Spetsiaalselt Deusile infoks, tänasel Ukraina ülemraada istungil ei saanud piisavalt poolthääli algatus, mis oleks pidanud näitama ülemraada toetust zelenskile, ja mille tekst kõlas umbes nii - zelenski peab täitma oma presidendikohustusi seni, kuni astub ametisse uus valitud president viitega põhiseaduse artikkel 108 esimese osa kohta. Ehk siis tuleb välja, suurem osa Ukraina ülemraada liikmetest ei oska ka õigesti Ukraina põhiseadust lugeda :) Või äkki siiski Deus eksib?
Ülevaatuspunktile ja kindlustusele on ehk siis vähem makse riigile selle võrra. Kui palju see mõjutab, on omaette küsimus. Aga kui nii mõnigi putka selle tõttu kõrvad pea alla paneb, siis noh... saate aru küll.
Kindlasti ei ole hobiautod kindlustuste ja ülevaatuste põhilised sissetulekuallikad, seega ei maksa üle mõelda. Rondiärikate äri alguses küll ehk väheneb, aga aasta-kahega loksub asi jälle paika.
"Exeli tabelit (siiani?) pidav riik sai/saab oma noosi kätte, aga hävivad automüüjad ja autoärikad."
Mitte ainult automüüjad ja autoärikad. Samuti ülevaatus ja kindlustus, sest minu kaks hobi autot mis automaksust hoidumiseks sai eelmine aasta ajutiselt arvelt kustutatud, aga see tähendab ülevaatusi summas 100 - 120€ ja ka kohustusliku kindlustust 60 - 80€ aastas.
Vähemalt niigi palju. Teistele tedmiseks, kes veel ei teadnud, et puuriiit võiks uueneda iga aasta. Nii palju kui sealt ära võtad tuleb järgmine aasta teise otsa juurde laduda.
"Selline puuriit peaks igal mõtleval inimesel olema tagavaraks, kui vool ära läheb. Maaküte on sul mugavus, puuriit on turvalisus."
Loomulikult on kuuris terve aasta küttepuudevaru (ca 20m3), aga kui need kütteperioodil läbi pliitide ja ahjude ajada, siis on kohe juurde vaja. Olen ka vee peale mõelnud, sest hoovis on kaks kaevu. Üks on vana salvkaev, kust vesi läheb sauna ja teine hiljuti rajatud puurkaev, kust vesi läheb tuppa.
Huvitav kuidas elektriauto omanikud on valmistunud suuremateks elektri katkestusteks?
Xxx
Kõigepealt on vaja tuulikuid toetada, siis tuleb veel asju toetada miljardite eest, aga ärme sellest veel räägi, sest äkki selgub, et see toetusskeem polegi vajalik ega rahva jaoks mõistlik. Ärge küsige valitsuselt ometi detaile! Ärge kiusake neid! Meil on siin ju kolme partei sobing, mille sisu on see, et fantastilise elektrihinna loosungi all kandime rahva taskust raha oma soosikute taskusse ja nimetame seda vastavalt kas toetuseks, äriks või majanduse elavdamiseks. Mis siis, et numbreid ei ole ja need, mis on, ei klapi. Kes küsimusi esitab, on vaat et putinist ja külvab kaost.
Ja siin ei ole minu jaoks küsimus selles, missugune poliitik mulle meeldib või keda ma valin – mu töökirjeldus on olla iga poliitiku surmavaenlane. Lihtsalt praegusel juhul on küsimus selles, et elektriarve saab igaüks olenemata ideoloogilistest eelistustest.
Täieliku iba hea tunnus ongi see, kui keegi hakkab rääkima midagi sellist, et «oi-oi, putinist-kremli jutupunktid-kaos», sest sellega tapetakse kohe diskussioon ära ja vaigistatakse vastaspool. Aga mis muud on vastaspoole vaigistamine kui diktatuuri tunnus? Ja kui sellise sobinguga vahele jäädakse, ei soovita kindlasti ei mugavaks muutunud toolist loobuda – miks peaks, vastutust ju ei ole? Kas tõesti on Eesti demokraatiast saanud asi, mida tehakse kord nelja aasta tagant paari sekundiga oma häält andes ja pärast tuleb olla vait?
