Müüvad põrsast kotis.
“Garantii”, mis annavad nii sõnastatud, et isegi mootori sisemine jahutusvedeliku leke ja kahjustunud komponendid sinna alla ei lähe, kuigi auto oli juba nende puudustega müügis olles, puuduseid varjati.
Need ülikerged vanemad autod on tore jutuaine aga tore lõppeb kohe kui uuema "väikeautoga" kokku saad. Vana ja uus ei sobi lihtsalt omavahel avariisse.
Neegrilapsi on ju tore kaitsta, aga ...........................
"Aga tunnistan, et vajalike varaliste vahendite olemasolul võiks seda täitsa tarbida"
See on nüüd mingi tillipikenduse jutt või tõsine vajadus iga päev 770kg kastis ja 5T kärus vedada?
Eestis siiski enamus neist koormata liigub ja kabiinis 1-2 inimest. Ju neil siis piisavalt rahalisi vahendeid.
Jee.kim , kaalubki. Sest tasuta lõunaid ei ole olemas.
Auto ise kaalub tühjalt rasvased kolm ja pool tonni, võib konksu otsa võtta (USA-s) rasvane 5600 kg ja koormat kanda 770 kg. Suur kolakas on suure söömaga.
Ilmselgelt asi, milleta saab hakkama. Aga tunnistan, et vajalike varaliste vahendite olemasolul võiks seda täitsa tarbida:) Kuigi isiklik eelistus oleks F150 Lightning.
EDIT: Ka Kärsa viidatud autokese olematu tühikaal tuleb eelmise sajandi lõpu autode õblukesest kerest, olematust heliisolatsioonist ja elektriliste mugavuste puudumisest. MKI Fiesta juhiiste kaalub äkki 10 kg pesemata kujul. Praeguse auto kuuesuunaliselt seatav elektriline iste kaalub 54 kg...
Ei ole ainult rasketehnika, sõiduautodelgi (ja kaubikutel) piisavalt selliseid mootoreid, mis sama rauakooslusena erinevaid võimsusi tekitavad. Lihtsamad muutujad võrrandis on vahejahuti, muutuva geomeetriaga turbo, twin turbo, loomulikult aju settingud. Kõik need kilovatid on eri riikides erinevalt maksustatud ja siis saabki ostja ise valida sobivaima variandi.
Rasketehnika mootoritel on erinevate võimsuste ''väljapigistamine'' samast mootoriplatvormist tehastes väga levinud ja üsna laias võimsusvahemikus. Näituseks 6,8 liitrisel mootoril võib olla alates 160-st kuni 300 HP-ni, isegi rohkem. Sõidukatel tehakse seda ka aga väiksemas vahemikus sest väikemootorite ressurss pole just ülemäära suure varuga projekteeritud.
Kindlustus. Reaalselt ei mõõda neid jõudusid keegi, seega kui ise lõugu ei laiuta - kelle asi?
Pidevalt erinevate nimede alt kommenteerivad trollid ei aktsepteeri poliitikute rohepesu kritiseerivate Eesti enda analüütikute ja majandusteadlaste seisukohti. Ehk peetakse vähemalt Nobeli saanud majandusprofessorit endast targemaks, kes juhib zooroopaliidu tasandil tähelepanu ikka neile samadele probleemidele, kuidas liberaaldemokraatia toiduaheletest ametnikemaffia meeletu ülereguleerimisega terve liidu konkurentsivõimekust tapab. Ühtlasi pakub ka sarnaseid lahendusi, millest foorumi sarnased teemad kubisevad. https://www.err.ee/1609869303/kuulus-okonomist-euroopa-konku
rentsivoimest-olukord-on-katastroofiline
Mis kisa? See on lihtsalt fakt, meeldib või mitte. Selles polegi midagi halba, et uute autode müüki piiratakse. Jõukamatel riikidel on siiski võimalused survestada uute autode importi: https://forte.delfi.ee/artikkel/120419776/soome-hakkab-jalle
-maksma-romupreemiat
Eestis visati antud juhul koos pesuveega ka laps põõsa alla, kui vanade autode registreerimiskaristusmaksud on sageli suuremad, kui auto enda turuväärtus. Soomes maksab kasutatud auto ümbervormistamine endiselt 3 (KOLM) eurot! Eestis pole see riigilõiv (mis peaks olema olemuselt toimingukulude katmise tasu!) kunagi nii odav olnud.
