Viimased sõnumid

fdghfgh
18:32 21.01.2025
Kõik sõltub aastasest läbisõidust.
Loomulikult ka konkreetsest autost. Üks võib laguneda 100km pärast, sest omanik oli ihne pohuist, teine võib vabalt 30 000 ilma probledeta läbi lasta, sest omanik hoidis teda ideaalses korras.
A66 teemasse
18:06 21.01.2025
Osta parem kehva telekas ja istu kodus. Muidu istud kuskil teepervel ja nutad, et treila tahab pool auto hinda.
ConnorFlint
17:44 21.01.2025
600 ja vähemalt aasta peaks vastu pidama? Mnjaa... Balticar valikus sellise hindega neid võtta küll.
siberia
17:44 21.01.2025
Kiletükke on tuulega rataste alla tüütu sättida ja pole neid hoida ka eriti kuskil ilma et lendu läheks. Lisaks on nad libedad ja kui hang on ette tuisanud tõmbab ratta pikema jututa koha peal ringi.
Ma olen maakodus talveks murule seisma jäävatele autodele veorataste alla raudrestid visanud. Tavaliselt tehakse sellistest tööstushoonete trepiastmeid ja vahepõrandaid. Nii 30x50 cm ja 5 cm kõrged. Kaaluvad vast maksimum 5 kg tk.

Sellist asja pole juhtunud et auto lompi kinni sulaks. Olen neid ikka vähe kõrgemale kohale proovinud jätta et vesi ära voolaks. Aga varemalt oli vahel kevadeks muru sisse küll vajunud ja muidu kätte ei saanudki kui tuli serv kõigepealt tungrauaga üles tõsta ja kuurist lauajupid alla visata.

Kinni jäätumise probleem on üldiselt teada.... nõukaajal oli vist autojuhi õpikuski erelid peatükk sest rehvid olid kallid. Tänapäeval võib vastavaid manitsusi lugeda pigem roomiktehnikaga seoses. Uue masina kasutusjuhendis on nagunii joonised et porilompi ei tohi masinat jätta ja kui on oht külmumiseks tuleb ööseks prusside peale sõita. Ma küll ei tea kedagi kes neid juhendeid nii punktuaalselt jälgiks :) . Kui külmuski poriloiku kinni siis tõstetakse end masti või buldooseriga maast lahti ja küll minema saab.
suur terts
17:39 21.01.2025
See pole midagi uut. Niimoodi on kogu aeg käitutud, et varasemad võlgnevused enne. Sama põhimõte kehtib ka viivised-intressid-põhivõlg puhul ja seda mistahes kohustuste korral.
A66 teemasse
17:20 21.01.2025
Kui on riigi ees võlad, mis iganes nad on, siis automaksu enne maksta ei saa kui need on tasutud. :). Head jalutamist paljudele. Ostke jupp nööri ja harjutage sellel kõndimis riigionude juhiste järgi. Kui välja ei tule, pange see omale kaela. Eesti hoolib siiski oma rahvast, pole meile neid õnnetuid siia vaja.
63amg
17:04 21.01.2025
ma kardan,et sellel hinna numbril on üks null ära ununenud
Marko
16:49 21.01.2025
Hundijutt on hea, juhi pääsemisega on veike vimka. Sõnastus on loomulikult pask, a siiski - loend ei pea olema kronoloogilises järjekorras.
Gplf vs. Passat
16:14 21.01.2025
Hei
Vaja pikkadeks maanteesõitudeks mugavat ja väikeste hoolduskuludega automaatkastiga sõidukat kuhu mahuvad lapsed ja kila-kola ära. Hinnapiir on 600. Vastu peab pidama vähemalt aasta. On silma jäänud Passat ja Golf. Missugune vahe neil üldse on?
fdghfgh
15:09 21.01.2025
Eesti laste tulevik saab olema kindlates kätes.
Peaasi, et lapsed igavusest jooma ei hakka.
https://elu24.postimees.ee/8176537/tulevase-haridusministrin
a-pean-olema-laia-ampluaaga-juuratudeng-brigitte-susanne-hun
t-hakkab-uut-ametit-oppima

