Viimased sõnumid

Reno12345
14:05 25.12.2024
Ma ise olen samuti ettevaatlikum, kui keegi ohutuledega tee ääres seisab, kuna kunagi ei tea, kas on mingi oht või mitte.
Kui norida, siis ääre- ja numbrituled valgustavad autot piisavalt, et teised näeksid aga politseid see kindlasti ei huvita ja peavad lisaks veel ohutuled vilkuma.
suur terts
13:59 25.12.2024
Vahepeal on nõudeid pisut uuendatud/täiendatud. Kui seadust lugeda ei viitsi siis siin ajakohastatud artikkel:
https://auto.geenius.ee/rubriik/hea-nipp/politsei-juhendab-k
uidas-pimedal-ajal-tee-aares-peatuda-ja-milliseid-tulesid-ka
sutada/
Priller
13:37 25.12.2024
Ma loeks selle KÕIK läbi, et prillindusest mingi pilt ette saada:
https://www.sunglassscience.com/
--------------
Laisematele autojuhtidele siis 2 tähtsamat punkti:
https://www.sunglassscience.com/post/how-brown-sunglass-lens
es-work#viewer-ndrz6102404

https://www.sunglassscience.com/post/polarized-vs-non-polari
zed-the-definitive-guide

Kiitsin siin varem Serengeti prille ja ka sellel saidil neile kiidusõnu jagub...
Just eile, Tallinn-Viljandi sõidul, testisime keskpäeval, udus/vihmas Serengeti Drivereid... 61a ja 45a, mõlemad leidsime, et prillidega on selgelt parem.

Olen mitmeid kordi "miks sa pilves ilmaga prille kannad" küsijatele neid kohe proovida andnud ja vastus on alati: nii selge või midagi sellist...

Teadmiseks: Serengetilt ja paljudelt teistelt tootjatelt saab tellida ka retseptiprille...

Rein000
13:27 25.12.2024
Vanasti oli jah sedasi, et tohtis põleda kohtudes vastutuleva sõidukiga ainult gabariidid ja 2 lähituld. Enam seda pole. Väga nõme on ka see, on muudetud pimedal ajal peatumist, parkimist, mida iganes, et peavad põlema ohutuled!!!! Mida kurat, kui ohtu pole. Alati pidurdan väga maha, kui mõni ohukatega seisab, ei tea ju, ey kas mõni surnud loom ka seal teel, või muu takistus…
suur terts
13:24 25.12.2024
See asi lihtsalt väärib siia ka jäädvustamist. Soomlased on tänapäevase targa abimehe abil hakkama saanud päris humoorika klipiga. Kekkonen vs Put in.
https://www.youtube.com/watch?v=oKhnCoxAEOY

Ikka head jõulu jätku!
asdfgh.kl
12:28 25.12.2024
Päris nii ikka ei ole nagu eelnevas postituses. Eesmised udutuled võivad põleda sõidu ajal koos esituledega udust või sajust põhjustatud halva nähtavuse korral.
siberia
11:59 25.12.2024
Kauro jutule kommentaariks - kas tänapäeval saab üldse politseisse niisama lihtsalt helistada? 112 on üldine hädaabinumber
, 110 mis oli politsei number vist enam ei toimi ja politsei tavatelefonidel keegi pärast tööpäeva lõppu tavaliselt ei vasta.

Kui keegi politseist või hädaabist hakkab rääkima Andmekaitse seadusest siis on talle otstarbekas meenutada Liiklusseaduse paragrahvi 169- teise liiklusõnnetuses osalenu soovil tuleb esitada isikut tõendav dokument.
Neile pole seda võib- olla koolis / koolitusel õpetatud või on juhtumisi kõrvust mööda läinud.
Ety412
11:38 25.12.2024
Mõtetu arutada mingi nurga üle. Fakt on see, et ei tohi sõita 4 tulega. Kui keeruline on sellest aru saada. Eriti veel arvestades asjaolu, et udukstest pole mingit kasu. Enamus lasevad päeval täpselt sama moodi nagu pimedas. Lihtsalt alaväärsus kompleks, ei muud.
mati1222
11:01 25.12.2024
Kas oled loll, mängid lolli või tahad minuga lihtsalt mõliseda? Mine krigista hambaid siin juba välja toodud ledipdede pärast. Nüüd jahu üksi edasi, ma ei viitsi lolli vaidlust jätkata.
v6sa
10:47 25.12.2024
Ise küsin, ise vastan - kes meist möliseb tühja ja kel on numbrid?

