Viimased sõnumid

Deus
10:15 22.01.2025
Ikka permanentse.
---
Sinu foorumi kasutaja on blokeeritud. Blokeerimise põhjus: Moderaator ei võta kustutatud postituses omistatud "alama mõistusega liik" tiitlit vastu. Aitäh hindamatu panuse eest foorumisse automaksu panustamisel! Jätkame siit ise vähema attitudega.
Blokeering võetakse maha: Mitte kunagi
---
Nagu ma ütlesin, siis koroona, kus sul sunnitakse vähem väljas töllerdama vs praegune otse elektri ja toidu arvelt raha röövimine ehk inimeste näljutamine pole minu jaoks võrdsel pulgal.
Ma ütlesin sulle juba ühe korra, et ära paugu, sa ei näe kõike! Lampi polnud siin ka mitte midagi nagu näha, kõik põhjusega ja ma võtan selle põhjuse uhkusega vastu!
Tule nüüd automaksu teema juurde tagasi või aruta enda rubriigis minu olemuse üle edasi.
fdghfgh
09:57 22.01.2025
Muideks, need üheks aastaks ostjad ongi see kõige hullem seltskond- remontida nad ei viitsi või raha ei ole, veab see käru aastakese kuidagi välja igasuguste kriginate ja kolinate ja klõbinate süvenemisega, siis pannakse jälle müüki ning järgmine püüab samamoodi aastakese kuidagi välja venitada jne. Tavaliselt nillivad neid igasugu rondiärikad, et järgmisele autokaugele lollile kallimalt maha müüa.
Kässar
09:57 22.01.2025
Deus, ega sa permanentset bänni ju ei saanud. Varsti oled tagasi ja parem kui varem. Hea on muidugi see, et saad ka maitsta , mis tunne on, kui bännitakse lampi.

Hea on ka see, et sa vaeste pärast südant valutad nii palju ja õigluse ja tõe eest võitled. Iseasi, palju sellest kasu on.
Kahju, et koroona ajal sa nii empaatiline veel ei olnud ja rahuliku südamega inimesi kuuse alla saatsid.
fdghfgh
09:24 22.01.2025
Nii on nagu looder ütles. Kärss võtab kõiki asju oma mätta otsast ja arvab, et kõik teised saavad samamoodi oma ostud tehtud. Aga mainida võiks sedagi, et paljud soomlased ei liiguta kulmugi kui postkasti tuleb ostuhuviga kiri kuskilt väljastpoolt soomet või keegi püüab soome keeles nelja sõna osates telefoni kaudu kaupa teha.
Ja nagu ma juba küsisin, siis miks kolksvaagen? Kas põhjuseks seesama eestlaste seas levinud pime usk, et volks on ainus auto, mis kestab? Autode puhul on üks reeglitest see, et kestab auto, mille eest omanik(ud) on hoolitsenud, tootja ei ole siinkohal oluline. Paljude autokaugete ostjate jaoks olulised lastehaigused on juba ammu läbi põetud ja vigased jupid uutega asendatud. Odava auto puhul tuleb esmalt vaadata mnt ajalugu- kui seal on igal aastal omanik vahetunud, siis selge, et head nahka sealt ei tule. Teiseks vaatad ülevaatusajalugu- palju on seal punaseid märkusi. Ja ka neid tuleb analüüsida- mis lahtris see punane on.
fdghfgh
09:07 22.01.2025
Kaldun arvama, et neil võlglastel endil on sügavalt poogen ja auto kasutamist nad ei lõpeta. Samamoodi sõidetakse joogisena, juhiloata, ülevaatuseta, kindlustuseta ja kui jääbki vahele, siis järjekordset trahvi ei maksa ja kui isegi kogu selle tsirkuse lõpetamiseks riik lõpuks ajab jalad tagumiku alt välja ning konfiskeerib auto, siis küll leiab järgmise millega kärutada. Kui oled oma elu juba selleni viinud, et oled muutunud krooniliseks võlgnikuks, siis nii ka edasi elatakse. Lihtsalt ei osata, tihti ka ei proovitagi nõiaringist välja pääseda. Vähesed on niivõrd kohusetundlikud, et püüavad kõik kuhjunud probleemid ära lahendada ning nö normaalselt edasi elada.
Deus
08:39 22.01.2025
off-topicuna: Keskmise murikamaalase jaoks oled sina samasugune immigrant ja saad korraliku rassismi osaliseks. Turistina seda reeglina ei juhtu aga kui sinna tööle minna.
maaks
08:30 22.01.2025
Ei saa teie "murest" seoses nende võlglastega aru! Kui nüüd on mingi natukenegi sunnivahendi moodi as leitud siis on ju hästi. :-)
Või oleks teie arvates parem lahendus "... anna meile andeks meie võlad, nagu meiegi andeks anname oma võlglastele"?
Samas kui nad seni on riigi (või eksi) "üle lasknud", siis mis keelab neil seda ka automaksuga teha. Mingit füüsilist piirangut sõiduki kasutamisele maksmata maks kahjuks kaasa ei too.
EDIT: Võib proovida ennast Trumpi alamaks sokutada - ta muidu sisserände vastane hirmsasti, aga kui sa visuaalis meihhiklast ei meenuta, siis äkki võetakse ikkagi ...
looder 23
08:01 22.01.2025
Kulla kärss, kui inimene postitab teema auto24, et milline auto osta ja "Missugune vahe neil üldse on?", siis ei ole sealt absoluutselt mingit eeldust, et ta teaks markide/mudelite tüüpvigu ja siis passiks pidevalt, et äkki "maasikas" satub müüki. Tehnikat tundev inimene ei esita auto24 foorumisse teemat, et mis autot osta. Ta hangib oma info mujalt.

