Palun tehke mulle selgeks mille põhjal teil see mulje on kujunenud?
Artikkel rääkis Eesti Panga analüüsist - kas Teile jäi mulje, et oravapartei on selle analüüsi tellinud ja Hans H Luik on lasknud selle enda ajalehes oravapartei käsul avaldada?
Teie lausest osa "....kui suur on peaministri roll selles" - kas see on ka mulje või on teil mingi päris info olemas?
Edasi "oravate algatatud Isamaa tühistamiskampaania" - See on ju kindlas kõneviisis Teie öeldud. Kas see on ka mulje või on teil mingi päris info olemas?
Te oskate Kärss väga hästi vett sogada ja hämada, aga oleme nüüd konkreetsed.
Lühidalt tundub nagu et ikka taheti koorida. Alguses üks jutt ja pärast kui auto juba tõstuki otsas on järsku kõik kriitilises seisus ja kohekohe vaja korda teha. Siis mingi kirves pakkumine. Hirmul inimene tavaliselt lasebki kõik kohe ära teha, siis kaelast ära ja plekib kinni selle. Tont teab mis seal tegelt all toimus. Tüüpiline värk
Näide poliitilisest vandenõuteooriast, mille viimastest postitustest välja lugesin:
"EDIT: viimane link jätab selles valguses mulje, kui palju täna samal teemal artikleid avaldatakse ja kui suur on peaministri roll selles, oravate algatatud Isamaa tühistamiskampaaniast, et enda kehvasid reitinguid parandada...."
Ma tahaks ka olla nii informeeritud, et julgeks selliseid asju välja tuua. Seda ei saa ju väita selle pinnalt, et orvate toetus on madal, isamaa oma kõrge, järelikult kõik sopp, mis isamaa kohta ajakirjanduses üles tuleb on oravate isamaa tühistamise kampaania.
Kogu see uurimisasutuste, prokuratuuri, kohtute, põhiseaduslike institutsioonide poliitilise kallutatuse väitmine eeldab väga head informeeritust. Kust see info pärineb Kärss?
Andmekaitseseaduse kohaselt ei ole tegemist rikkumisega, ta üritab alusetult õngitseda, kuid vastu tulles isiku soovile, eemaldan ta perenime postitusest.
Anname teada, et kuna klient ei ilmunud täna kokkulepitud kohtumisele Flameko töökojas, et saaksime auto üle vaadata tõstukil ning läbi rääkida tekkinud olukorda siis loeme teema omalt poolt lõppenuks ja edasisit enam kommenteeri.
Kliendi kiri:
Teavitan Teid selle kirjaga, et tühistan meie varem kokkulepitud kohtumise, mis pidi toimuma homme 25.04 seoses minu auto ülevaatamisega.
Pärast teie tänast postitust Auto24 foorumis, kus olete minu täisnime mitmel korral avalikult kasutanud ning esitanud isiklikke ja alusetuid süüdistusi, ei pea ma enam võimalikuks jätkata otsekontakti teie ettevõttega. Postituse toon, sisu ja isikuandmete käsitlemine ei ole kooskõlas hea usu ja lugupidava kliendisuhtlusega.
Kuna selline suhtlusviis seab minu usalduse teie suhtes kahtluse alla, ei näe ma võimalust probleemide lahendamiseks otse Teie töökojas. Edasised sammud lahendan kas Tarbijavaidluste komisjoni või asjakohaste asutuste kaudu.
Palun edasine suhtlus pidada kirjalikult.
Samuti palun eemaldada viivitamatult minu nime sisaldav postitus või redigeerida see, eemaldades isikuandmed ja laimavad väited. Vastasel juhul olen sunnitud pöörduma nii Andmekaitse Inspektsiooni kui ka õigusabisse seoses teie võimaliku andmekaitse ja au teotuse rikkumisega.
Teie postituse sisu osas oleks mul palju enda poolt kommenteerida ja lisada. Kui Teil jäi minu seisukoht arusaamatuks, siis hea meelega selgitan seda kirja teel.
kuna Dpf-i pole, siis on tavaline wg turps ka(2.2), aga kus näeks töötava aparaadi live datat kuna niisama ei saa ju teada mis kui palju liikuma peaks.
