https://ekspress.delfi.ee/artikkel/120373555/tallinna-muuseu
mist-leiti-keskkriminaalpolitsei-pealtkuulamisseade
Elektrikatkestuse põhjust saabus otsima Riigi Kinnisvara tehnik. Ta avas põrandal asuva pistikute karbikposti ja leidis sealt seest mustade juhtmetega kummalise jubina.
Tegemist oli pealtkuulamisseadmega. „Lutika“ omaniku ja paigaldaja kohta puudusid mis tahes viited.
Paar päeva hiljem vaatasid muuseumitöötajad igaks juhuks üle ka teised karbikpostid. Teisest tööruumist leiti samuti pealtkuulamisseade. Pärast seda võttis üks muuseumitöötaja ühendust politseiga, mis alustas juhtumi selgitamiseks uurimist.
Mõne kuu pärast sai muuseumitöötaja vastuse, et tegemist oli seadusliku pealtkuulamisega.
Keskkriminaalpolitsei oli kontrollinud vihjet, et muuseumis võib toimuda riigihanke rikkumine eriti suures ulatuses. Kahtlused kinnitust ei leidnud ja kriminaalasi lõpetati.
Harju maakohtu eeluurimiskohtunik oli lubanud keskkriminaalpolitseil koguda salajase jälitusega infot kolme inimese kohta. Jälitamise vajadust põhjendati muu hulgas sellega, et muuseumitöötajad moodustavad lähedase sõpruskonna.
Muuseumitöötaja pidas enda järel nuhkimist ebaõiglaseks ja pöördus kaebusega Tallinna ringkonnakohtusse.
Miski ei viidanud, et kõnealune muuseumitöötaja oleks pannud varem toime riigihanke nõuete rikkumise või et ta oleks kavatsenud seda nüüd toime panna.
Tänavu märtsis tunnistas ringkonnakohus kaebuse esitanud muuseumitöötaja suhtes toimunud jälitamise õigusvastaseks.
Niiet üsna kaageebeelik elu meil siin. Huvitav, et need seadmed sinna ripakile jäeti. Vbl loodeti veel miskit "komprat" koguda.
Tänud
USAst shipping ilmselt üsna kallis, aga uurin, et äkki nad raatsivad CAD file jagada. Saaks lasta mõnel suvalisel CNC omanikul siis Eestis välja lasta.
Hangest suht raske niitjaid leida. Kas näitate seal niitmist vajavast krundist pilte ka? Võibolla palju trimmerdamist? Ja üldsegi- teenuse osutaja peabki ju lisaks palgale ka kasumit teenima. Kõik maksab. Töövahendid pole tasuta- eriti professionaalne niitmistehnika, mis on vägaväga kallis. Ise olen Pärnus kasutanud https://ilogard.ee/muru-niitmine/ niitmisteenust. Niidavad ja trimmerdavad nii nagu õige ja küsivad igati mõistlikku raha.
Kui teha kindlaks surve puudumise põhjus, saab edasi mõelda. Defekteerimine muidugi maksab ka, aga siis on lihtsam otsustada. Samas kui ta juba töökotta uurimisele on viidud, saab seal kohe ka mahavõtmise teha juhul kui vahetuseks läheb. Keila pakiautokeskus näiteks.
Kui sul on relv ja mul on relv, saame rääkida seadusest.
Kui sul on nuga ja mul on nuga, saame rääkida reeglitest.
Kui tuled tühjade kätega ja mina tulen tühjade kätega, saame rääkida mõistusest.
Aga kui sul on relv ja mul on vaid nuga, siis tõde on sinu kätes.
Kui sul on relv ja mul pole midagi, siis see, mida sa hoiad, pole pelgalt relv - see on minu elu.
Seaduse, reeglite ja moraali mõisted omavad tähendust vaid siis, kui need põhinevad võrdsusel.
Selle maailma karm tõde on see, et kui raha räägib, vaikib tõde.
Ja kui võim räägib, võtab isegi raha kolm sammu tagasi.
Need, kes loovad reeglid, on sageli esimesed, kes neid rikuvad.
Reeglid on ahelad nõrkadele, tööriistad tugevatele.
Selles maailmas tuleb kõik hea hävitada, sest headus sünnitab vastuhakku ja vastuhakk ohustab korda.
Halastust ei ole.
Õiglust ei ole.
On vaid tahe domineerida ja võidetute vaikus.
Tõde on see, kuidas mina selle defineerin sest minul on võim.
Moraalsus on nõrkade relv.