Sellepärast ma küsingi, et miks on vaja konkreetselt automaatkastiga autot. Kas on reaalne põhjus või mitte, sest antud hinnaklassis on korras automaatkastiga auto leidmine suhteliselt keeruline. Reaalseks põhjuseks ei loe ma põhjust, et ma olen valge inimene ja ei pea ise käike vahetama. Invaliidsus ja/või vastav juhiluba on reaalsed põhjused. Õppimisvõimeline inimene õpib manuaaliga sõitmise ära, kasvõi ajutiselt kui autot aastaks vaja. Hiljem võib jälle ära unustada, kui on ostnud automaatkastiga auto. Kui on suhteliselt range soov eelarve piiresse jääda, siis tuleb kuskilt järeleandmisi teha.

Kogu suu soome kaugete nurkade jutt on ilus küll, aga ei ole reaalne inimesele, kes teeb siia foorumisse teema, et millist autot osta. Aga sa too talle siis sealt kaugelt üks selline auto talle. Isegi kui sa saad selle sealt kaugelt kätte "aitähh, ole terve" eest, siis siin üle andes ei jää selle auto hind küsija eelarvesse.
A66 to suur tarts
07:37 22.01.2025
See pole päris sama asi. Kui siiani on ainult ähvardatud võlgnikel a,la kalaluba ja juhiluba kehtetuks muuta, siis nüüd on see teoks saanud. See on tõhus väljapressimismeetod, eriti vaidluste puhul. Sunnitakse maksma kui sõita tahad japärast mine kohtusse kui soovid. Ma ütleks isegi rohkem. Ametnikud ja nende klann (kui te mind mõistate) on aastate jooksul nööri kogu aeg jupphaaval lühemaks teinud. Väike otsus siit, väike sealt, piirang siit, maks sealt… Pool elanikest elab varsti siin riigis teistelt maksu korjamise arvelt, see on hullem, kui oli kommunistlik partei. See on ülekohtune ja kui siin muutusi ei tule, tuleb teha radikaalseid otsuseid. Kuskil jookseb see piir, kus ma enam ettevõtjana kaasa ei mängi. Päris naljakas on vaadata, kuidas Trumpi otsused on teatud seltskonna närvi ajanud, paanika..Tump muide külmutas avaliku sektori palgad.
eelmisele
06:26 22.01.2025
Küsi keskmise reaalse kütusekulu kohta ka nagu sa iga auto puhul seal küsid.
Quixy
00:37 22.01.2025
No mida p*rset see Kaiuke111 endale sisse süstis, et nii käest ära läks ?? https://www.osta.ee/usa-koolibuss-gmc-224816548.html
Kärss
23:49 21.01.2025
Et siit nüüd mingit vale tõlgendust ei tekiks, siis need autod ei seisnud mudas ega veeloikudes. Kogu hoovi autode poolt kasutatav osa on killustikuga kaetud, kerge kalle, drenaazh äravooluga jne, sellepärast kusagile mingeid loikusid ei kogune. Jutt käib killustikku katva jää ebatasustesse kogunevast sulamisveest, millel paksust max mõned sentimeetrid. Ehk siis samas suurusjärgus rehvi mustriga.

