Viimased sõnumid

Marko
17:37 09.01.2025
Korduva häma kustutasin mina seekord. Kõik on ammu tüdinud peale su enda. Aitab nüüd küll!
Deus
15:48 09.01.2025
Oponendi kommentaarist oli väärtuslik ainult õiget infot jagav youtube link, mille oleks võinud ilma endapoolse valetõlgenduseta uuesti sisestada ja see oleks siia ka jäänud, sest on tõene info. Tõene, millest sa pole siin 10+ aastaga aru saanud. Kahtlustan, et ega videos olevate teadlaste reaalne öeldugi kohale pole jõudnud, sest muidu sa ei esitaks seda vastuargumendi vaid minu sõnu kinnitava argumendina. Kuna sa ise oled nii oinas, et ei laksanud lahti, mis juhtus vaid süüdistad mind lihtsalt väikluses, siis panen ise kõnealuse lingi ja see on viimane sellekohane kommentaar siin, sest kogu see su jama üles keeramine käib selle alla, mida nii Kärss kui ka ComnorFlint ütlesid.

https://www.youtube.com/watch?v=sWyORTmxodc

Teemavälisuse lõpp!
ConnorFlint
14:29 09.01.2025
Osaliselt läheb see jutt siin "Elektriauto mõttekus ja ELMO" ja "Elektriautode roheökomöko offtopik: CO2, kliima," teemade alla, mis siin foorumis on juba eraldi olemas.
Reno12345
14:20 09.01.2025
Millist kõrgemat sõiduautot soovitate, mis oleks ka ökonoomne kütuse, hoolduse ja remondi suhtes? Sõita oleks vaja ka talvel hooldamata teedel jää ja paksu sulalumega. Hinnapiir oleks 3000 eurot.
truffaldiino
13:44 09.01.2025
Deus, kas sind ennast ära ei väsita see endaga vaidlemine? Oponendi kommentaarid kustutad ära ja siis on äge kõvatada kui "tark" sa oled? Pole mujal keskkondades säärast lumehelbekest kohanud kui sina siin. Üldse kriitikat ei talu oma teadmatuse (või olemasolevate teadmiste väljendamise) suunas.
vänto
13:15 09.01.2025
Aga miks sa vaevad end sellega? Turul on palju muid asju peale kolksvaageni.
Deus
12:41 09.01.2025
Äkki ta sai aru, et ta välja toodud video räägib sama juttu, mis mina va üks pisikene katse seal kõrgema niklisisaldusega akudega NMC keemia alas, kus suudeti DoD arv kosmiliselt kõrgeks ajada täpse temperatuuri ja ainult 20% jagu laetuse taset kõigutades 60 ja 80% vahe peal, mida ma enne tõesti ei teadnud, noh, aasta tagasi siis. Ehk siis võtad endale masina ja sõidad sellega 300km asemel kogu aeg ja ainult 60km, siis säästad akut nii mis mühin! Ja ära jumala eest arvesta seda, et 8 aasta pärast hakkab keemia oma elu elama nii kui nii ja võid senise loogika endale sisse istuda.
Seda lootust muidugi ei ole, kui kodanikud ei saa täpselt aru isegi, mis asi see DoD on ja kuidas ta erinevalt pliiakust, teistmoodi liitiumakus käitub. Ma tunnen ennast kuidagi katkise plaadina kogu aeg sedasama asja läbi kirjutades..
A istub nagu kult rukkis ja siis tuleb jälle trollimatemaatikaga irisema, aja küsimus :)
mati1222
11:00 09.01.2025
Ei tea veel siiani kas radikas ka leige või külm.
fdghfgh
10:19 09.01.2025
Statistikat.
2024. aastal vahetas Eestis omanikku ligi 185 000 kasutatud autot. Omanikevahetusi tehti 2024. aastal 23,3% enam kui mullu. Kõige enam tehinguid tehti automarkidega nagu BMW, Volvo ja Mercedes-Benz. Suurima tõusu - 61% - võrreldes eelmise aastaga tegi hübriidmootoriga kasutatud autode esmane registreerimine. Diiselmootoriga sõidukite registreerimise osakaal langes 17% võrra, ent püsis siiski aasta lõikes kõige populaarsemana.
Möödunud aastal registreeriti Eestis ka rekordarv uusi kasutatud autosid ehk Eestisse toodi aktiivselt ka mujal riikides kasutuses olnud sõidukeid, mis leidsin siin uue omaniku. „2024. aastal registreeriti kokku 24 685 kasutatud sõiduautot, mis on 1,5% rohkem kui aasta varem. Kõige populaarsemad kasutatud autod, mis esmaselt registreeriti, olid Volvo XC60 ja XC90 ning Volkswagen Passat.Transpordiameti andmetel registreeriti kõige uuemad kasutatud autod Tallinnas ja Harjumaal (keskmine vanus 6,4 aastat) ja kõige vanemad Põlva maakonnas (keskmine vanus 11,7 aastat). Keskmise registreeritud kasutatud auto vanus oli 2024. aastal 7,5 aastat.
Kütustest olid jätkuvalt kõige populaarsemad diisel (12584), bensiin (5676), hübriid (5177) ja elekter (1201).
https://lounapostimees.postimees.ee/8168840/koige-vanemad-om
anikku-vahetanud-autod-asuvad-uhes-louna-eesti-maakonnas
fdghfgh
06:31 09.01.2025
Õnneks on meil piisavalt palju lolle, kes nõus 25/8 kõike tarbima ja oma rahast loobuma ning küllap jätkub sealt ka poldile miskit.
fdghfgh
06:28 09.01.2025
Jõuame tagasi sinna teemasse, kus ühe jaoks on 90 kraadi põrgukuumus ja 85 arktika ning mootorid lagunevad jäiste olude tõttu.
Kui suur läbisõit ja palju selle ajaga juba lagunenud on?
Kärss
23:06 08.01.2025
Enda eelmise postituse täienduseks lisan, et suur osa neist odavatest (pigem soodsatest, st hea hinna/pakutava suhtega) autodest ongi kaubaks läinud nüüd jaanuaris. Juba nähtud ka ühte sellist, kus ca 300e regamistasuga auto hind soti peale lasti. Mõistan täiesti inimest, kelle silmis auto on väärtus, metallikokkuost ei tule kõneallagi ja kellele sajaliste paremale-vasakule loopimisest on palju olulisem, et tema hoitud auto uue hea peremehe omale saaks. Iseasi, kas see sellises hinnaklassis just sageli õnnestub...

