Viimased sõnumid

kenzo18
20:56 18.12.2025
Tahmafilter eemaldatud ilmselt siis.
Koordi
19:53 18.12.2025
Ostsin audi 2015 A4 2.0 diisel 140kw>>>180kw oli tehtud chip stage1 tagant tossab kiirendades
siberia
19:36 18.12.2025
Kus see nüüd ära on märgitud et ma Eestis sõidan?
Kunnnnn
19:30 18.12.2025
Eestis ei koti tootmisaasta ametlikult kedagi, võid ka 50a vanade rehvidega ülevaatusele minna.
siberia
18:13 18.12.2025
Pöördesse lähevad need kes vähe sõidavad või kellel on mitu autot. Mul ühel on samad talverehvid neljandat aastat all ja 2000 km aastas sõidetud. Kui oleks võtnud 4 aastat laos seisnud peaks juba ülejärgmisel aastal pea uue komplekti minema viskama. Sama aasta DOT iga kestavad veel kuus aastat.
10 aastat oli vist rehvi lubatud vanus ülevaatusel.
Onutiktok
18:12 18.12.2025
Paide lihtsalt võrdlus.Palgad ju teised üle lahe!
63amg
16:41 18.12.2025
kuule kremli troll! kas ma olen kirjutanud,et ma ei lase kedagi vahele.distronic on mul sätitud kõige suurema vahemaa peale trassil.sinna vahele mahub vabalt sõidukas ära.egas rekka ei hakka ometi kolonnist mööda sõitma.selliseid debiilikuid on muidugi trassid täis,kellel on vaja hädasti minu ette trügida,et siis kolonnis meetriste vahedega iga 50 meetri tagant pidurit tallata.loomulikult rohkem nad möödasõite teha ei saa,kuna eespool liikujad pikivahet ei hoia
Jorma Tuusulahti.
15:21 18.12.2025
Tampere. Virrat. Voit osta itselle koditalon.
OnuValdek
15:20 18.12.2025
to 63amg. Mis kiiruseületamine? Kui kolonn kulgeb kiirusel näiteks 70-80 km/h kuid maanteel on lubatud sõidukiirus näiteks 90km/h siis paraku kõik ei soovi sellise 70km/h kiirusega kaasa "kulgeda", sellisest kolonnist möödasõit on igati seaduslik aga seaduslik ei ole see kui keegi takistab meelega teiste liiklemist ja möödasõidu sooritamist.
Üldiselt viisakas inimene arvestab ikka teiste liiklejatega ja liikleb järgides põhimõtet, et liikle ise ja lase ka teistel liigelda võimaldades vahele reastumist ja möödasõitu endast kiirematele.
Kärss
14:30 18.12.2025
Ära fantaseeri. Sa tead vaid osaliselt, mida ma õppinud olen, aga Su kommentaarid räägivad selle kohta väga palju, mida Sa õppinud ei ole ega end hiljem täiskvasvanuna isegi mitte täiendanud.

Neid "poetaguste" prognoose pole täis mitte ainult siinse foorumi teemad, vaid terve faecesbook ja delfikommentaarium jpm kohad. Väga täpselt on toodud välja tegu-tagajärg seosed inimestelt, kes pole midagi õppinud, aga kellel on loogiline mõtlemine, sest neil on päriselus ja oma kätega pärisasju valmistades harjumus lahmimise asemel eelnevalt infot hankida ja kohustus KÕIGI oma otsuste eest vastutada.

Professionaalsete mõjuanalüüside tulemusena oleme aga riigina väga paljude edetabelite punane latern (=saame riigina hakkama halvemini teiste riikidega võrreldes). Seda fakti ei saa järjekordse isikliku rünnakuga olematuks muuta. Selle eest on Sul aga alati võimalus isiklike rünnakute abil rõhutada seda, kui madalale on võimelised langema need, kes selle põhjuseid (vt teema pealkirja) vahendeid valimata ja relevantseid argumente esitamata kaitsevad. See on siinse teema kontekstis just positiivne;)
Kärss
14:14 18.12.2025
Kässaril on oma teema teadlastest erinevate seisukohtade tutvustamiseks. Kasuta Sulle antud privileegi, sest seda, millesse ei süvene, juraks sildistamist ei saa siin rohkem tolereerida.
Kärss
14:10 18.12.2025
Lihtsalt meenutan, et kaugemaks eesmärgiks on ikkagi see, et kõik tervelt sihtpunkti jõuaksid. See vahele laskmine ja mõnikord ka mittelaskmine on vahendid selle eesmärgi täitmiseks.
Kärss
14:08 18.12.2025
See on tegelikult juba rohepesuteema artikkel, mitte seotud särtsuautode pidamisega. See, et keeldu ei tule, pole ka kuidagi särtsuvastasus. See on just väga hea otsus, et jäetakse valikuvõimalused ja igaüks valib siis vastavalt OMA vajadusele.
https://www.err.ee/1609888321/err-brusselis-sisepolemismooto
ritega-autode-tootmise-taielikku-keeldu-2035-ei-tule

Olen juba varemgi kirjutanud siia, et see "huvi langus" tähendab pigem seda, et nish hakkab täis saama. Järelikult peab seda nishi laiendama: kas siis omadusi parandades või karistusmaksude kaudu.