Demokraatia on asi, mille eest tuleb kodanikena seista iga päev – nii nagu seisad iga suhte eest. Kui ma valin omale mehe ja selgub, et too osutub vägivaldseks, ei mõtle ju keegi, et «oi-oi, kahju küll, aga ise valisid – oota nüüd neli aastat, siis pääsed, senikaua las rusikad käivad.» Miks peaks see siis demokraatia ja valitud rahvaesindajate puhul teistmoodi olema? Miks neli aastat naisepeksu pole okei, aga neli aastat kehva riigijuhtimist, mille käigus kaotavad inimesed oma raha ja vara, on?
Xxx
suur terts kirjutas:
Kindlasti tulevad plussid ajas päris kasutajasõbralikuks lihvitud riigiameti(te) e-teenustele.
Sellest kui peene karva otsas itieesti ripub, võib Deus kirjutada kui viitsib. Head ei ole siin eriti midagi. Täpselt nagu Kaljulaid uusaasta- või siis aastapäevakõnes ütles - oleme viimasel ajal keskendunud enese kiitmisele, töö on tegemata!
Kordan ennast, aga see on tõde - IT tiigrist on järel hale märjakssaanud näuguv kassipoeg.
Tuli meelde vaadata, palju tänase seisuga autosid müügis- hetkel 13865 kuulutust.
Meenutuseks eelmised:
21. jaanuar 2024 17158
29. jaanuar 2025 16045
Niiet viimase kuuga päris muljetavaldav kukkumine.
Tln-harjumaa 6421 (jaanuaris 7957)
Mina olen alati odavamate rehvidega sõitnud aastaringselt. Minul isiklikult küll pretensioone pole olnud. Tegelikult ma ei saagi aru nendest inimestest, kes süüdistavad rehve või ilmaolusid, kui õnnetus juhtub. Võibolla isegi kallimad rehvid on paremad aga eks põhiprobleem on ikka autojuhis endas, mitte rehvides, millega sõidab. Kui eriline rallimees pole, aastas paar korda lased rehve vahetada koos tasakaalustamisega muidugi ning vahest lased sillad üle kontrollida ja vajadusel paika panna, siis mina küll ei näe põhjust, miks peaks kallite rehvidega sõitma. See on raha raiskamine.
Nagu me teame, maksab riik toetust elektriautode ostule (väga liigutav, arvestades, et meil on energia kriis https://majandus.postimees.ee/8197570/elektrikell-puhapaeval
-on-eestis-elekter-ligi-50-korda-kallim-kui-soomes) vist sellest aastast isegi mingitel tingimustel kasutatud elektriautodele. Aga sellejuures on kindlasti väike konks, mille ohvriks mina ka 2019 aastal langesin ehk teisisõnu, tasuta lõunaid ei ole.
Nimelt paigaldasin 2019 aastal Kredex-i toetusega oma 1936 aastal ehitatud rehielamule maakütte, et ei peaks küttepuid läbi ahjude ajama (riigi soovitus). Kui 2021 aasta teisest poolest elektri hind tõusis ligikaudu kaks korda, siis selle 3,5 aastaga olen selle Kredex-st saadud toetuse juba tagasi maksnud. Siit minu poolne hoiatus teile, kes toetusega elektriautosid ostate.
Hetkel on olukord, kus ma tõsiselt kaalun maaküte pistiku seinast välja tõmmata ja mootorsae uuesti kurjaks ajada, et uuesti oma metsadest massiliselt küttepuid tegema hakata, et pliitides ja ahjudes põletada.
Wolf Allseason 205/55/16. 2024 oktoobri lõpul lasin alla panna, sõitnud reeglina linnas, mingit eriti äärmuslikku situatsiooni pole tekkinud. Olen juba 10 a sõitnud aastaringselt Euroopa lamelliga, mõtlesin huvi pärast proovida kuna hind üle 2x odavam. Praeguse seisuga ei saa midagi paha öelda, eks näis mis tulevik toob, siis annan jälle teada.