Ei usu, et kunagi selline korruptsioon avalikuks üldse saakski tulla, kuid ühe kitsa ringi kaudu ühte väravasse mängiv seadus väärib igati selle firmaga seotud hüüdnime, mida mõningates ringkondades juba vähemalt pool aastat on kasutatud. Lihtsalt selleks, et inimesed mäletaksid ja mõtleksid enne, kui selliste ettevõtete teenuseid tarbivad. Mina nt kustutasin telefonist selle äpi juba ammu, saab hakkama ka ilma ja saavad ka nemad ilma minu rahata.

https://www.err.ee/1609568434/bolt-ootab-et-automaks-suunaks
-inimesi-isiklikust-soiduautost-loobuma
Kärss
22:19 08.01.2025
Aitab üldse neist akukeemia offtopikutest. See teema on ju konkreetselt alla 30K (meil müüdavatest) uutest särtsuautodest, mitte üha uuesti ja uuesti mingite teooriate ülekordamisest.

Mine tagasi ELMO/särtsukateteemasse ja loe uuesti läbi need erinevate akukeemiate lingid ja küsi, kui millestki aru ei saa või selgita täpsemalt, kui oma teooriat tootjate omast tugevamaks pead. Kirjutamise asemel lugedes jääb silma vast ka see postitus, miks/millal Deus oma särtsuka ostmise plaani kunagi pausile pani;)
Deus
21:41 08.01.2025
Trolli poolt veesegamisõpetusi mitte toppida. Sa ei tee või ei taha teha vahet LiPo LiFePo4 NMC jne keemiate vahelgi, veel vähem on sõnaõigust siis kobiseda kestvuse teemadel. Postitus kustutatud ja võta oma vana nimi tagasi nüüd.
Marko
21:32 08.01.2025
Osta või laenuta seade, millega saad reaalse olukorra teada!
AinarUn
20:29 08.01.2025
Sooja puhub ja kõik muu on korras. Tuttaval sama auto ja temal näit seisab paigal. Liigselt madal temp pole lõpuks mootorile ju kasulik, niiet, tempi võiks ikkagi hoida.
Tundub, et "vasta teatele" telefonis ei tööta. See kommentaar oli vastus Marko esimesele kommentaarile.
Ja tõesti, radikast väljuv temp on teadmata. Pole millegagi mööta.
Kaspar Tartust
20:02 08.01.2025
Oleks ka huvitatud
Deus
17:35 08.01.2025
Palun sellist udujuttu mitte kirjutada. Liitiumaku ei tööta nii. Kirjutatud juba ELMO teemas.
sangar
17:22 08.01.2025
Elektrisõiduki aku ei ole suur probleem, lagunemine aastas ca 1,8%. See teeb 20 aastaga 36%. Ehk 411 km sõiduulatusest järgi 263 km. Kui 48 aastaselt osta uus auto, siis 68 aastaselt tuleb Tallinnast Riiga sõites Iklas peatus teha. Uuena ostes oleks ühe hooga jõudnud. Aku tervise heaks on mõistlik seda kasutada püsivalt 20-80% vahel, veel parem 60-80% vahel. Aga ikka võib ka teinekord 100% täis laadida kui pikem sõit kohe algab, et selleks ajaks oleks alles 100%. EV remondispetsidelt infot https://evclinic.eu/2024/11/03/which-used-ev-to-buy-a-beginn
ers-guide/
Nemad ütlevad, et unustage diisel ja hübriidid, valige kas elekter või bensiin. Kiidavad BMW ja Tesla parandatavust.
Vahekast
17:13 08.01.2025