Egr näidud oleks ka nagu korras, aga vbl mingi selline teema, et mingi asi ise juba ammuilma pooleks ja siis mingid hammastega rõngad näitavad seal omaette mingeid norm numbreid?
Mulle jäi silma see õlipunni tihendi vahetus- sisuliselt ongi tegu õlivahetusega, vana välja uus sisse, aga antud juhul tuli sama õli tagasi kallata ja kui tavavahetuse puhul jookseb õli räpasesse anumasse, kuhu kõik vanad õlid lastakse, siis nüüd tuleb leida puhas anum, et saaks sama puhta õli uuesti sisse kallata. Ühesõnaga jebimist rohkem kui tavalise vahetuse puhul.
Kogu see vaidlus käibki vaid õõtsapukside üle. Ilmselt ei vaheta flameko neid esimest korda elus, seega ei usu eriti tahtlikkust neid ära lõhkuda ja uute panekuga lisatööd juurde tekitada, isegi kui see raha sisse toob- tõstuki aeg on ka teema ning lükkab edasi järgmise kliendi teenindamise. Kui auto omanik just viimase 10 000km jooksul neid vahetanud ei ole, siis võib eeldada, et aeg on oma töö teinud ja uued puksid olidki vajalikud. Minna nüüd kätega vehkima, et tegite mu ideaalkorras auto katki, on kübe madal.
Elu on selline, et võid oma autoga ringi sõita ühtegi probleemi tajumata, aga ülevaatusel öeldakse, et vot see ja see on läbi. Nii lihtsalt on ja selline ongi autoomaniku elu.
Õlikorgi või selle tihendi vahetus võtab rohkem aega kui 5-10 minutit.
Õli tuleb välja lasta ja pärast uuesti sisse valada.
Kui Audil on perversne põhjakate ilma teenindusluugita siis ka see maha kiskuda ja uuesti tagasi panna.
Muid hinnakirja asju ei oska suurt kommenteerida. Audi Tallinna esinduses oli tunnihind ca 100 EUR, Pärnus odavam kui viimati vaatasin. Pukside vahetus üle kolme tunni?
Ebaviisakus ei olnud kustutatud selle pärast ,et ebaviisakas. Minu nimekirjas oled sa endiselt huiar, kes üritab oma mingit reaalsusega mitte kokku käivat jama geneda. Ülejäänud sai kustutatud kui irrelevantne info suures plaanis, et tulevikus oleks inimestel lihtsam lugeda. Lisaks ma ütlesin juba eespool, et mul puudub igasugune poolt- ja vastukäivus Flamenko suunas aga näen, et just SINA oled see, kes on materdamise teel ja mitte väga usutavate põhjustega.
Endiselt, sulle on siin öelnud juba mitu inimest, et tegu on täitsa normaalse olukorraga, ainukene, kes ei taha leppida reaalsusega, oled sina ise. Enne oleks võinud veeretada selle kogenematuse alla, et pole ise vahetanud, täpselt ei tea, mis võib juhtuda jne aga nüüd saab selle puhtalt kangekaelsuse ja lolluse kaela veeretada.
Aga vahuta edasi, päeva lõpuks tellid ise need puksid ja ronid alla vahetama, siis on hea odav.
Soovin lühidalt täpsustada, mis siin vahepeal juhtus.
Mingil hetkel oli olukord, kus üks moderaatoritest, kasutajanimega Deus, kustutas suures mahus kommentaare – kokku 20 postitust 46-st. Eemaldatud said eelkõige need kommentaarid, mis toetasid minu seisukohta või kirjeldasid teiste kasutajate sarnaseid kogemusi. Lisaks kustutati ka Deusi enda varasemad sõnavõtud, mis olid tehtud ebaviisakas ja lugupidamatus toonis.
Sellise sekkumise tulemusel tekkis mulje, et moderaator oli asjas kallutatud ja soovis teemat kujundada pigem Flamekot soosivas võtmes. Õnneks pöördusin Auto24 haldustiimi poole, foorumi algne seis taastati ja teema avati uuesti. Nüüd on kõigil võimalus eelnevaid kommentaare lugeda ja teha oma järeldused.
Üldiselt arvan, et sellises olukorras peab jääma truuks ausale ja avatud arutelule, mitte andma ühele poolele kunstlikku eelist. Usun, et kõigil on õigus kuulda erinevaid vaatenurki ja kujundada oma arvamus faktide põhjal.