Lõpuks paindub kõik… või murdub.
Sina võrdled, mitte mina. Igapäevane lugemine tagab normaalse lugemise kiiruse ja võimaldab ühtlasi rohkem lugeda sama ajaga. Ainult kommentaaride või leheartiklite lugemisega piirdudes poleks see mõeldavgi. Ka trennis ei käida või heliredeleid harjutata mitte armastusest trenni/heliredelite vastu;)
Aitab offtopikust.
#Insignia võiks mõeldav olla?
Loomulikult võiks.
+ Osta on odav (al. 2600). Kasutatud varuosi on väga palju ja odavaid.
- Vastupidavuse poolest pole küll MB või Toyota, aga kannatab pidada küll. Kontrollitava ajalooga autot raske leida, uuena müüdi siin hästi vähe, enamus mujalt sisse toodud.
#Saksa tüv ei maksa nüüd küll mingiks hulluks verstapostiks võta. Tasub vaadata mis põhjusel keegi kus on. Näiteks seisupidur
No mingil autol võibki seisupidur olla, bemmidel aga pidevad õlilekked ja lagunenud vedrustus. Seda infot saab ka kätte.
Juba see fakt ütleb midagi, et Audi A6, Kia Sportage või Honda Jazzi omanik tuleb kontrolli kuiva mootori, töökorras vedrustuse ja toimivate piduritega, samas kui paras ports bemmimehi tuleb pikalt mõtlemata õlilekke ja koliseva sillaga. Eelmise omaniku suhtumine tuleb autoga kaasa nagu eelnevalt mainisin.
Saksa tüv ei maksa nüüd küll mingiks hulluks verstapostiks võta. Tasub vaadata mis põhjusel keegi kus on. Osad vead on ikka väga tühised. Näiteks seisupidur või mingi rooste kuskil.
Mõtted lähevad aeg-ajalt vanema ja odavama autoelamu rentimisele, hilisema välja ostmise võimalusega. 4000 eur. oleks hinnapiir.
Sõitma hakkaksin aastaringselt iga ilmaga ja tihti. Enamasti heas korras asfaltkattega teedel aga ka killustiku ja pinnasteedel. Talvel oluliselt vähem aga siiski. Sõitmine toimuks Eestis, millest linnasõitu 30%, maanteesõitu 70%.
Autoelamut oleks ainult enda jaoks vaja. Võiks olla võimalikult väike, võimalikult väikeste kuludega. Mõistan..., selle raha eest midagi head ei saa aga ehk siiski saab midagi, mis pole päris romu.
Silma on jäänud Fiat Ducato autoelamud. Kuidas peavad mootorid vastu ja milline on üldse tehniline pool? Kas vajavad tihti remonti ja kas remont on pigem odav või kallis?
Kunagi siin teemas küsisin, et miks ei tehta... Nüüd soomekeelne uudis kinnitab, et iinlased teevad seda peagi täiesti ametlikult - saadki teha oma särtsuautost tagantjärele hübriidi. Ühtlasi võiks see vist olla ka päris korralik särtsuautode elukaare pikendaja, kui akud juba lõpusirgele hakkavad jõudma. https://www.iltalehti.fi/autouutiset/a/ac25e7e5-6a0e-43cf-97
63-aa0b1a38b127
Selles valguses meenutan ka ühte vana uudist Teslast - fossiilikatele läbisõidu poolest küll mitte midagi erilist (eriline pigem kaasaegsete rohepesumootorite kontekstis), aga ka sellise läbisõidu juures pole vahetanud vist küll mitte keegi kunagi varem 14x mootorit:) Revolutsiooniks pole vaja enamat, kui tagada särtsukatele fossiilikatega võrreldav töökindlus ning elukaar/usaldusväärsus, nii sündisid omal ajal ka legendaarsed rahvaautod fossiilikate hulgas ja need verstapostid on vägagi hästi äratuntavad. https://www.vehiclesuggest.com/tesla-model-s-hits-1-2-millio
n-miles/
Olen kah kuulnud, et IT alal makstakse koodikirjutajatele mingite ridade copypaste tegemise eest. Nüüd tunnen ennast küll lollina, et pole taibanud isegi raha küsida tekstikopeerimise eest... Aga tõsisemalt rääkides @pikad.tekstid, et mitu raamatut loed ise nädalas või kuus? See, kui ei loe, ei tähenda, et keegi ei loeks raamatuid. Loetakse, väga palju ostetakse ja loetakse. Mul isegi lapsed on raamatukogus püsikliendid, nii suure hulga raamatute ostmine käiks majanduslikult üle jõu... Aga mis ei huvita, selle võib alati lugemata jätta;)
###Selge on see, et u. 75-80% elanikest pole selle valitsusega rahul inimvaenuliku (maksu)poliitika ja valetamiste pärast###
###Me oleme harjunud ilusamate protsentidega seetõttu, et küsitlusfirmad esitlevad erakondade toetust tavaliselt nii, et eelistuseta valijad jäetakse arvutustest välja. Kui lähtuda Norstati korraldatud ja MTÜ Ühiskonnauuringute Instituudi tellitud küsitluse andmetest ning arvestada juurde vastus „ei oska öelda“, toetabki Reformierakonda 12,2% ja Eesti 200 2,3% vastanuid. Järeldus: meie uue valitsuse toetus ühiskonnas pole mitte piinlikult väike, vaid sellest veelgi väiksem. See tähendab potentsiaalset legitiimsuskriisi.
