Viimased sõnumid

maaks
14:46 17.01.2025
https://www.teatmik.ee/et/domaininfo/sierraclub.ee
"pikendamata ja viimane registratsiooniperiood on lõppenud - expired"
https://www.teatmik.ee/et/personlegal/80254810-Ford-Sierra-K
lubi

Seisund: kustutatud
Kustutamise kuupäev: 29.02.2024
---
Huvilised peaks rahad kokku panema ja domeeni eest maksma, siis hakkab ehk jälle
toimima.
Marko
14:27 17.01.2025
http://www.sierraclub.ee/

Lehekülg ei avane juba ca nädal aega. Kas see on lõpp?
Oletusi ei soovi siit lugeda, küllap on kellelgi ka mingit reaalset teadmist asjast.
secondlife
14:21 17.01.2025
Deus
14:09 17.01.2025
Kässar, mõtle uuesti, ära pauguta. Ma ütlesin vaesed, mitte laisad ja kui tahad mingeid tsitaate jälle loopima hakata läbi lugemata, siis kasi enda teemasse.
Kärss
13:56 17.01.2025
¤¤¤Mul on üks 25 aastat vana bensiinimootoriga Golf mk4, millega lapsed on manuuaalkastiga sõitu õppinud. nüüd mõtlesin, et teen sellele autole Rebuild'i ja võtan endale igapäevaseks kasutuseks. ca 10-12k panen raha sisse ja eesmärk on, et masin oleks tehniliselt nagu uus, kere parema roostekindlusega kui uus¤¤¤

Tore hobi, kiidan heaks:) Olen millegi sarnasega tegelenud ja ka oma arvutuskäigu mäletamist mööda siin kunagi lahti kirjutanud. Suurimaks riskiks jääb see, et mingi sõidumeister sõidab tagant sisse, kindlustus soovib auto maha kanda ja võtab autorahaks-kuulutuste järgi hüvitamisele kuuluvaks väärtuseks 300e.
https://www.auto24.ee/foorum/foorum.php?mod=1&tid=174377
St klassikalise soovituse järgi võta jälle excel lahti, sest nii saad sinna sisse panna kõik hallatavad riskid ja mingi aimduse ka mittehallatavate riskide osas (tänapäeval saab exceldamise asemel selleks ka AI-d kasutada, kuigi hetkel tundub, et exceldamise vastuse saab kätte palju kiiremini, kui usaldusväärsuse tagamiseks piisavalt detailse prompti kirjutamisele-ümberhäälestamisele, mille vastus ikkagi veel üle on vaja kontrollida). Sinna saab siis lisada ka doonorauto (Golf siin vast üldse üks madalaima riskiga masinaid) ja statistilise tõenäosusena need elektroonika oksüdeerumised jms, millega järgneva 10a jooksul tegelema pead. Riske arvestades valiks ise natuke "huvitavama" auto, millesse investeerida ja seejärel igapäevaselt tarbida. Huvitavama all ei pea silmas mitte võimsamat, kiiremat ega vaiksemat, vaid kallimat insenertehnilist lähenemist ammusel projekteerimisel, mis tagab hiljem muretuma kasutuse. Kusjuures 10a kaugusele vaadates pole mul isegi selles selgust, millise kütuseliigi peale panustada.

