Odav ei tähenda alati kehvemat kvaliteeti. Hea hinnaga saad parema rehvi kui paljukiidetud tuntud brändi rehv. Ei tasu olla kinni rehvi tootja nimes. Kui võimalik oma silmaga vaadata-uurida siis saab objektiivselt otsuse langetada.
Hea uudis on see, et alajaamad ja trafod on nüüd nö menüüs . Varem oleks kohe karjutud, et "tsiviilid, tsiviilid".
Lased aga 100 tonni õli sisaldava trafo laiali, siis võtab ikka rohkem, kui paar päeva, et uus sebida ja paika panna.
Positiivne on see, et sedaviisi jõuab tavaorkidele , kes nagu kuldid rukkis istuvad ja seda sõda pealt vaatavad, ka lõpuks kohale, mida Ukraina tundma peab igapäevaselt.
Peterburgi ja Moskva vantidel pole mitte iialgi mitte mingit tahtmist minna sõtta. Aga neid absull ei koti, kui äärealasid tümitatakse. Kui aga lõpuks nende enda pee põlema hakkab, siis on lootust, et tekivad kremliroti vastased rahutused.
Kuna iga rehv on kurat teab mis lakse saanud, erineval karkassil, erineva pehmuse ja seega juhitavusega, on protirehvid 200 % välistatud. Olenemata tootjast.
Kärss, ma ütlesingi ühes postituses, et see, kes sõidab päevas vähe, sel ei tasu nagunii ühtki uut autot osta.
Km hinna olulise osa moodustab amort. Seepärast mina ostsingi kasutatud elektriauto, aga kui mu läbisõit oleks teistsugune, oleks olnud põhjendatud ka uue ostmine.
Sendisaagija, nagu ma olen, arvestan alati ka väljavahetatava auto väärtust ja remondikulu. Ehk siis seda, kas ei oleks parem olemasolevaga jätkata.
Auto km hind sõltub väga palju ka sellest, kas müün ta maha 2 või 10 aasta pärast.
Seega kui ma ütlen ühe numbri, siis võib alati leegi tulla ütlema, et sa valetad, sest kui on nii, siis see number ei pea paika ja ma demagoogitsen.
Ma usun, Kärss, et te nõustute minuga ka selles, et suur osa autoomanikest ei remondi olulisel määral autot ise ja seetõttu on auto omamise kuludes paslik arvestada remondikuludega.
Samuti, kui vaatme isegi Antsla poe parkat, Tallinna kaubanduskeskusest rääkimata, siis enamus autod ei ole 1000 eurised vaid ikkagi (oluliselt) kallimad.
Võrdleme Eesti müüduimat autot Skodat. Karoq ka Elroq. Odavaimad laoautod on vastavalt 29 ja 38 tuhat. Sõites 250 000km kulub besuka kütusele tänaste hindadega 20-25 tuhat eurot. Elroqil ~7500.
Eks siit tuleb edasi arvutada, et kumma jääkväärtus on kõrgem, kummal kulub rohkem hooldustele jne.
Kui võtta eelduseks, et elektriauto on selleks hetkeks jäãde, mille käitlemisele tuleb peale maksta ja 10 a pärast on bensukas reliikvia, mille väärtus aina tõuseb, siia on jah mõistlik benukas võtta.
Vähemalt mulle on sattunud väga head lamellrehvid milled juba 3 või 4 aasta tagasi soetasin. Midagi ei viska, midagi ei punnita ja tasakaalustamiseks läks veljele minimaalselt lisaraskusi. Pidamine on suurepärane ja hind pole kuigi kallis. Toeta kodumaist ja julgen soovitada Wolf taastatud rehve küll.
Lisan siia oma arvamuse. Rehvid Wolf 1 255/55 r18 .Kui ostetud sai arvasin, et vahetan poole talve pealt välja, proovin ära. Tegelikult olid all kolm talve, autoks MB ML164. Tütrele ostsin eelmisel sügisel Wolf2 235/65 r17 autoks MB ML163. Tütar sõidab tihti Keila-Viljandi ja kiidab.Selleks talveks 164ML soetasin Wolf 2 235/60r18 kuna 255/55R18 on veel saadaval ainult Wolf 1. Asja kokkuvõtteks, peab lumel ja jääl hästi, esimese generatsiooni müra tunduvalt kõrgem. Imelik on see, et müra häiriv 50-60km/h Wolf1, suuremal kiirusel mitte.Wolf2 tunduvalt vaiksem.Võib küll olla suhteliselt mõttetu jutt, kuna tootmist enam, vist pole.Tegelikult väga hea rehv, mille ise oleme välja suretanud. Lihtsalt lõppu. et suurim vastukaal mis 18R rehvile tasakaalustades läks oli 40. Päikest
Tere.