/.../
Praeguse valitsuse häda on ka see, et mõlemad erakonnad esindavad n-ö võitjaid ja edukaid. See tähendab, et ülejäänud Eesti võib tunda end kõrvalejäetuna/.../See on ka üks peamisi riske, mis sotside koalitsioonist väljaviskamisega kaasnes. Selle sammuga ei vähenenud üksnes kolinal valitsuserakondade kogutoetus ehk nende otsuste kandepind, vaid valitsusest kadus ka n-ö sotsiaalne filter ehk distantseeruti üht tüüpi elanikkonnast.###
Kui ikka veel aru ei saanud, siis kuidas vastaksid küsimusele, et kas usaldad oma abikaasat?
- Usaldan täielikult
- Usaldan osaliselt
- Ei usalda oseliselt
- Ei usalda
- Ei oma seisukohta.
Loeme vastused kokku, kui paljud usaldavad oma abikaasat, kuidas me defineerime usalduse?
###Opositsioonil sama mure. Erakond „ei oska öelda" on Eestis läbi aegade populaarseim.
/.../
Kokkuvõttes on kainestav mitte lasta end uinutada ilusatest reitingutest, mis iga nädal meedias ilmuvad. Need ei kajasta kogu pilti. Veelgi enam, neile lisanduvad mittekodanikud ja alla 18-aastased elanikud, keda isegi sellised tabelid kinni ei püüa.###
eile keegi julges küsida, et mis mootoriga juhtus. Ilmselt juhtus see, et lasti mootor kotti ja põhjuseks peale õlivahetust vale õlifilter.
Ikka juhtub, eriti bemmidega...
lisaks veel üks soovitus, et uuri sõprade, tuttavate ja kolleegide käest, et kes millega sõidab ja kuidas autode vastupidavusega lood on.
Foorumid on niikuinii nii ja naa ning mingit täit tõde ei selgu.
Vähemalt mingigi margieelistus võiks olla, siis oleks lihtsam edasi arutleda.
Mina olen kahel korral oma Avensisega käinud Ammeco autos.Ja rahule jäänud.Millised hinnad on neil? Reeglina -50% margiesinduse hinnast.Nad on ka If Kindlustuse ametlik partner.
Ma arvan, et siin pole põhjust kellegile maksta. Selge on see, et u. 75-80% elanikest pole selle valitsusega rahul inimvaenuliku (maksu)poliitika ja valetamiste pärast ja sooviks nende kukkumist kuurinurka, mis ka juhtub. See on oravatele päris hukatuslik teadmine ja võtab jala ning näpud võdisema. E200 on nagunii ajalugu, praegu saavad veel tegutseda plika häälte tuules, kuna seadus ei luba hääli ära võtta. Eriti lahe, eksju.
Kui vaid ainult makstaks, siis kirjutaks isegi pikemalt kuigi ma olen väga lühikese jutuga mees.
Su lasid iseenda teooria praegu põhja iseenda sõnavõtuga kusjuures.
"Makstakse, et nii pikki tekste genetakse"
"Liiga pikad, et ei viitsi lugeda!"
Lausearvutus leiab siinkohal vastukäivuse. Samuti on see tüüpiline inimpsühholoogiline osa tänapäeval, et nii pikka teksti enamus ei jaksagi lugeda, kes pole just temasugused tegelased, kes loevad raamatut lehekülje, mitte lause või sõna või lõigu kaupa.
Aga iseendale vastu vaidlemine oli sinu poolt põnev, tänud.