalne inimene, kes osteb poest uue auto, tahtma temaga sõita rohkem kui 150000 kilomeetrit. Olenemata kui pika aja jooksul see maa läbitakse.
Targutamise asemel palun süvenege.
P.S. minu abikaasa sõidab autoga aastas umbes 7000 kilomeetrit. Mis siis tema autoga 3 aasta pärast teha?
Ja lõpuks korduvalt tambitud teadmine, et ei ole ju mõtet Lääne-Euroopast siia tassida ei madala, ega keskmise läbisõiduga autot, kuna need on lihtsalt liiga kallid.
kui lüüa rusikaga lauale ja arvestada aastaseks läbisõiduks 50000 km. siis on siin petturite paraadil petta saamise protsent kordades väiksem, ei muud.
tamoti sugused usuvad vist ikka veel tõsimeeli, et eestisse tuuakse müüki saksa koduperenaiste vähesõitnud luksusautosid. kui tamoti naine sõidab 7000, siis minu abikaasa kaks korda rohkem.
Tere.
Uue auto esimese paari aasta läbisõit ongi suurem, kuna uue auto ostu kriteeriumiks on usaldusväärsus. Teiseringi ostjale see oluline pole ja selle inimese läbisõit ongi väiksem.
Kui 80% autosi on manipuleeritud läbisõiduga ja 20% on korrektsed, siis on ju võimalik leida ka aus auto.
Ei pea ostma autot millel puudub hooldusajalugu margiesinduses. Jah, kõige odavamat autot ei pea ostma, kuigi enamuse jaoks on hind tähtsaim argument.
Ja Eestis sõitnud autot ei osta ma vabatahtlikult kindlasti, sest keskkond on lihtsalt nii vilets ja mentaliteet vale. Eesti autod on paari aastaga täiesti otsas.
Sellepärast tulebki auto Saksamaalt tuua. Hind ei ole määrav, seisukord on.
Kindlasti on võim alik leida Saksast õige läbisõiduga auto. Sama kindlasti on võimatu seda Eestis vaheltkasuga maha müüa.
Internetiajastul ei ole just üleliia keeruline võrrelda Eestis ja Saksas sarnaste parameetritege (v.a., läbisõit, varustus) autode hindu.
Raske uskuda, et kõik Saksast autode toojad heategevusega tegelevad.
Mida sa TaMot (registreerimata) räägid et Eesti autod kahe aastaga täiesti otsas. Tule vaata minu autod, mis on juba 2,5 aastad vana ja Eestis uuena ostetud ja näeb välja nagu uus.
Väidetavalt ei too tänasel päeval oluliselt ükski autoplats autosid Saksast väid kusagilt a la Leedu platsidelt.
See et keegi arvab, et siia tuuakse odava raha eest 100 000 km sõitnud autosid, võivad oma rahuks seda edasi arvata.
Ise ostsin auto mis Saksas oli ca 1,5 a sõitnud ca 100 000. Eraisik tõi siia ja sõitis siin ca 24 000 poole aastaga ja hetkel on 4,5 a vanal autol ees 193 000 km. Tundub, et mul käivad päkapikud rsk edasi kerimas :P
Ära endas nii kindel ikka ole, ei ole see müük nii lihtne midagi. Müüjaid palju, odoka kerijaid palju, kes müüvad oma kerituid autosid odavamalt ja ostjad vaatavad hind ning usuvad keritud autode läbisõitu. Müün ka ise Saksast toodud õige läbisõiduga autot, aga pole veel senini lahti saanud, sest minu on hind pisut kõrgem.
Autot Saksat tuues jääb ju ikka Leedu ette kust pead läbi sõitma, nutikamad toojad tellivad autod Leetu Leedu treileritega sest Leedukatel hind tunuvalt odavam kui Eesti treiladel ja sealt tuuakse auto maad mööda siia ning ongi meil mõnede arvates platsid Leedust toodud autosi täis.
ma olen automüüja. Pole kunagi kerinud, ega Leedust toonud autosi.
Kallid autoostjad, palun vältige selle sõiduki ost, mis on paberite järgi toodud Itaaliast/Prantsusmaalt.
Ma olen ise püüdnud Itaalias ja Prantsusmaal kohapeal olles osta autosi- korralikud autod maksavad rohkem kui Saksas, kehva auto saab väga odavalt, lisaks müüjad ei ole müügist huvitatud, igatahes ei hakka pikemalt seletama. Ükski normaalne Eesti inimene ei roni sinna autot tooma, sest Leedust saab sama auto juba ära värvituna, parema kilomeetriga jne.
