Viimased sõnumid

Marko
01:17 01.01.2025
Unt selle kaabli ja kindlustusega, siinse teema kontekstis on see täielik offtopic.
Vaatasin tänast saluuti kodukülas ja hinnanguliselt on rakettide ja pakettide kogus vähenenud umbes 10 korda. See on olnud asi, mille pealt ei hoitud kokku 2009 aasta lõpus ega koroonaajal, ka siiamaani viimastel aastatel oli taevas alates üheteiskümnest kuni üehe - kaheni pea koguaeg valge. Täna aga mõned üksikud plõksud mitmeminutiliste vahedega, enamus aega vaikus. Järeldused teeb igaüks ise!
vt ka eelpool kajennide arveltmahavõtmine!
Marko
00:29 01.01.2025
Mootorisisene leke ei käitu kirjeldatud viisil. Sõida natuke aega selle alla miinimumiga, siis otsustad!
Marko
00:23 01.01.2025
Kindlustamatajätmine on lihtsalt üks võimalik viis äririskidega tegeleda. Tean näiteks ühte üürimaja omanikku, kes põhimõtteliselt ei kindlusta, kuna tema arvutus näitas niimoodi. Mis seal arusaamatut on nüüd? Lihtlabane arvutus teemal kuidas rohkem teenida ja vähem kaotada.
Kässar
23:30 31.12.2024
"Ma ütlesin selgesõnaliselt omaarust ja kordan:
Firma maksab!
Siis kindlustus maksab firmale!
Kunagi hiljem kui kohtus vaieldud, et kas kindlustusjuhtum üldse oligi. Kindlustus ei taha raha niisama ära anda, vaielda on vaja.
Ja siis saab see laevafirma kindlustuse käest alles arve."

Äkki täpsustad, milline firma maksab. Ja mis kindlustus maksab firmale.

Mina saan aru, et maksavad Elering ja Fingrid kaabli remondi kinni. Kaabel ise on kindlustamata.

https://www.aripaev.ee/uudised/2024/12/27/eesti-jagab-purust
atud-kaabli-remondikulud-soomega-ara

Tsitaat:

"Kindlustus pole mõistlik. Estlink 1 ja 2 on kindlustamata. Kebja ütles, et pikas plaanis oleks kindlustusmaksed suuremad kui reaalne ."

Reno12345
22:42 31.12.2024
Kui silindrisse jõuab jahutusvedelik, mille koht seal pole, siis on probleem tõsine. Kui mõne tihendi vahelt lekiks, siis oleks ehk lukksepad seda märganud ja mulle öelnud. Kui kuskil mootoris on pragu, siis see võib suuremaks minna ja seda ma kõige rohkem kardangi.
Ülevaatuselt sain see aasta napilt läbi heitgaaside tõttu. Eelmisel aastal kukkusin ülevaatuselt läbi heitgaaside tõttu ja ülevaataja veel arvas, et probleem oli solkkütuses. Hiljem..., teise kütusega sain läbi. Tegelikult arvan, et solkkütus oli tõesti aga kütus sisaldas ka jahutusvedelikku ja probleem oligi selles.
Sisetunne ütleb, et see aasta ülevaatuselt läbi saamine oli selle sama jahutusvedeliku lekkimise pärast.
Samas, kui jahutusvedelikku ei leki, kui paagis on tase natuke alla miinimumi, siis nagu oleks viga kerge ja üleval pool, mitte mootoris.
Järgmine aasta heitgaaside tõttu läbi kukkumine oleks juba piinlik. Võibolla lasen mõned kuud enne ülevaatusele minemist selles samas ülevaatuspunktis ära mõõta.
Hetkel tuleb aga raha korjata, kui vaja tõesti suurem töö ette võtta.
Muidu on auto tehniliselt täiesti korras..., ainult see kummitus kummitab pidevalt.
Deus
22:08 31.12.2024
Mitte korda teha vaid tekitatud kahjusid katta. Siin on erinevus. Üks on laev ja tuukrid ja teine on kogu liikumatu voolu tõttu tekkinud kahjum.
Kässar
21:25 31.12.2024
Räägitakse plaanist laevas olev nafta maha müüa kulude katmiseks. Sealt saaks 20 miljonit, aga sellest ei jätkuks, et kaabel korda teha. Täna raadios räägiti sedaviisi.
ei ole hyundai i40
20:29 31.12.2024
aga kas see mõjub siis pikas perspektiivis kuidagi halvasti mootorile kui jahutusvedelikku silindrisse lekib ? Ehk võiks niimodi aegade lõpuni sõita, et muudkui valad juurde koguaeg, tülikas ju on aga kui teha meelevaldne arvutus, et ploki tihendi vahetus koos kaasneva remondiga võib maksta a 4000,- siis selle raha eest saaks a 1500 liitit jahutusvedelikku ja sellega õnnestuks sõita ei kujutagi ette mitu aastat ;-)
Või tuleb see tehnoülevaatusel välja, et vedelik lekib silindrisse ja ei saa ülevaatuselt läbi hetgaaside mittevastavuse tõttu ?
Natuke sürr mõttekäik aga praktikas ehk ikkagi teostatav või mis ::: ?
Kärss
17:57 31.12.2024
Kordan ennast, et ma olen nii eile kui ka täna "silmad peast välja imestanud", milliseid autosid neil kõigekõigeviimastel päevadel sõpruskonnas on ostetud, müüki paisatud ja ka edukalt müüdud. Kusjuures nende hulgas pole mitte ühtegi tonn maksvat autot, kõik on kallimad (kalleim ligi 20K) ja millegi poolest VÄGA erilised, nii et ega väga ei imestagi ostmise pärast. Pigem müüjate pärast, kes nii viimase hetkeni praadisid oma müügimõtteid. Mitte, et ise sellest aasta viimastel päevadel "libastumisest" päris puhas oleks:))