Kui nüüd käesoleva teemaga edasi liikuda, siis sooviksin vastata flameko autohoolduse poolt tehtud postitusele.
Flameko kirjutab: “Tuvastatud puudustest teavitasime koheselt teid ja leppisime kokku edasise tegevuskava, et vahetame vaid esivedrud ja lähete tagasi töökotta kes paigaldas kehvasti (ilmselt ei vahetatud alumise õlikorgi seibi)alumise õlikorgi ja see lekkis.”
See väide ei ole korrektne. Te helistasite mulle ja teavitasite mind probleemidest kui tõstuk oli mõnda aega töös olnud. Sellist kokkulepet, et lähen tagasi töökotta, kes õlikorgi paigaldas, ei olnud. Te esitasite mulle hinnakalkulatsiooni mis oli tunduvalt üle igasuguse mõistliku turuhinna ka kõige kallimates töökodades. Hinnakalkulatsiooni saan vajadusel teha avalikuks.
Toon välja Teie hinnakalkulatsioonis esitatud hinnad tehtavatele töödele. Pööran tähelepanu siinkohal, et need ei sisalda varuosade hindasid. Tegemist on nominaalsete töö (eraldi lahtrisse oli pandud allahindlus osadele töödele -11%) hindadega koos käibemaksuga:
E. KEERDVEDRUDE VAHETUS – 182€ (see oli esialgselt kokkulepitud enne külastust)
Tööd mis lisandusid kui auto oli juba Flamekos:
SILDADE GEOMEETRIA KONTROLL JA REGULEERIMINE – 80€
ÕLIKORGI TIHENDI VAHETUS (ILMA ÕLIVAHETUSETA) – 39€
SUMMUTI KLAMBRITE VAHETUS – 58,5€
EES AL. ÕÕTHSHOOBADE PUKSIDE VAHETUS – 338€
Ehk oskate kommenteerida, et kui õlikorgi vahetus mis peaks eeldatavasti aega võtma umbes 5 minutit? 10 minutit? Maksab 39€. Siis mis on Teie töökoja remonttööde tunnihind?
Mitu tundi võtab aega õõtshoovapukside ja esivedrude vahetamine tavaliselt? Sest selle kalkulatsiooni kohaselt läheb selleks 520€ jagu tööd.
Kuna ei ole spetsialist, siis esialgu osanud midagi kahtlustada, kuid õnneks hakkasin tähelepanelikumalt uurima. Ja otsustasin mitte lasta Teil seda tööd teha, ning küsida pakkumisi teistest töökodadest. Kõik pakkumised olid keskmiselt suurusjärgus 2x odavamad.
Flameko kirjutab: “Seega väide nagu oleks me need puksid lõhkunud vedrude vahetuse käigus on tõestatud vale kuna me andsime sellest kliendile teada enne, kui me olime üldse vedrusid puutunud.”
Paraku ei ole ka see väide tõsi. Midagi ei ole tõestatud ja selles ongi probleem. Te helistasite mulle kui auto oli juba töös et puksid on katki. Mingit tõestust selle kohta kas see oli enne või peale vedrude vahetust ei eksisteeri. Samuti ei tõestaks ka sellest eelnevalt teavitamine, et töö käigus võis pukse olla kahjustatud. Üks ei välista teist.
Flameko kirjutab: “Aga lähme siit edasi. Ütlesite, et teie teine töökoda Oilikom OÜ keskmise palgaga 911.-EUR (andmed teatmik.ee) väitis, et meie oleme need puksid ära lõhkunud, kuna nende väitel olid need puksid eelnevalt korras, kas ikka olid!? Oilikom OÜ ei olnud avastanud, et rehvid on nii kulunud, et riie on väljas, et taga diffri esimene padi on puruks, et summuti klambrid on läbi, et esimeste alumiste õõtshoobade puksid on läbi ning et nende vahetatud õlikorgi tihend lekib tugevalt õli. Äkki hoopis nemad ei suutnud tuvastada, et need puksid on läbi!?”