Mida kõrgemal on udutuli, seda järsemalt "peab" tulema valgusvihk alla. Kõik õige. KUI on reguleeritud nõuetekohaselt. Mida need enamasti ei ole, sest "sittagi ju ei valgusta niimoodi". Enamusel "neljatulemeestel" on tuled üles keeratud, "et näeks".

Mitme meetri pealt Sinu krusal lõpeb udutule vihk?

Ning füüsikast ning füsioloogiast ei saa üle ega ümber: krusa udutule valgusallika ergav punkt on ikka kõrgel. See häiring jääb ikka, olgugi valgusvihk nõuetekohaselt alla suunatud. Ikkagi on hämaranägemine perifeerses alas rikutud rohkem, kui LS lubaks.

Kärsa kirjeldatud ühesilmatrikk on ainus, mis halvas kohas valgusvägivalla vastu aitab: sekundit kümme enne kohtumist paned ühe silma kinni ja vahetult kohtumise järel vahetad silma (paned pimestatu kinni). Kaotad sügavustaju, aga võidad hämaranägemise. On päästnud mitmel korral enesetapjast "prügikoti" elu, korra ka metsseale peale sõitmast.

Toimib hästi üksiku udutulepede vastu, aga kolonni mõtlemisvõimetute korral muutub pimestatuna liigutav ala ohtlikult pikaks ja kuskil metsavahel seda ikka ei tee. Siis krigistad hambaid ja hoiad pilgu metsaserval lootes, et perifeerse nägemise liigvalgusest küllastumisest hoolimata jõuad õigeaegselt märgata järjekordset nuti- või alkohoolikut "teadmata põhjustel vastassuunda kaldumas" ning teha järjekordse vajaliku korrektsiooni ellujäämiseks.
tublimiis
10:32 25.12.2024
Poiss, osta mingi 1. vabariigiaegne või isegi varajase nõuka-aegne plekist laste mänguauto ja küll näed, kuidas selle hind kollektsionääridele müües mitukümmend korda kasvab.
v6sa
10:13 25.12.2024
Paraku nii ongi: kindlustus on äri ja ennekõike on eesmärgiks ettevõtte kasum. Kliendi rahulolu on kusagil tagapool...

Nii kurb, kui see ka pole, siis politsei tuleb kohale meil ainult kahel juhul: A: üks osapool on hästi päevitunud duumafüüsik ja teeb ise kõne ahistavast aborigeenist või B: helistaja väidab olevat näinud relvataolist eset. Oluline on mitte välja öelda sõna "relv", vaid just jääda relvataolise eseme juurde.

Kolmas variant on saada kätte juhuslikult möödasõitev patrull. Mis on võimalik ainult linnades, metsade vahel jäädki ootama...

Ausal kodanikul täna pole võimalik politseist abi saada, sest reakooseisu kottimisega on hästimakstud "toolid" saanud lahti enamusest normaalsetest Politseinikest ja suuremas osas on tööle jäänud mendid. Ning järjest enam on tööle võetud peast päris Miilitsaid.

Siinkohal SUUR ja SIIRAS TÄNU neile vähestele, kes seda rasket tööd veel südamega teha jaksavad! Teid on liiga vähe näha teedel...

Pelk parkiv sinivalge rahustab liiklust oluliselt rohkem, kui kümme kaamerat.
Deus
10:06 25.12.2024
Sel juhul teeb seda keegi meie eest, sest mulle isiklikult sellised asjad ei meeldi näiteks. Pigem surgu maha aga sellist perekoolijama pole ka vaja.
mati1222
10:06 25.12.2024
Võta nüüd hoog maha, mida kõrgemal tuli ja valgustatud ala kaugus sama siis langemise nurk järsem ja seega teega paralleel ka väiksem ja pimestamine. Seda ma mainisin juba eelmisel nädalal, kas mõnel on isiklik probleem et ainult möliseda.
v6sa
09:55 25.12.2024
Mati1222, kui kõrgel maapinnast on Sinu krusa udutulede tsenter? Oled "oma autole" pimedas vastu sõitnud, et trakse plaksutada tead?

Minu kasutada olevatel autodel vahemikus 19-35 cm. Ning hoolimata normist enam mahakeeramisest, siis S124 udutuli ikkagi pimestab koos lähitulega. Ilma pole suurt häda.