Juhus või planeeritud autovormistajate trollimine? Kusjuures ka mul endal oli tänaseks veel üks bürooaeg varuks jäetud, aga kuna planeeritud tegevused lahenesid juba nädalaid tagasi, tutvusringkonnas keegi seda ei vajanud (sest tutvusringkond koosneb ette mõelda oskavatest inimestest) ja see viimase hetke ekspromptostuga vist lihtsalt joppas elektroonilisel vormistamisel, siis andsin ka broneeringu vabaks neile, kel seda vaja oli.

https://arileht.delfi.ee/artikkel/120346938/autode-umber-reg
istreerimisel-on-koik-ajad-broneeritud-kuumal-perioodil-alga
sid-ameti-kodulehe-hooldustood

¤¤¤„Aasta eelviimasel päeval transpordiameti koduleht „kottis“ ja sõidukite ümbervormistamist ei võimalda. Äkki on tahtlik tegevus. Üritad iseteenidusse sisse logida ja vastuseks on: Hea e-teeninduse külastaja! Täna kell 21:30 kuni 23:59 ei ole e-teeninduse kasutamine võimalik, kuna toimuvad korralised hooldustööd. Vabandame ebamugavuste pärast.“ Transpordiameti kõneisik ütles, et kodulehel toimusid hooldustööd, kuna teostati tehnilisi paigaldusi seoses 01.01.2025 kehtima hakkavate mootorsõidukimaksu erinevate uute funktsionaalsustega.¤¤¤
suur terts
17:30 31.12.2024
Homme ei saadeta mingit maksuteadet veel. Teate tähtaeg on 15 veebruar, eks nad selleks ajaks saadavad. Näeb seda EMTA e-teenindusest.

Ostu-müügi tehingu puhul maksab reg tasu see, kes on nõus seda maksma. Ostja teeb müüjaga tasu pooleks või kaupleb hinnast kogu maksuosa maha. Aga eks tavaline praktika saab olema see, et ostja maksab. Ju aeg loksutab asjad paika.
See, kas 2027 maksu(de) osas miskit muutub, pole praegu mõtet väga kaugeleulatuvaid järeldusi teha. Nägime, et vähem kui poole aastaga suudeti sihuke supp kokku keerata ja seda ka korduvalt ümber keeta. Kahe aastaga ei juhtu ilmselt poliitmaastikul mingeid põhjapanevaid muutusi. Lihtsalt see seltskond on seal üsna ... noh, ütleme ühesugune. Normaalsed tegelased nendega väga ühineda ei taha. Aga lootus ikka sureb viimasena.

