Tegelikult ei ole siiani aru saanud, mille üle sa siin arvamust avaldad?
Et petroolipõletajad ja rämps ja elekter üle kõige?
Oleme seda juba korduvalt lugenud, lase vahelduseks mõni uus plaat välja.
Võid olla täiesti kindel, minu suud sa kinni ei topi. Jätkan oma postituste tegemost ja arvamuse avaldamist varasemast intensiivsemalt. Kas ma väljendasin ennast piisavalt selgelt?!
Milles rünnak seisnes? Vaatasime lihtsalt, millega sõidad, et foorumis nii kõva seletaja oled, palju makse on makstud, et toetusi õigustada ja kuskile sisse pole häkitud ega isiklikke andmeid lekitatud. Niiet tõmba oma tuleriitade ja põlastamistega vähe tagasi. Kui vabas riigis riputad vabatahtlikult oma elu netti, siis nii ongi- kõik võivad su tegemisi jälgida.
Ja milles su edukus siis seisneb- kõik töölkäivad inimesed on ju edukad.
Kodu on kindlustatud, auto on kindlustatud, kas peaksin ka elu kindlustama, sest saan Eestis oma eluga hästi hakkama? Kuhu me nii välja jõuame, kui sind oma eluga hästi hakkama saamise eest siin riigis tuleriidale tahetakse panna? Kas Karl Marx on uuesti au sisse tõusmas? Kas edukaid inimesed ja edukust tuleks põlastada? Ei ole kaugel aeg, mil punased, punalippude lehvides, juunikommunistide kombel, raskelt teenitud vara ümber jagama tahavad tulla. Mõisad põlevad, saksad surevad ja eestimaa saagu leekidesse?
Mind on korduvalt isiklikult rünnatud, kui räägin, et Eesti elul ei ole enamasti viga midagi. Kellel käed ja pea töötavad, see saab Eestis hästi hakkama. Ainuüksi selle pärast jätkan sellistes teemades sõna võtmist, et rünnakud minu vastu lähevad üha isiklikumaks. Mulle meeldib elada vabas riigis, kus igalühel on õigus oma arvamusele ja kus sõna on vaba ja anonüümsed vihapallid teisitiarvajate suud kinni ei tule toppima.
Ei saa hästi aru, mis argumentidest sa jahud? Et me siin teeme elektrikaid totaalselt maha ja nüüd viimase õlekõrrena muutus kogu netis vabalt vedelev info argumentideks? Mine arene.
Kusjuures taoline väike elektrikäru on linnatingimustes üsna mõistlik liikur- ei pea vihmavarju kaasas tassima ja saad kiiremini kohale, kuigi mõni ratta- või ühistransa fänn vaidleks ilmselt vastu. Eks seegi argumentatsiooni küsimus. Vaatasin mobiles, et sellise mõni tuhat sõitnud punni saab ca 10-12K eest kätte.
Vaatan, et su firma ei ole just kõige suurem maksumaksja, seega su elektrikäru eest on siiski teised maksumaksjad rohkem maksnud. https://www.teatmik.ee/et/personlegal/14495117-Vesituul-O%C3
%9C
Tööjõumaksud: 49.00 €
Maksud töötaja kohta: 49.00 €
Hinnanguline keskmine brutopalk: 131.00 €
Hinnanguline keskmine netopalk: 126.28 €
Vaata laupäevast autosaadet, ja seal ütleb üks automüüja välja sulle üllatusena tuleva tõetera. Kõige odavam on sõita enda olemasoleva autoga. Mõtle nüüd veidi. Kütusest rääkides, odav on vaid seni, kui oled kodust 100 km raadiuses talvel. Sealt edasi sõidad kallimalt, kui mingi bemmimees kolmese diisliga.
Ei olnud põrmugi häbi toetust küsida. Olen täpselt samasugune maksumaksja, nagu teiegi. Isegi kui maks kaob, on toetus on käes ja elekter ei maksa endiselt teatud aegadel mitte midagi. Mida rohkem aega edasi, seda rohkem hakatakse kindlasti maksustama ka elektriautosid. Praegu veel võib elektrika ost olla rahanduslikult parim otsus. Muigama ajavad elektriautosid halvustavad kommentaarid aga küll. Vähemalt rahaliselt sõbrad, võib see nali olla täna veel teie endi, fossiiliga kulgejate, kulul.
Riigikogu valimisteni on jäänud ca üks aasta ja kolm kuud. Äärmiselt vähe tõenäoline, et automaksu kehtestanud erakonnad jätkavad valitsemist ka pärast valimisi. Paari aasta pärast pole Eestis enam mingit automaksu. Elektriauto üks eelis fossiili ees kaob niikuinii varsti ära. Kas natuke piinlik polnud riigi käest auto ostmiseks toetust küsida?