Tegin kiire otsingu Golf4, näiteks 66kw tdi, registreerimiskaristusmaks on 215e, 1,6L bensukal 343e. Rahaliselt on sellele plaanile raske õigustust leida, aga mu lugupidamine ei kuulu mitte nendele, kellel õnnestub kõige rohkem raha igal aastal kokku hoida, vaid kes lähtuvad oma elus põhimõtetest mitte maksta/minimeerida ajuvabasid karistusmakse.
Marko
13:13 17.01.2025
audiag, ei ole normaalne! Vent võib lülituda mingis ajaaknas pärast sõidust tulekut. Kõik hilisem, korduv, saati siis veel ukse avamisega seonduv on anomaalia ja on kindlasti remonditav.
OnuValdek
12:24 17.01.2025
Aastamaks on ja jääb ilmselt päris pikaks ajaks ja ilmselt hakkab see tulevikus ka tõusma sest ka kõik muud toodete ja teenuste hinnad pigem tõusevad. Registreerimismaksuga on see, et kes enne automaksu kasutatud või uued auto ära registreerisid siis näiteks nüüd autot müües on neil ikkagi see registreerimismaks kaelapeal. Reg maks tasus maksta ainult sel juhul kes tõesti soovib ühe uue autoga nö täesti lõpuni sõita ja viimane sõit on kaalu peale.
Praegu on mõnes mõttes halb aeg autot osta sest tuleb see "esmane" reg maks ära maksta. Kavalam on osta sellist mis on selle aasta sees registreeritud. Kel autot vaja osta, ja autot on paljudel nii või teisiti varem või hiljem vaja osta kuna olemasolev auto võib katki minna või sodiks sõita, auto ei sõida igavesti).
neonimees
12:23 17.01.2025
Mind huvitas, mida teised ka arvavad sellisest isendist. Sry. Ma ei ole veel isegi 2K km. veel jõudnud sõita sellega. Avastamist on palju, käisin ka Highlanderit vaatamas, tundus kuidagi vanamoodne. XTrail oleks ka sobilik olnud, aga abikaasale meeldis just Hyundai..
Santal ikka täitsa uus nägu ja lisasid oioioi kui palju. Uus CRV kahjuks ka ei sobinud. Käime autoga suvel puhkamas, hea magada sees. Kriteerium oli meil, pikkus min4.8m., hübriid ja 4 vedu ning kindlasti bensiin. Sõiduautod liiga madalad. Enne oli CRV 2019a. 2.0L, 4.6m., pisut väikeseks jäi. Ja enne seda iX35 2014a., ei olnud ka paha. Mis veel meedib, et on kaugkäivitus hinnas, vajuta pulti ja käib. Veel ime, autot saab puldiga juhtide parkimiskohta ja tagasi. On muidugi ka puuduseid.
Neid pannakse ka USAs Alabama tehases kokku. 2.5L mootoriga. See rohepööre on täielik jama mis toimub.
Kässar
12:01 17.01.2025
" Kõige rohkem said sellega pihta vaesed ja keskklass."

Vaesed nüüd küll pihta ei saanud, jälle valetad. Vaesed saavad pihta maksuküüru kaotamisest, sest nüüd on vaja käibekaga jms maksudega puudujääv 500 miljonit tagasi teha.
VettEiJooJalaEiKäi
12:00 17.01.2025
minu 2000 aasta Golf läbis just TÜVi ja viimase aastaga läbis 12000 km. põhiautona kasutaks seda 25000-30000 km aastas. seega kuni 10 aastat kasutaks ja juppide puudust siis veel ei tohiks tekkida. mingid kuluosad võib ju ka garaaži osta. Aga ega see jupi kaupa remontimine mulle ei meeldi, seepärast tekkiski see mõte, et teeks selle masina ühe korraga uueks. sh kere - kõik nurgatagused korda ja lihtsate vahenditega roostekindlaks. Jaburalt kallis kui auto turuhind on alla 1000 eur, aga samas kui sõita sellega vähemalt 200000 km, siis jälle ei ole kallis.
lennujuht
11:32 17.01.2025
Meeldib vahest idiootlikke peldikuseina - DELFI - kommentaare lugeda.
Tundub, et ka siin on tõetera sees :

EAS-i ja Kredexi liitmisel tekkinud rahajagamise-masina ettevõtluse ja innovatsiooni sihtasutuse (EISA) töötajate arv kasvas mullu 392 inimeseni ning keskmine palk oli 3616 eurot ehk 380 eurot suurem kui eelnenud aastal. EISA juhi Kati Kusmini palk on 9500.- eurot, mis on suurem kui peaministril.
Koondnumbrites toodi, et kulud moodustasid 2023. aasta eelarves 260,2 miljonit eurot. Nendest makstud toetused olid 197,5 miljonit, rakenduskulud 39,4 miljonit ja tööjõukulud 21,1 miljonit eurot, lisaks tehti 2,2 miljoni euro eest investeeringuid.
Kui võtta aluseks need numbrid, siis 197,5 miljoni euro laialijagamiseks kulus asutusel 60,5 miljonit eurot. Ehk nii-öelda ise söödi igast kolmest eurost ära üks.

