Parim katteõli on kasutatud diisliõli, mis pliidi peal kuumaks aetud. Molekuli suurusega pole linaõlil midagi pistmist, kui, siis on ta molekul suurem kui rapsiõlil.
Ma ei viitsi pikalt jahuda polümeriseerimisest ja alfahapetest ja ütlen lühidalt: linaõli hakkab maha kooruma, rapsiõli ei hakka.
Tahad eriti head kestvust teras/malmpannile (jah, sealt mu teadmised) pane rapsiõli, linaõli, avokaadoõli, oliiviõli ja mesilasvaha segu. Üks tungib kihtidesse, teised moodustavad kuumaga lisapolümere ja üks aitab rohkem pinnale kinnituda ja kaitsekihi tekitada. Maagiat pole, puhas teadus keemia vallast.
Ja seda kui tahad rämeöko olla. Muidu suundu tagasi punkt 1 juurde, mis ma ütlesin.
"American feed manufacturers are now adding synthetic additives to chicken feed to change the yolk color
This turns the color of the yolk orange and makes the eggs look like they have been grass fed on a farm.
“The industry uses something called xanthophyll, which is a feed additive. — That can make that yolk any color they want. So, whether the birds have lived out on green grass or they've never stepped foot outside, I can produce an or a yolk that's orange”."
Valikukoht tundub olevat külmpressitud vs keedetud õli (värnits). Pole keemik, aga loetud jutu põhjal imbub külmpressitud õli auto põhjas paremini keerulisematesse kohtadesse, kuna molekul on palju väiksem. Kuumpressitud linaõli samas kuivab kiiremini. Ise kalduksin siiski külmpressitud õli eelistama.
Otsest kinnisideed sünteetika asemel linaõli kasutada mul ei ole. Lihtsalt olen seda puidu peal omajagu tarvitanud ja tore oli avastada, et paljude arvates on see ka auto roostekaitseks hea vahend, pealegi pikkade kasutamistraditsioonidega. Võib-olla meeldivam mökerdamine ka kui mõne sünteetilise vahendiga.
Auto on 20a vana sõiduauto, aga sõidab ilusti ja ülevaatuse läbis hiljuti puhtalt. Küljekarbid vahetatud, tagasilla piirkonnas on küll põhja all roostet ja eelmine omanik on ettepoole ka juba mingit mastiksit määrinud. Ülevaataja väga soovitas roostetõrjet teha, siis sõitvat masin veel "aastaid". Arvan ise ka, et kaotada ju midagi pole, 10 aastat see auto niikuinii enam ei sõida, aga kui tänu tõrjele mõned eluaastad juurde saab, oleksin rahul. Igal kevadel tõrje uuesti tegemise kannataksin ka virisemata ära.
See on nišikaup, ostas on veider vaadata teist tõesti.
Ülevaatus on sel autol ebaoluline.
Kes sellise auto ostab, see inime käib esimese asjana kere luubiga üle. Tibake erineva pidurdusjõuga käsipidur teda ei morjenda.
ma ei saa aru mis näitaja on ülevaatus.kui müüd ära,siis teeb.võibolla müüb 3 aastat ja auto seisab.saksas nt. üsna tavaline,et ülevaatus tehakse ära,kui auto ostad
Sellise auto oksjonil ilmselt niisama umbes ei osale, ikka tead, mida ostad ja palju pakud. Aga lihtsalt häirima jäi see, auto on jutu järgi niinii ilus ja hea, kuid ülevaatust pole viitsitud teha. See oleks taolise rariteedi müügil elementaarne.
Niiet kas ikka on kõik niinii ilus ja hea.
Või siis pole lihtsalt maitse järgi. Igale ühele ei lähe vanad Opelid va Manta ja vanad Audid peale lihtsalt. Minu silmi on nad samasugused nagu Fiatid/Sigullid, ei eristu kuidagi tolleaegsest massist. Olgem ausad, mersu/volvo/saab on palju iseloomurikkamad kui see või siis mõni selleaegne kadett.
A see on minu arvamus, ma kummardan inimeste ees, kes selliseid elu hoiavad, lihtsalt pole minu maitse ja ma kahtlustan, et seekord kattub mu arvamus päris paljudega...
Kas see nüüd lahe või tobe on, aga veider siiski- ilus jutt, pikk jutt müüki toetamas, AGA- teist korda oksjonil ja sa pole ikka ülevaatust ära teinud, siis tekivad teatud kahtlused ja kõhklused, et kõik ei ole nii ilus kui kirjas. Ehk ei loobunud eelmine võitja ilmaasjata?
