Võta siis tavaseades sierra, psukott ja passat ja võrdle neid mägi-eest kruusateedel, saad kohe vahe teada.. Veel parem kaheksakümnendate civic ka sekka, saab tõsise erinevuse.
Ja valitsusele meil ju alternatiivi ei ole. Ekre on ju "rahu" poolt, mis tähendab seda, et kui siia peaks see nn "rahu" tulema, siis on Eesti riigi ja eestlastega lõpetatud. Seekord enam mordor nii lolli viga ei tee, et jätab pärismaalased siia elama.
Deus, mis vabadustest sa räägid? Koronni ajal olid küll kõva äravajutaja, nüüd nutad täpsemalt mille pärast? Kõik on ju hästi, 50 euri automaksu mõne vana panni pärast on ju kökimöki.
Ei ole läbi ajaloo, pigem viimaste aastakümnete teema ja see on kontrollitud ja sihilik tegevus. Need on kaks täiesti erinevat asja. Selles valdkonnas pole mõtet vaielda.
Nu see, et sul piisavalt läbinägelikkust pole, on juba sinu mure, kui kellegi teise. Pane numbrid lauale ja näed ise või noh, trolli kombel sa lihtsalt ei taha näha seda tiblastani raha peal liugu laskva müükari ilukõne tegelikku tausta ja alust. SpaceX pole ka miski startup, täitsa NASA rahastusega ettevõte oli enne seda aafriklast on on praegugi.
Ma töötan väikeettevõttes, jaksavad maksta küll.
Riske saab kõvasti võetud, ei ole ka tundmatu ilma palgata firma üleval hoidmine selle nimel, et firmal hiljem siiski käik sisse läheb.
Kas see et ma ei võta finantsriske teeb mind nüüd alamaks või lollimaks või mis see peapunkt siin olema pidigi? Kehvasti üles ehitatud üritus mind maha teha, istu, kaks. Eriti selle taustal, et miski riigipapi eest elutsev kodanik seda mulle ütlema tuleb.
Startup oli toodud sisse kui üks väikeettevõtte vormidest, mida ta reaalsuses ju ongi, ei midagi müstilist. Mul tõesti puudub ülevaade, et kui palju neid tehakse ja kui palju vee peale jääb aga neid siiski jääb ja see on hea asi, esimene sõel fantaasia ja reaalsuse vahelt on läbi käinud.
Eestil oli valik, kas minna teaduse või investeeringu teed. Nüüdseks on teaduse teed minemine kehvasti ära tasunud. Kõik said siin hea hariduse ja siis plagasid väljamaale. Mina olin põhimõtteline, jäin siia patriotismist, mis siis, et mitu korda "kehvemate" elamistingimustega. Senikaua kuni vorsti kilo ei ole pidanud poes jälgima ja ega see bensuliiter ka väga koti, on minu raamatus ilus elu. Praegune valitsus aga on seda patriotismi ja valuläve päris korralikult proovile pannud. Kui ikka harjunud vabadus käest ära võetakse, siis teeb tuju kehvaks küll. Veel enam, et vabadust võetakse ainult pättidelt ja mina ennast pätina ei tunne. Kui paar teene-teene eest haltuura otsa ja nende eest tulumaksu maksmata jätmine välja jätta, siis polegi ühtegi kuritegu sooritanud aga näed, karistatakse.
Ma rõhutan lühidalt üle igaks juhuks: ma pole riigivastane aga olen hetkelise valitsuse vastane. Kui valitsus kurssi ei muuda, võivad asjalood juhtuda sedasi, et riiki ei reeda kuid pesen käed riigist puhtaks. Kosilasi selleks on ukse taga järjekord kuid kõik ei ole nii hea õnnega kui mina, kahjuks.
Passatil kui vedu taga oleks küll ilusasti jäänud kuid lühikese sillavahega käkk oleks minekul. Sellise kiirusega saaks selle põike ikka väga sujuvalt sooritada.
Deus: Kuidas see fakti muudab, et väiksed on innovatiivsed?
Vastan: Startupe on <1% väikeettevõtetest. Seega fakt et väikesed on innovatiivsed Eesti majanduse kontekstis ON VALE. Peale selle startupi asutamise eesmärk ongi innovatsioon ja äriline edu on esialgu täiesti teisejärguline ja seda teavad nii startupi asutajad kui ka rahastajad. Enamus startupe ei jõua enda innovatsiooniga ärilise eduni. Ja startupid vajavad arengus toimivate tavaliselt suurte ettevõtete raha. Eestis on hea näite börsifirma Harju Elekter, mis on kõikides rahastusvoorudes pannud raha Skeletoni.