https://www.delfi.ee/artikkel/120350391/riik-muudab-seadust-
et-ka-avalike-teenistujate-alampalk-oleks-tulevikus-ule-pool
e-mediaanpalgast

A66 teemasse
11:15 17.01.2025
See on raskesti leitav kuid asjatundjale teada viga. Milline esindus ei saanud hakkama? Ma ei ütle täpsemalt, kuna soovin, et raha remondi eest saaks inimene, kes oskab ja teab mida teeb.
All Terrain 2018
11:08 17.01.2025
Minul on selline All Terrain. Tänaseks 215000km alates ostust. Siiani pm tavahooldused. 180000km vahetatud taga 1 õhkpadi, nüüd taas on hakanud end ööga alla laskma, ilmselt teine ka lekib. Lisaks leiti hoolduses, et vasaku pooltelje tugilaagris on lõtk. Muu on originaal. Auto liikleb enamasti Tallinna tänavatel. Kokkuvõtteks võin mina öelda, et tegu on hea autoga ja 200k ei ole mingi näitaja. Samas aastast 2018 ja päriselt vaid 200K sõitnud E-klassi leida ei ole kerge.
Deus
09:37 17.01.2025
Sain täna seda tunda suisa sõpaka-linnu tee ristis. Rooliga tegin järsema nõksu ja kui oleks natukene kehvemate sõiduoskustega inimene, siis oleks ma seal ka risti olnud. Kaasa aitas muidugi tipptasemel jaapani projekteerijate ja inseneride koostöös valminud igaks elujuhtumiks ette valmistatud tehnoloogiapakett, mis auto veoskeemi alustalaks on tehtud. Võõra autoga oleks ma seal samamoodi risti jäänud, oma masinat ma tunnen.
ConnorFlint
09:19 17.01.2025
Täna hommekul, kl 04:45 nägin kuidas politsei võitles libedusega.
Minul peatee, lähenedes ristmikule (ristmik kollases režiimis) nägin vasakult lähenevat politsei bussi. Politsei lähenes ristmikule juba aegsalt üsna rahullikult, kuid silmaga hinnates oli politseil vahetult enne ristmikut pidurdamisega pisut väljakutseid, kuid sai pidama.
Olles ise ristmiku läbinud, pidin u 100m pärast paremale pöörama ning siis juba selle väiksema tee peal sai kah tunda, et kuram.... libe on!!!
Deus
09:13 17.01.2025
Maksuküür oli kahjuks aga täielik küür ehk värdjalik võõrkeha. Kõige rohkem said sellega pihta vaesed ja keskklass. Mina ei saanud isiklikult aru midagi aga mu vanemad ja kaaskondlased kannatasid selle all päris korralikult. Palun mitte tulla siia jutuga nüüd, et ma peaksin vanemaid ikka toetama jne. Mõned ei taha toetada, mõned toetavad ja bla bla bla, eesti kärgperenduse vaatevinklist täiesti mõttetu jama, kõigil meist pole olnud ideaalperekondi ja -kasvukohti nagu minul.
Mis aga Golfi taastamisse puutub, siis teretulnud nähtus aga mõne aja pärast lööb sisse kurb tõsiasi, et enam juppe pole saada. See on meie kõikide, vanaautode omanike, paratamatu saatus ja seetõttu oleks õue peale doonorit vaja...
On väga vähe tootjaid maailmas, kellel enamus sillajuppe jne asju, pärinevad endiselt veel 70'test muutumatul kujul. Ei hakka ühtegi marki siin ülistama, igaühe oma välja uurida see.
maaks
09:09 17.01.2025
Tartlased (ja muud lõunaeestlased) ongi selles süüdi, et lätlased eestlasi aeglasteks peavad! :-)
Deus
09:08 17.01.2025
Tuli praegu tööle sõites meelde, et ca 3 aastat tagasi sõitsin isegi ühele Civicule tagumise ratta mustri tiiva ja kapoti peale. Olin juba oma vasakule pööravas reas, kui üks tibi otsustas, et tal ka nüüd vaja vasakule tulla ja täpselt keeras ennast tagumise ratta alla. Pardakaamera väljavõte kindlustusele ja süüdi ta oligi ehk siis tegelikult isegi eraldi vasakule pööramise rada ei päästa kedagi, kui ei järgita väga lihtsalt reeglit - reastuda tuleb koheselt, mitte siis, kui pool maad on juba läbitud.
fdghfgh
09:03 17.01.2025
Tartu on isegi veel suht mõistlik, tipptunnil muidugi kohati venib, aga viljandi on hullem, seal keskmine kiirus 30 ja kihutatakse 40ga. Õnneks nii väike linn ja liiklus üsna hõre, seega ei pea sealt läbi sõites kaua vanduma.
Kässar
08:55 17.01.2025
"maksuküüru kaotamine (sisuliselt maksude langetamine)"