Enamikul inimestel on nagunii pohlad sellest, kas auto tarbib bensiini, diislit, särtsu või gaasi - ostetakse rahakotile vastavaid omadusi vastavalt vajadustele ja kui vajadused muutuvad, valitakse järgmiseks teistsugune auto. Sellepärast on ka laiem poliitika autode hulga vähendamisele juba ette läbikukkunud, sest vähendada pole vaja mitte autosid, vaid nende viibimist teedel. See eeldab alternatiivseid liikuvuslahendusi ja seda, et liikuvusvajadustega inimesi ei nügitaks ostma "all-in-one" lahendusi, mida praegu just tehaksegi.

Muidu juhtubki see, et käiakse poes suure maasturiga peamiselt sel põhjusel, et nädalavahetusel on maasturit vaja ja ökonoomsema auto juurde ostmise (st arvestame nüüd kõik pidamiskulud kokku!) asemel on odavam osta rohkem kütust. Samal ajal on surve all ka autode muud omadused - kui see pere üksainumas suur maastur peaks olema elektriline, on selle jaoks mugava lennukauguse tagamine ilma meeletult suurt kaalu lisamata juba arutult keeruline, kallis ja ka keskkonna vaatevinklist ressursimahukas.

Niipidi millegipärast meid nügida ei taheta, et teha soodsaks erinevate autovalikute pidamine ja "karistada" ainult autode ebaloogilist tarbimist. Näiteks koos auto tühimassiga eksponentsiaalselt kasvav "päevapilet" elustiiliautodega linnakeskkonnas liiklemisel (mis puudutaks ka särtsuautosid). Need tonni kanti jääva tühimassiga Yarised, Dacia Springid jm Astrad-Sierrad võikski olla tasuta (liikumise esmavajaduste rahuldamine näiteks pensionäridel). Sellist tüüpi nügimisega haakuks juba ka Järvani idee, mis soosiks autosid, mille istekohad on täis, sest nagu pole mõtet karistada paljulapselisi, pole mõtet karistada ka neid, kes kusagilt Koselt esimese Pargi&Reisi parklani sõidavad, sest neil pole teisi valikuid ja nügimise kaudu lahendatav probleem asub nagunii ainult linnas sees ning üksinda sõitjates (mitte, et ka see mõnikord vajalik ei oleks). Koheselt muutuks elektriauto mõttekamaks selles nishis ka Eesti pinnal, milles see on parim juba praegu.
OnuValdek
13:36 18.12.2025
@maaks ja Grossi pood. Kahjuks või õnneks eksid. 90% käin siiski Coopis saia ostmas kui see on oluline teada. Reffe ostan Eesti e-poest ja hinnad on niigi head. Nii palju olen ikka patrioot, et võimalusel toetan Eesti kaupmeest.
jee.kim
13:27 18.12.2025
Kopipasta auto pub'ist:
"Vaimustus elektriautode vastu jahtub, maailm vaatab taas sisepõlemismootorite poole
Veel hiljuti tundus elektriauto järgmise sammuna peaaegu paratamatu, nüüd vaatavad autoostjad olukorda märksa kainemalt. Mitmed allikad kirjutavad viitega konsultatsioonifirma EY värsketele andmetele, et huvi elektriautode vastu kahaneb kogu maailmas, samal ajal kui sisepõlemismootoriga autode eelistajate hulk kasvab. Muutus ei sündinud tühjale kohale, vaid poliitiliste signaalide ja ebakindlate lubaduste taustal.
EY uuringu järgi plaanib ligi pool vastanutest järgmise kahe aasta jooksul soetada sisepõlemismootoriga auto. See näitaja kasvas aastaga 13 protsenti. Elektriautode puhul liikus suund vastupidises suunas, nende eelistajate osakaal kahanes 10 protsenti ning jäi 14 protsendi juurde.
Ka hübriidautod kaotasid oma varasema sära. Neid peab järgmiseks autoks sobivaks 16 protsenti vastanutest, mis tähendab viie protsendi suurust langust võrreldes eelmise aastaga. Pilt meenutab pigem tagasipööret kui järjekindlat üleminekut.
Uuring tõi esile ka teise kõneka numbri. 36 protsenti neist, kes varem kaalusid elektriauto ostu, loobusid ideest või lükkasid selle määramata ajaks edasi. See pole otsene vastuhakk elektrifitseerimisele, vaid pigem otsus oodata, kuni pilt muutub selgemaks.
Peamiste põhjustena nimetas EY poliitilisi arenguid Ameerika Ühendriikides ja Euroopa Liidus. Just sealt tulevad signaalid, mis panevad tarbijaid kahtlema, kas täielik üleminek elektriautodele toimub ettekirjutatud tempos või üldse.
