torud tõmmatakse katki.tarbijale virutatakse kohe kirves selga.kindlustus maksab välja.torud tehakse korda.kindlustus nõuab kahjutekitajalt papi välja,eks siis kindlustus saab oma raha tagasi.
katsu teinekord asjadest aru saada,ennem kui hakkad targutama oma protsentidega
Öösel pole suurt vahet et kas kasutada mingit värvi prille või muuta auto tulede värvi.
Tulede värvi muudetakse väljaspool teeliiklust filtritega.
Kirvereeglina tagab tolmus parema nähtavuse (merevaigu) kollane. Sama ka udus ja vihmas ja üldse siis kui õhus on mingit tahket või vedalat ollust. See oli küll juba nõuka-ajal teada (kollased udutuled), Tänapäeval tegelevad sellega spets firmad. Baja Designs jms.
Kui neid prille proovima hakata siis tulemused sõltuvad ka sellest et kas on kristallselge öö/päev või nähtavus halvenenud.
Fotograafidelt võib samuti uurida. Filtritega saab väga erinevaid tulemusi.
AMG 63.
Kindlustuse maksmine tuleb samamoodi lõpptarbija arvelt. Ja geopoliitiliste riskide kasvu korral kerkivad kindlustusmaksed kohe või ei kata kindlustus enam kõike.
Rusikareegel on, et kogutud kindlustusmaksetest makstakse kahjude katteks välja kuni 60%. Ülejäänu on kindlustusfirmade kulud ja kasum.
Ikka ei klapi! Kui kord aastas on garantiiandja asja üle vaadanud ja öelnud et ok, siis enne seda pesemine enam tõestamist ei vaja. Viimase aasta omad jah, see on enam-vähem arusaadav.
Ikka on kindlustused olemas. Kõige pealt peab sul endal see 300+ k taskus olema, et kaabel korda teha. Saab paari nädalaga kui tormi pole, kui torm on, siis maksad laeva eest senikaua kuni see sadamas ootab tormi vaibumist. Siis hakkavad kindlustuste advokaadid vaidlema ja kohtuid käima ja saad oma papi lõpuks kuskil 3 kuni 5 aasta pärast tagasi.
Elektrikaabli koha pealt ei oska rääkida, palju see maksma läheb, gaasitorust rääkimata.
Karuke jne ütlesid juba kuu tagasi, et NATO hakkab kaableid lõhkuma. No ei pea eriline hiromant olema, et aru saada, et tegelastel, kes on kaotusseisus, on idee lihtsalt kõike lõhkuda.
to .kodulehel ilusti kirjas
..."Garantii alla ei kuulu sõiduki välispinna korrosioon, mis on põhjustatud liiva, soola, rahe või kivide poolt tekitatud kahjustuste tähelepanuta jätmisest."
Seega Kia ei ole meie talve jaoks sobiv ja targem oleks selle tootja sõidukit talvel mitte tarbida? Sest kui põhja all on välispinna korrosioon siis see on ainult aja küsimus, kui auk/augud sees ja kuna põhja all korrosiooni olemasolu nagunii esinduses ei kontrollita (igaüks võib selle sealt ise üle küsida), siis paluks mitte olla üllatunud, kui peale garantii aja lõppu avastate, et põhi täiesti läbi ja esindus oskab selle peale ainult õlgu kehitada.
Kia garantii ja hooldusjuhendis 'Läbiva korrosiooni garantii' ja 'Teie kohustused' peatükis on kirjas, et "Kui sõidate soolaga kaetud teedel või mere lähedal, siis peske sõiduki alumist osa puhta veega vähemalt kord kuus." Lisaks on ka kirjas, et 'Mida garantii ei hõlma' alapunktis, et "Korrosioonist tulenevad augud, mille põhjuseks ei ole materjali- ega tootmisdefekt, vaid sõiduki hooldamatus. Kia sõidukit tuleb hooldada vastavalt Kia sõiduki kasutusjuhendile ja käesolevas hooldus ja garantiiraamatus osa "Teie kohustused" sätestatud protseduuridele"
Siit tulebki välja see, et kui kasutad Kia't soolasel teel, mida me nagunii teeme, siis vastavalt juhendile tuleb vähemalt kord kuus teostada sõiduki alumise osa, siit loeb välja et põhja, pesu. Kuna esindused on varmad iga pisimagi garantii teemaga sind esimese hooga pikalt saatma, siis seda sama võivad nad teha ka siin, kui sa ei suuda neile oma kohustuste täitmist tõestada. Kuidas sa tõestad neile, et oled viimase, näiteks 5-7, aasta jooksul oma kohustusi korrektselt täitnud, kui sul pole põhjapesu võimaldava pesula tšekke alles?