Liikudes mööda sellest, et nägite mingil põhjusel välja tuua teise ettevõtte palganumbreid, olete jällegi teinud ebakorrektse süüdistava väite. Nimelt ei olnud kordagi öeldud midagi selle kohta, mida Oilikom oli avastanud või mitte. Tegemist on ammu tegutseva kohaliku korraliku ettevõttega, mis on Sauel hinnatud ja teenindab palju kliente. Mingit negatiivset tagasisidet selle ettevõtte kohta ei ole kuulnud. Samuti parandasid nad selle väikese õlilekke probleemi koheselt ja ilma pretensioonideta. Samuti väga viisakas teenindus nende poolt.
Flameko kirjutab: “Teie väitel lõhkus puksid mehaanik kes kaalub 80kg autol mis kaalub 2500kg ning ilmselt saab see puks topelt koormuse autoga sõitmisel siis kuidas oleks see puht füüsiliselt võimalik!?”
Nüüd mööda liikudes sellest, et olete sõiduki massi väga valesti hinnanud, siis seda väitis mulle mehaanik. Et jah, on tõesti võimalik puksid katki teha vahetuse käigus. Kuna ma kordan, et ei ole spetsialist, siis minu arusaamine ei pruugi olla täielikult korrektne, aga nii palju kui mina sellest aru saan siis jah. Kui õõtshoovale avaldada pinget sellises suunas kus ta ei ole mõeldud liikuma, siis puks võib surve all puruneda.
Flameko kirjutab: “Kui me ka oleks need puksid lõhkunud siis kas tõesti arvate, et me ei oleks oma kulul u 50.-EUR, 4 puksi kokku, paigaldanud!?”
Arvestades seda, et Te ise küsisite minult oma hinnakalkulatsioonis pukside eest 100 -.EUR ja 4 senti. Ja töö eest 344€. Siis paraku kaldun arvama seda tõesti.
Flameko kirjutab: “Kui te meile eile õhtul helistasite ja süüdistasite, et me oleme kõik ära lõhkunud jne ning märkimist tasub veel see, et saite eelnevalt pakkumise kõikidele töödele ja siis hakkasite meid süüdistama, et meie sillaregull on 20.-EUR kallim kui te mujal saaksite – kuidas ka seda seletada, et teeme pakkumise, tulete töösse ja pärast sõimate, et meil on 20.-EUR kallim kui mujal!? Äkki meil on kallim kuna meil on kõrgelt kvaliteetne sillapink + tõstuk + palka saavad töömehed + me kontrollime veermiku enne reguleerimist ära ja anname vajadusel tagasisidet, et töö saaks tehtud võimalikult kvaliteetselt”
Ka see väide on täielikult vale. Peale Oilikomi mehaanikuga rääkimist helistasin Teile ja informeerisin täiesti viisakas ja neutraalses toonis Teid, et sain sellise info osaliseks. Mulle öeldi, et need on vedrude vahetuse käigus katki tehtud. Kindlasti ei olnud kordagi mingisugust sõimu. Ja hinna osas rääkisime varem, kus ma samuti olin täiesti rahuliku ja neutraalse tooniga. Ja kindlasti ei öelnud ma, et sillastend on 20€ kallim kui ma mujal saaksin. Vaid tõin välja selle näiteks ja ütlesin, et see on 20€ kallim kui keskmine turuhind Tallinnas. 80€ on ikkagi kõige kallim sillastendi hind mis ma välja oskasin kaevata.
Flameko kirjutab: “Järgmine aspekt on see, et tegite selle Auto24.ee postituse 1,5h varem kui meile saatsite kirja kus nõutsite 466.-EUR ja ähvardasite avaliku postituse tegemisega kuigi see oli juba 1,5h varem tehtud – kui ausaks käitumiseks saab seda lugeda!?”
Jällegi vale. Teile saadetud kirjas tegin ametliku pretensiooni ja nõude: Minu auto eesmiste õõtsapukside taastamist Teie kuludega või rahalist hüvitist remondi eest summas 466 €, mille kohta esitan arve. Summa 466€ oli arvutatud TEIE ENDA pakkumise põhjal pukside vahetuseks. Samuti teavitasin Teid, et kui me ei leia lahendust, siis pean pöörduma avalikkuse ja tarbijakaitse komisjoni poole. Sellega ei pidanud silmas seda ühte väikest foorumipostitust, mis sai tehtud otsese tagajärjena Teie klienditeenindusega suhtlemisel. Mis oli minu silmis väga ebaviisakas ja üleolev.