Tahtsin lisada, et see paistab välja ka pildilt, kui väike osa rehvist jääga otseses kokkupuutes oli (viga sai), aga alles seda kommentaari kirjutades tabasin ära, et mõlemal juhul on tegemist suhteliselt kõrge rehvirõhuga autodega. Ei ole spekuleerimiseks teoorias piisavalt tugev, aga ka rehvirõhul võib olla mingi seos teemaga.
Kärss
23:30 21.01.2025
Miks automaat? Mõni ei oska, mõni on invaliid ja mõnel on sellised load, mis ei luba kolmandat pedaali kasutada. Eks igaühel omad põhjused neile piiratud valikutele.

Juba öeldi ära, et selles hinnaklassis ostetakse autosid seisukorra, mitte margi/mudeli järgi. Kõik on õige, aga lisan igaks juhuks juurde, et teistest soodsamad kipuvad olema just need tüüpvigadega tehnikalahendused, mis on hetkeks korda saadud ja siis ruttu maha üritatakse müüa, nii et marki/mudelit tasub vaadata mitte otsingu eesmärgil vaid välistava faktorina.

Teiseks, et kui on soov saada midagi head ja odavat, peab olema endal mõistust ja ka karu kannatus, sest enamuse ajast turult midagi sellist võtta ei ole. Aga kui tuleb müüki, on vaja see muu sodi vahelt ära tunda ja sellele ülikiirelt reageerida, kuna need üldjuhul õhtuni müügis ei seisa, sest mõistusega inimesi, kellel pole auto ostmisega kiiret, on turul "õnged sees" ootel piisavalt.

Odavas/säästlikus (loe: madalama registreerimiskaristusmaksuga) otsas tuli juba mõni kuu tagasi automaksu teemas välja, et nende ostmise mõttekus Eestist on edaspidi üldse küsitav, sest mujalt saab sama raha eest parema, vähem roostetava, ajalooga jne. Selles hinnaklassis oleks Soome kaugemates "soolavabades" nurkades peaaegu pidevalt midagi võtta, aga turistina ja vajalikke "nüansse" tundmata on keeruline just toomiskuludega eelarve piiridesse jääda. Autoärikad on kursis, nemad toovadki "poolmuidu", sellel nende äri põhinebki.

Alati jääb ka võimalus et "joppab", aga see ei lähe strateegiana arvesse.
Chrysle
23:02 21.01.2025
Tänanud kiire vastuse eest!
Ma täna ühendasin oma uue raadio autosse, nüüd mul pilt kohe selgem kuidas edasi toimida.
looder 23
22:30 21.01.2025
aga miks peab olema automaatkast? maanteesõidud ka veel. kuigi jah, pikad maanteesõidud. aasta läbisõit 10k ja järjet vähemalt 15 km.

no kui otsingust automaat eemaldada, siis valik sutsu laieneb.
leidsin soovist miskit. kuna transpordiameti eteenindus maas, siis ei tea regamismaksu suurust. aga ei usu, et väga kirves ja võid peaaegu eelarve piiresse jääda.

