Ignoreeri neid. Kepiga õli segamine teeb sind intiimsemalt autoga tuttavaks, saad reaalselt aru, mida sa teed sõites ja lisaks harjutab ka aju osasid käte ja jalgade kordinatsiooniga. Ise olen ka automaadiusku kuid olen samas seisukohal, et kuniks kogu maailm pole elektri/automaadi peal, tuleb load teha siiski käsitsi õlisegamise meetodiga.
Ma suutsin oma võsukese ära veenda, et ikka manuaaliga load teeks. Aga nüüd saan pidevalt targutusi teemal, et milleks last kiusata nagu nii ta ei hakka manuaaliga sõitma.
Kaubikuid ja odavama otsa masinaid toodetakse endiselt manuaale, nii et kasvõi Boldi kaubiku võtmiseks ju täiesti adevkaatne vajadus manuaaliga sõita.
Ei pääse sa sellest kütmisest ka seal nö soojal maal tegelikult. Kui ei tuuluta pidevalt ja seal 6 kraadi juures kütet sisse ei keera, siis hallitavad kõik asjad paari-kolme kuuga. Läbi käidud teekond. Kodumaa armastus, riigitruudus ja valitsus on küll ühte lausesse käivad aga on siiski erinevad. See jälgimise teema on alati kahe teraga mõõk. Ühtepidi tahaks, et oleks väga turvaline, mida meie riigis ka tegelikult on. Kaabakaid on suht väheks jäänud, pealinnas veel eriti. Pätid saadakse kätte väga kiiresti. Kõik tänu just nendele jälgimistele, mille vastu me oleme.
Miinuspool: Inimene, kes ütleb, et ma olen puhas leht, ma ei riku seadust, mul pole midagi varjata, eksib. On asju, mida peab varjama, sest kui tagant järgi neile peale vaadata, siis juristidel ja ka muudel organitel on kombeks asja kontekstist välja rebida ja keerata kogu olukorra sisu vastupidisesse tähendusse ja proovi siis tõestada, et sa pole kaamel tegelikult.
Eks neid mõnusamaid kohti ilma peal ikka leidub, saad kasvõi küttearvevabalt elada, aga samas võib kuumalaine lajatada. Kuid see selleks
Hetkel lihtsalt olukord selline, et mis riigitruudust ja kodumaa-armastust me niimoodi kultiveerime? Iga päev võid lugeda mõnest järjekordsest jamast, olgu siis idiootsed poliitmängud kuskil linnas või hinnasildilt vastu vaatavast suuremast numbrist. Eestlane on pealtnäha nürimeelselt kannatlik, aga siiski mitte lõputult.
Kes lööb vahtu? Ülle Madise? Kanal 2-s oli just kiirküsitlus, 87% inimestest arvas, et "riik" (loe, ametnikud") on nuhkimisega ja sellega enese ameti olemasolu õigustamisega igati üle piiri läinud. Meie riiki juhivad mingid juba koolis ebaõnnestunud ebardid, muud nagu ei oskagi öelda.
Ootan huviga valimisi ja seejärel on aeg otsustada, kus riigis oma järelejäänud päevad veeta.
Mis pagana vaht? Minul polnud aimugi, et suvaline ametnik saab mu kontol lihtsalt uudishimu pärast nuhkida. See, mis võis olla 15- 20a tagasi, jäägugi sinna, aga et ikka on ametnikel nuhkimisvõimalus ilma mingi "orderita", on vähe liiast.
Jälle klopite vahtu, milleks?
ma mäletan aega 15-20 aastat tagasi mil polnud mingi mure saada ükskõik kelle kohta ükskõik mis infot. Pank vist välja arvatud. Aegajalt ikka oli vaja. See on kõik kadunud, kinni keeratud.
Justiitsminister reageeris ka kiirelt ja räägib õiget juttu:
PS ma kahtlen, et õiguskantslerile teavitus tuleb põhiõiguste riivest.