Eks sõiduki hind oli tõesti hea, remondiga arvestatud jnejne.. ruumi on, et jõuda “turuväärtuseni” - aga kui antud mootoriga masinaid toodetud ~800 (kere ja muud on jalaga segada) siis juppide saadavus lihtsalt halb / majanduslikilt mitte arukas… võibolla. (Kasutatud kolb kepsuga ca 900eur - uus kolb 750e auku, keps ma ei mäleta) Antud platsil iga sõidukiga tuleb kaasa “garantii”. Garantii, mis enam-vähem ütleb, et kui Poolas sureb ära siis sa ei tohi isegi kapotti avada muidu katkeb. Garantii, mis ütleb, et asjad, mis TÜV ei sega, ei lähe garantiisse… ja siis pead tõendama neile, et ei läbi. Vast point selge - sidur, pidur, gaas töötab ja pidurdades jalg läbi põranda ei lähe siis kõik hästi. Asi ei ole selles, et nüüd raha otsas ja remontida ei jaksa - pigem juhin lihtsalt tähelepanu uuele (minu jaoks) platsile, mis järjekordselt mingit jama toodab, kui teil sõber küsib, mis sellest kohast teate siis äkki ei soovita - on pigem arutelu point. Lasnas Punasel tänaval juba teadatuntud - maksad selle eest, mis saad. Sai nüüd ühe koha veel sinna nimekirja lisada. Ega sellessuhtes auto sõidab ja arvatavasti veel mõned tuhanded ikka, vana omanikuga kontakt leitud ja tuleb välja, et ca 50TH km selle veaga sõitnud… kui ca 30km maanteed sõita - (point - moto korralikult soojaks) ja siis natukeseks seisma jätta ja käivitada siis võib jääda mulje, et pilved just selle masina sumpast sünnivadki, pole mitte mingit võimalust, et plats ei teadnud - eks ta sellepärast oksjonil oligi :D!
20 000€ maksva fossiilauto ostja maksab 4000€ registreerimistasu riigile, mina sain selle võrra elektrika liisingumakse madalamaks. Ahjaa, registreerimistasu tuli muidugi ka maksta elektriautot ostes, 150€. Aastamaks on 50€. kui palju on 20 000€ maksva fossiilauto aastamaks? Jah, see sõltub, aga kindlasti mitte 50€. Kas ma juba seda olen maininud, et elektriautot saab mõnedes avalikes laadijates ka börsihinnaga laadida, isegi kui kodus laadimisvõimalus puudub. Elektri hind on isegi praegu öösel madal, suvel päeviti vahel aga lausa miinushinnaga.
Eestlasele meeldibki kõige eest rohkem maksta. Asi on põhimõttes! Ja muidugi tuleb oma rahaga nii nutikalt ringi käival fossiilauto omanikul naerda elektriautode üle ja kiruda riiki. See pidavat näitama tohutut tarkust.
Tere!
Kirjutan Teile, et teavitada elektrituruseaduse muudatusest, mille tulemusel lisanduvad alates 1. jaanuarist 2026 kõikide klientide elektri ja võrguteenuse arvetesse uued tasud.
Elektrituruseaduse § 531 lõike 3 ja § 427 lõike 4 järgi lisandub tarbijate ja tootjate elektri- ja võrguteenuse arvetele kaks uut kulurida, mille suuruse on määranud süsteemihaldur Elering AS.
Elektriarvele lisandub tasakaalustamisvõimsuse tasu 0.00373 eur kWh kohta;
Näide: kui teie tarbimine on aastas 3000kWh, siis koguarvele lisandub 0.93 eur (+KM) kuus.
Võrguteenuse arvele lisandub varustuskindluse tasu 0.00758 eur kWh kohta;
Näide: kui teie tarbimine on aastas 3000kWh, siis koguarvele lisandub 1.90 eur (+KM) kuus.
Rõõmustame, sest andmisrõõm on alati suurem...
millestiganes
Allumisega on see lihtne teema, et sina oled juba allunud ajupesule ja selle pesu tulemuseks on sulle "kingitud" 4000€ su enda maksuraha. Ja minu ja tema ja nende. Kõik me petroolikummardajad maksime su ajupesu kinni. Aga asi, milles ajupestu aru ei saa, on diktatuuri vaikne pealetung- kogu aeg sind sunnitakse millekski, aga jäetakse mulje, et sa teed seda vabatahtlikult. See ongi parim osa ajupesust- sa nõustud sellega, mida sul teha kästakse ja ei tekita ühtegi protestipiuksu. Ka ettevõtjad ei saa piuksatada, sest neid sunnitakse elektrile üle kolima.
Maksabki!
El auto eest 20 000€ rohkem ja rõõmustab, et saab 4000€ tagasi! Rõõmustab, et auto väärtus on varsti olematu jne....
Teoreetiliselt: kõik autod on elektrilised, mis maksu riik kehtestab?
Sina ära allu. Nuta, et automaks on ja et kütus on kallis ja et valitsus röövib(kuigi tegelikult röövib kirve intressiga tarbimislaenuga ostetud väärtust kaotav neljarattaline) jne. Üks õige eestlane ajab rinna punni ja maksab alati rohkem. Maksab rohkem tanklas, maksab rohkem makse, maksab rohkem autolaenu jne. Põhimõte on selline.
Ma ei ole elus ühegi auto ostmise eest toetust saanud. Elektriauto ostmise eest sain. Peaaegu 4000€.
Selles asi ongi, et esindus ei leia ega otsi neid A66 poolt loetletud vigu. Leiavad profesionaalsed oma ala spetsialistid, kes esinduse pakutava palga eest isegi üles ei tõuse hommikul. Järelikult nad seal ka ei tööta. Muide, tumenev peegliklaas maksab üldistades üle 400eur tükk, keegi siin rääkis 20 eurost :).