Ka Euroopa Liit kaalub uute sisepõlemismootoriga autode müügikeelu edasilükkamist viie aasta võrra. See tähendaks, et algselt 2035. aastaks planeeritud keeld võiks jõustuda alles 2040. aastal. Need sammud ei pruugi tähendada elektriautode vastast kurssi, kuid need muudavad mängureegleid. Tarbija tajub seda kiiresti ja kohandab oma ootusi veelgi kiiremini.
Elektriautode turu jahtumine viitab sellele, et tehnoloogiline muutus ei allu ainult regulatsioonidele ja loosungitele. Inimesed kaaluvad hinda, taristut ja poliitilist järjepidevust. Kui sõnumid muutuvad ebamääraseks, muutub ka ostja otsus ettevaatlikuks. Elektriautod ei kao kuhugi, kuid nende teekond turule osutub aeglasemaks ja märksa konarlikumaks, kui veel aasta tagasi avalikult tunnistada sooviti."
maaks
13:17 18.12.2025
Mingit vahelelubamist ei ole - ega ma mingi nõrk naisterahvas pole :-)
Sama siin @63amg. Teen ruumi ainult vilkuritega sõidukitele, kõik ülejäänud mingu esmalt "miilitsakooli" ja saagu operatiivsõiduki juhtideks kui tahavad, et ma neid aupaklikult kohtlema saan.
Mingit egoupitamist samuti pole, mul on nii suur, et te pole nii suurt veel kunagi näinud :-)
Marko
12:55 18.12.2025
Möödasõidul hättajäänud madallenduri sunnid vastutulejaga põkkuma vahelelaskmise asemel?
Marko
12:53 18.12.2025
Kässar ilmselt ei mõista kui kiiresti satelliitide arv kasvab. Loomulikult on oht olemas olnud alates hetkest kui kosmosesse rändas teine tehiskaaslane, aga kui nende arv ikka lühema aja tagant kahekordistub, siis oht suureneb kuimitu korda?
Vihje - koolis matemaatikaõpetaja rääkis....
63amg
12:51 18.12.2025
mis egoupitamine. mul on püsikas peal ja ma tõesti ei kavatse hakata tõmblema ,et keegi minu taga kiirust ületab ja minust mööduda tahab.
63amg
12:48 18.12.2025
ei,ei nii keerulisi asju nad ei suuda ega oska vaadata. nende max. tase on ikka tõkiskingad ja tulekustuti
Kässar
12:24 18.12.2025
Sellest kollapsist kaagutati juba 10+ aastat tagasi.
fdghfgh
11:56 18.12.2025
maaks on hea näide autoroolis egoupitajast.
Tyiovh
11:49 18.12.2025
Kui Soome korteri ostad vaata ka millised suuremad remondid ühistul lähiajal plaanis ja millised tehtud. Kui kogu maja torude vahetus tulemas siis võib olla, et 3 kuud sees elada ei saa ja uus laen mis ühistu võtab võib ka elamiskulud duublisse lüüa.
Marko
11:41 18.12.2025
See on nüüd üks neid juhtumeid kui ma ei saa austet maaksiga nõus olla. Pilk peab olema peeglis, taganttulejale tehakse alati ruumi ja lastakse ka reastudea vajaduse tekkimisel! Ka siis kui ise piirkiirusega kulged.
Statistikat selle kohta vaevalt on, aga oma õiguse tagaajajad on kindlasti märkimisväärse koguse õnnetusi põhjustanud, kaudselt muidugi.
maaks
11:14 18.12.2025
Lahti on ihan OK paikka! Aga vaata see 25k€ korter ikka enne üle kui ostma tõttad.
Kuigi Paide on üks mõttetumaid kohti üldse, on ta Eesti mõõtmes igalt poolt sama kaugel - kui on liikuv töö, siis see on suur asi!
maaks
11:11 18.12.2025
IRW @OnuValdek ja 10 raha aastas :-) Aga miks sa saia käid Grossi poest ostmas kui Coopis sama saia eest rohkem küsitakse?
Onutiktok
11:07 18.12.2025
Kuhu piikonda soovitate elamise osta? Eelarve 100 000 eur.Nädal võib ka auto ööbida. Vaatasin Lahtit korrterihinnad hakkavad 25000 eur Vs Paide ka 110 km Tallinnast al.40 000 eur. Millest me räägime ,ära ja kiiresti...
OnuValdek
10:27 18.12.2025
Pöördesse ei ole tõesti vaja doti pärast minna aga pigem eelistaks täna ikkagi dot 24 või 25 rehvi dot 22 asemel mis sest, et võibolla 60 raha hoiaks võibolla kokku vanemate rehvidega. Üldse see 60raha on tänase seisuga nii mõttetu teema, et kui jagada näiteks 6 aasta peale, et selle 10 raha aastase võidu pärast ei viitsiks küll enda pead vaevata, pigem tasub mõelda sellele kuidas rohkem raha teenida kui raha on üldse oluline argument.
maaks
10:22 18.12.2025
Tegeleks roolis enda asjadega ja vaataks parem kuhu sõidad! Ei ole eessõitja mure kuidas tagumine temast mööda saab - võõras mure nagu öeldakse :-)
jantspoiss
10:22 18.12.2025
Kas teemaalgataja sai asjale lahenduse või müüs auto maha?