Ise näen tõsiselt vaeva, et tuua korralik auto, millel originaal läbisõit jne ning millel oleks müüdav hind. Otsin autot Euroopast 2 nädalat enne kui midagi leian, mida kannataks müüa niimoodi et peale müüki saaks ka öösiti magada.
PALUN, ärge ostke Itaalia/Prantsusmaa importautosi. Need on 99% ulatuses Leedust.
Ma ei väida, et Leedust kõik autod halvad tulevad, aga enamik on õudus kuubis.
Ma näen Poolast tulles, millised avariilised / valepoole rooliga autod treilerite peal on, veok on muidugi Leedu numbriga.
Eesti inimesed! Palun ärge ostke turu kõige odavamat, mille päritolu riik on Itaalia/Prantsusmaa. Valige mõni eur kallim auto, mis toodud Saksast/Austriast/Rootsist/Tšehhist/Belgiast/Hollandist, ehk riikidest kus üleüldine kultuuri tase ja ingliskeele oskus on selline, et on reaalne võimalus, et eestlane on selle auto toonud ise sealt.
Väga hea nipp on küsida ka treileri CMR-i, et auto päritolumaalt või siis müüja tehtud fotot hetkel mil ta auto ise ostis päritoluriigist.
Automüüjad hakkavad mind nüüd sõimama, aga mind ei huvita. Mina magan öösiti paremini ja mul läheb ka paremini müügiga, sest minu kliendid saavad aru et olen normaalne inimene kes pakub normaalset kaupa.
Olen 25 aastat autosi toonud ja müünud,tean enamvähem kõiki toojaid aga ei tea ühtegi kes oleks Prantsusmaalt auto ostnud.Itaaliast on toonud kaks tuttavat aga ka ainult paaril korral.Ja samuti ei tea kedagi kes laseks autod treilaga kuhugi leetu tuua ja sealt ise siia.Nii see lihtsalt on.
Olen toonud ja toon ka täna nii Itaaliast kui Prantsusmaalt, enamuses Itaaliast.
Sealt toomisega saavad aga hakkama ainult need, kes keelt oskavada ja kes suudavad ise treileri täis osta. Eesti vedajad(transa) osakoormaid nendest riikidest ei paku. Keeleoskusega on seal nagu on, Itaalia-Tirolis saad ehk saksaga hakkama, väheke allpool ehk inglisega aga Rooma ja sealt alla ainult kohalikus keeles. Prantsusmaal üldjuhul ainult kohalikus keeles.
Kui tahad 1-2 tk kaupa tuua pead Leedu transporti kasutama.
Kõige lihtsam on küsida müüjalt Itaalia või Prantsusmaa passi ja vaatata kas seal on Leedu transiitnumbri märge sees, kui seda pole siis on suur tõenäosus, et on otse toodud.
Sellega olen küll nõus, et neid ise otse toojaid Itaaliast ja Prantsusmaalt on väga vähe. Tallinna piirkonnas ehk max. 10 ja regulaarseid ehk 5.
Minu kogemus ütleb, et kõige jubedamad on Belgia autod. Endale aga ostaks alati just Itaaliast pärit sõiduki.
Kuigi ostusoovitusega lõpuni ei nõustu, olen õnnelik, et päris inimesi ka olemas on. Loomulikult on olemas inimesi, kes suudavad autosi osta ka Itaaliast. Arvuti tagant tuleb lihtsalt välja ronida ja keel ära õppida.
Ülejäänud lasteaiale soovin häid Skoodasid, Tojootasid.
Mul on oma kodustatud Itaallane olemas, kes suudaks Lõuna Itaaliast mulle autosi ette anda, aga paljud autod krutitud odomeetriga/värvitud ning neil puudub lisavarustus jne.
Tublid vennad kes ise otse toovad Itaaliast, Prantsusmaalt. Müts maha.
isegi EUR kallima auto, aga Hollandist toodud autodel on ka max läbisõit enamasti alla 200 k, just nagu võluväel, sõltumata auto vanusest. Kui juba niikuinii krutitud ajalooga auto osta, siis oleks ju loogiline võtta kõige odavam.
Üks autoremondi proff ütles omal ajal: vahe on, kas auto on sõitnud 130tkm või 150tkm - 130tkm on sul veel umbes 20tkm mure vaba sõitu ees.