PPS ei ole ma end nurkavärvinud REFi paadunud fänn, ei ole. Mulle ei meeldi valimatu tümitamine teemadel, millest tümitajal täit ülevaadet pole.
Pole midagi kommenteerida- nad ei saa neile sobivat hinda ning püüavad erinevatel oksjonitel selleni jõuda. Kui viimane pakkuja on mingi tavaostja, siis keeldutakse müümast, aga tihti teeb viimase pakkumise keegi nö siseringist ja jääb mulje, et oksjon oli korrektne, aga tegelikult mingit müüki ei toimu ja rändabki järgmisse oksjonikeskkonda uut lolli otsima.
Tegelikult jääb karp lahti selliste uudiste peale- mida "riik" meiega veel teha saab? Ja nagu alati ronib õiguskantsler välja alles siis, kui kõik juba juhtunud. Mugav elu sel tegelasel.
https://www.delfi.ee/artikkel/120387917/riik-rikub-massilise
lt-inimeste-pohioigusi-vaadatud-on-tuhandete-inimeste-pangak
ontosid
Samm-sammult JeCCP vana tuttava riigikorra poole. Kõis läheb iga kuu vähehaaval pingesse ümber kõri. Ja kui päris ära ei lämmata, siis mööda köit käimine tuleb ära õppida lambukestel. Olge siis ettevaatlikud, kui lastele raha "tõstate" või omale midagi "kaasate" vanaemalt. Kahtlane, peab uurima, sest vanaema võib terrorismi "rahastada".
See, et te ise riigi terrorismi kodanike vastu iga kuradi päev rahastate, on OK. Ja nüüd kõik koos laulmaaaa.......
On töömeeste ProAcedel all A/T rehvid millel pole C-d kuid koormusindeks on sama. Mingit kobinat ülevaatusel ei ole. Kruusa peal pehmem sõita kui tseega.
Noh vot, täiega selge pilt, lihtsalt on olnud juhust sattuda peast miilitsate otsa mitte küll antud teemaga, kuid peab olema seadusandlik punkt paberil või pealuus et nad lollide nägudega minema läheks :)
W140 täismass on ainult 10 kilo väiksem kui T4 jal ja pole veel näinud et need C rehvidega sõidaks :)))
Ja ülevaatusel ei peaks rehvi mõõtudega mingit kobinat olema kui kiirus- ja koormusindeks on sõidukile vastavad. NB! Seaduses on nõutud minimaakselt Q kiirusindeks (=160km/h). https://www.riigiteataja.ee/aktilisa/1050/7202/3278/MKM_m41_
lisa_1.pdf#
"Kood 506. Rehvi kasutamine:
1. Rehvi mõõtmed (E-reeglid nr 30, nr 54 ja nr 75) peavad vastama velje mõõtmetele ning ratas peab saama rattakoopas vabalt pöörelda. Rehvi kiiruskategooria (vaata tabel 4) peab olema vähemalt võrdne sõiduki valmistaja poolt ettenähtud näitajaga või vähemalt kiiruskategooriaga Q, kui sõiduki valmistaja on ette näinud sõiduki rehvidele suuremad kiiruskategooria väärtused. Koormusindeks (vaata tabel 5) peab rehvide üksikasetuse korral olema vähemalt võrdne 0,5 kordse suurima lubatud teljekoormusega või rehvide topeltasetuse korral vähemalt võrdne 0,25 kordse suurima lubatud teljekoormusega. Erandina võib O1 ja O2 kategooria sõidukile, mille valmistajakiirus ei ületa 100 km/h, paigaldatud rehvi koormusindeks olla rehvide üksikasetuse korral võrdne 0,45 kordse suurima lubatud teljekoormusega või rehvide topeltasetuse korral võrdne 0,24 kordse suurima lubatud teljekoormusega."
