Need (paarisotised), ilma milleta enam päevaselgi ajal välja ei lähe, tellisin prillipoest.
Kui soovid offtopikut jätkata, siis see teema on selleks parim koht: https://www.auto24.ee/foorum/foorum.php?mod=1&tid=172046
Juhin ka tähelepanu, et see teema sai tehtud 2021. aastal. Nende aastate jooksul on LEDidega (sh rikkega moodsate) autode hulk tänaval märgatavalt kasvanud - umbes sel ajal hakkas ka enda jaoks see pimestamine suuremat tähtsust omama ja ega ma ise kah nende aastate jooksul nooremaks pole jäänud...
Selgita palun, jaga linki, mis on head autosõidu prillid. Olen kalapoe polaroide kasutanud, aga jamad, moonutavad ja ei toimi üldse nii nagu need esimesed kallid polad, mis siia jõudsid…. Ja no ekraani prillidest ka olen huvitatud.
Ära krt tsiteeri teiste kommentaatorite postitusi oma kõntsa produtseerimiseks. Minu lause omab hoopis teist tähendust ja on arusaadav vaid seal teemas.
"Kui Einstein aru sai, et tuumade lõhustumine ei tõota inimkonnale head, oli asi juba tema kontrolli alt väljas."
Kui 50 g plutooniumi on võimalik berülliumkopsikute ja 10 kg dünamiidiga muuta pisikeseks tuumapommiks, siis tekib küsimus, et miks seda terroristid siiani teinud ei ole.
Ainult filme vändatakse , muud midagi.
Ma juba kunagi tõin näite, et kas paned tuppa põlema ühe küünla või kümme- tuba muutub kümnest siiski valgemaks kuigi küünalde enda heledus eraldi võetuna on sama. Tuledega sama- kas ees särab ainult 2x55W või lisaks miskit veel, on silmale tajutav liigse valgusena. Eriti arusaamatud on need tänepäevased ledidega varustatud kärud- lisaks lähituledele särab seal veel igasugu asju ja tihtipeale ei saagi aru, mis asjad- kas päevasõidutuled, mis peaksid küll lähide lülitamisel tuhmuma, aga säravad siiki piisavalt tugevalt või on need udukad või hoopis kõik korraga- terve esiots on mingeid disaineri joonistatud kolmnurki ja kaari täis. Ühesõnaga otseses mõttes tuledemeri särab näkku.
Kusjuures ei ole vaid meie probleem https://www.dailymail.co.uk/news/article-13264235/Ministers-
launch-review-drivers-dazzled-headlights-survey-reveals-near
ly-nine-ten-think-bright.html
Ja mis veel nende uuemate ledidega teha, pooltel on nad ära muditud või krt teab mis jant, mujal seda pole. Vot seal pole madalas autos vastu minnes eriti mõnus tõesti kui isegi vähe kõrgemal pimestab.
Saaret? Ise küsin, ise vastan?!
Parim aku Eestis ja ükskõik kus on töökorras aku. Aku iga sõltub ”kasutamisest” ja alles siis igasugu tehnilistest näitajatest, kuni valmistajani.
Saad vanemaks, siis hakkab häirima. Sellest pole pääsu. Mind kah varem ei häirinud, nüüd juba natuke häirib... aga siiski olenevalt sellest, millise autoga sõidan. Ega 2m kõrguselt vaadates häirivad tõesti vähesed, aga sportautoga, mille katus ei ulatu mulle isegi nabani, enam pimedal ajal üldse sõita ei taha. Kuid olenemata autost on iga inimese silmad ehitatud nii, et mida rohkem valgust, seda kitsamaks tõmbub pupill ja seda kehvemini näed seda osa vaateväljast, mis asub hämaras. Iga fotot tehes valid ju objektiivil ava samast eesmärgist lähtudes.
Probleemi udutuledele taandada pole muidugi mõistlik, sest probleem ise koosneb paljudest osadest, mille avaldumisel on vastutulevatel autodel küll suur osa, aga väga palju sõltub juba sellestki, kui uus/sile (või millal viimati vahatatud) on enda esiklaas. Lõpuks piisab ikka ühest tilgast, mis karika üle ääre ajab ja kui keegi enam piisavalt teed ei näe, siis saab keegi juba viga. Ükski ego ei peaks udukate ega muude tulede väärkasutamiseks omama mingeid seadusest kõrgemaid eriõigusi, kui see seab ohtu teisi inimelusid.
