Viimased sõnumid

Kässar
07:22 02.01.2025
Päris õige veel ei ole, laevafirmale esitakse arve. Kas see ka tasutakse, on iseasi.
Deus
07:12 02.01.2025
Lisaks Estlinkile sai veel kaableid pihta, mis on kindlustatud.
amg63'l oli täiesti õigus selle koha pealt.
Kas sa tõesti ei lugenud, mida ma kirjutasin?

Kas see nüüd on arusaadav, kui ma nii kirjutan?

Maksad ise kinni remondi
...
Laevafirma maksab sulle.

Kässar
07:06 02.01.2025
Võtan kiirelt kokku, et jahu lõppeks.

Estlink kaablid on kindlustamata.
Varilaev on kindlustamata, või siis mingi fiktiivse kindlustusega, millel reaalset katet ei ole. Normaalsed kindlustused ei anna kindlustust laevadele, mis viskavad ankru välja ja sellega merepõhjast kaableid puruks kisuvad. Ja isegi kui annaks, siis tahtliku vandalismi korral kindlustus ei maksa midagi, nii lolli lepingut ei tee keegi, et lähen kannan laevaga kõik kaablid merepõhjas läbi ja siis kindlustus muudkui taob.

Ainus, mis jääb, on õigus esitada arve laevafirmale. Meenutame, et tegemist on mingitsorti kahtlase varilaevaga.

Kokku õites, kindlustusest ei tule sentigi, mida ütles kohe magister ja mille peale AMG ja Deus teda maa alla taguma kukkusid ja mögistriks nimetama hakkasid.
Kiire google näitab, et möga ajasid seekord siiski näpuganäitajad ja nimeviskajad.

Kässar
06:34 02.01.2025
Ja ikka korrutad valesti. Kindlustus ei maksa midagi, sest kaablid on kindlustamata.
Arve võib muidugi esitada laevafirmale, iseasi, palju sealt tulema hakkab.
See, et räägitakse lasti mahamüügist jms näitab, et suurt lootust laevafirmalt midagi saada ei ole.
Deus
06:12 02.01.2025
Arve läheb Soome ja Eesti poolt laevafirmale, siis kui korda on tehtud oma kuludega. Üldse ei loe, mida ma kirjutan?
Panen veelkord su tühja kolu jaoks järjekorra:
Maksad ise
Maksab kindlustus sulle
Maksab laevafirma kindlustusele

Kas su aju jookseb kinni kohe kui üks tükk ahelast ära võtta ja seetõttu ahel lihtsalt lühemaks jääb?
Muidu oled kõva lihtsustaja ja tasandaja ja teed valesid järeldusi sealkaudu ja nüüd siis hoopis vastupidi, nimme trollid või?
Njah b
23:17 01.01.2025
Kuulsin, et juba detsembri teenitud palgast võetakse suurem maks (see mis laekub jaanuaris). Kurioosum. Jutt siis tulumaksu suurenemisest
Kässar
22:46 01.01.2025
Kaabli remont planeeriti augustisse. Võimalik, et see kvalifitseerub " kohe " alla selliste merekaablite puhul.
Ja seda, et me taome selle omast taskust kinni, üritaski ju magister AMGle jt selgeks teha, kes hakkasid kindlustusest jahuma.
Õnneks on kiire google otsing tänapäeval ja saab tarkade meeste jutu üle kontrollida, mis tihti, nagu välja tuleb, on väheinformeeritud või siis pimestatud isiklikest kogemustest.

Deus
22:27 01.01.2025
Kedagi ei koti, ausalt ka. Pole, siis pole, minu vastus oli sellistele juhtudele, kui on kindlustatud ja kas on või ei ole, ei muuda mitte kuidagi seda, et:
esiteks on vaja korda teha
teiseks, seda on kohe vaja teha
kolmandaks, sa maksad selle omast taskust kohe.

Erfs
22:17 01.01.2025
"Minu silmis on tegemist kliendi eksitamise või isegi petmisega. Nad ei teosta kere korrosooni kontrolli mahus, mida klient, vastavalt garantii ja hooldusjuhendile ja korrosiooni kontrolli aruandele on neilt eeldanud."