"Uksepost ja MNT leht annab ühe mõõdu 205/65 R15C mis on üsna vähelevinud ja kui leiad on hingehinnaga"
Ma nüüd ei tea, kas mul otsinguga lihtsalt vedas, aga otsingu "205/65 R15" kohe esimene vaste: https://www.rehviliider.ee/autorehv-205-65-15-100-S/
Odavaimad C rehvid 59,48€, järgmised 62,48€ ja siis 73,79€ - põhimõtteliselt tasuta ju :-)
Rehvimõõdu infolehed arvutavad läbimõõdu pealt ja koormusindeksile tähelepanu ei pööra. Autole kantud kleeps on informatiivne ja ei sisalda kogu loetelu. TRAM andmebaasis on tüübikinnitusega meil lubatud mõõdud kirjas, aga praegu lubatakse ülevaatusel laiusest kõrvalekaldumist üsna vabalt. Kuniks rattad auto alla ära mahuvad ja indeksid klapivad.
Allaprotsendise erinevusega ümbermõõdu annavad näiteks rehvid 195/70R15.
Kui tahad vaielda, siis täismass jagatud neljaga peab olema väiksem number, kui rehvi koormusindeks. Minu rehkenduse järgi ei pea olema kaubikurehv all.
Samas võib "tseerehv" olla mõistlik valik, kui see teeneli pidevalt silmini manti täis liigub ja veel ülekaalus haagist järgi tirib. Kaubikurehvid taluvad vägivalda kauem ja kuluvad kerge auto all aeglasemalt (ja mürisevad rohkem ja on tüki jäigemad sama rõhu juures).
Viisakam hiinakas (https://rehvid24.ee/et/products/show/200H9030) on koormusindeksiga 104 kannab kõik, mida B-katiga liigutada tohib (4x900=3600 kg). Mure võib tekkida kiirusindeksiga, mis on vaid R ehk kuni 170 km/h ja võib väheks jääda.
Ma ei saa ikka aru kas M1 T4 Transporteril (mahtuniversaal) peab olema c rehv või võib olla tavaline?
Uksepost ja MNT leht annab ühe mõõdu 205/65 R15C mis on üsna vähelevinud ja kui leiad on hingehinnaga. 16 tolliseid 55 kõrgusega rehve on jalaga segada. Siin antakse hoopis mitu mõõtu: https://www.wheel-size.com/size/volkswagen/transporter/1998/
#trim-t4-facelift-1996-2003-eudm-19-td--67-4
Mul on korralikud veljed rehvidega 215/55 R16, tea kas nendega võib sõita.
Küsisin kah viimati tuttava ülevaataja käest kus see õigus siis on? Ütles et pole mingit C rehvi vaja, peaasi on koormusindeks, ja kellel nüüd õigus?
TRA (ja kõik teised riigiametid) saab teha/ nõuda ainult neid asju, mis on kooskõlas kehtiva seadusega @vanamees Samuti on neil kohustus oma otsuseid põhjendada.
Kui auto soome (või läti või leedu või ...) omanikul ei ole ette näidata sõiduki serti, siis tulebki uus teha ilmselt. https://autotest.ee/tuubikinnitus/ https://www.emta.ee/ariklient/e-teenused-koolitused/nouanded
/kui-ostate-uue-voi-kasutatud-soiduki#soiduki-taust
"Tüübikinnitus peab Eestis olema alates 01.01.1998 esmaregistreeritud sõiduautol, alates 01.01.2001 haagisel, alates 01.01.2003 traktoril ning alates 01.01.2004 mootorrattal. Väljapoole Euroopa Liitu (EL) toodetud sõidukid võivad küll olla registreeritud mõnes liikmesriigis, kuid see ei tähenda veel automaatselt, et Eesti sõiduki sealset üksiksõiduki kinnitust tunnustada saaks, kuna nõuded üksikkinnitusele on riigiti erinevad."
+ Eesti ARK tahab iga hinna eest Soomest toodud liikuritele teha tüübikinnitust, see tähendab veel mõnesajast kulu. T5 mis oli Soomes 10 aastat sõitnud probleemidetta nõuti Eestis arvelevõtmisel uut tüübikinnitust :(