Elu on lill. Trahvide puhul oled syydi ise. Mis lõhkusõitmine? Reede õhtul pargin auto ära ja esmaspäeva hommikul alustan. Vahepealne aeg on minu aeg ja kulub ooperis, mägedes matkates või suusatades, Euroopas ringi rännates. Ei maksa teha suuri järeldusi mõne kibestunud joodiku parklaseikluste põhjal.
Eks ta tegelikult sinnakanti kisub küll- eluaegsed rekamehed teevad seda tööd lihtsalt sellepärast, et muud ei oska. Samas mõnele see ka meeldib, on harjunud taolise eluga. Kel võimalus, lõpetab "õigel" ajal, st leiab mingi muu ameti enne, kui temast veel tegijat on. Algus on huvitav- näed muudki peale eesti, heal juhul kogu euroopat. Pärast näed vaid samu maanteid, samu linnu, samu tänavaid, samu ladusid kuskil ladudepiirkonnas ja kohati pärapõrgus, samu tanklaid, samu ööbimiskohti ja teisi samasuguseid rekasid samasuguste juhtidega seal seismas. Põhimõtteliselt võid ööpäeva jooksul 9 tundi roolis olla (erandiga ka 10) vaid ühe 45 min puhkepausiga- sellest peaks piisama jalgde sirutamiseks, vereringe taastamiseks.
Euroametnike tehtud töö ja puhkeaja seadus istub korralikult kukil, see tuleb endale põhjalikult selgeks teha, sest muidu võid ka neljakohalisi trahve maksta. Koorem tuleb kinnitada nii, et ka saksa politsei rahule jääb. Teadagi mis juhtub, kui politsei rahul ei ole. Niiet romantika hajub peagi ja alles jääb tuim nühkimine. Aga raha on raha- tegijale alati vähe, maksjale liiga palju.
Loomulikult ei ole ma rekkajuht, elu on liiga lühike, et seda kuude kaupa peenraha eest rekkakabiinis veeta. Nali on vana aga ilmestab hästi seda elu. Sõber on aastaid nühkinud, tahaks hirmsasti ära aga ei oska midagi teha muud, nagu lõks. Väiksema palga peale kodus ei saa minna, laenud kaelas. Sõidab skandinaavia ja lõuna euroopa vahet, olen väga hästi valgustatud kaasnevatest jamadest, mida keegi väga ei räägi. Trahvid, lõhkisõitmine, kohti pole õhtul, närvipinge, kuude kaupa kodust ära, vahid kuskil parklas 45h pausi pluss muud pausid koos joominguga tavaliselt. Tihti ka töö ootamine kuskil parklas päevade kaupa. Kehakaal tõuseb, tervis halveneb, jalad kanged, naine üksi…. Jätkan?
Elad kuudis, sööd kausist, kused rattale...Lisaks maksad veel igasugu lollakaid trahve, logistikud on kukil, talvel eriti jube elu. Alla 5K kuus ei peaks küll seda tööd tegema.
No mõni b kati kaubikumees peab ka ennast veokajuhiks. Tegelikkuses oled rekamees alles siis, kui sinu igapäevaelu kontrollib sõidumeerik, kõik ülejäänud on lihtsalt transporditöölised.
Selle poole pealt vahet pole, mis numbri pealt helistatakse, kas Läti, UK või Rootsi poole pealt. Vanasti nad rentisid endale kohaliku jaama ja hunniku numbreid ja tulistasid sealt. Tänapäeval aga ei pea sedagi tegema, sul on vaja ainult vahele operaatorit, kes on usaldusväärne teiste jaoks. Kui sinna operaatori võrku juba sisse saad, siis sealt edasi kontrolli enam ei ole, tehniliselt pole see võimalik kogu ahelas kontrollida kas algnumber on legitiimne või mitte. Toimib ka interneedusemaailmas samamoodi, tuleb sulle "Ukraina IP" sisse aga tegelikult lendab ta sisse Moskva teadusteakadeemiast, kes on sõlmpunktis kui usaldatud sissetulija ja edasi enam kontrollida polegi võimalik. Pole isegi mingi VPN majanduse jne asjadega seotud.
Täpsustage ikka ka mida see nädal tähendab. Kas norm tunnid 8 - 5 ni või pikemad päevad nädalad.
Ise Lõuna eestis e- reedeni 8-16.30.
Kuus kätte 2350e. Norm tunnid.
Numbrit on väga lihtne teeselda. Ma võin sulle helistada sinu enda numbriga. Ma ei tee seda, sest see on illegaalne aga ma saan.