Jah, see paistab massiline probleem. Klient saab hooldusel raporti, et kere on korras, ka. põhi, sest niimoodi on see sinna kere ülevaatuse raportisse kirjutatud. Inimene, kes ise auto juures midagi ei tee, ega ole vaadanud autot iga nurga alt, saab selle pealt põhjendatult järeldada, et auto on roostest vaba.

Reaalsus on see, et 10 aastat Tallinna soolas sõitnud mitmikhoob tagasillaga "Harju keskmine" auto, mis kogub sinna osade vahele jube hästi soola, on niimoodi roostes, et seda silda ei saa enam ilma totaalselt lammutamata isegi reguleerida. Ei ole ka otseselt KIA kohta, aga suures pildis on käärid paberimajanduse ja reaalsuse vahel tõesti suured.
Kässar
22:01 01.01.2025
Estlinki kaablid pole kindlustatud. Mingit raha kuskilt kindlustusest ei laeku.Vaata oma kaabust kaugemale.
Teistele anname andeks raske uusaastaöö ja pole veel päris kaineks saanud.
marita57
21:11 01.01.2025
Kässar kirjutas ühes teises teemas:
# Päris pikalt kavatsevad remontida:
# "Fingrid ütles hommikul, et ühendus on tööst väljas vähemalt kuni aasta lõpuni. Kell pool 1 päeval uuendati aga turuteadet, kus vihjatakse, et rikke kõrvaldamine on kavandatud alles uue aasta augustisse."

See on muidugi probleem, et remontida on vaja ja sellest on kahtlemata kahju, kulud pealekauba. Aga hea on selle juures see, et algaval aastal meil jälle elektriarved vähenevad.
Isegi huultelt pole vaja lugeda, kõik on rahvusringhäälingus kenasti kirjas ja inimestele tasuta lugemiseks kätte saadav:
https://www.err.ee/1609562956/alender-tuleval-aastal-on-ooda
ta-soodsamat-elektri-hinda-kui-oli-2024

No kas pole tore? Minul on küll hea meel, et arved vähenevad.

EDIT: link korda tehtud
https://www.err.ee/1609562956/alender-tuleval-aastal-on-ooda
ta-soodsamat-elektri-hinda-kui-oli-2024
uueke1
20:46 01.01.2025
to wigry
jah, koostatakse raport ja ka seal on eraldi rida 'PÕHI', mida nad tegelikult peavad kontrollima aga millegi pärast nad seda ei tee.
Garantii ja hooldusjuhend 'Läbiva korrosiooni garantii' ja ' Mida garantii ei hõlma' lõigus on ka punkt, et: "Kia sõiduki osa (v.a. kere matallpaneeli) korrodeerumisest tulenev auk. Käesolevas hooldusraamatus kasutatud mõiste "kere metallpaneel" ei hõlma Kia sõiduki väljalaskesüsteemi detaile"
Ehk siis siit tulenevalt loen mina välja, et korrosiooni kontroll PEAB hõlmama kogu kere, v.a. väljalaskesüsteem ja garantii PEAB ka kehtima tervele kerele ja läbivatele aukudele, kuniks see ei asetse sõiduki väljalaskesüsteemi osal.
Minu silmis on tegemist kliendi eksitamise või isegi petmisega. Nad ei teosta kere korrosooni kontrolli mahus, mida klient, vastavalt garantii ja hooldusjuhendile ja korrosiooni kontrolli aruandele on neilt eeldanud.
Deus
18:56 01.01.2025
Mis kuradi väide??? See on kindel fakt jumal hoidku või kujutan ma arvele tulevat raha lihtsalt ette? Marko juba ütles tegelikult kõik ära ja mul polegi sinna mitte midagi lisada va seda, et võid oma fantaasiaga minna kohta, kuhu debiilikuid ja imbetsille saadetakse sõnadega. Täitsa müstiline, kuidas tegelane suudab reaalelulisest ja käega katsutavast korduvalt läbi elatud olukorrast Schrödingeri kassi välja võluda. Sa peaks miskite valgete kitlitega onude juurde minema uuringutele enne kui kellelegi viga teed.
wigry
18:11 01.01.2025
Topauto suurimaks mureks on nende hinnatase. Hoolda Hyundaid nagu sõidaks Mersuga. Seetõttu olen otsinud oma masinale mõistlikuma hinnatasemega töökoha. Kunagi oli ka Korea Auto aga nüüd pole sedagi. Siiski Topauto kvaliteedi kohta pole ühtegi halba sõna öelda aga nad on kallid Hyundai kohta mida ma loen ikka pigem selliseks igapäevaseks kähmakaks.
priitval
17:57 01.01.2025
mul näiteks valget suitsu ei tulnud.

