Viimased sõnumid

Deus
16:29 26.12.2024
Nu minu puhul oli Fiat Coupe, mis selline sedaani kõrgus pigem aga kärsa oma on palju palju madalam, suisa kardilik.
Marko
14:49 26.12.2024
Auto ventileerub ise kui uksed on esimeses hambas, mitte lõpuni kinni. Ilma rennita autodel peab lisaks teipi kasutama, aga neid pole üldkuhul ka koguda mõtet....
Rein000
14:36 26.12.2024
Mustangiga oli kohutav sõita öösel, need 35W Xenonid ikka üldse ei andnud valgust, ei lâhode, ega kaugetega, aastat ei mäleta, aga see millel oli juba taga sõltumatu vedrustus… Kuidas teiste tuled mõjusid seal all istudes, ei mäleta.
mati1222
14:36 26.12.2024
Krtküll, kus ma mainisin enda sõitmisest sportautoga. Tõukasin kellegi juttu keda varasemalt häiris miski. Ja kui nendest otsast tuledest keegi täpsemalt tahab teada, mingu mõne asjapulga juurde loengule. vot see vahepealne oligi jälle möla.
fdghfgh
13:58 26.12.2024
Kogu point on ainult selles, et kui sealt ostad ilma autot eelnevalt üle vaatamata, saad üsna suure tõenäosusega tünga. See, et mõne profi rondiärika reiting on positiivne, ei tähenda seda, et ta kontrollitud korralikke autosid müüb- ikka needsamad kiirmüügi risud, millest omanik tavamüügis lahti ei saa ja siis romuärika kätte rändavad.
Mnjah...
13:50 26.12.2024
Väga suured tänud selgituste eest. Saan ka paremini aru, kuidas oksjonikeskkonnas pakkumised toimuvad. Pealtnäha tundub loogikavastane, kuid nüüd arusaadavam.
63amg
13:45 26.12.2024
pange siis sportauto mark ja mudel kirja ,mida omate ja millega pole võimalik öösel sõita
fdghfgh
13:19 26.12.2024
Ahjah, see kui keegi iseennast üle pakub, siis tähendab see seda, et ta ei teinud automaatpakkumis vaid tavalise ja tema pakutud summa ei osutunud viimasest pakkujast kõrgemaks ning ta sisestas uue numbri lootes niimoodi kõrgemat pakkujat lüüa. Kui see ikka ei õnnestunud, tulevadki nähtavale kaks tema pakkumist ning lõpuks jääb ikka kõrgeim pakkuja ülespoole. Aga loomulikult leidub seal alati hinnaupitajaid, kes sugulaste või tuttavate hulgast sinna pakkuma pandud ja nemad püüavad tagada, et müüja ikka soovitud hinna saaks. Kui nende pakkumine jääbki viimaseks, siis loomulikult reaalselt mingit müüki ei toimu. Taolisi tegelasi on seal üsna palju, kes mitme konto alt opereerivad.
fdghfgh
13:12 26.12.2024
Kui teed automaatpakkumise, st paned maksimaalse hinna, mida saad maksta, siis iga kord kui keegi sinust rohkem pakub, paneb süsteem automaatselt su pakkumise ikka kõrgemaks kuni tekib pakkuja, kes sinust rohkem pakub. Aga siis on sul võimalus taas oma pakkumist suurenda kui ikka niiväga osta tahad ja jälle teeb süsteem automaatpakkumisi kuni jälle keegi su summa ületab. Ühesõnaga nii see arvuti neid samal sekundil pakkumisi teebki.
Mis autosse endasse puutub, siis tavalise rondiärika poolt müüdav käru, läbisõitu vähemalt 80K maha keritud ja mingit garantiid sulle ei anta. 12 tonni selle eest on ilmselgelt üle mõiautuse.
Küljetuul
13:08 26.12.2024
Kas hummerile polegi võimalik sisse sõita?
Mnjah…
12:37 26.12.2024
Ei teadnud, kuhu seda postitada, kuid tekkis huvi, kuidas osta.ee-s pakkumisi tehakse? Jäi silma selline oksjon: https://www.osta.ee/2006a-toyota-land-cruiser-100-4-2d-eesti
-ajalooga-286000km-224506835.html