Head aasta lõppu!
wigry
16:54 31.12.2024
Auto kerekontrolli kohta koostatakse raport kus joonisel märgitakse tuvastatud keredefektid. Vähemasti mu enda Hyundai hooldusraamatus on hulk selliseid lehti sees. Oled ehk aga tähele pannud, et seal on auto kuuest küljest kujutatud vaid viis - need nähtavad. Kuna seal pole auto põhjajoonist on ju elementaarne järeldada et põhja rooste vastu ei kontrollita. Kas see tuleb nüüd üllatusena?
Deus
16:23 31.12.2024
Noh, sa panustad jumala õigesti ju ainult et mulle tundub, et väga vale loogika tagajärjel.
Palun selgita, miks peaks tiblastan üldse midagi maksma? Tegu on ju Cook saarte laevaga ja kui seal just kohapealne kapten nüüd ei murdu, et jah, sai otse Lavrovilt käsu traalida, siis polegi midagi teha. Ei Soomes ega meie maal ei käi asjad nii nagu muude maailma luureasjadega, et kui saata CIA ja MI6 ning FSB metsa jänest otsima, siis peale nädalast otsimist tuleb ainult FSB tagasi karuga, kes jumalakeeli tunnistab, et ta on jänes.
Ma ütlesin selgesõnaliselt omaarust ja kordan:
Firma maksab!
Siis kindlustus maksab firmale!
Kunagi hiljem kui kohtus vaieldud, et kas kindlustusjuhtum üldse oligi. Kindlustus ei taha raha niisama ära anda, vaielda on vaja.
Ja siis saab see laevafirma kindlustuse käest alles arve.
Ja ma ei nuhi tegelt midagi, liiga ebaolulised isikud, et üldse kaugemale vaadata kui rida foorumis ja mida peast tean. Ma rõhutan - täiesti tähtsusetud.
audiag
15:45 31.12.2024
Mulle tunduvad kuidagi emotsionaalselt ebastabiilsed tegelased, umbes M. Millerti stiilis. Mina enda autot sellistele ei usaldaks, olgu ta misiganes ajamiga. Jutt, et meedias käib pidev ajupesu hübriidide ja TDI pool ning EVde vastu, ei pea üldse vett, vähemalt Eestis (nagu terves EUs), siin räägitakse pidevalt, et kõik peab elektriline olema jne jne. Äkki neil Balkani maades teistmoodi.
Hübriidivastane vihakõne läheb neil ka (vähemalt Eesti) reaalsusega lahku. Meil sõidavad pea kõik taksojuhid Toyota-Honda hübriididega, mis on 300-500 läbisõiduga mujalt sisse toodud, sõidavad siin sama palju maha ja müüakse siis sõitvatena Nigeeriasse teist miljonit ette kerima. See, et MB/Kia/VW ei oska hübriide teha, on nende enda mure.
audiag
15:22 31.12.2024
https://www.osta.ee/opel-omega2000-2000a-alla-24h-oksjon-225
242360.html

"Minu silmis läheb oksjon kinni kell 21:00"
Minu silmis läheb siin suure tõenäosusega midagi väga sitaks...
jee.kim
14:30 31.12.2024
https://evclinic.eu/
Päriselt tegelevad ja arvavad asjadest!
liputajajyrka
14:24 31.12.2024
2027 saab automaksu tühistada kui see omo ja lillade punt võimult kõrvaldada.
Kässar
13:47 31.12.2024
Päris pikalt kavatsevad remontida:

"Fingrid ütles hommikul, et ühendus on tööst väljas vähemalt kuni aasta lõpuni. Kell pool 1 päeval uuendati aga turuteadet, kus vihjatakse, et rikke kõrvaldamine on kavandatud alles uue aasta augustisse."

uueke1
13:34 31.12.2024
to Ert Perv.
Mina ei lärma, teie lärmate.
Alustasin teemat:
Kere kontrollis põhja ja plastikute taguseid ei kontrollita. Ehk kui te garantii lõpus või lõppedes masinat müüma hakkate ja uus ostja põhja all kerelt rooste avastab, siis esindus saadab teid pikalt.
Selleks, et mingisugusedki õigused teil kere põhja osas esinduse vastu oleksid, siis peate soolasel teel sõites kord kuus põhjapesu teostama. Soovitan tšekid või arved alles hoida, vastasel juhul esindus saadab teid jällegi pikalt.
Hea oleks kui igast pesust oleks mingi tõestus või märge olemas.

Kus on siin lärmatud, et kividest ja soolast tekkiv rooste peaks minema garantii alla?
Esindus just kui juba ennetavalt teab, et kui põhja all ongi mingi rooste, kas või tootmisdefekt, saab selle nagunii kliendi kraesse lükata, et nagunii sõitsid soolasel teel ja ei täitnud hoolsuskohustust. Miks nad muidu põhja üldse ei kontrolli? Kas kõik Kia omanikud on teadlikud, et iga aastane kere kontroll põhja ei hõlma või on neil sellest tõesti pohh? Peaasi, et kõik, mis väljast nähtav, särab ja läigib?
Kässar
13:30 31.12.2024
Ma ei ela üldse Peipsi ääres ja ilmselt tead seda ise ka, kuna oled ju IT mees ja saad nuhkida igast asju.

Eks vaatame , kuidas asjad lähevad. Panen oma panuse magistri peale, kes arvab, et venemaa seda kaabli remonti küll kinni ei maksa. Pigem tekitab jamasid juurde.