Iga laeva juurde ei saa kedagi valvama panna!!!
Soomlastel vedas korralikult, et pa. teolt tabasid. Hilisemad pretensioone ei rahuldata, nagu reklaam ütleb...
Vaba meresõidu head ja vead.
Isiklik uitmõte.
Ma arvan, et heaoluühiskonnas ära hellitatutena ei mõtle me nii, nagu täitmatu isuga tige idanaaber. See raibe seal mõtleb eesmärgi saavutamiseks 5 käiku ette või rohkemgi veel (Krõm naś).
Ankruga traalimine on kõige lihtsam viis s!tta keerata. No pealvee aluste jälgimise võimekus on meil olemas aga mis saab, kui pannakse järgmine käik ja tegutsetakse vaid vee all?! Tibla võib loll olla aga see-eest on väga leidlik. Ja allveevõimekus on neil hea. Mine püüa pärast kala ookeanist.
Loodan, et nüüd lollidele ideid ei andnud...
Ah jaa, see eelmises postis solovjov. See ongi neil dna-s. Ja erinevalt mõne rekkamehe arvamusest peab praegu ukrainlastele võimalikult palju abi andma nii, et tibla veri voolab. Ja mida rohkem voolab seda pikemalt on meil rahulik. Loodetavasti.
Siin võib tekkida mure, et toru pole projektile vastav. Kui Polarbear? trassi puruks tõmbas, siis natuke otsisin ja see peaks olema sisse kaevatud ja killustikuga kaetud. Kas ikka on? Kui on, siis kas üleni?
Kas seda võõrast uut puldiga võtit siis immole selgeks ei saa õpetada enam? Mul oli ka üks võti puldiga kuna teine kadus ära. Nüüd aga sain teise võõra maha kantud auto puldiga võtme veel sõbra käest juurde ilma rahata ja siis õpetasin selle teise puldiga võtme ka 2000 aasta Audile selgeks ja nüüd ongi kaks puldiga võtit nagu naksti!
huvitav,kas nendel kaablitel,torudel mis seal meres loksuvad mingit kindlustust ei olegi.eks muidugi lihtsam ja odavam on,kui tavatarbija kõik kinni taob.ma vist elan mingis teises dimensioonis ja naiivselt loodan,et kõik elementaarsed vidinad mis on vajalikud,et riik saaks funktsioneerida on kindlustatud
See märk reeglina tähendab väntvõllianduri riket.
Kuid ka kõige odavam 10 eurine VAG-COM i junn näitab ära milles asi. Igal autoomanikul võiks see olemas olla, alatasa läheb tarvis.
Kuvalda ja traadiga sai remontida w123 diislit :)))
Sa lähenesid sellelle maksuameti asjale vale nurga alt. Minu ja video idee on see, et sellist organisatsiooni pole vajagi ettevõtte kontekstis, sest ettevõte = inimesed ja kui ostad endale uue müslipressi, siis ostad sa selle endale mitte "firmale" nagu praegu ja palkad kellegi seda opereerima ehk rendid endale inimese sellega opereerima.
Jäävad ära igasugu optimeerimised, varastamised jne ja jääbki päriskonkurents võrdsel tasandil, toodad seda, mida teised ei tooda.