Aga noh plokikaan lahti võtta ja vaadata mis seal toimub kui muid lekke kohti ei tuvasta.
marita57
16:17 01.01.2025
See suhtumine, et "see on kivitäkkest põhjustatud rooste, see ei lähe garantii alla" on üsna laialt levinud. Põrkusin ise selle vastu tänavu suvel, kui auto pagasiluuk hakkas mullitama (rooste tuli seestpoolt väljapoole) ning esinduse keretöödes soovitati ainsa asjana tõmmata paar kriipsu peale ja minna kaskosse et ehk läheb läbi.

Kuna seesugune lähenemine mulle ei sobi, läksin lihtsalt ühte värvitöökotta, ladusin raha peo peale ning sain paari päeva pärast korras tagaluugiga auto kätte. Mehed seal vangutasid küll pead ja vaatasid luubiga, et kus see kivitäke küll on, aga ei leidnudki.

Tõsi, tegu pole KIA-ga nii et sorry offtopicu pärast. Aga loo moraal on, et üldiselt esindused huiavad nagu jaksavad ning kui kusagil klienti ei kotita mingil arusaamatul põhjusel (näiteks Topautos), siis tuleb ka edaspidi oma raha sinna viia (mida ma ka tegin).
suur terts
15:59 01.01.2025
Mitte vaid riigifirmad on pankrotti läinud vaid terved (vähem või rohkem arenenud) riigid on maksejõuetuks muutunud. Mõned lausa korduvalt. Mitmed Kesk-Ameerika riigid kümmekond korda lähiajaloo jooksul põhjas ära käinud. Ka Argentina ja Brasiilia.
Honda hullemgi veel
15:39 01.01.2025
Sama lugu ka veho ja hondaga.2015 aasta civic ja uuena ostetud.Kõik kerekontrollid ja hooldused olid tehtud vehos vastavalt hooldusraamatule.Paari aasta vanusena hakkas tagaluugi avamise nupu ümbert mullitama.Läksin siis esindusse ja palusin keregarantiiga korda teha.Siis teavitati mind,et värvikahjustustele(mullitamine) ei kehti keregarantii vaid läbiroostele.Ütlesin siis,et tulen tagasi kui auguline juba on,mille peale vastati,et sellisel juhul ka ei läheks garantiisse.Nimelt pandi minu kohustuseks see korda teha kui tahan keregarantiid edasi saada.See juures oli viimasest kerekontrollist möödas vaid mõni kuu mille käigus veho seda ei näinud.Mina heaperemehelikult pidin tegema ise nende tööd ja leidma tehasevigu.Suure käraga ja juhtkonna tasemel tuldi,siis mulle “lahkesti” vastu ja tehti korda mille arvest tasusin poole.Peale seda loobusin nende teenustest kuna hinna ja kvaliteedi suhe ei ole absoluutselt paigas seal.
Marko
15:15 01.01.2025
Tal ei lähe ju põlemiskambrisse....
Kusagil on halvastinähtav mõrakene ja tüüp lihtsalt paanitseb kui tiba alla miinimumi. Las proovib nii sõita natuke aega.
Marko
15:07 01.01.2025
## Marko jutt kindlustamatajätmisest kui äririskist on sisutühi. Nimelt Elering on riiklik monopol ja pankrotti minna pole võimalik.
Samuti ei mõista Marko väidet, et arutelu üliolulise kaabli rikke ja selle parandamise kulude katja üle on majanduse ja julgeoleku teemas offtopic.

Sisutühi on siin ainult üks asi - sinu pea! Võta heaks või pane pahaks!
Kindlustamise nüansid ongi ebaolulised, kuna kaabel tehakse nagunii võimalikult kiiresti korda kuna vajalik asi. Selle esimese operatsiooni eest maksab igal sajal juhul kaabli omanik, see on ilusti kirjas. Edasine jaur on mõttetu! Nihuta see teadmine nüüd omal kõrvast või silmast ajusse, siis on seal midagigi alustuseks!
Riigifirma läeb väga edukalt pankrotti, tuleta lennufirmasid meelde!
Kässar
11:44 01.01.2025
Kuna teises teemas kustutati, siis pean siin mõned asjad ära õiendama.