Justnimelt, noorte ideed käivad läbi targa ja kogenud filtri, Targad ja lhead ideed võetakse töösse loomulikult. Siin tuleb mängu veel rahaline pool, noor arvab, et nüüd olen pumba juures ja äkki rohkem võimalusi ei tulegi. Siis tekivad igasugu huvitavad asjad, nagu nüüdki kuuleme iga päev. Enne ma ei tahtnud öelda, kuid loll inimene on üldiselt ka vaene, seega tuleks ka oma eelnevat kindlustatuse oskust vaadata, enne kui riiki juhtima asuda. Muidu juhtub nagu meie riigifirmadega, pihtas põhjas. Asja teeb muidugi eriti keerukaks see, et Eestis hoiab tegelikult tark inimene poliitikast eemale. Kahju, aga arusaadav.
Mul on Range Rover Sport L320 TDV8 (01/2008). Sooviksin teada, mis on parim firma selle auto remontimiseks?
Autol on elektriprobleemid ja need on ilmselt põhjustatud mingist mehaanilisest probleemist. Kas Tartus (või lähedal) on kellelgi diagnostikaseadet, millega Land Roveri arvutisse pääseb?
Ise kasutan IcarSoft seadet, millega saab veakoode nullida. Sellega programmeerida ei saa.
Me ei tohi tekitada selliseid ühiskonnareegleid, et ainult vanad teavad, kuidas peab elama, sest kõik noored kasvavad sel juhul üles sel viisil, et neisse kinnistuvadki vaid need vaated ja filosoofiad, mis vanad neile järjepidevalt pähe taovad. Lasteaiast ja koolist alates. Niimoodi kaob igasugune isemõtlemine ning üldiseks mõttemalliks saabki vaid arusaamine, et see, mis seni on toimunud, on hea ja õige ning seda muuta ei tohi. Seda oleme kogenud nõuka ajal, kus valitses teadagi missugune ideoloogia ja millises vanuses tegelased.
Noortel peavad olema omad uued ideed ja visioonid ning vanad peavad neid aksepteerima, lisades juurde vaid oma elutarkust ja
-kogemusi ja noored peavad ka sellega arvestama. Vanus ei ole ühelgi elualal mingi näitaja, sõltub inimesest ja tema mõtlemisvõimest.
Piilupart on ehtne kapitalist, ta on harjunud raha eest kõike saama ja kui ainult rahast ei piisa, tuleb tegutseda ka stiilis, et teen sulle ettepaneku, millest keelduda ei saa. Ilmselt ongi tegu inimesega, kelle suu ütleb parajasti seda, mida mõtleb (või ta arvab, et mõtleb) ja homme võib hoopis teistpidi mõelda, aga maailmapoliitikas alati nii ei saa, eriti veel riigiga, kus kolm aastat on verelasi pekstud.
Mina arvan, et alla 50 aastaseid ei tohiks lasta riigi juhtimise juurde ja enne seda peab olema end kõvasti mingi juhtiva tegevusega tõestanud. Muidu juhtub nagu meil, et koolipingist tulnud märgade kõrvadega lapsukesed astuvad parteisse, prääksuvad kõvasti ja varsti ongi kuskil pukis, ise loll kui vineerist taburet.
Seade teeb 10%, inimene seal seadme taga 90%. Kui sa ei tea kuidas asjad töötavad, kust üldse midagi otsida, mis parameetrid on mingites tingimustes, mida on võimalik teha ja mida mitte, siis paraku pole ka kõige vägevamast seadmest abi. Pigem kahju, kui mingi puussepp on kõike järjest kustutanud ja igaks juhuks veel mingeid nuppe vajutanud. Ainuüksi ECU-s on üle tuhande rea, mida võimalik jälgida, leia õiged :).
### Kas sellel hullusel on piir? USA nõudis Ukrainalt Venemaad sõja eest hukka mõistva ÜRO resolutsiooni tagasivõtmist.
Selle asemel tehti Kiievile ettepanek asendada dokument pehmendatud avaldusega, milles ilmneb selge kaastunne Venemaa vastu. Alternatiivses resolutsioonis ei ole selles märgitud, kes on agressor, ning viiteid Ukraina territoriaalsele terviklikkusele eiratakse.
Washington Post kirjutab, et see olukord on ametlikku Kiievit šokeerinud. Ukrainlased keeldusid oma resolutsiooni tagasi võtmast, mis avaldatakse ulatusliku sissetungi kolmandal aastapäeval. ###
Tsitaat on pärit Õhtulehe sõjablogist. Selle taga ilmselgelt seisvat Trumpi võib ikka küll idioodiks nimetada, süümekaid pole vaja.