Ma saan aru, et väikestel tegelastel on vaja "optimeerida". Ka meie firma "optimeerib" ja lükkab teatud arved 3 kuud edasi näiteks, sest maksud. Igatahes jah, selleks on teine teema kuid siin minu poolt postitatud asjas ei ole mitte iva igasugu äriskeemides vaid hoopis nende kaotamises, sest mida keerulisem skeem, seda rohkem auke seal on nagu näeme Kaja Kallase mehe äride pealt. Tuleks taandada tagasi kõik juure tasandile, inimese tasandile ja jääb alles ainult sinu au ja uhkus ja maine, mida pead hoidma ja sealkaudu ka tugevneb julgeolek.
Selleks on teine teema täiesti olemas, mis ja kuidas kuulub ettevõtluskulude alla või siis mitte. https://www.auto24.ee/foorum/foorum.php?mod=1&tid=174310
Mängureeglid on ju ülilihtsad, sest maksaamet ei lase just pikalt lolli mängida ja nõuab aruandlust, sõidupäevikut, kontrollib pisteliselt varuosade sobivust firma nimel oleva autoga jne.
Põhimõtted on eneseõigustuseks - reaalselt tuleb konkurentsis püsimiseks mängida samade reeglite järgi nagu konkurendid (sh Lätis, Poolas, USAs jne), st optimeerida ja ka "optimeerida" nii nagu teisedki, sest muidu oled konkurentsist väljas (või maksad oma "põhimõtteid" kinni mingi muu piisavalt kasumliku tegevuse arvelt). Sellepärast on raamatupidamisteemadel sõna võtmiseks tungivalt soovituslik sellega ise reaalselt tegeleda ja vastutada nn täie rauaga. Siis pole enam illusioonidele ruumi. Sellepärast ma ise maksangi oma autosid-telekaid jms kinni palga arvelt, sest nii säästan nende haldamiseks vajamineva raha/aja pealt ja see sääst on nii olematu ettevõtlusega PÄRISELT seotud kulude kõrval, et ei vääriks tegelikult kommenteerimistki.
Huumor rohkem selles, et eks seetõttu küsitakse aegajalt teisi küsimusi, kuidas teiste sarnaste firmadega võrreldes mul need kulud kahtlaselt väikesed on, nii et hakka või nuputama, kuidas neid kulusid kunstlikult juurde tekitada:) Näiteks küsimus, et kuidas ma oma klientide juures ilma kuludeta käin, kui mingit autokompensatsiooni firmast välja ei võta. Iga kord vastan selle 20e/600km ja palun võrrelda enda tunnihinnaga, et kas mul on mõistlik sellele aega kulutada. Ilmselgelt ei ole, aga kui konkurent deklareerib oma Porsche kulusid, ei saa ka maksaameti küsimust pahaks panna. Nõmedaks läheb see minu jaoks hoopis sellega, et üle poole sellest, kui minuga ühendust on võetud, küsitakse küsimusi hoopis mu partnerite tegevuse/vara kohta. Mitte, et ma neid selliste küsimustega pikalt ei saadaks, aga tekib jällegi küsimus, mis krt selliste ametnike peas toimub, sest kui ma teakski midagi kompromiteerivat, siis mul puudub igasugune kohustus neid mingi telefonikõne pärast sisse rääkida.
Sellepärast ongi need täpsed mängureeglid vajalikud, sest siis on ettevõtted võrdses seisus oma kulude näitamisega. "The Transporter" filmi peategelane ei saaks teha oma tööd Transiti ega Transporteriga ja telekanäite puhul on mul mitu äripartnerit, kes MITTE KUNAGI ei raiska aega teleka vahtimisele, kuid kogu "arvutitöö" teevad ära tugitoolis mitme hiigelsuure teleka kaudu. See telekatekulu aastate peale ära jaotades on kärbsemust ja ma ei kujuta ette, et inimene, kes mingi firma raamatupidamist ise haldab, üldse selle väljatoomise peale tuleks.