Deus: Kuidas mina nüüd järsku miskiks investoriks või ettevõtjaks sattusin? Ma vihkan ettevõtlust - vihkan selle poole pealt, et ei tegele kunagi sellega, selleks on teised inimesed, kellele ma enda innovatiivsust müün ja teostan. Ja kui nüüd ei saanud aru, et mis müügist ma räägin, siis minu tasuks on iga kuu stabiilselt laekuv palk.
Vastan: riski- ja ettevõtlusejulguse puudumine paistab hästi välja igast Teie postitusest. Selleks, et Deus saaks palgatöötajana enda innovatsiooni müüa ja teostada, peab ettevõte olema piisavalt suur, selliste inimeste palkamiseks. Eestis on aga just see probleem, et meil ei ole piisvalt suuri ettevõtteid, kes seda suudaksid.
Deus: Majandusliku edu kohta nagu pole ka kurta, on väiksed, kes surevad ja on väiksed, kes on südamerahuga väiksed edasi, suure kasumiga.
Vastan: õige, väikeste hulgas on palju suure kasumiga ettevõtteid, kuna mingi piirini ei ole vaja igasugu toetavate ülesannete peale inimest palgata. Samas kuna Eesti majanduse probleem on madal lisandväärtus töötaja kohta, siis see suure kasumiga väikeettevõte ei tähenda kõrgepalgalisi ametikohti. Lugesin just suure huviga LP-st enda tuttava Hanno Veldi äridest. Eriti meeldis mulle tema tootearenduse jutt diiselahjude osas ja nende edukas müük, kiitis meeskonda ja sünergiat. Mõtlesin, et näe saab ka väikeettevõtjana mingi päris toote paremaks teha ja seda edukalt müüa. Vaatasin siis maksuameti andmeid ja palgatase tsikli ja ATV müügis uskumatult madal - ok jaemüük, seal ongi palgad madalad. Mõtlesin, et sellel ettevõttel, mis diiselahjude tootearendusega tegeleb on kindlasti numbrid teised, sest tootmine ei ole Eestis ja Eestis peaks olema just see kõrge lisandväärtusega tootearendus – palgad on veel kehvemad. Ehk edukas ettevõtja, kes maksab samas ca 25 inimesele Tallinnas närust alla keskmise palka. Kas see artikkel oli üldse avaldamist väärt, või ajakirjanik oleks pidanud äkki otse küsima Veldilt, et kasumid on head, aga miks palgad on väiksed.
Deus: Kõigist startupidest ei pea Pipedrive kasvama, kõikidest väikeettevõtetest ei pea John Deere tekkima. Mõni jääb Lamborghiniks algusest lõpuni, just käis üks lund lükkamas.
Vastan: Pipedrivedeks saavad 0,0…% startupidest. Startupide ellujäämine on kordades madalam kui muidu alustavate väikeettevõtetega. Ei pea tekkima kõikidest suured, kuid see ei muuda seda, et Eestis on liiga vähe suuri ettevõtteid, kellel on võimalik pidada palgal inimesi, kelle tööülesanded on innovatsiooniga seotud. Innovatsioon võib olla ka tootmisettevõttes tootmisprotsessi automatiseerimine ja seeläbi lisandväärtuse tõstmine. Aga seda on Eestis liiga vähe.
Naljakas on muidugi lugeda, kuidas Deus viskab sobivas kohas Startupide teema positiivselt lauale. Samas võibolla üks maailma edukaima startupper Elon Muski startup nimega Space-Xi nimetab mees Ponzi skeemiks.
Oled kindel, et sujuvaks ja ühtlaseks roolikeeramiseks ilma avariissesattumata neil enam aega jäi? Video pealt vaadates tundus küll, et säärasel viisil liikluses lolli mängides oled end juba ette avariisse planeerinud ja et seekord õnneks läks, oli meeldiv boonus.
Märkus ilmaasjata rooliga tõmblemise ja auto käestlaskmise pihta on väga omal kohal.
Kuidas see fakti muudab, et väiksed on innovatiivsed?
Kuidas mina nüüd järsku miskiks investoriks või ettevõtjaks sattusin? Ma vihkan ettevõtlust - vihkan selle poole pealt, et ei tegele kunagi sellega, selleks on teised inimesed, kellele ma enda innovatiivsust müün ja teostan. Ja kui nüüd ei saanud aru, et mis müügist ma räägin, siis minu tasuks on iga kuu stabiilselt laekuv palk.