Ma olen väga selle filosoofia pooldaja, et ela ise ja lase teistel elada. Mu vanal masinal oli seal REF 500 kandis tulesid ees tegelt aga kasutada sai neid väga harva. Maanteel oli piinlik juba ref100 väärtuses sõita, sest ca km kaugusel juba märgid särasid päris eredalt vasta, ei tahaks, et endale tagaklaasist need sisse tulevad. Udutuledega aga teine teema, nimelt mainitud 25m ja seda kontrollitakse ülevaatusel. Miskil väga kehvade olude kokkusattumusel muidugi häirivad aga mitte tuled ise vaid tee pealt peegelduv osa.
Kui kõik inimesed maasturite ja transporter laadsete bussidega sõidaks, siis meil poleks üldse seda arutelu siin tegelikult.
EDIT: Jah, tagumine udukas tõesti häirib ja korralikult.
Mati kuule, kuidas sa udukaid reguleerid ja korras hoiad? Algul vastu äärekivi ja siis tasakaalustamiseks lumevalli?
Enne ei muutu jah kui politsei oma tööd tegema hakkab, kahju kohe vaadata, kuidas yks organisatsioon on minetanud kohu mótte ja usaldusväärsuse - ise tambivad ennast mutta, pärast pole mótet nutta! Riimi ja kena jóulu!
Inimesed ongi sellised- ühte ei häiri üks asi, teist teine asi jne. Liiklus siiski on selline koht, kus kõik on koos ja mõnede enesekeskne käitumine tekitab häirivaid olukordi teistele. Võib olla see tuledemeres sõitev juht ei saagi aru, et ta teistele häiringuks on, ehk teda ennastki ei häiri need, kes liigsete tuledega sõidavad, aga natukene analüüsivõimet kuluks sellistele ära küll, kasvõi politsei märkus, mille poolest ta liikluses negatiivses mõttes silma paistab. Kui näiteks kuskil teatris või kontserdil keegi eristub kommide krõbistamisega, telefoni näppimisega või valjult ja haisvalt peeretamisega, siis tema jaoks on see ilmselt normaalsus, aga saalitäie rahva jaoks see seda ei ole. Niiet kuskil teiste inimestega koos olles võiks siiski käituda nii nagu kirjutatud ja kirjutamata reeglid nõuavad.
1999 a. mazda 323- ega sai kunagi kuusakoskisse sõidetud ja neile müüdud, kuna rooste tõttu oli sellega ohtlik liigelda. Sai remonditud ka tehnilise poole pealt aga see oligi pigem hooldus ja kuluosad. Rooste oligi põhiprobleem. Uuemate mazdade kohta ei oska sõna võtta aga usun, et see rooste probleem on minevik, kuna eks nemad arenevad ka ehk edasi ja tehniline pool on loodetavasti sama hea, kuigi elektroonikat on palju juurde tulnud..., seda teistel markidel samamoodi. Mida rohkem asju, seda suurem on tõenäosus, et midagi katki läheb aga kui ziguliga sõita ei taha, siis see on meie tarbimisühiskonnas paratamatus, et isegi kui sõidad madalaima varustusastmega autoga, siis isegi sellel on juba igasuguseid asju küljes, mis muudavad sõitmise mugavamaks, kuid mida mõni inimene kunagi ei kasutagi.
See maks makstakse lõpuks nagunii ära ja loomulikult teeb seda ostja. Asi lihtsalt lõpeb sellega, et autode hinnad tõusevad. Need, kes tundsid vajadust, tegid sel aastal oma tehingud ära, aga ega autoturg kavatse välja surra ning järgmisel aastal ostetakse ja müüakse neid endistviisi.
Kui Einstein aru sai, et tuumade lõhustumine ei tõota inimkonnale head, oli asi juba tema kontrolli alt väljas.
Ilmselt see esimene teadlane, kes avas suu kllimasoojenemise teemadel, on nüüd aru saanud, et selle probleemi lahendamine on hukatuslikum kui sellega elamine.
Kui ühe tuuliku tootmiseks kuluks vähem energiat kui ta ise toodab, oleksime leiutanud igiliikuri, mis on aga teatavasti võimatu. Loomulikult saab kõike selgitada või kinni mätsida tasuvusajaga, aga seegi ei muuda olematuks juba loodusele tehtud kahju. Ka tuuleparkide ehitamise doteerimiseks kuluv rahva raha ei muuda ventika tootmisega tehtud kahju olematuks.