See makseteks jagamine on vana "nipp". Eriti "popi" käigu tegi Bassadone aasta esimestel päevadel lubades hinnasoodustust reg.tasu arvelt. "Võtame enda kanda..."
truffaldiino
16:05 08.01.2025
Sellist ronti, nagu iga ronti, peetakse sellepärast, et saada mingi liikumisvõimalus, mis on kas mugavam või odavam, kui ühistransport.
20km päevas ehk ~500km kuus tööpäeva sõite 5-10€ elektri eest on ikka märkimisväärselt odav. Kui sellise masina ~1000€ eest kätte saab, siis paar aastat sellega sõita on üks odavaimaid liikumisvahendeid, mis leida võib.
Deus
16:04 08.01.2025
Pigem olen ma siiski valede ja unistuste reaalsuse pähe rääkijate jama ümber lükkaja rollis. Ma olen elu aeg seisnud tõe eest, faktide ja reaalsuse kajastamisega. See, et tõde, füüsika seadusi, keemilisi reaktsioone ja praktilisust ei taheta tunnistada, on teie mure, mitte minu mure. Ma pole iialgi üritanud isegi teid, rohehulle, panna uskuma midagi vastupidist, see on täiesti võimatu. Mida aga ma teen, on esitada vastukaal, reaalne, loodusseadustele tuginev vastukaal, et lugema tulevale natukene väiksema kriitikameelega inimesele ei tekiks mulje, et ongi kõik nii ilus ja hea.
Siiani pole mitte keegi teist minu välja toodud arvutuskäike ümber lükanud, parimal juhul on 10% delta, isegi mehed siin oma leafspy numbritega pigem kinnitanud.
Fakte ei pea uskuma, neid peab teadma!
fdghfgh
15:32 08.01.2025
Milleks seda kustuva akuga jama on kaela vaja. Vbl sõidab veel paar aastat need 50km ära, vbl annab otsad mingi oluline osa elektroonikast ja kärutadki ta prügimäele. Fakt on see, et selle jäänuksõiduulatuse juures on vähemalt pool akust juba kustunud.
truffaldiino
14:42 08.01.2025
Deus, sorry aga kõik aastad sind siin foorumis kirjutamas nähes on kahtlusteta selgeks saanud, et kõige suurem elektriautode ja rohetehnoloogiatega seonduva valeinfo levitaja oled just sina. Mistõttu ongi ääretult naljakas sealjuures näha, et sa ise elektrisõidukit tarbid.

See sõiduulatus ei vähene nii kiirelt neil elektrikatel. Esimesed 10-30k km on suurem langus (~5%), peale mida väheneb oluliselt, enamasti sinna 1% aasta suurusjärku.

Kortermajade osas oleneb väga kus ja millisest juttu on. Lasnamäe 9 kordses paneelikas jah mitte, sest seal on niigi 5x rohkem autosid maja ümber pargitud, kui algne linnaruumi planeering ette nägi. Kui kunagi parkimisprobleem ära lahendatakse, küll siis saab juba ka laadimisprobleemi lahendada.

Uuemates kortermajades on laadijatega juba parem seis.
Kus aga säärane pill palju tõenäolisemalt kasutust leiaks oleks väiksemad asulad, kus sul ongi võimalik rõdult/aknast juhe alla visata autoni ja sellega laadida. Töö vms igapäeva sõidud ongi paarkümmend km kokku ning pole tarvis uhkustada suure linnamaasturiga. Pikemate sõitude jaoks seisab kõrval nagunii mingi vana Toyota vms, mis ei idane ega mädane.