Majandusliku edu kohta nagu pole ka kurta, on väiksed, kes surevad ja on väiksed, kes on südamerahuga väiksed edasi, suure kasumiga. Kõigist startupidest ei pea Pipedrive kasvama, kõikidest väikeettevõtetest ei pea John Deere tekkima. Mõni jääb Lamborghiniks algusest lõpuni, just käis üks lund lükkamas.
startup investor ja -ettevõtja Deus on rääkinud :)))))))
startupid on innovatiivsed, see on tõsi, aga paljud neist enda innovatsiooni majandulikuks eduks pööravad??? - väike osa ja sellestki enamus ostetakse suurte poolt üles ja koor riisutakse ikka suurte poolt.
Ära kunagi ülehinda valitsuse rolli majanduse kasvus või majanduse kahanemises.
Eesti majanduse oluline probleem on liiga palju liiga väikseid ettevõtteid, kes ei suuda tegeleda innovatsiooni ja tootearendusega, liiga palju allhanget ja väärtusahelas madalama otsa tööd, liiga palju ahnust, millega kõik lükkasid hindadesse igaks juhuks rohkem kui sisendhinnad tõusid.
Kui väiksed ettevõtted pidid olema majanduses paindlikud kui majanduskliima muutub, siis suured innovatsiooni panustavad ettevõtted suudavad ennetada majanduskliima muutust ja suudavad muutuvates oludes tulla välja uute toodete ja lahendustega palju paremini kui väiksed. Alati riisuvad kriisides lõpuks ikka suured koore, mitte perefirmad või mõnekümne töötajaga ettevõtted.
Kuhu sa selle ajaratta Kärss tagasi tahaksid keerata, kas sinna kus Ratas ja Helmed valasid majandusse koroonapaanikas raha peale või?. või sinna kus pensionifondide vabastatud raha majandusse värsket raha peale tõi?
(Kustutamisvajadust ennetades) aitab nüüd. Koht automaksust kaugemale jääva majanduspoliitika üle arutamiseks asub siin: https://www.auto24.ee/foorum/foorum.php?mod=1&tid=147904
Ka seal kehtivad samad foorumi reeglid, et samas teemas kasutame sama kasutajanime. See kommentaar käis siin päris mitme "anonüümse" kasutaja pihta.
Kui on üks suur pott, siis peaks siiski seisma selle eest, et kõik maksuvabaks ja kõigile kodanikumaks 60%% palgast ja asi vask, mitte siin vastu punnitama, et röövmaks on õige värk. Saame laksu ja molliameti väiksemaks ja kõik ministeeriumid väiksemaks juba puhtalt raamatupidajate armee jagu, kes siis hakkavad välismaistele firmadele soodsa 12% käibemaksuga raamatupidamisteenust pakkuma ja riiki raha sisse tooma.
Lisaks selle kaitsevõime suure parandamisega tuldi välja alles peale valimis. Raius üks eddev kiilakas sõjamees meile pea igapäevaselt ajalehes, kuidas oleme kõik kaitstud. Siis äkki tuli välja, et si..agi ei ole. Miljardeid vaja ja sead ainult soojenduseks. Nüüd on pensil, aga targutab ikka edasi.
Mis krdi möla, et praegused võimuparteid pole populistlikud. Esiteks, maksutõusudest ei rääkinud keegi enne valimisi. Kaja tunnistas ETV eetris, et tegi seda meelega. Et muidu poleks reform hääli saanud. Siis üritas veel jahuda midagi, et maksudest ei tohigi enne valimisi rääkida, sest PS järgi ei tohi maksuasju rahvahääletusele panna. Räägiti aga tulumaksu küüru kaotamisest, mille tõttu paljud mu tuttava reformi poolt ka hääletasid.
Mul kaks autot. Ühe võtsin aastavahetusel pulli pärast ajutiselt arvelt maha. Maksuteade tuli ainult arvel olnud auto kohta. Millal ma teise auto eest nüüd maksta saan?
minu jaoks on riigieelarve ja sellest makstavad hüved üks pott. vahet ei ole, mille pealt raha kokku korjatakse. Automakust, alkoholi või tubakaaktsiisist pensionikassa miinust katta on igati ok. Ka poliitbroileritele nooremale Helmele, Reinsalule, Michalile või Tsahknale ministri või riigikogu liikme palka automaksust maksta on ka igati ok. Automaks ei ole kuidagi rohkem karistav kui on tulumaks või käibemaks.