Deusi väide, et firmale maksab kindlustus, ei pea paika. Eslinki kaablid on kindlustamata. Kiire google abiks, kes ei usu. Kogu arutelu teises teemas põhines väärarusaamadel, justkui kaablid oleks kindlustatud.

Marko jutt kindlustamatajätmisest kui äririskist on sisutühi. Nimelt Elering on riiklik monopol ja pankrotti minna pole võimalik.
Samuti ei mõista Marko väidet, et arutelu üliolulise kaabli rikke ja selle parandamise kulude katja üle on majanduse ja julgeoleku teemas offtopic. Estlinki rike tõstab paugust elektrihinnad lakke. Hinnatakse, et 10 prossa hind tõuseb, aga ma kahtlustan, et see on jama ja tõus on palju suurem.
Lisaks on oht, et ka teine kaabel tõmmatakse läbi jms sigadused, mida putinaator korraldab.

Magister ajas kindlustuse koha pealt õiget juttu, aga sellega ma ei nõustu, et pikas perspektiivis on kindlustamata jätmine odavam. Keskeltläbi võib see nii olla, sest väljamaksed on ca 60 prossa ja ülejäänud on fondihaldurite kulud, aga üksikisiku vaates on risk, et kui näiteks põhjustad oma vana panniga avarii, kus uus 100 kilo + maksev cayenn läheb mahakandmisele, siis maksad seda kahjunõuet elu lõpuni. Kindlustusega saab selle riski vähemalt minu vana sidruni puhul maandada 60 euriga aastas, kuigi tean, et ca 25 euri sellest rahast läheb fondihaldurite cayennide jms liisingusse ja tasudeks.

Head uut aastat !
Magister_
11:19 01.01.2025
vabandust Kärss, ei olnud kruusakarjäär, vaid muu maavara kaevandamine. Aga mõju jääb Teile samaks. Inimlikult mõstetav, Teie olukorras on Eestis olnud viimase 100 aasta jooksul kümneid tuhandeid inimesi ja paraku pole sellest pääsu ka tulevikus. Eesti ei ole valmis.
v6sa
09:30 01.01.2025
Njah b, nii mõnelgi autol on andmed vigased ja auto tuleb ette näidata. Või on autoga kaasas pakk OML, sedagi menetleb õnnetu ametnikuke laua taga.
fghgfd
09:04 01.01.2025
See on see tüüp, kes siin ükskord pikalt oma heitgaasidest jahus ja 98ga sõitis või proovis sõita. Kui ikka mootor on kotis, siis ei päästa enam midagi- remondiraha sahtlist välja ja töökotta. Jahutusvedeliku leke silindrisse väljendub valge suitsuga sumpast.
ConnorFlint
09:02 01.01.2025
Olin aastavahetusel "kaine rool" ning vedasin ühe-kahe paiku inimesi enda poolt kodudesse. Jah, paugutamist oli hulka vähem, ka enda poolt. Mitte, et poleks saand endale seda lubada, vaid... Kuidagi moraalselt ei kutsund...
Külalisi kodudesse sõidutades sattusin mööduma ka kahest kõrtsust/pubist ja no... Ühe kõrtsu parklas oli 2 autot (nö ennevanasti mahtus masinaid sinna ca 50) ning akendest paistev kõrtsu sisene oli kuidagi niru. Teise kõrtsu ees pold ühti masinat (sinna ette mahub vabalt 10 masinat parkima) ning ukse peal kimus üks mees suitsu....
Njah b
08:25 01.01.2025
Miks seda transpordi ameti bronni üldse vaja on kui tegemist lihtsalt omaniku vahetusega? Saab ju netis vormistada, või olen midagi maha maganud ja peab ARK-i füüsiliselt kohale minema? Kui autol eesti numbrimärk küljes
Kärss
08:18 01.01.2025
Kustutasin lõpust offtopiku. Kässaril on luba jätkata oma teemas, aga muu foorum pole koht monoloogi pidamiseks, kus läheb iga poole tunni tagant kirja iga mõttesähvatus, mille sülg suhu toob. Head uut aastat!