Kui vaadata pakkumisi, siis suur osa n.ö. vastupakkumistest tehtud lausa samal sekundil ja päris mitu korda on eelmise pakkumise tegija ennast üle pakkunud ehk käib hinna upitamine. Oleksin ka ise olnud autost huvitatud, kuid seda klounaadi vaadates enam mitte. On see muidu tavapärane praktika või midagi erilist?
fdghfgh
10:16 26.12.2024
Ja mida tarka sa siis ütlesid- et su kujuteldav sportauto ei sobi öösel sõitmiseks? Keda see huvitab?
mati1222
10:12 26.12.2024
Vaata kui taibukas, seekord läks siis sedasi, tavaliselt hommikul luugid lahti ja kohvi asemel teravat kohe. Krt, kui midagi ütelda ei ole, ongi see tühi möla.
fdghfgh
10:02 26.12.2024
Matu tundub olema jöuluöllega liialdanud.
mati1222
08:53 26.12.2024
Kui keegi möliseb isiklikult, oled see Sina läbi mitme nädala. Ja kui rohkem ja täpsemat infot vaja, mine istu mõne tegelasega kes asjade ja hädadega tegelenud. Mina Sinule ei selgita enam midagi.
63amg
08:50 26.12.2024
sportautoga pole mingi probleem öösel sõita.lihtsalt ei pea vahtima vastusõitva autode tuledesse. sõitku kasvõi täistuledega.minuarust on madalal sirav päike palju hullem
v6sa
08:43 26.12.2024
Mati1222, ma ei kannata sisutut mölisemist, mida Sina harrastad.

Pane numbreid või ära tühja plähmi!
mati1222
01:29 26.12.2024
Kindlasti enam ei taha sportautoga või isegi tavalise sedaaniga öösel sõita, siis on see tuledemeri tõesti häiriv ja peab kogu aeg kraavi vahtima, kui auto läheneb. Ei, enamustel siiski modulid per es, ja nii ongi. vigu ette ei viska ja sõidavad nagu õiged mehed edasi,
siberia
17:53 25.12.2024
On küll hoiustamisega vahet juba mõne aastaga. Hakatuseks läheb lihtsalt õues seisev auto seest hallitama kui sellega ei sõideta ega ventileerita.

Mul on ka üks auto heinavirnas. Elas seal Vaino-Karla üle ja elab ka praegused oravajurakad. Häda ongi selles et mul pole lõputut heinavirna. Mootorrattaid ja veel mõned väärtuslikumat autot hoian elektrkonverteriga garaažis. Et oleks pluss-temperatuur ja võimalikult väike õhuniiskus. See on juba täiesti arvestatav kulu ja ühtegi rariteeti juurde küll ei taha. Vähemalt mitte 3500 EUR eest.
Lennuväljal hoidmine on mõeldav umbes Texase kliimas.

Tänases Eestis pole muidugi mingit mõtet hakata meeleheitehindadega müüma. Üks asi, liigutamine eri riikide registrite vahel ja teine - kui on selline auto mis on ainult investeerimiseks ja mida teeliikluses ei kasutata pole teda vajadust üheski registris hoida. Registrikanne ei näita omandiõigust.
Et autot oleks kohustuslik hoida kuskil registris, liikluskindlustada jms tuleb ta teha kõigepealt tsiviilkäibes piiratud kasutamisega asjaks. Nagu näiteks jahipüss.
Pole kuulda et valitsusel sellist plaani on. Muidugi võib selline mõte tulla kuid sellega rabeleb valitsus siis end veel sügavamalt mülkasse. Niigi on kogu see menetlemine varsti kallim kui automaksust loodetav tulu.
Tehku inimese moodi , nagu Soomes. Kui autoga sõidetakse siis makstakse automaksu ja kui ei pole vajagi maksta ega kindlustada. Kui automaks on ette makstud ja masin ära müüakse saab kasutamata päevadelt raha tagasi. Eesti suslikud kirjutasid seadusesse et Eestis ei saa. Idioodipilv. Ma jah eelarvet selles teemas oma rahaga ei toeta.