Võõras rahakotis sorimine on üks madalamaid tegevusi, mida inimene üldse teha saab. See peaks olema puhtalt professionaalide pärusmaa, kelle ülesanne ongi valida selleks prioriteetsed suunad, tegevused, ettevõtted, neil on kahtluste kinnitamiseks statistika kliki kaugusel jne. Moosivargustega tegelemise ressurss on alati moosist kallim, ametnike palgafondist rahastatav ressurss peaks minema vaid sinna, kus see end õigustab.
Teemaga seotud pigem niipidi, et mida hägusemad on mängureeglid, seda lihtsam on ametnikel enda töökoha kindlustamiseks oma võimu kuritarvitada, aga ka selleks on foorumis teine teema.
¤¤¤Lenini «uus majanduspoliitika» oli lihtsalt esimene majanduspoliitikat meenutav poliitika, mis vahetas välja senise röövimise, mida nimetati sõjakommunismiks. Sõjakommunism oli viinud Venemaa mõne aastaga täieliku hävingu ja lagunemise äärele. Majandust enam peaaegu ei olnud, sest inimestelt oli võetud soov ning põhjus tööd teha, töövilja röövis nii või teisiti riik. Selle asemel, et lasta ettevõtlikel inimestel toota, kehtestatakse neile selline paberimajandus, et nad lämbuvad. NEP muutis kõike. Ohjad lasti lõdvaks, lubati (väike)ettevõtlust, kaotati hulk keelde, lasti talupoegadel maksudest üle jäänud vili turule viia, kingsepad ja rätsepad asutasid artelle. Majandus tõusis peaaegu üleöö tuhast. Ma ei tea, kas kommunistlikud liidrid seda ise taipasid või mitte, kuid edu peapõhjuseks oli inimeste teotahte vallandumine. Need, kes olid istunud apaatselt tare trepil ja vaadanud, kuidas nõges kasvab, murdsid äkki hommikust õhtuni tööd teha. Nad lõid väärtust/.../Tänane Eesti majandus pole muidugi nii hullus seisus kui Nõukogude Venemaa oma 1921. aastal. Kuid seis on hull sellegipoolest ja aina hullemaks läheb. Sest meie kõrgesti austatud riigivalitsus käitub risti vastupidi sellele, kuidas käitusid enamlased ühel oma harval terve mõistuse hetkel. Selle asemel, et ohje lõdvemaks lasta, tõmmatakse neid hoopis pingule. Selle asemel, et aruandlust, järelevalvet, nõudeid, kohustusi ja piiranguid lõdvendada ning tühistada, keeratakse vinti peale. Selle asemel, et lasta ettevõtlikel inimestel toota, kehtestatakse neile selline paberimajandus, et nad lämbuvad/.../Rohelolluse tuules kiusatakse autojuhte ning suretatakse sel viisil välja kauplusi ja kohvikuid, ilma et keskkonnal sellest mingit kasu oleks. Vastupidi, inimesed sõidavad autoga mujale või kolivad linna taha põllule ja hakkavad sõitma veel rohkem. Selle asemel, et ettevõtja ogarast paberitööst vabastada, palgatakse tööle kümme spetsialisti, kelle ülesanne on hakata kavandama ettevõtluse edendamise kavandamise kavandamist, mille tulemusel saab ettevõtja kaela seitseteist uut aruannet.¤¤¤
Aga julgeolekuteemas: kaablitest tulekski rääkida ka ülekantud tähenduses (need kanalisatsioonikaevud), sest lõpuks ei maksa me kinni mitte lihtsalt kaabliremonti, vaid sellest tulenevaid probleeme (kuni investeerimiskeskkonna väärtuse languseni). See hind on teispool idapiiri väga täpselt välja arvutatud ja sellest tuleks avalikult rääkida terves EL-s, sest see pole mitte enam Eesti-Soome või ühe kaabli probleem.
¤¤¤Seitse kuud rivist väljas olev merekaabel tähendab praeguste maailmaturu energiahindade juures, et Eesti elektritarbijad peavad maksma elektri eest ligikaudu 105 miljonit eurot enam kui töötava Estlink 2 puhul. Täiendav suvekuu katkist kaablit «maksab» 12 miljonit eurot ja sügiskuu 15 miljonit eurot/.../Arvestades elektri hulgihindade mineviku keskmist läbikandumist jaehindadesse, peaks säärane šokk tähendama keskmise tarbimismahuga majapidamistele keskmiselt 6% suuremat elektriarvet ja ettevõtetele 8% suuremat elektriarvet. Gaasi maailmaturuhinna kõikumisest tulenev elektri hinnatõus on tõenäoliselt suurem kui Estlink 2 mõju.