https://soov.ee/25697452-kia-rio/details.html

pikk ülevaatus, suverehvid velgedel kaasa, mis sa hing veel ihkad. vaevalt see väiksem on kui golf.
Deus
21:42 21.01.2025
Tagant poolt ettepoole:
Jah, selleks,et mussi lasta ja vb ka uuendust teha, kuigi kahtlustan, et see, mis seal maki peal on, jääb sinna igaveseks täpselt sellisele kujule.
Jah, GPS jaoks on eraldi antennid olemas, saad soetada siit koha pealt oomi poest või Tevalist või Hiinast Aliexpressist.
Deus
21:38 21.01.2025
Kui ütled, et eksin, siis too välja, kus kohas, mitte ära plõksi siin niisama.
Tood välja otsese näite ja oma arvamuse sellest, millele ma siis vastan. Kui sa seda ei tee, siis ole lihtsalt vait.
PS! Rõhutan, et sa ei näegi ca kolmandiku tekste, mis seal ees on ja mis selle debiilse olukorra tekitasid.
Chrysle
21:36 21.01.2025
Sai siis vanale autole tellitud internetist kaasaegsem raadio. Sel raadiol on taga ka GPS antenni jaoks ühenduskoht. Minu vanal autol sellist asja loomulikult pole. Milline see GPS antenn on, kas mingi spets antenn?
Lisaks on sel uuel raadiol ka mälukaardi või SD-kaardi pesa. Milleks see hea on? Et saaks kaardi pealt muusikat lasta?
Kässar
21:29 21.01.2025
Hea stand-up , Deus . Annet sul on. Jätka samas vaimus:)
Deus
21:19 21.01.2025
Kaasa arvatud sina. Senikaua aga saaksid kasutada ehk siis ära kanna oma pappi riigi arvele enne kui vaja.