Sama jama mul, et igasugu riigid helistavad mulle ja ma pean vastu võtma ja ka tolliga majandama jne jne. Ehk ideaalne ohver oleksin aga üldiselt paar täpsustavat küsimust et mis paki number on ja kellele saadetud ja asi tahe, suht kiirelt jäävad vahele.
Viimasel ajal tehakse mulle Läti numbrilt tummakaid. Pole ka tagasihelistamise skeem, et teenivad tasulise numbriga pappi, arve peal pole kajastunud. Imelik.
Eila tuli Leedu numbrilt kõne (inglise keeles), et minu tellitud kaup on tollis ja mingite dokumentide kamm ning mingi riigilõiv tuleb maksta (ei saanudki aru, millise riigi) jne jne.
Küsisin siis, et mis kaup ja kust tulnud...? - Jaa, tollis on ning kui ma .... no ja siis läks kogu käsikiri uuesti ettelugemisele.
Kuna tegelen pidevalt kaupade liikumisega ja välismaiste kontaktidega, siis kohe pikalt ei saatnud, kuid pärast u minutilist jutuajamist soovisin helistajale have a nice day ja ole mõnus...
-
U kuu tagasi oli juhtum, kus ei saanud kohe Belgia numbrilt tulnud kõnet vastu võtta ja helistasin u 15 min hiljem tagasi. Kõne vastu võtnud inimene ei olnud tol päeval ühti kõnet välja teinud.... Näikse lihtne numbri kaaperdamise juhtum olevat.
Täna viskas postkasti mitu kirja müügisoleva grilli kohta. Kangesti vaja ja kas hind lõplik ja ise ei saa tulla kuna välismaal ja kõik muu klassika. Perfektne eesti keel kusjuures. Natuke poksisime edasi-tagasi, ei jätnud järgi, transa tellitud juba jne. Erinevaid linke puistas ka loomulikult, kus tehingut ilusti vormistada saab. Küsisin siis lõpuks, et mitu korda päevas kästakse midagi imeda või endale sisse istuda. Juba kolm tundi on õnnis vaikus.
Katki on. Kahjuks pole Everti ega Ivari kontakte, äkki ise leiad kuskilt, saad otse nende käest küsida. Paistab nagu mingi upgrade või migarmise tõttu katki läinud osa.
https://autoluks.ee/
Kahjuks minul häid kogemusi pole. Vahetati välja osasid, mida ma ei soovinud, viga üles ei leitud.
Hind ei olnud antud töö eest sugugi madal. Rohkem ma seda firmat ei ole külastanud ega külasta ka. Hinnad on ikka pigem kõrgemad kui madalamad. Kui oma varuosaga lähed, pakuvad kohe kõrgemat hinda.
Nüüd mingi nädal aega on jälle mingi ikaldus mazdaklubi lehel. Saab sisse, aga ei saa midagi lugeda.
Otsing leiab asjad ülesse, aga täies mahus ei näe isegi otsinguga.
Üldiselt kaubikud on päris head käruvedurid seniks, kuniks veorattad maakerast kinni saavad. Mootorivõimsust võiks alati rohkem olla. Nüüdisaja mikromootorid ei kesta turunduse valetamise ajel ülipikaks lükatud hooldusvälpadega kuigi kaua. "Raske käru" kiirendab surma. Kas just kordades, aga märkimisväärselt küll. Kui autol on hüdrotrafoga "tavaline automaat", siis see talub käruvedu hästi. Kui on mingi robotiseeritud ikaldus, siis need ei talu nikerdamist manööverdamisel. Maanteel vedamine pole meie tasamaal probleemiks,
Ülekoormatud kerghaagistega saab hakkama sama halvasti, kui iga teine. Normaalkaalus haagistega pole häda. Tühja kuudiga maksimaalkaalus kopatreilerit vedada võib olla küll lubatud, aga ükski täiemõistuslik seda ei tee.
Töökoja sisustamisel mingi 7 a tagasi ostsin sellised, pole siiani alt vedanud. Tollal olid ehk odavamad, täpselt ei mäleta. https://automaailm.ee/michelin-tugipukid-2tk-280-408mm-s131-
009557.
Otsustasin selle põhjal, et kui tootjal Michelini kaubamärgi kasutusluba olemas, siis peavad tooted vähemalt mingitele nõuetele vastama. Palju selles tõtt on, ei tea, aga vähemalt on erinevalt hiina noname'idest toepindade kummikatted tehasest olemas. Ega tugipuki juures mingit raketiteadust ole, et peaks kindlasti Bosch või MB-originalteile olema :)
Tere, ei hakka uut teemat looma, seega küsiks jätkuks, kas 2020 aasta sprinter 2,1(120 kw) ja automaatkastiga on sobilik raskete kärude vedamiseks ehituse peal?