Seda tunnistan küll, et vanuse lisandudes probleem süveneb.
63amg
09:45 25.12.2024
ei,tegu pole koolilapsega.need on enamuses kõik lambiteemad,et foorumit kuidagimoodi elus hoida
mati1222
07:15 25.12.2024
See on ainult kergem raha teenimise võimalus, led puhul hakka veel miskit mõõtma ja tõestama.
mati1222
07:10 25.12.2024
Räägitakse ilusasti led i massprobleem lahti ja siis tõmmatakse kogu valu mõne mitte segavate udukatega veoki peale, kelledele tuleks kohe karistussalklased kaela saata. Sellest ma aina vihjangi, need jutud lähevad aina seosetumaks siin teemades juba.
fdghfgh
06:46 25.12.2024
Alati on huvitav see, et kui mõni koolilaps teeb lapsemeelse teema, siis suured mehed lähevad tõsiselt leili ja hakkavad oma elutarkust varrukast puistama ning sarvi ristama.
siberia
02:33 25.12.2024
Ei olnud ju eelminegi postitus teemast mööda. Seal oli jutt kindlustusest ja ma väitsin et kindlustus ei maksa asja emotsionaalset väärtust sest sellel väärtusele ei ole hinda. Seetõttu ei ole lastega garaažis taastatud auto sugugi väärtuslikum kuli poolt liinitööna taastatud autost.
Näiteks põles mingi aeg tagasi Tallinnas Pühavaimu kirik ja kellad sulasid ära. Ajakirjandus tegi kollektiivset põrgut et miks polnud kindlustust. Mida see kindlustus oleks aidanud kui ka oleks olnud?

Siin oli ju nüüd samuti sõnaselgelt et 10 eksemplari 3500 EUR autosid annavad või võivad anda parema tootlikkuse kui üks 35000. Sugugi mitte kui hoiustamiskulu on 1200 EUR aastas.
kauro01
01:36 25.12.2024
Isegi laepolstri pesin ära ja muidugi kõik muu viimse detailini. Moodne keemia,survepesur, kuumaaurupesur ja osavad käed. Lätimaal tehti ka mudeli järgi põranda vaipade komplekt.
See teine kindlustus juhtum mida mainisin ei suutnud enam üllatada.
Lugu selline. Poissi autole sõitis ette ukraina renditööjõu tibi, kes keelt ei osanud ja tema kohale tulnud esindajad käskisid poissil süü enda peale võtta. Läksin kohale helistasin viiel korral politseisse mis ei tulnud välja hoolimata sellest et kahlustasin et tibi on purjus ja ka keeldus oma nime ütlema. Politsei selgitus mulle telefoni teel et andmekaitse seaduse alusel ei ole teisel osapoolel kohustust oma nime öelda. (Hilisemalt vestluses LKF liikluse juhika, väitis ta mullu et sellistel juhtudel on neil kokkuleppe ,et politsei tuleb välja.)
Mõlemad esitasid kindlustusele oma versioonid ,mida teine osapool näha ei saanud.
Nädal hiljem PZU esindaja saatis oma puksiiri meile koju jäänukile järgi. Küsis mis võiks olla auto turuväärtus ja kas on värskeid hooldus arveid. Kirjutasime kõige odavama müügis oleva mudeli hinna ca2000 ja edastasime värsked arvad, 820 euro eest.
Ei uskunud ja nõuti maksekorraldusi, mille ka saaksime.
Vaikus.
Vastus, maksame 700 mitte rohkem, sest otsidte selle auto 5 kuud tagasi osta oksjonilt 520 eurika.
Sell juhul tehke korda või asentage.
Vaikus.
Vastus, maksame 1000.
Ok.
Vastus kohe, kuna avarii asjaolud segased onn 50 50 süü ja keeruka arvutuse tulemusel maksame teile 650€.
Nõustusime, sest lihtsalt nii kõrini oli.
PZU kullu 650-300 jäänudki hind võrdub 350€
Minu kahju 520+820+ vahepeal ca.500
1840€ ilma oma tööd arvestamata -650 PZU võrdub. 1200€
Karma on libu.
Peale Ott viimast avariid olen mina maailma parim autojuht
Kärss
01:26 25.12.2024
TO Siberia: miks Sa trollid mind isiklikult ja süstemaatiliselt? Kui ma teises teemas kirjutan, et varasemalt värvimata-pahteldamata perfektselt hoitud auto hindamisel ei saa võtta aluseks turu odavaima roima hinda, kuigi lastega koos pahteldamine on väärtus omaette, siis kirjutad pika postituse ”koos lastega garaažis veedetud päevad ja muu selline ongi emotsioon mis ei lisandu auto hinnale” täiesti teemast mööda.