On silma jäänud üks auto. Sellel autol on ploki soojendus. Endal on 0 kogemust selliste soojendustega. Teoreetiliselt peaks hea asi olema mis vähendab mootori kulumist ja kütusekulu eriti külma ilma korral. Autost oleksin huvitatud ka siis kui seda soojendust poleks ja arvatavasti ei laseks autole peale panna aga kuna see on olemas siis miks mitte ka kasutama hakata. Seda ma olen uurinud et on olemas elektrilised ja kütusel toimivad. Milline neist sellel autol peal on veel ei tea. Kas tasub küsida kus see on paigaldatud või pole oluline? Millised on teie kogemused selliste soojendustega?
## Põhjus olevat reklaamis, et elektriautod on justkui hooldusvabad. „Enamus inimesi ei eelda, et autoga võiks esimeste aastate jooksul muresid ilmneda, kui sõiduk on n.ö tavakasutuses – küll aga on elektriautod tavalisest sisepõlemismootoriga autost oluliselt raskemad ning tuntavalt suurema väändemomendiga, mis omakorda paneb veermiku suurema koormuse alla,“ selgitas ettevõtte esindaja Joonas Põld.
Tema sõnul ei saa ka näiteks pidurid piisavalt kasutust elektriauto regenereeriva pidurduse ja moodsamate elektriautode one-pedal-drive-süsteemi tõttu, mille tagajärjel oksüdeeruvad liikuvad piduriosad Eesti muutlikus kliimas lihtsalt kinni ning tekitavad seeläbi muresid nii tehnoülevaatusel, kui lõpuks ka igapäevases kasutuses ##
See on jupike jee.kimi viidatud artiklist. Inimesed lihtsalt ei tule selle peale, et pidurid, mida peaaegu üldse ei kasutata, jäävad kinni, eriti meie kliimas.
Mainitud on ka veermikku, aga see on ilmselt siiski tänapäevase säästutootmise tagajärg. Asjad on nii õhukeseks viilitud, et tugevusvaru muutub olematuks.
On demagoogia, sest Sa ei kirjuta mitte km hinnast, vaid arvutad km hinna sisse ainult "kütuse". Mitte tegelikke km kulusid, mis samuti pangaarvelt maha lähevad.
Ja selle asemel, et tegelikest kuludest rääkida, hakkad rääkima hoopis, et peab ikka olema ilmtingimata just selline auto, millel tuleb "tankimisega" tegelda mitte iga 1000km+ tagant vaid tavapäraste tanklakohvipausidega, tuleb auto kasutamise võimaldamiseks tegeleda veel äpimajandusega, sest ilma liisinguta nagu ei saakski turvakardinaid jne... ja teistsugused autod üldse ei sobi, sest ainult nii saab igal aastal raha kokku hoida:)
Ise kah arvet pead, kui paljude kasutajanimede alt täpselt sama juttu siia aastate jooksul on tulnud? Me kõik ju näeme ja mäletame. Tegeled omast arust nende harimisega, kes ka ise arvutada viitsisid? Jutt ei muutu, ikka täpselt samad demagoogilised võtted terviklike kulude arvutamise asemel, lihtsalt kasutajanimed vahelduvad järjepidevalt. Ja pärast imestad, miks vaadatakse särtsuautode apolegeete sama pilguga nagu veganluse propageerijaidki... kuigi särtsuautodes polegi midagi halba - lihtsalt nishitoode nagu need vegantoidudki:))
Keelamise jaburust oli kah varem kajastatud. Kunagi võis meil siseruumides suitsetada. Õhtul väljas söömas käies oli suitsuhais üleval kogu aeg. Aga see keelati ära, sest see oli tervisele halb. Samadel põhjendustel keelatakse ka SPM kasutust. Ma ei pooldaks Eestis täna kehtestatavat keeldu, aga arvan, et kunagi tulevikus on sarnased keelud nagu osades Euroopa linnades, täiesti põhjendatud.
Kärss, kui minu km hinna jutt on demagoogia, siis samamoodi on demagoogia ka odav Sierra vs. uus elektriauto. Kui inimene tahab näiteks isofix kinnitusi, turvakardinaid, adaptiivset püsikat või lihtsalt autot, millel on kapotti vaja avada äärmisel juhul klaasipesu vee vahetuseks, siis ei ole talle EV alternatiiviks Sierra vaid alternatiiviks on misiganes teine auto, millel on samuti väärtuse langus, kasko jne.
Deusile. Jah, mul on telefonis hulk äppe, kuid tegin igaks juhuks ka ühe Eesti suurima teenusepakkuja juures makselimiidiga krediitkaardi. Enamasti maksangi sellega. Esimest korda viibates alustan laadimist ja teist korda viibates lõpetan laadimise. Tasun eelmise kuu laadimiste eest järgmise kuu algul saabuva koondarvega.