Arusaamatu on mulle see, et kui see chip tuning päriselt ka nii hea, et vähendab kütusekulu ja suurendab hobujõudude arvu siis miks seda "head tarkvara" juba tehase insenerid autole ei paigalda? JA teine asi, et mootori modifitseerimisest tuleb ka kindlustusandjat teatada ja siis tõuseb juba ka kindlustusmakse kui kw/hp rohkem on kui tehasest tulnud autol!
Ma olen seda elektrikate teemat vaadand juba vist algus aastaid saati. Hull kaklemine käib küll laadimiste ja muu krempli kallal. AGA targad sähku mehed kellel on kogemusi, ma ei sõida disladega enam palju, olen mõelnud kas mingi punn sõidu ulatusega oma ringil kuni 100km on mõeldav- nagu mopeed auto?. Eramajas olen ja tean et elektri karpi jookseb kaabliga 40 amprit, st 3 faasine vana aja värk aga uuematel sellist jama ei pakuta. Millise punni kasuks mõtelda, vahest kähku mõned ringid teha, et mitte dislale gerod järgi panna ja aknaid kraapida. Lihtsalt mõni mõte oleks hea. Jätame eelarve ja muu kõrvale ja päris tutikat ei taha. Siis saan edasi kalkuleerida.
Nagu paljud autonduse terminid, nii on ka see tulnud tõldade ajastust.
wikist tõlge: Mõistet kupee kasutati esmakordselt kahele reisijale mõeldud hobuvankrite kohta, millel polnud seljaga sõidusuunas olevaid istmeid. See tuleneb prantsuse keele sõnast coupé, mis tähendab "lõigatud" ja mineviku kesksõna. https://en.wikipedia.org/wiki/Coupe
sedaan: Sedaani nimi tuleneb 17. sajandi kanderaamist, mida tunti kui "sedaanitooli" – ühe inimese jaoks mõeldud aknaga suletud kast, mida kandsid pakikandjad. Esimene registreeritud termini "sedaan" kasutamine auto keretüübi kirjeldamiseks toimus 1912. aastal. https://en.wikipedia.org/wiki/Sedan_(automobile)
Aga muutuvad ajad, muutuvad kombed ja tähendused.
Sedaan ja kupee erinevus selgelt näha katusejoones, muud midagi. Nüüd kirjutab iga tootja keretüübiks selle, mis endale meeldib ja vilistab klassikalise jaotuse peale.
Ega eesmärk olegi tulude/kulude kontrollimine vaid õigusselgus. Menetlusprotsess on osa "karistusest". Kusjuures võib juhtuda ka et karistust ei järgnegi.
Aga kui me tahame olla õigusriik, siis ainult niimoodi saabki.
Protsessimine meisse juba vanast ajast sisse kirjutatud - Tammsaarte vist süüdi selles.
Minu point on lihtsalt selles, et meil kunagi ei vaadata, palju miski maksma läheb- kui 3K tagasisaamiseks kulutatakse 6K, siis on see majanduslikult ebamõistlik. Lihtsam ja kiirem lahendus oleks tüübil kuluhüvitised kinni keerata seniks, kuni kulutatud summa on nö tasa tehtud ja selline kiire menetlus on teistele parem hoiatus kui mingi kummipaelana veniv uurimine. Kui juba selgus, et tankis, siis järelikult on ka tõendid olemas ja mida seal veel kaks aastat uurida.