Kogu see maksutrall ongi sellesama küüru pärast. Kui kuskilt langetad, siis mujalt pead juurde võtma, et asi tasakaalus oleks.
Aga sellega ma olen nõus , et maksuteema jms on hetkel teisejärguline. Esikohal on loomulikult julgeolek.
mati1222
08:41 17.01.2025
See liigne uimerdamine muudabki meeled ka uimaseks ja ongi ahel töös. Mida väiksema liiklusega kohead seda hullemaks asi läheb. Ja kui selline suuremasse linna läheb on kramp. Tean küllalt eitesid kes ei julge linnades teatud kohtadesse minnagi või mõni üldse linna.
VettEiJooJalaEiKäi
08:37 17.01.2025
Oluline on siiski, mida tehakse valitsuses, mitte see populism mida enne valimisi viljeletakse, et rohkem kohti saada Riigikogus. Reform lubas panna raha riigikaitsesse, kaotada maksuküüru, viia ellu eestikeelsele õppele üleminek ja riigi rahandus tasakaalu saada. Ikka üpris tagasihoidlikud olid lubadused :) - no olgem ausad. Kõige olulisem, mis on käima lükatud on eestikeelsele haridusele üleminek ja riigikaitse. maksuküüru kaotamine (sisuliselt maksude langetamine) ja riigi rahanduse tsakaal, ei ole ka nii olulised hetkel.

Automaks on mind otseselt mõjutanud. Mul on üks 25 aastat vana bensiinimootoriga Golf mk4, millega lapsed on manuuaalkastiga sõitu õppinud. nüüd mõtlesin, et teen sellele autole Rebuild'i ja võtan endale igapäevaseks kasutuseks. ca 10-12k panen raha sisse ja eesmärk on, et masin oleks tehniliselt nagu uus, kere parema roostekindlusega kui uus. Bensiinikulu saaks ka selle update käigus oluliselt madalamaks. Jääb ära uue masina ostmine, mille alla peaks panema palju rohkem raha, jääb ära kallim automaks ja registreerimistasu ja kallid hooldused. igasugune remont ja hooldus on palju odavam. tänaseks on sellel Golfil 300k km peal, miks mitte samapalju otsa lasta.

Kässar
08:37 17.01.2025
"1 kord."

Siis artikkel oli autoärikatest, kes kuskilt Saksamaalt vanu panne kohale vedanud?
Deus
08:18 17.01.2025
Kui keegi Tallinna-Viimsi-Saku kohta sellist juttu räägiks, siis isegi usuks aga Tartu? Tartus pole kärsituid juhte, on väga aeglane liiklus.
Isiklik arvamus.
Deus
08:14 17.01.2025
Lähebki ohtliku liikluskäitumise alla. Sai napilt pääsetud selle sõnastusega paberist eelmine aasta Sõlest Paldiski mnt'le libisedes, kus Statoilis parasjagu mundrimehed kohvi tankisid ja peale selle pisiepisoodi nägemist kindlasti minuga vestelda tahtsid.
fdghfgh
07:54 17.01.2025
"Tartu poolt tulnud autojuht asus tegema vasakpööret Raiste suunas, kuid ei näinud samal ajal Osula poole vasakpööret tegeva auto varjust vastassuunas lähenevat sõidukit Renault Scenic ja keeraski sellele ette."
Phimõtteliselt ristmiku viga- Võru poolt tulles on eraldi vasakpöörderada ja sellel olev pööret ootav auto varjab hästi Võru poolt Tartu suunas otsesõitjad.