Üle selle ei pidanud enam vahet olema , kas 200, 300 või 500tkm. Siis pidi asi olema eelmises omanikus, kasutatud kohas, korrektses hoolduses ja õnnes. Lihtsalt 500tkm pealt on ring kulu sõlmedele peale tehtud(ratta laagrid, starter, generaator, tehtud esimene mootori remont - tihendite vahetus jne). Aga Eesti inimene on lihtsalt loll ja oma dogmades kinni ning tähtsustab ühte numbrit autot ostes tohutult üle. Keritakse, et oleks mingigi võimalus autot müüa Eestis. Ei kaitse kerijaid, kuid Eestis muud moodi ei saa - eelistatakse väiksemat odomeetri numbrit ning ei tähtsustata kindla hooldus ajaloo tähtsust. Oma kogemuse pealt julgen väita, et Tallinnas 200tkm ja heaolu ühiskonnas ning headel teedel( Saksa, Holland, Rootsi) 400 tkm sõitnud autod on suures plaanis võrdväärsed. Keskmine eestlane sõidab autoga kuni teele jääb, siis läheb remonti. Aga nt. Rootsis omanik viskab võtmed mootori tule süttides kohe teenindusse, sest tal on raha, mida meil ei ole. Kõik auto mootorite, turbode, käigukastide probleemid saavad alguse remondiga viivitamisest ja eba piisavast hoodusest.
Aus automüüja..
Arvad ,et seda foorumit loevad need kes autovõõrad? Ehk siis need kes läbisõitu usuvad.
Neid foorume loevad nagunii autohuvilised,kes nagunii teavad neid kelmusi,ühesõnaga siin pole kuuljaid kõrvu sinu hüüetele. Aga äitäh ikkagi.
Suur tänu teemaalgatajale , olen saanud hulga targemaks.
Olen ise ostmas autot nii u. 10000.- eest.
Nüüd siis selge millised ohud ootamas.
Ega vist muud üle ei jää, kui eesti ajalooga auto?
Oleneb.
Ma ostsin Saksast, täieliku digitaalse hooldusraamatuga kuni müügipäevani. Esindusest. Aga siit kaugelt eemalt on see suht keeruline, sakslased ei saa aru, miks mul vinkoodi vaja, esindusest raske ajalugu saada, kui läbi häda vin olemas jne. Või kui kõik klapib, siis kui oled lõpuks saanud kõik vastused kätte, siis auto juba müüdud.
Samuti Eestis "paljusõitjad" sõidavad tegelt topelt rohkem, teevad ise vahepealse õlivahetuse ja enne nn õiget aega esindusse minnes muudetakse läbisõit "õigeks".
Plussid ja miinused nii siin kui seal.
Avondale Sport 410 haagissuvila,
VIN-SGAS000AVS0001456
toodud riigist Saksamaa, tegelikult Inglane, uks vasakul pool
valmistamisaasta 2000, tegelikult 1995
Tädi on vist kütusekulu osas ka väikese kärpe teinud. Naise sõbrannal sama mootoriga golf ja keskmine seal 5,5 kandis, vaevalt et paarsada kilo suurem auto sellest vähem võtab, pigem ikka suurusjärgu võrra janusem.
Lisage auto VIN, muidu läheb see info kaduma! Samas ikka jõhker kerimine 665 000 pealt 190 000 peale. Maha keeratud kõigest 470 000 km. Siin on nähtud hullemaidki, kuid see on karm.
Kui on tuvastatud, et sõiduk on keritud, kuid puuduvad VIN ja registreerimisnumber müügikuulutses, siis võiks välja tuua kuulutses näidatud müüja telefoni number/e-mail või muu kontakt. Äkki aitab see midagi korrastada ning suurendab läbipaistvust.
no tänaseks päevaks on ehk enamikel vähegi mõistust omavatel inimestel selge, et 99% taolistest vanadest diiselrontidest on keritud. ja kui keegi on veel nii loll, et usub ja ostab, siis kulubki üks korralik elu õppetund ära.
no see toetamine käbi niigi juba täiega- autod tangivad lõuna pool eesti piiri, alkoralli nuumab läti majandust- eestimaalane toidab kõik balti riigid ära.
Leedu autotööstus on tänapäeval natuke midagi muud kui oli veel 5 aastat tagasi. Mitmest kokku keevitada ja mingi fataalse avarii üleelanud autot taastada ei ole isegi seal enam mõttekas. Või kui siis ainult alates 15k autosid mis üliodavalt kätte saadud. See et läbisõite keritakse on muidugi tõsi. Puusalt kuskile Kaunase turule ostma minna kõige odavamat on muidugi debiilsus. Aga kui minna mõne spetsialistiga ja diagnosti seadmed järgi lükata, saab ka sealt paremad eraldada ja mõne täiesti korraliku eksemplari soetada.
http://www.auto24.ee/used/2329255 Viimane märge 10.11.2014 809000 km
tänaseks peaks olema julgelt üle 900000 km. Mondeo kõva auto.
Reg nr. 650TLX VIN kood. Wf0gxxgbbg7p80290
Marko ei ole lihtne vend, ainult -700000 km sõitis tagurpidi.