Seda olengi teinud, kopeerinud lühendatult eelkõige maksumüüri taga olevate artiklite (ja tavaliselt ka ise lauseid lühemaks ümbersõnastades) mõtet, mitte kunagi artiklit. Kuna mul endal on võimalik näha ainult paari üksiku maksumüüri taha, olen väga tänulik kõigile, kes samal viisil sisust lühikokkuvõtteid teevad nii siin kui mujal foorumites. Minu jaoks on nende LUGEMISE (mitte kaasarääkimise) võimalus ka peamine põhjus külastada meediat, selleta ei tarbiks ju ka nende tasulisi teenuseid...
Teiseks, mul puudub oma agenda, st ma tsiteerin ainult endast targemaid ja kogenumaid ja "puid panen alla" tegude eest, mitte peakatte värvi või tüübi järgi. Minu "oma asi" on vaid mu oma eriala, mis peab mahtuma majanduse raamidesse. Tsiteeritavad artiklid on teadlastelt, antud teemas eelkõige majandusteadlastelt, tippjuhtidelt, katuseorganisatsioonide esindajatelt, poliitikutelt jne. Ettevõtjana on see info minu enda jaoks ELULISELT OLULINE, sellepärast ka maksan nende maksumüüride taha nägemise eest. St veelkord ennast korrates, olen äärmiselt tänulik kõigile, kes vahendavad ka sellist sisu, mille maksumüüride eest ma ise ei maksa. Ei, te ei ole ebaviisakad seda tehes ka siis, kui keegi seda väidab.
Kolmandaks, majandus on pidevas muutumises. Kõik on pidevas muutumises. Info, et mingi näitaja liigub aasta esimeses kvartalis samas suunas nagu läinud aasta viimases kvartalis (või veebruaris vs märtsis, aktsiatehingute puhul on ka sekundil kõrge hind!), ei ole kordamine vaid UUS info. Minu jaoks väga oluline info, mille pealt pean tegema kiirelt ka omad otsused, et alluvatel/koostööpartneritel ka tulevikus tööd oleks.
Surve mitte avaldada majanduse muutumist puudutavat ajajoont on vaieldamatult poliitiliselt kallutatud surve (tahtlikult või ka tahtmatult). Poliitilise surve puudumine on minu jaoks oluline põhjus auto24 kasutamiseks, sest muidu peaks hakkama ise poolt valima. Aga kuna mul pole "oma poolt", siis sel juhul ei kasutakski enam, sest neid otseseid ja kaudseid parteide hääletorusid on täis niigi kõik suhtluskeskkonnad. Olen loobunud paljude autoklubide foorumite külastamisest just samal põhjusel, et reegleid ettekäändeks tuues hakatakse dikteerima, mida tohib ja mida ei tohi öelda. Õnneks mul ei ole VAJA midagi öelda.
Kui ajakirjanduses UUDISENA defineeritav artikkel ei ole foorumi reeglite järgi enam uudis, on midagi viga kas reeglites või nende tõlgendamises. Kas on? Kindlasti rikud aga Sina siin reeglit, mis keelab samas teemas erinevate nimede alt postitamise.
Peangi silmas neid parketikaid, mis loovad inimesele illusiooni, et tal on 4wd. Muidugi ei ole iseenesest tegu halva variandiga kehvemate teeolude jaoks, aga no saavad sel teel enamsti ka puhtalt üheveolised hakkama kui juhikohal istub juht, mitte roolikeeraja.
Nii on. Seda nelivedu vihkamist pole ka vaja väga propageerida, neid on nii palju erinevaid ja enamus sõidavad siiski ühe silla või suisa ühe ratta peal 99% ajast. Pärisnelivedulisi on vähem ja isegi need on reeglina ühe silla peal va Jeep'd (on maasturid) ja Subarud, mis pole teab, mis maasturid. 99% rahvastikule on tähtis, et märja muru pealt minema saaks ja siis on elu juba ilus, sillalukud ja lukus vahekastid on siiski niššitoode.
See kõik on ikka vaid ühe auto omamise idee tulemus. Ostetakse auto, mis tuleb toime eranditult kõigi vaja tulevate sõitudega.
Enne pensionile jäämist oli mul vahel ka viis autot registris. Igalühel oma otstarve, mõni rohkem, mõni vähem janusem, aga ega ma ju kõigiga korraga sõitnud. Uute suuniste järgi peaks pittu, presidendi vastuvõtule ja sõnnikut vedama minema ühe ja ainsa pere omanduses oleva autoga.