Ma pidasin silmas seda, et LKF lehelt ei saa otse kindlustust osta, nagu ka siberia märkis. See seal on lihtsalt võrdluskalkulaator. Võõrale masinale osta kindlustusi palju süda lustib, seda ikka saab aga siis juba konkreetselt mõne seltsi käest.
Postileht ilmutas just hiljaaegu kaskohindade kujunemise põhimõtted, ajalooks säilitamise pärast jätan siia ka lingi. Iseenesest kehtib seal kirjeldatud jutt paljuski ka liikluskindlustuse maksete kujunemise kohta v.a. vabatahtlikkus, omavastutus, masina vanuse piirmäär jt. Tasuta lugemine, võimalik turundus. https://majandus.postimees.ee/8367828/ekspert-selgitab-kuida
s-kujuneb-kasko-hind
Ma võin kinnitada, et ka 190 kW korral on järel veetava kuudi tuuletakistus täiesti tunda:) Ning kütusekulust näha kütusemüüjate rõõmuks.
Elektriauto korral on see lihtsalt selgemalt ja valusamalt tunda, sest "kütusepaak" on väike. Ja tankimine aeglane. Ning enamasti ei mahu tankima koos käruga.
Viidatud video on tehtud mõnuga, seda on näha. Mis ei vähenda selle asjakohasust. Samas on arvutused kontrollitavad ja loogilised.
Panete tähele: sõidukiirus on 75 miili tunnis (=120 km/h) ehk mitte mingi ökotamine.
14 päevane tagastuse aeg - saada tagasi. https://aeromotors.ee/sisu/8-kauba-tagastamine
Ma olen ikka aeg-ajalt neilt vajalikke asju tellinud (hind ok ja pood jääb kohe tee peale) ja pole küll mingeid jamasid olnud.
1x oli mingi segadus kapiga - mulle antud kapi kood avas kapi, kus oli kellegi teise kaup.
Valgekraede kuritegude avastamine ja uurimine on keeruline, tihti suudetakse kohtus ära tõestada ainult tühised asjad (Mailis Repsi kaasus näiteks). Valgekraedel on võimalus ka korraliku advokaadi eest maksta.
Samas valgekraede kuritegevus on kõige kahjulikum ja isegi kui need, kes jäävad vahele, mõistetakse lõpuks ainult väikeste asjade eest, on see hoiatuseks teistele. Grünthali seisu ei soovi keegi sattuda ja võibolla on jäänud mitmekümne tuhande eest kütust varastamata.
mul aastaid head kogemused nendega,aga sai tellitud volvo v 70 starter,diislile,võtsin keskmise kvaliteediga,79.- maksva,kõik pakutavad starterid 2.2 kw,minagi tellisin 2.2 kw-sain kätte 1.8 kw starteri,mida üldse ei pakutud.mailidele ei vasta,kliendi tel enam ei ole,tagastus info tel.ei vasta,paistab et pankrotis,OLGE HOIATATUD SELLE FIRMA EEST
Eks see ole suuresti turundus- sõna kuuuupeeee kõlab ju ilusamalt kui hätšbäkk või luukpära. Luuk on keldril ja pära on ikka üks väga kole sõna. Laste kuuldes sobi öeldagi. Kui nüüd seda x6-te lahata, siis taga sujuvalt langev katusejoon on ikka ülikõva sõna, ilusam kui enamus picasso teoseid, aga täiega avanev pagasnikuluuk tavalise skoodaga võrreldav. https://www.topgear.com/sites/default/files/cars-car/carouse
l/2019/10/125_bmw_x6_m50i.jpg?w=892&h=502
Ütleme siis, et kupeelik või nagu välismaal: Audi Q5 Sportback – Yet another Coupeish SUV
Või Crossback. DS 7 Crossback. See on vist labase crossoveri asemel ostjate meelitamiseks.