Küll tulevad tagasi võimule EKREIKE taolised lauspopulistid ja saavad rahvale "tasuta" asju jagada. I samba pensioni võiks rahvale ka kohe kätte ära anda ja kui alkohol ja tubakas palju odavamaks teha, siis paljud sureks ennne pensioni juba ära ja pole vaja tulevikus niipalu vanureid üleval hoida. Üritasin pingsalt mõelda, et millised on olnud Kaja Kallase ja nüüd Michali valitsuste populistlikud otsused ja meenus koroonapiirangute leevendamine 2021 veebruaris Kaja Kallase poolt, mis viskas korraks koroonahaigete numbrid lakke ja haiglad rahvast täis. Rohke nagu ei meenu. haruldane olukord ausaldöeldes.
¤¤¤Alternatiiv on jah valida neid, kellel seni midagi ette ei ole näidata peale sooja õhu suust välja ajamise. Esimese asjana laenavad jne¤¤¤
Just, väga hea alternatiiv on valida neid, kellel on ette näidata Zooroopa pikim ja maailmas teiseks pikim majanduslangus, mida ei näe isegi sõjaga piirnevates riikides! Ja kes samas süüdistasid ennetavalt juba 10a tagasi ja süüdistavad ka nüüd EKREt laenamistuhinas, kuid kes on reaalselt NELJAKORDISTANUD varasema laenukoormuse ja laenuraha investeerimise asemel suunanud selle jooksvate kulude katmiseks (kõrgepalgalise ametnikearmee kasvatamiseks). Kusjuures parafraseerisin praegu Ansipit, mitte opositsiooni;)
Ehk teisisõnu, mis point on sellist paska üldse foorumisse toota? Ärme unusta, et see on PARIM, mida nad üldse on suutelised pakkuma. On küll offtopik, aga see oravate pealiskaudne laristamispoliitika mingite omapundi huvide (tuulepargid jms) riiklikul (st maksuraha eest!) doteerimisel iseloomustab suurepäraselt ka auklikku ja tagaustega automaksu, millest on rikastel pohlad ja lööb kõige valusamalt just vaeseid peresid.
Hea näide selle kohta on see sama Golfi registreerimistasu - tegemist on hea autoga oma p3rse liigutamiseks, millega pole lasterikastel peredel ega kehvades oludes liiklevatel maaperedel midagi peale hakata ning mille kõrvale tuleb käru vedamiseks mistahes aastaajal nagunii ka maastur juurde osta, sest sinna lihtsalt ei tohi vähegi mõistlikus suuruses käru sappa panna, kuid selle hädavajaliku "käruvedaja" registreerimiskaristusmaks on juba hoopis teises suurusjärgus. Ja siis imestatakse, miks enne maksurallit inimesed hoopis suuri maastureid jms ostsid:))
Ah siis nõnnamuudu. Pole ka ime, liiklus oli nii hõre viimasel ajal.
Ega minulgi erilist häda pole, mingid laojäägid müügis.
Granadaklubi läks väga ammu hingusele, Scorpioklubi oli suht vapralt üleval ebaloogiliselt kaua, nüüd on rahvaautoga ka siis ühel pool.
Kui mõni entusiast leidub, kes asja upitada tahaks, siis ma võin veidi panustada küll.
Leidub ikka sinisilmseid kes valimislubadusi usuvad. Sellepärast elu siin selline ongi, et "pumba" juures olijad on endale korraliku "vundamendi" ladunud ja pööbel söögu s.tta.
Alternatiiv on jah valida neid, kellel seni midagi ette ei ole näidata peale sooja õhu suust välja ajamise. Esimese asjana laenavad max võimaliku summa kokku ja siis jagavad selle populaarsustoetusteks laiali ja saavad jälle valituks.
Sulle (ja su järeltulijatele) gruz jääb laenu tagasimaksmise rõõm järgmiseks xxx-ks aastaks! :-)
OnuValdek
12:24 täna
Aastamaks on ja jääb ilmselt päris pikaks ajaks ja ilmselt hakkab see tulevikus ka tõusma sest ka kõik muud toodete ja teenuste hinnad pigem tõusevad.----
Ei jää pikaks ajaks, kui järgmistel valimistel mitte valida transvestiite, homosid, rohehulle, lehtmeid, hujuzuzid, Hujjareid, Mürgel Higisid.