«Teie ees on tulevane paberitega personaaltreener!» teatas Hunt rõõmsalt ja lisas: «Mitte hullupaberitega, vaid Intensive PT programmi paberitega.»
«Ma olen haridussõltlane ja fanaatik,» põhjendas Hunt oma otsust ja märkis, et tal on juuraõpingutes ees lihtsam aasta. «Kuna juuras ootavad ees lihtsamad ained, saan ma seda endale lubada.»
«Miks ma neid teen? Mulle meeldib õppida, muidu mul hakkab igav ja siis ma hakkan jooma. Seda me ei taha keegi enam näha,» nentis Hunt naerdes ja tõi välja ka teise põhjuse, mis on võimalik töökoht välismaal. «Kolmandaks, tulevase haridusministrina ma pean olema võimalikult laia ampluaa teadmistega ja jah... päriselt ka, ma olin alati see inimene, kellele meeldis õppida.»
neonimees
13:49 21.01.2025
Uus KIA Sorento, TOYOTA Landcruiser- on ilusamad või?
Deus
13:47 21.01.2025
Chuck Norris oli roolis, kõik on kombes.
fdghfgh
13:32 21.01.2025
Ei oskagi seda kuskile mujale teemasse panna.

"Viimati nimetatu juhtus reede keskpäeva paiku Kambja vallas Paali külas maanteel. Süttinud autol oli gaasiseade, kuid kustutustöid raskendas bensiinileke auto all. Põleng kustutati lõpuks kella poole ühe ajal ning juht pääses autost välja. Mootoriruum ja salong hävisid tules täielikult, kaubaruum sai kuumakahjustusi. Sõidukijuhi sõnul sai põleng alguse mootoriruumist."

Juht pääses peale kustutamist lõpuks autost välja, salong hävis tules? Ajakirjanik vist ei olnud kaine...
https://tartu.postimees.ee/8175661/keset-maanteed-laks-auto-
polema
Deus
12:48 21.01.2025
Tal on kodus kerged eripärad, ei maksa enda kogemust tema õue peale toppida, need ei kehti seal lihtsalt, isegi labidaga mitte.
fdghfgh
11:44 21.01.2025
... kodus on praegu ca 10cm+ paksune jääväli,