Kui politseikadetid järgmisel korral sadamas id- kaarti peale kurjaks saavad siis võib küsida et milline õigusnorm kohustab Eesti territooriumil juhiluba kaasas kandma? Või miks politseinik arvab et juhti ei saa laevas vahetada? Või mida tähendab laeva lipuriik? Või kas Eesti politseinik saab trahvi teha selle eest kui ma Soomes poest õlut varastan?
Ühesõnaga politseinik saab ID-kaarti ja läheb oma auto juurde vaatama et kas juhil on juhtimisõigus.
Lõik netist: ..... Ei. Siin USAs pole ma kunagi kohanud kedagi, kes gaasipliidi peaventiili kinni keeraks, välja arvatud juhul, kui pliiti hooldatakse või liigutatakse. Mõnes riigis võib aga peaventiilist pliidini ulatuv gaasitoru olla plastikust või kummist, mille puhul oleks ohutum pliidi peaventiil kinni keerata.
ja teine lõik:
.....Ei. Kui teie pliit süttib ohutult ja kustub kraanide sulgemisel, siis ei tohiks olla vaja seda peaventiilist välja lülitada. Kui see aga tekitab teis turvalisema tunde...
Eesti piires ei ole Eestis väljastatud juhiloa kaasaskandmine kohustuslik, kui juhil on kaasas isikut tõendav dokument. Õigust juhtida tõendatakse liiklusregistri andmetega.
Kui nime ütled, siis näevad su juhiluba ja pilti, nii et pmst saavad vabalt kõik ilma plastikuta ära teha. Iseasi kas ment tahab....mendil oli võibolla raske päev...
Maakera magneetiline poolus nihkub tavapärases tempos. Aga maakera pöörlemistelg pole väga muutunud. Hiinlased aga on nüüd nii kõvad poisid ja võtsid kuulsaid sõnu "Anna mulle piisavalt pikk kang ja liigutan maakera paigast" väga tõsiselt ja ehitasid Jangtse jõe peale nii suure tammi (valmis 2006 aastal), et ajasid maakera tasakaalust välja mistõttu pöörlemistelg on nihkunud suisa 2cm Hiina suunas ja seetõttu tegid nad meil päeva 60 nanosekundit pikemaks! Ärge unustakse siis nüüd kellasid korrigeerimast iga päev.
Viimasel ajal sadamas neid reide kus kontrollitakse kõiki autosi ikka tehakse. Just viimase laeva puhul,siis pole kiiret.Tahetakse näha auto dokumente ja juhiluba.Korra pakkusin id-kaarti mille peale saadi väga kurjaks,väideti et tuled välismaalt ja sul peab luba niikuinii kaasas olema.
Aga ekraani pealt numbrituvastusega näevad auto omaniku andmeid,mitte seda kes parasjagu roolis on.
Politsei ei küsi su plastikut sellepärast näha, et nad näevad kogu vajaliku info enda autos oleva ekraani pealt juba ära.
Manuaali puutuvalt - sõltub sellest, kas keegi viitsib nii põhjalikult tegeleda ja kõiki detaile märgata.
Aga kui küsimus oli, mis on võimalik raskeim tagajärg, siis vaata rida "Vajaliku kategooriat omamata juhtimine". Politseile vahele jäämine on väiksem mure, suurem mure on see, kui juhtub liiklusõnnetus ja teine osapool võtab kaitsetaktikaks selle, et õnnetus juhtus, kuna sa ei oska kepikastiga sõita.
Kas sa fdgjgf kujutad ette kaua läheks näiteks aega Tallinna sadamas, kui kõikide autojuhtide andmeid hakataks arvutis kontrollima. Esimese auto juht magab juba Tartus selleks ajaks kui viimane maha saab. Ja ID kaart vähemalt peab ikka olema .
Mitu luba teil kõvadel meestel taskus on? Mul küll vaid üks. Aga ei küsi politsei seda plastitükki näha, seda ei pea kaasas kandma, nad näevad arvutist vajalikud asjad ära.
Mis põhjusel üldse tänapäeval politsei lube küsib näha? Pole 20 aasta jooksul kordagi lube küsitud. Võib-olla pole mingite lollustega ka silma jäänud, aga siiski.
Kerghaagise ülevaatuse hind 20e. Kui leiad 15e punkti kas tõesti tasub selle 5e pärast käruga kaugemale sõita kui kõige lähem punkt.
Isiklikult teen haagisel ja autol üheaegselt ehk ühe käimisega mõlemale ülevaatused. Siis pole ka ohtu ,et haagis ununeb.