Kässar, kuidas riigitruudus ja röövlitele allumine on võrdusmärgiga? Sealt foorumist kustutati mu tekst maha, sa ilmselgelt ei näinud lugeda, ma kirjutasn siis siia:
Kõik kes arvavad, et ma olen vastu sellele jamale seepärast, et mul pole raha võivad endale selle mõtte välja printida, siis rulli keerata ja siis sisse istuda. Ma loodan, et amööbiliigilisele mõistusele see jõuab nüüd kohale. Minu jaoks on aasta, mitte poolaasta vaid aasta maks paari õhtu eelarve baaris või siis kahe päeva palk, võta kuidas tahad. Kui viisakamalt öelda, et mitte väga ülbitseda, siis tegelikult lihtsalt ühe pudeli Eesti Viski hind.
Ma olen igate pidi sellele vastu seepärast, et see on röövimine, vaeste käest röövimine, see on ebaõiglus! Kui poleks kütuseaktsiisi, siis vb oleksin teist meelt, ei tea aga hetkel on see eraisiku keäst topelt röövimine ja paljude firmade käest KOLMEKORDNE röövimine! Ma olen sellele põhimõtteline vastane lihtsalt, põhimõtteline seepärast, et minu silmis on sooritatud kuritegu valgekraede poolt, kes pääsevad takkapihta puhta nahaga!
Täpselt samamoodi puhta nahaga nagu "testlõigu" eestvedajad kehitavad nüüd õlgu, et no läks nüüd siis nii. Kui nad peaks selle nüüd ise tagant järgi omast taskust kinni maksma kuu maksudega, siis äkki poleks uisapäisa tormanud fiktsiooni ellu viima.
Teisele foorumile aga soovin jõudu ja jaksu, meie arvamused läksid siinkohal lahku küll ühe tegelase pärast, kes räägib seda, mille eest makstakse kui ka teise tegelase pärast, kes on natukene otu lihtsalt ja ei suuda kaugele ette näha.
Kõik, mis ma maha kirjutasin läks sisuliselt täide nädala jooksul, reaaleluliselt, nagu on ka näha seal järgnevatest kommentaaridest. Muigasin kõigest ja olin suurimas rahulolus, et mu ettenägelikkus pole kuhugi kadunud vaid suisa nii hea, et võib Timmeri kaartidele konkurentsi pakkuda. Noh, tead küll, kes pärast naerab, naerab paremini - minu naeratus aga oli nii lai, et ei saanud isegi külili magada mitu ööd.
Gplf vs. Passat
21:10 21.01.2025
Jama siis! Jääb vist ostmata ja peab rohkem raha korjama.
Ety412
20:57 21.01.2025
Linnas alla lubatu sõitmine, eriti roheliselaine alas. Hoitakse 3 postivahe pikkust vahet, kuskilt läbi ei jõua selliste taga olles.
audiag
20:10 21.01.2025
See võiks üsna ok olla, sõitev ja ülevaatusega:
https://www.auto24.ee/soidukid/4167467
Loomulikult ei tea keegi, kaua see jõnksutav kast veel jõnksutada jaksab, kuid 10 000 km või ÜV lõpuni peaks kestma küll. Regamise eest võtab riik ilmselt sama palju, kui auto enda eest maksad.
Mnjah...
20:05 21.01.2025
Jah, on küll ilusamad.
Mitte ei mõista, miks küsida arvamust auto kohta, mis juba nagunii ostetud? Ja miks võtta teiste arvamusi nii personaalselt, kui kellelegi ei meeldi uus Santa Fe? Väga hea ju, kui teemaalgatajale sobib, mulle ka näiteks selle auto välimus ei meeldi. Ja siis? Auto ost on suuresti emotsionaalne otsus ja see, mis ühele meeldib, on teisele täiesti vastuvõetamatu. Kui seda üle ei ela, pole mõtet sellist teemat teha.
audiag
20:02 21.01.2025
Kas see 600 eurot eelarve peaks registreerimismaksu ka sisaldama? Sõiduriista enda soetamiseks jääb siis jämedalt 350€. Selle hinnaga ei osta midagi.
Vagid unusta kohe ära, need lähevad ka katkistena palju kallimalt kaubaks ning kui on mingi üksik odavalt müüa, on see väga-väga katki. https://www.auto24.ee/soidukid/4162188 - erakordselt aus ülevaade seisukorrast, loe ja naudi. Enne automaksupaanikat maksaks ka see 2x rohkem.
Vedada võib sul ainult mingi prantsuse väikeautoga (nt. C1-C2-C3) või Daewoo/Chevrolet odavmudeliga, millest tahetakse kiiremas korras lahti saada. Isegi siis pead oma 600le veel 200-300 registreerimiseks juurde panema.
Et midagi kasutuskõlblikut saada, pane kõrvale vähemalt 1000 + 300 registreerimiseks.
asdfgh.kl
19:53 21.01.2025
Vahet pole millal maksad ,raha on mta ettemaksukontol kuni ..... "Ülekantud summa laekub teie ettemaksukontole e-MTAs, kust see kantakse mootorsõidukimaksu katteks automaatselt maksu tasumise tähtpäeva järgsel päeval."
Ei kasuta keegi seda raha niikaua.
fdghfgh
19:52 21.01.2025
Üldiselt ei saa aru, mis pagana volksuvaimustus inimestel on. Sellises vanuses on nad kõik ühtviisi läbi trööbatud, eriti just rahvaautod volksud.
looder 23
19:46 21.01.2025
No tänapäeval vast enam 600-ga välja ei mängi. Auto võid saada, aga regamine maksab lisaks. 600 eurost autot ei saa osta margi/mudeli järgi, vaid ikka seisukorra järgi. Muidu kehtib ikka see reegel, mida juba fdghfgh mainis. Miks see automaatkast seal nii oluline olema peab?

Valik on siin, nüüd tuleb seisukorda vaatama hakata.

https://www.auto24.ee/kasutatud/nimekiri.php?bn=2&a=101&
amp;g2=600&i%5B0%5D=2&ae=8&af=50&ssid=222011
232
Kässar
19:35 21.01.2025
Deus, võta asja rahulikult. Ühest foorumist said juba bänni. Maksa arved ära ja ole kuulekas riigile. Koroona ajal olid küll riigitruu, mis nüüd siis juhtus. Mõnest sajast eurost kahju või?
Gplf vs. Passat
19:20 21.01.2025
Läbisõit aastas umbes 10 000 km. Tavaliselt vähemalt 15 km järjest ja enamasti maanteel heal asfaltteel.