Nüüd jälle, kui mina kirjutan näitena, et “ostes praegu 10tk”, aga Sinu jaoks oli see juba kärsa soovitus ostagi 10tk, nagu keegi müüks täpselt kümmet õiget autot kusagil täpselt 3500e hinnaga. Hea, et seda 35K veel turu odavaima viskipudeli hinnaga ära ei jaganud, sel juhul oleks hoiustamiseks juba lennuvälja tarvis... Nii või teisiti pole küünidest mõtet rääkidagi, kui müügiplaan lähiaastaid puudutab ja kui on plaan oodata 10a, siis läheb sinna ka küünis hoituna nii palju raha+tööd juurde, et küüni ostmine pole enam kõige olulisem kulu selles valemis. Selline pidev kontekstist väljarebimine või mu kirjutatu konteksti teadlik moonutamine kasutaja poolt, kes suudab muidu kirjutada täiesti adekvaatset juttu, on selline... lati alt läbi roomamine, aga vajadus seda teha jääb mulle arusaamatuks.
parm...
01:17 25.12.2024
kõik kirjutavad, kõik teavad, aga meie enda makstud politsei ei saa meie tervise ega turvalisuse eest seista!? Kassa saaks ka kenasti täidetud eriti nende proffide suure auto juhtide poolt, kõik rahul, aga aastaid, mitte mingit tegevust pole! Kaua võib siis?? Ma loodan et mõni politsei kommija ka loeb neid postitusi ja leiate oma töö kirjelduse üles ning hakkate nõudma seaduse täitmist, mis aitab elusid päästa! Ja kõigile, kes ei oska Auto asendist tulesid välja keerata märja ning uduse ilmaga nagu oli täna eile 24 detsembril, tuleb ka kenasti trahvi tegema hakata!
Rein000
01:13 25.12.2024
Ma sain rekord hinnaks mingine 960 vist…
siberia
00:33 25.12.2024
Sellises viimsepäevkaubanduses, kui taoline üldse eksisteerib, on palju asjatut hüsteeriat.
Vanade autode puhul on vähemalt aasta aega nad mõne teise riigi registrisse viia . Või hambad tangi pigistada ja see 50 EUR aastamaks ära kannatada. Kindlustus ei pea olema tehtud terveks aastaks . Ma olen mootorrattaid kindlustanud vastavalt hooajale, ainult mõneks kuuks ja keegi ei ähvarda sundkindlustusega.

Muidugi Eesti riik on nagu lapse p. se , iial ei tea mis sealt välja purtsatab. Võidakse ka vanale autole 500 EUR aastamaks lajatada või sundkindlustus 365 päeva aastas. Viige rahulikult Soome registrisse. Vanade autode puhul ümberregistreerimine odav, ajutiselt arvelt kas sõiduki eest keegi aastamaksu ega kindlustust ei nõua. Auto võib loomulikult füüsiliselt Eestis asuda. Kaubad ja mis seal kõik eurokolhoos vabalt liiguvad.

Kärsa soovitus osta 10 autot 3500 EUR/tükk on tõsiseltvõetav siis kui on endal mingi lõputu heinaküün kus neid hoida. Muidu ma olen arvestanud et soe ja kuiv autokoht on nii 100 EUR kulu kuus. Isegi siis kui enda garaaž on - hoone amortisatsioon ja küte. Juhul kui olla rariteetidest jutt käib.
kauro01
00:18 25.12.2024
Rover juba kaks kuud liikluse, keretööd tehtud, doonorit helenahk sisu, mäluka istmed ja Rover 75 jaoks tehases ehitatud supakaga harmon karboni võrratu helisüsteem + miljon pisidetalii. Sai igati komm ja naudin täiega.
Mull jumala p... et teistele see auto ei meeldi, see näitadki et pole peavoolu maitsele vormitud junn.
Kindlustuselt pole ma midagi rohkem lootnud. Endise ettevõtjana tean et üks halb sõna on mainekujundussele mõjub rohkem kui 1000 head sõna. Iff ütleb et- iff aitab rohkem, siis mina ütlen et iff aitab rohkem ennast.
Asi pole unikaalsuses vaid selles mis sinule lõpuks jääb, minule jäi auto millelt värv pestes maha lendas.
Kirjutasin selle algusest peale just selle mõttekas, et keegi seda lugedes suudaks end sellistest jamadest hoida, mis minule osaks said.
NiiNaa
23:39 24.12.2024
Vabandan. Auto on 2014 aastast.
NiiNaa
23:34 24.12.2024
Tule ma näitan sulle oma isa 2013 aasta Mazda 6e. Pakun, et sa ei leia suurt pindmise rooste plekkigi.

Kärss
23:06 24.12.2024
Üksainus video ideaalilähedase kaalujaotusega autost, mis võtab hästi kokku kogu teema - vaata lõpuni. Esiveolisega oleks tagurdamine õnnestunud esimese korraga:)
https://www.instagram.com/navalica.mk/reel/DCyR4Y5IT0t/