"Mullu 3. märtsi kuiva ja selge ilmaga pärastlõunal sõitis BMWd juhtinud mees Võru poolt ning alustas ristmikul vasakpööret Osula suunas. Samal ajal lähenes Tartu poolt veok, mis võttis hoo maha, et alustada parempööret Osulasse. BMW lasi veoki läbi, kuid ei märganud vasakpöördel, et reka tagant lähenes otse Võru suunas sõitev Kia. "
Põhimõtteliselt juhi tähelepanematus, ristmik pole siin süüdi.

"19. augusti pärastlõunal, taas kuiva ja selge ilmaga, sooritas Volkswageni juht sama vasakpööret Osula poole ning sõitis ette Tartu poolt lähenenud Volvole – õnnetuses sai viga kaks Volvos olnud inimest."
Taas juhi tähelepanematus.

"Raske avarii juhtus aga seal kandis eelmise aasta 12. jaanuari pärastlõunal lumistes oludes, mil veoki ja veel nelja auto kokkupõrkes sai vigastada kolm inimest.
Tõsi, viimasena mainitud õnnetus sai alguse ristmikust veidi eemal: veoki Scania juht sõitis tagant sisse sõiduautole Mercedes-Benz, mis paiskus otsa ees seisnud sõiduautole Volkswagen Passat. Kokkupõrke järel kandus veok vastassuuna vööndisse ja põrkas kokku vastu liikunud Volkswagen Sharaniga, mis omakorda paiskus otsa teel seisnud Peugeot’le."
Seega ristmik ei puutu siia üldse.

«​See ristmik ei ole paremaks läinud,» märkis Tõnni Autokooli juht, sõiduõpetaja Tõnis Kattai. «Vasakpööret tehes on asi minu arvates ohtlikum, sest kui mitu autot tahab teha vasakpööret, varjab see täiesti ära selle, mis tagant tuleb ja väga kergelt võib tekkida ohtlik olukord.»
Peamine probleem ongi Võru poolt tulles vasakule Osulasse pööramisel.

Õnnetusi juhtus sel ristmikul ka enne rekonstrueerimist, kuid siis, nagu mäletab Tõnis Kattai, olid need valdavalt kõrvalteelt, Osula või Raiste poolt peateele ettesõidud. Pärast ümberehitust on saatuslikuks saanud aga vasakpöörded. Miks?

«Varem oli nii, et kui Tartu poolt tulid, siis põhimõtteliselt mahtus siia ära kolm rada: üks keeras [paremale] Osula poole, üks [vasakule] Raiste poole ja üks mahtus keskelt läbi [Võru suunas] sõitma,» selgitas Kattai. «Nüüd tehti parempöördeks eraldi rada, aga vasakpööre ja otsesõit on jäetud ühe raja peale. See tekitab inimestes kärsitust lipsata vasakpöördel ruttu läbi, eriti kui selja taga on autorivi. Aga kui samal ajal teeb keegi oma vasakpööret Osula poole, siis selle auto taha ei näe ja sealt üllatus tulebki.»
«Minu arvates on nende õnnetuste põhjused eelkõige liigne kiirustamine, tähelepanematus ja tõenäoliselt paljudel juhtudel ka tegelemine kõrvalise tegevusega,» märkis Raul Kell Võrumaa Autokoolist. «Alati peab enne manöövrit mitu korda vaatama ja veenduma, et märgatud on kõiki teisi liiklejaid, hindama nende kaugust ja kiirust ning pärast seda tuleb võtta vastu õige otsus manöövri ohutuks sooritamiseks.»​

Enne oli tegu tavalise ristmikuga, nüüd veidi keerulisem, aga põhipoint siiski meil tüüpiline- juhtide kärsitus, tähelepanematus.
v6sa
07:11 17.01.2025
Liiga vara küsid vastupidavuse kohta:) Räägime aastal 2038 uuesti.

Roosteprobleemidega on hakkama saadud, elektriprobleemid on alles. Ja Veho neid parandada ei oska/taha. Oskajaid otsid nettipidi taga ja püüad eristada igasuguseid jutupaunikutest saunamadiseid päris oskajatest.