/.../
Eesti aastane SKP on ligikaudu 40 miljardit eurot ja 105 miljonit eurot Eesti majandust pikali ei löö, kuid ebamugav on see kindlasti. Kahtlemata piirab kallim elekter osa inimeste tarbimisvõimalusi ja raskendab ettevõtete konkureerimist Skandinaaviaga, kus elekter on soodsam.¤¤¤
Lugesin kusagilt head kommentaari, et kaablite ründaja peab õnnestuma ainult ühel korral, aga kaitsmisel tuleb õnnestuda igal korral, mis teeb kaitsmise asümmeetriliselt kulukaks. Järelikult on vaja ka ründamine nii palju kulukamaks teha.
Kaudselt saime juurde veel ühe maksu...
Kas aku on piisavalt täis? Küsin, et hakata lihtsamatest asjadest peale, kuigi õues on nii soe, et vaevalt probleem akus on. Aku probleemid ilmnevad tavaliselt ikka siis kui on külm.
Üks viimasel ajal aktiivne lõustikugrupp, kus küsimused nii labased, et siin teemas sõna võtnud inimestel puudub vist igasugune motivatsioon osalemiseks, aga lastele on äkki huvitav ja hariv. Ise ei jälgi, lihtsalt sõprade postituste kaudu satub mõnikord voogu, pole veel jõudnud ära blokeerida. https://www.facebook.com/groups/299549171542702
Maakeeli lühikokkuvõte:
Firmade maksustamine on pseudojama, lõppkokkuvõttes saad maksustada ikkagi ja ainult töölist ennast. Ka omanik on tööline, kes lihtsalt vastutab teiste tööliste eest.
Mis kattub minu maailmavaatega natukene. Et meil ka siinnautod ja telekad firma nimele kuigi reaalsuses on firma seesama inimene ju. Miks peaks.eradi tegema firma ostetavale ja nn eraisik saab ainult täieraha eest osta? Isiklikult olen alati kõik enda asjad enda nimele ostnud, võite öelda, et loll, jätan maas vedeleva raha sinna aga minu põhimõte lihtsalt ja sealt mind ei kanguta.
vw sharan 1.9tdi automaat 85kw. 2004a.
armatuuris põleb teade kolmnurk ja ring ümber. Starterit ei võta taha. kas võib olla pobleem elektroonikas (ajus)
Natukene vere tankerite lagunemisest mustal merel.
2025. aasta kuurordihooajal suletakse puhkamiseks vähemalt 54 kilomeetrit Musta mere rannikut.
Suure tõenäosusega jäävad Anapa ja osa Krimmi piirkondadest hooajast välja. Rahvakoja ning ökoloogia ja säästva arengu komisjoni liige Vladimir Lifantiev teatas sellest raadiojaamas “Räägib Moskva”.
Ekspert selgitas, et mõnes rannas oleks lihtsalt ohtlik ujuda. Suvel, kui pinnase, vee ja õhu temperatuur tõuseb, hakkab kütteõli eraldama atmosfääri kahjulikke aineid.
Lifantievi sõnul võib reostatud rannajoone pikkus olla üle 54 kilomeetri. Siiski on põhjust ennustada, et pärast Gelendžiki on rannad puhtad.
See mõjutab ainult Anapat ja võib-olla ka osa Krimmi poolsaarest. Kõik oleneb tuule suunast ja sellest, kuidas nad meres alles jäänud õliplekke laiali ajavad. https://www.infox.ru/news/251/344601-v-op-rf-ocenili-posleds
tvia-razliva-mazuta-v-cernom-more?utm_medium=referral&ut
m_source=infox.sg&utm_campaign=60999872