lumelükkamisega üldse ei tegele? Mul ka siin kogusummana üle 30cm maha tulnud, hetkel lükatud kohtades maa must nädalase sula tagajärjel.
vänto
11:30 21.01.2025
Mis pinnase peal parkima peab, et nii juhtuks? Korduvalt lompi seisma jäänud, mis hommikuks jäätunud ja pole kuhugi kinni veel niimoodi jäänud. Kooli ajal seisis auto vahest kuu aega ja pärast andis sealt jää kausist ikka välja meelitada autot. Aga et lausa rehv maha jääks, ei saa aru, mis selleks teha tuleb.
maaks
10:33 21.01.2025
Kui seesugused mured kimbutavad (lisaks nendele kõikidele teistele lugematutele, mida Kärss siin vahetpidamata ja aega säästmate ka meile esitleb), siis aitab tükk kilet (iga)ratta alla :-)
Ma lihaviilusid pakin sügavkülma alati kile vahel - saab kohe lahutada kui tarbimiseks läheb.
Deus
10:26 21.01.2025
Diisel on hea märksõna siin. Jõudu on, ütles karu ja suusatas suvel edasi.
fdghfgh
10:15 21.01.2025
Ju see sidur juba väsinud oli või rapsiti liiga tugevalt. Mul kunagi ammu ligi 30 kraadise külmaga murdusid mõned ketta lamellvedrud ära. Ju olid väsimuspraod sees ja külmaga läks lõplikult rabedaks.
stammer
09:38 21.01.2025
esimest korda näen sellist probleemi, et rehvid nii kinni külmuvad, et paigalt võttes sidur pooleks läheb ja rehvidel tükid väljas (?). Odavam oleks autot varju all hoida ja kallim variant oleks põrandaküte (või maaküte?) parkimiskohale.
fdghfgh
09:29 21.01.2025
Mul sama- enne ei maksa kui eelviimasel päeval. Ja kahes osas, mitte korraga. Ei nuuma sellist riiki.
Deus
09:27 21.01.2025
Ma sain ka teavituse lõpuks kätte. Siiani ignoreerisin, teadsin küll, et EMTA's juba asi üleval aga ametlikku teavitust @eesti.ee peale ei tulnud kuni tänaseni.
Ma soovitadin inimestel automaksu ( juriidiliselt õige termin on mootorsõidukimaksu) ignoreerida kuni viimase kuuni.
Koguge raha senikaua.
Ärge andke riigile enda raha kasutada niisama lampi, nad ei maksa intressi selle pealt teile.
Enne ei tohi pappi käest anda kui kõik selge on, mida ta praegu pole. On palju puudujääke, mille eest ma hoiatasin (mitte siin) ja need puudujäägid enamuses realiseerusid suht nädal peale seda kui ma need välja tõin, iga päev uus. Inimesed on püstihädas alustades valeandmetest ja lõpetades protseduuriliste vimkadega. Loogikavabadus hakkab juba sellest peale, et aastamaksu maksad EMTA'le ja regtasu transaametile hoopis. Kes siis lõppude lõpuks vastutab? Üks juristitaustaga kodanik ütles selle peale, et sa ei lähe vale hinna pärast kassapidajat sõimama. No tegelt ikka lahed, sest kahtlus on, et tema lõi midagi valesti sisse su arvele, mitte et letil vale hind või silmamoonduse eesmärgil pandud kaks väga sarnast asja kõrvuti ja hinnasilt veel omakorda nii lähestikku, et vanemal inimesel tõesti tekibki segadus ( eile poes nähtud juhtum). Juriidiliselt on poel õigus, inimlikult saan vanainimesest aru. Pood küll pakkus toote ringi vahetust või tühistust sealsamas kuid vanainimene jäi kangeks ja ähvardas õhtulehega. Nu see ilmselgelt juba on asjatu jauramine kuid poele siiski mõttetera, et välistada sellise olukorra teket eos.
Sama ka selle idiootse maksu kohta. Ma olen näinud kirve tööd, mis on ilusam, kui praegune peenete vahenditega kokku klopsitud looduskatastroof.
fdghfgh
08:35 21.01.2025
«Esimesed automaksu teatised on eesti inimestele laiali läinud ning saadud tagasiside näitab selgelt, et Isamaa fraktsiooni põhimõtteline vastuseis automaksule on olnud õigustatud. Vanemate autode omanikud, kes soovivad soetada endale säästlikuma sõiduvahendi – selle käitumise soodustamine väideti olevat üks seaduse eesmärke – ei saa oma tänast autot võõrandada, sest küsitav registreerimistasu on suurem kui sõiduki väärtus,» ütles eelnõu ettekandja Aivar Kokk.
Suur koormus on langenud ka Eesti perede õlgadele, tõdes esmaspäeval peaminister Kristen Michalile arupärimise üle andnud Riina Solman. «Väga paljud lastega pered on saanud šokeerivalt suuri automaksu arveid. Näiteks on teada juhus, kus kuuelapseline pere sai automaksu teate summas 875 eurot. Lasterikka pere toetus on kuuelapselise pere puhul 450 eurot kuus. Seega võtab Reformierakonna juhitud valitsus sellelt perelt automaksuga ära peaaegu kahe kuu lasterikka pere toetuse. See on minu arvates riigi poolt ebaõiglane ja vääritu ning süvendab ka meie niigi madalat sündimust,» tõdes Solman.
fdghfgh
07:47 21.01.2025
Siis tuleb auto parkimiskoht võimalikult lumevaba hoida ning lumevabal ajal on see koht kaetud kas killustiku, kergkruusa või kasvõi mururestidega. Mul on ka vist kord või paar juhtunud, et mulla peal külmub kumm kergelt kinni, aga mitte nii tugevalt, et autot lõhub. Vahel lörtsisel ajal öise külmaga ka õrnalt tunda andnud.
https://www.k-rauta.ee/p/mururest-garden-center-47-x-47-cm-r
oheline/kmj3