"Hea" sõltub Sinu eelistustest. Minule see enam mugav ja rahuldustpakkuv mersu ei ole, mingi iseloomutu jäik ja edev käkk.
ddig
00:24 17.01.2025
Meilgi külksi laskmine keelatud ja kvalifitseerub ohtliku liikluskäitumise vms alla ning võib kaasa tuua üsna karmid karistused. See paari aasta tagune info tuttavatel politseinikelt.

Pea 10a tagasi varajastel öötundidel tundsin ennast Lauluväljaku poolt Peterburi tee suunas sõites pehmelt öeldes lõbusalt ning joonistasin kaunid pikad poognad. Enne Laagna tee silda vastu tulnud värvilised pidasid põhjendatuks minu seisundit kontrollida aga tollal veel piisas seletuseks, et mul need kõva seguga lamellid teate neil pole üldse pidamist :-)
Uudistasid siis veel taskulampidega rehve aga ei olnud vist põhjust teemal pikemalt peatuda. Eks öine tühi tänav võiks loogiliselt võttes ka nö kergendava asjaoluna käsitletav olla.

Suures plaanis muidugi mõistetav, et nii mõnigi võib libisevat autot nähes krampi tõmmata ja veel suurema ohu põhjustada, sest kunagi ei tea äkki on hoopis jälle libedus pääsenud üllatama.

Sõites enamuse oma sõitudest ilma igasuguste juhiabideta autodega tuleb muidugi hoolas olla, et ise samasse lõksu ei langeks :-)
Kärss
00:00 17.01.2025
Olen varem korduvalt toonud välja selle, et Soomes järgneb kraavi (valli, äärekivisse jne) sõitmisele trahv ja keegi ei küsi, kas tee oli liiga libe või mitte, sest juhi kohuseks on valida ohutu kiirus vastavalt teeoludele. Seda pole vist aga rääkinud, et Soomes on ka "külksi laskmine" keelatud ja läheb sama paragrahvi alla, nii et seal pole mõtet hakata külg ees sõitmist vabandama sellega, et "tee oli libe" vms. Külksi laskmiseks on seal järvedel musttuhat rada olemas (mitte ametlikud jääteed!), kuid liikluses kehtib nulltolerants ja seda tasub arvesse võtta, sest varem või hiljem satub seal mõne isehakanud miilitsa otsa, kes sellest politseid teavitab ja neil on siis juba kohustus reageerida. Mingi google esimene otsinguvaste kah jutu kinnituseks.
https://rikosuutiset.fi/poliisi-varoittaa-auton-luistattelus
ta-liikenteessa-seuraa-sakko-mutta-voi-lahtea-ajokorttikin/
Kärss
23:33 16.01.2025
Nagu alati, et ametnikel ei jää kunagi puudu eneseõigustustest ja süüdi saavad olla ainult autojuhid, kes ei näe teise auto varjust jne.
https://lounapostimees.postimees.ee/8173270/see-ristmik-ei-o
le-paremaks-lainud-ohutuks-remonditud-ristmikul-jargneb-uks-
kokkuporge-teisele

¤¤¤Pärast 2023. aasta ümberehitustöid on sellel ristmikul juhtunud kokku kuus liiklusõnnetust. Neist poolte puhul said autos olnud inimesed kannatada.¤¤¤

Aga nüüd siis konkreetselt... mis vahet sel on, kuidas me kiirenduseks kasutatavat rada nimetame, kui see varem täitis oma "ohtlikku" eesmärki ohutult ja avariid tekivad pärast selle "ohtliku" laiendi kaotamist?

¤¤¤Põhjus, miks Raiste suunal vasakpöördeks eraldi rada ei tehtud, on Taali sõnul seotud statistikaga, aga ka maa ja ehituse maksumusega.
/.../
Autojuhid on kurtnud ka selle üle, et Osula poolt Võru suunas parempöörde juures on ümberehitusega kaotatud varem seal olnud kiirendusrada. See on varasemaga võrreldes peateele keeramise sootuks ohtlikumaks teinud. Janar Taali kinnitusel seal mingit kiirendusrada tegelikult ei olnudki. «Tegemist oli möödasõidulaiendusega, mida juhid kiirendusrajana kasutasid, kuid möödasõidulaienduse taoline kasutusviis on liiklusohtlik,» selgitas ta.¤¤¤