See vestlus kisub sinna, kuhu omal ajal läks riigi liisinguautode jutt. Odavam on pidada täisgarantiiga tuttuut autot kui vana Ford Sierrat. No ei ole nii, ikka veel ei ole....
##kui vaadata Eestis valitsevaid muresid, millest üks on hinnatõus,tundub mulle, äkki ekslikult, et ka kilomeetri hinnast rääkimine võib olla teemakohane##
Ekslikult, sest see on üks komponent tervikust. St tervikust välja rebituna ikka seesama demagoogia, desinformatsioon. Km hinnast tuleks rääkida nii, et see sisaldab kõiki kilomeetri hinnaga seotud kulusid. Mitte ainult energiaallikat, vaid ka garaage üüri, kasko tingimusi, kullerteenuse või boldikaubiku rendikulusid "paar korda" aastas jne. Muidu on see asjatu kekkamine, et tõstsin nüüd raha ühest sahtlist teise, nii ei saa igal aastal raha kokku hoida. Isegi jalgrattal on oma konkreetne kilomeetrihind, kui see ratas just varastatud pole.
Lõpuks tuleb see kõik jagada laiali veel ka konkreetsete kilomeetrite peale, mis on ühel inimesel aastas alla tuhande ja teisel üle 100tkm... ja seejärel, kas arvestame kulusid aasta, 5a või 16-17a (keskmine registreeritud sõiduki vanus Eestis) lõikes? Või äkki arvestame ka sellega, et ka keskmisest mitu korda vanemad autod pole just haruldus pealinnast kaugemal? Järgmiseks paneme siia kõrvale ka jääkväärtuse nende n aastate järel, arvestame juurde inflatsiooni... On ju lihtne arvutada kõigi enda autode puhul, kui eesmärgiks on kulude arvestamine, mitte kusagil foorumis millegi tõestamine?
## räägitakse ju ainult km. hinnast.elektrika soetuskuludest ja ebamugavusest kasutamisel ei räägi keegi.
Peamine jaur käib siiski süsihappegaasi teemal. Nad on isegi välja arvutanud, et mingi 150k? tuuris juba hakkab elektrikas ,,puhtam olema"
See pisiasi, et palju-palju puhtam oleks olemasolevat võimalikult kaua tarbida, läeb sinisilmadel meelest.
Saab ikka, paned maksekaartile 50.- piiriks ja ongi kombes.
Sama teema üle irvitas kunagi üks Soome autoajakirjanik kui oli leidnud laadija, kus tankisid ja siis maksid viipega.
Üks asi, ms on saatanast, app majandus. On asju, mis peaks käima siiski puhtalt piiks piiks pealt. Aga näed, ei saa, seat i imene on loll ja ei suuda aparaadile öelda, et lükka aind 20kWh sisse (ümaralt 100 kiltsa)
Vb kui muuta arvestusloogikat, et valid ekraanilt 200 kiltsa, lööd raha läbi ja "tangid" ja kui jääb ule ehk aku saab enne täis, siis tehakse kerge tagasiarvestus. Iseenest pole asi ju tehnoloogia vaid pigem tihendi taga. Kui app'd välja jätta. Ma vihkan kõiki appe, mida on lisaks tehaseseades telefonile juurde vaja.
räägitakse ju ainult km. hinnast.elektrika soetuskuludest ja ebamugavusest kasutamisel ei räägi keegi.
koju tulles ei viitsiks ma küll hakata mingeid kaableid vedama.tanklas äppidega võitemine ja jauramine,mis nagunii kunagi ei tööta, pole samuti minu teema.miks ei võiks teha elektrika laadimise sama lihtsaks,nagu tavaautol.viskad nt. 50.- euri masinasse ja protsess läheb käima
Ma ei ole järjepidev ja igapäevane foorumi kasutaja, seega kasutan mugavamat võimalust ilma sisse logimata kirjutada. Kahjuks ei püsi kõik nimed meeles, mida olen aastate jooksul kasutanud, aga mõistan, et trollimise vältimiseks on see reegel igati mõistlik ja toetan seda.
Ma siis käesolevaga annan oma pühaliku kinnituse oma vaimse juhi Elon Muski nimel, et selle sidruni c3 postitused on minu tehtud ja ma ei ole teadlik, et keegi teine neid teeks ning ei kasuta ka ise mõnda muud nime kuigi olen seda kunagi varem teinud.
Mis puudutab seda arutelu, mille pealkiri räägib elektriautode mõttekusest, siis on minu arvates igati asjakohane, kui räägitakse erinevatest plussidest ja miinustest ning oma kogemustest. Seejuures kui vaadata Eestis valitsevaid muresid, millest üks on hinnatõus,tundub mulle, äkki ekslikult, et ka kilomeetri hinnast rääkimine võib olla teemakohane.