Järelikult elame heaoluühiskonnas kui paljudel on võimalik janusemat autot omada. Mõnel ka mitut. Mõnedel paraku see hädavajadus. Muidugi neid, kel 4wd tõesti eluliselt vajalik, on ilmselt siiski vähemus. Argumenteerida sellele, et saan talvel linnas foori alt kiiremini minema või talin ei korista tänavaid, on lollus. Õpi sõitma, ütlen sellistele.
Niiet kuni inimestel on võimalus maksta, kasutavad ka sellist autot nagu meeldib. Aga siiski on piisavalt neid, kes on sunnitud maksma, sest muidu jääb nende igapäevaelu seisma.
See 4veo eelistamine on inimloomuses kinni. Kes sellist igapäevaautona pidanud, see enam naljalt 2veolisele tagasi ei lähe. Kui on mitut autot võimalik pidada, siis küll, aga ainuke võetakse kui rahakott vähegi kannatab, ikka selline, mis kõigis olukordades hakkama saab.
3 tonni kaaluvad kärakad laste koolisõitudeks on eraldi teema, selle vastu rohtu ei ole ilmselt.
Sa võid ju maksta rohkem aktsiisi aga kulutatud ressursse tagasi osta ei saa. Kui vaatad Tallina liikluspilti siis 4 autot kümnest on mingid maasturid üle jäänud kuuest pooled on 4 wd. Lihtsalt minu point on see, kuhu me oleme jõudnud 20 aastaga. Lihtsalt ajuvaba laristamine. Tuhanded liitrid kallatakse päevas maha lihtsalt üle tarbides. Ja siis eu väänab samas mingeid täitsa jaburaid rohenõudeid.
Kogu artikli kopeerimine pole lubatud siiski, mõni lõik müüri tagant ja kommentaar on OK kuigi isegi see natukene nagu riivaks autorikaitset. Aga kui mõni ajakirjanik siin nüüd peaks oma jonni ajama hakkama ja meid autorikaitsega ähvardama, siis ma ennetavalt juhiks nende mõttelõnga hoopis seal suunas, et kui mõni huvitavam lõik on välja pandud, siis see äkki pigem toob neile kliente juurde, kes tahaks täistükis lugeda.
Artiklite sisu kopimine käib seepärast, et enamus neist on maksumüüri taga ja enamus meist ei plaanigi nende eest maksta, seega on paljudel kasvõi siin võimalik lugeda, mis toimub. Ei ole mina kade kopima ja teisedki võimalusel teevad seda. Meie kohalikud meediamagnaadid ei ela just vaesuses, niiet see kopimine neile väga hävivalt ei mõju. Ekspress grupp just teatas miljonite jagamisest dividendideks. Mis kellegi arvamusse puutub, siis igalühel oma- kas aksepteerid või vaidled vastu. Argumenteeritult loomulikult.
Loomulikult on seda maksu võimalik teha tunduvalt inimsõbralikumaks, kasvõi nö kuu(päeva, nädala)pileti näol, et kui tead, millal autot kasutad (nt hobiauto), siis ka maksadki kasvõi ainult kord aastas ja ainult nädala eest. Ammu juba selge, et seda ei tahetudki inimlikuks teha, ainus eesmärk oli riigikassasse need sajad miljonid saada. Käib pensionär kaks korda nädalas poes ja nende kahe päeva eest maksabki. Sõidab matkaauto omanik nädalavahetuseks loodusesse ja maksabki vaid reede-laup-pühap eest. Välja näeb nagu teemaks- kasutad kohalikke teid ja maksad. Mujal maailmas toimib teemaks, miks ei võiks ka siin seda rakendada, siis ju kõik riiki tulevad autod maksavad seda samuti- kõik kohad meil niigi numbreid tuvastavaid kaameraid täis nagu ajakirjandus hiljuti paljastas, asi siis see teemaksu süsteem käima panna. Maksab ööpäeva kaupa ja kärutagu kus tahab.
Kärssa parandab vaid haud ilmselt :-)
Aga õpi nendest kirjutistest üle libistama ja katsu neile mitte vastuseid postitad, muidu läheb veel hullemaks @Raiko1969 :-) :-) (reede)