Kärss
13:24 31.12.2024
Saan jälle lugeda sama trolli käest asju enda kohta, mida varem ei teadnudki:)

¤¤¤selgus, et Kärsa kodu äärest kaevatakse kruusa. Kohe oli selge/.../Hakkad vihkama kõiki ja kõike mis kuidagi kruusa kasvamisega seostub¤¤¤

Ma ei vihka kruusa, ma isegi ei tea, et kodust paarikümne km raadiuses mõni kruusakarjäär oleks! Kokkupuuted kruusaga on seotud vaid kruusateedega, mis olid siin juba ammu enne mind ja millel sõita tuleb. Aga see seletab kohe ära, miks ma kruusa vihkan, lihtsalt ulme:))

Kui tsüklist välja saad, tooda oma paska kusagil mujal, selline teadlik-tahtlik valetamine ei ole siin foorumis mitte kunagi oodatud.
Ert Perv
12:54 31.12.2024
Enne kui hakate lärmama, tehke omale selgeks mida tähendab Garantii mõiste - "Korrosioonist tulenevad augud, mille põhjuseks ei ole materjali- ega tootmisdefekt, vaid sõiduki hooldamatus. Kia sõidukit tuleb hooldada vastavalt Kia sõiduki kasutusjuhendile ja käesolevas hooldus ja garantiiraamatus osa "Teie kohustused" sätestatud protseduuridele"

Kas Uuekese arusaama järgi on kividest ja soolast põhjustatud korrosioon ja augud tootmisdefekt?

njah b
12:48 31.12.2024
homme saame siis EMTA-lt maksuteatise seoses aastamaksuga?
või kui müün auto homme 01.01 maha, kes aastamaksu maksab ja kui palju
Marko
12:38 31.12.2024
Need juhtumid on väärt kohtust läbi lükata, ehk muutub midagi! Paraku läeb enamus inimesi sellisel juhul keevitaja juurde ja nii see esindus õitsebki ja saadab järgmise tünnisaanud inimese jälle puu taha.
suur terts
11:33 31.12.2024
# kui võtad homme arvelt maha,siis 2025 maksu ei maksa.kui võtad nt. juunis arvele uuesti,siis maksad terve aasta eest...#

Päris nii ei ole. Parandatud eelnõu järgi hakkab olema nii: kui maksustamisperioodile eelneval aastal, (nt täna, 31.12.2024) kustutad ajutiselt registrist sõiduki ja taastad kande 2025 aasta 1. juunil (ehk siis maksustamisperioodi kestel) siis maksad maksu 2. juunist kuni 2025 aasta lõpuni. Sama kehtib 2026 aasta kohta. Alates 2027 aastast see trikk enam läbi ei lähe ja siis tõesti maksad terve aasta eest. Vahet pole millal reg kande taastad.
Maksed arvutab ja saadab teated EMTA.
Deus
11:24 31.12.2024
Ega ei valetagi. Portfooliosse tekivad lihtsalt tänu uuenevale tehnikale uued tooted, mille eest uusi hindasid küsida. Kõige vanem klient maksab siiani täpselt sama summat. Mõnedele siiski peab tegema iga aasta hinnaalandust, ka see on äririski sisse kirjutatud. Aga sinu aju ei suutnud sellist asjade pöördkäiku ette näha nagu just selgus... Jää parem puudeveo juurde seal Peipsi kandis, seal ei pea rohkem ettenägelik olema, kui auto õlivahetus.
uueke1
11:18 31.12.2024
to Kunnnnn
Mudel ja pilt ei oma tähtsust. Asi on põhimõttes, et esindus teeb naha, osaliselt laseb üle ja tarbija eeldab midagi, mis tegelikuses ei ole nii.
Kässar
11:13 31.12.2024
1994 aastast sama hind. Deus , ära nii palju nüüd ka valeta.
Deus
11:01 31.12.2024
Esiteks, kus see vaidlus siin oli? Ma esitasin kaljukindla fakti kõigest, kuidas see reaalselt on läinud ja läheb ka seekord. Üsna naljakas on ka rääkida lampi mingist lõpptarbijale lendavast kirvest.
Selliste asjade nimi on äririsk, mis rakendus, ei ole ootamatu, täitsa ette nähtud asi ja juba on papp valmis selle jaoks. Iga kolme kuni 5 aasta tagant rakendub see risk reaalsuseks. Ma ausalt öeldes ei saa üldse aru, mida sa sonid. Kõik asjad on ette kalkuleeritavad. Seadmete puhul on sul ka valik, kas haldad ladu või ostad toe. Mõlemi puhul on reaktsiooniaeg 1h kuni 24h kuid tekib küsimus, et kas 150k aastas riistvara valmisoleku eest maksta tasub voi hoopis kasutaks selle raha, et osyad endale juba tagavara ette. Vastus on nii ja naa, vahel tasub üks, vahel teine.