Rein000
17:07 25.12.2024
Klaasi nurk, ma ei tea, kui Fordid sellega lagedale tulid, siis kuidagi mingi nurga alt viskas selle pilti sisse. Aa LC valgepäevaga, no uduse ilmaga oli silmeesine triibuline.
Marko
17:01 25.12.2024
Huvitav - huvitav...
Köetavate tuuleklaasidega sõidetud küll ja rohkemgi, sellist muret ei ole mitte ühelgi olnud. Mingi juhuslik ebaõnnestunud partiikene?
See oleks pm küsimus esindusele muidugi, aga siin kogu selle valgusteooria juures pole ka mitte keegi taolist märkust kirja pannud.
Rein000
16:36 25.12.2024
Proovisin jus uut LandCruiserit, sellel esiklaasis soojenduse traadid sees… Palju õnne öösel… pm sama, nagu silmi kissitades kakuks valgustitest kiiri välja…
Deus
16:30 25.12.2024
Jah, vanus mängib tõesti kõvasti rolli, olen isegi salongitulesid juba kõvasti maha timmima hakanud, telefoni ekraan võimalikult pimedaks jne. 25 aastat tagasi polnud häda midagi. Ei teagi, kas tänavalambid on nüüd eredamaks timmitud või kehva valgusspektriga või hakkab endalgi vanus seda asja delegeerima. Kindlasti enam ei taha sportautoga või isegi tavalise sedaaniga öösel sõita, siis on see tuledemeri tõesti häiriv ja peab kogu aeg kraavi vahtima, kui auto läheneb.
Kärss
15:33 25.12.2024
Siin oli juba link 22a vanusele analoogilisele teemale, kus kõik see sama ammuilma läbi nämmutatud. Tõesti võtab sõna keegi, kes ei viitsinud varemasemat juttu läbi lugeda? Tsiteerin sealt kahte lauset, mis probleemi lühidalt kokku võtab.

¤¤¤Näiteks minu autol on luubi ja lõigatud kiirega udukad ja need ei valgusta sellest lõikejoonest ülespoole grammigi ja ei sega ka ühestki asendist ühtegi liiklejat. Pimestavad hoopis tavalise joonelise klaasiga udukad kus valgus lihtsalt hajutatakse.¤¤¤

Eeldan, et igaüks teab vähemalt seda, millisel autol tal millist tüüpi udukad on. See pole enam diskussioon, kus igaüks raiub oma mätta otsast oma õigust, sest õigus ongi tal seal oma mätta otsas, aga seda ei saa üldistada kõigile teistele. Hämaranägemisel taandub kõik lõpuks silma füsioloogiale ja silma sattuvale valgushulgale - selle optimeerimiseks on kõik tehnilised lahendused head. Minu poolest olgu need kasvõi illegaalsed, kui täidavad oma eesmärki paremini neist massidesse jõudnud halbadest (kuid osavalt väljareklaamitud kallitest) lahendustest.
Kärss
15:23 25.12.2024
Siberiale: pole mingit sõnaselget soovitust, vaid arvutuskäik, mida on komakohta tõstes lihtne kasutada ka koolilapsel, kes pole matemaatikas kõige tugevam. Mõne aasta lõikes pole mingit erilist hoiustamiskulu - hea autoga ei juhtu õues midagi ja halvast poleks ka kahju. Lihtsalt see summa, olgu see mõne autohuvilise lapse soovunelm või ootamatult kätte kukkunud pärandus - selle eest polegi võimalik midagi soovitada ega oleks ka siis, kui see summa nt 3-ga jagada, sest suurim risk oleks siin endiselt tulevane omanik.

¤¤¤ei,tegu pole koolilapsega¤¤¤

Nähes seda, mida sama inimene mujale foorumisse on kirjutanud, arvan, et siiski on:)

"villemis" andis juba teema algul küsimuse väärilise vastuse.

Teema on ikkagi päevakohane praeguse "turupaanika" valguses, sest veel tänagi on üllatanud mõni müügikuulutus (et pühade ajal sellise masina müügimõtet üldse teostama otsustati hakata) kui ka mõne sõbra hõiskamine täna ostetud keskmisest põnevama auto üle;)
mati1222
14:35 25.12.2024
Ainult lähituledega ainult seisavadki, mõned ei märka isegi kaugtulesid maha võtta. ja kaugtuledega tulles veel kukuvad vilgutama. Tase.
fdghfgh
14:32 25.12.2024
"Ma ise olen samuti ettevaatlikum, kui keegi ohutuledega tee ääres seisab, kuna kunagi ei tea, kas on mingi oht või mitte.
Kui norida, siis ääre- ja numbrituled valgustavad autot piisavalt, et teised näeksid..."

Mida sa sogad? On siis ohutuled paremad kui gabariidid või ei? Ühel juhul oled ettevaatlik, teisel juhul on sinu arust märgatav küll ja ei pea ettevaatlik olema?
Nagu juba eespool märkisin, siis liiklus oleks hoopis lihtsam kui kõik juhid reegleid ühtemoodi täidaks, aga mitte nii, et igaüks tõlgendab seadust oma olematute võimete kohaselt ja kõige võimekam tundub olema see, kes lähituledega koos ohutuled tööle paneb. Ka selliseid olen kohanud.
mati1222
14:11 25.12.2024
Siis loe see artikkel mitu korda kohe läbi veel.