Ma omaarust seletasin üleval ju loogikaahela järgi, kuidas see asi kohale jõuab ja Transaamet teavitab sind täpselt nii nagu teavitab ta sind selle eest, et kuu pärast hakkab ülevaatus läbi saama. Ma ei suuda hetkel kuidagi paremat seletust välja mõelda. Pildi peal nagu kah kirje olemas, et OHTLIK ehk OV ja ülevaatust ei saa automaatselt. Ühel teisel 2007 aasta masinal oli tagasikutse kojamehemootoriga, mis oli VO ehk väheohtlik viga ehk siis tead küll, neid võib paar tükki olla, et läbi saada.
Esindus teavitab sind ka nii kui nii, kui oled seal käinud oma järelturu masinaga ja kontakte uuendanud (seepärast ütlesin, et tulebki korra kasvõi õlivahetuses käia).
Tesla puhul võiks mõni omanik öelda, kas neile armatuurile on mingi teavitus tulnud näiteks selle gaasipedaali anduri suhtes, mis kulutulena levis Y seerial, sest Teslad kõik ju interneedusega ühenduses, saab kõik vahemehed tegelikkuses välja jätta. See muidugi ei päästa sind Riiga või Soome minemast seda remontima, reeglina suuremasordilisi tarkvarauuendusi ja veel vähem füüsilise asja vahetust üle õhu ei tehta.
No ma olen seda kogu aeg rääkinud, et laadimisaeg on vähemalt minu jaoks elektriauto puhul täielik "turn off". Bensukaga või dislaga minutitega paak täis ja edasi, elektrikaga jamad ilma järjekorrata juba üsna pikka aega , rääkimata sellest, kui on järjekord.
Aja veetmiseks tuleb võtta kabanossid, kohvid ja pikema järjekorra korral lausa hotellituba.
¤¤¤kurdetakse suure aastamaksu üle, aga nov-dets ostsid mitmed mu tuttavad kiirelt uue auto, uus S-klass, Maserati, M6 , E AMG jne. Autod, mille aastamaks pole üldse mitte kopikad. Pole liisingautod, aga samal ajal käib vandumine, kuradi automaks. Eee, mmm, sõida siis oma 4a vana S-klassiga veel 3 a näiteks? Saan aru, et pääseti regamistasust, aga aastamaks ikkagi jäi.¤¤¤
Regamistasu on aastamaksust nii palju suurem, et tasus ka rahaliselt ja lisaboonusena hoiavad nüüd kokku ka remondikuludelt (garantii). See on üks väheseid positiivseid asju automaksu juures, et paljud, kes enne mõtlesid-kaalusid, suutsid tänu ajasurvele nii müügi- kui ka ostuotsused ära teha... aga sedagi täpselt vastupidises suunas riigi ootustele:)) Riigi poolt on see kõik ikkagi võimalikult sügavele p###i keeratud, sest meil võivad olla oma hobid ja erahuvid, kuid riigi huvi peaks olema vajadustele kõige optimaalsemalt vastava auto suunas nügimine ja selleks ei sobi praegune automaks absoluutselt, sest see eeldab sageli valikut suurema arvu autode vahel. Maksu tulemusena juhtus täpselt see, mida kõik ette ennustasid, et loobuti väikeautodest ja sõidetakse väikeautodelt lisakulusid säästes nüüd ka muud sõidud suuremate/saastavamate autodega.
¤¤¤Ja et niisama plõksimiseks ei jääks, siis vaatasin hommikul numbri järgi parklas järgi asja¤¤¤
See ei olnud ju üldse vastus küsimusele, et KES neid teatisi saadab, kas esindus või maanteeamet? Pole siiani kusagilt kuulnud, et maanteeamet seda teeks, kuigi loogiline oleks, sest see info on neil (st meil igaühel) nagunii olemas. Välismaiste esinduste autode puhul oleks see veel eriti teretulnud. Küsin täiesti siiralt, sest varem see nii polnud, aga nüüd võibolla on... viimastel aastatel pole keegi tagasikutsunud, sest nii head autod on:))
Citika kohta oli pull lugemine: ei saanudki aru, kas tagurduskaamera ise on olemas, aga pilti pole lihtsalt kuhugi kuvada multimeediaekraani puudumise tõttu? Ekraani puudumine ise on tervitatav, sest millekski muuks seda ju vaja pole ja kaamerapildi saab väga edukalt ka tahavaatepeeglisse viia (nagu oma vanadel autodel olen teinud).
Selliste väikeautode puhul huvitavad mind eelkõige:
- salongimugavus (eelkõige nimmetugi ja kui kõrgust ei saa muuta, siis ka alumise padja nurk ning muidugi müra),
- libedasõiduomadused (tänapäevane suur auto võib olla sitt ja mõni väikene samas ülivõrdes hea, kui inseneritööd tuimalt elektrooniliste juhiabidega pole asendatud).
Selle kohta ei saa eriti ka testidest lugeda, sest testid tähendavad reeglina testimist, mitte vajaduspõhiseid sõite kusagil reaalsetes (mitte otsitud) oludes ja ega testija mugavus on nagunii subjektiivne, sest testija pikkus-kehaehitus jne on erinevad. Ka seda oleks palju oodata, et testija pool aastat või tuhandeid km oma testitava autoga ringi sõidab, eripäradega harjub (puudused tasalülitab nt erinevas mõõdus rehvivalikuga) ja neid konkurentidega võrrelda oskab. Sellepärast ongu huvitavam lugeda pigem omanike (õigemini pikemalt autot kasutanud inimeste) kogemusi.
Vahet eriti pole, mitme rattaline vahend parasjagu juhtub olema. Igasugune vahend muutub ohtlikuks, kui see anda ajudeta idioodile kasutada. Rõõm kuulda, kui sinusugused 1RATTAGA viisakalt toimetavad. Paraku see on siiski suht käsitlematu riistapuu ja võib vabalt ka n-ö mainitud ''ülehelikiirust'' arendada. Hea, kui kaasuvad kahjud vaid selle kasutajale endale piirduvad: https://www.youtube.com/watch?v=TE_cHmQ6IJQ
@suur terts Sa oled enamuse sisu maha maganud. Ava nüüd ilusasti suu. Pudru tuleb.
03:50 - räägib mingist 1RATTALISEST mis "ei oleks tohtinud sõita" (Kui ta viitab tüübikinnituse puudumisele (?) siis kas EE-s on üldse mõni kergliikur, millel see olemas on?)
04:30 - ta on kuulnud, et "mõnel pool euroopa suurlinnades selliste sõidukitega, nagu needsamad 1RATTAD, mis sõidavad kiiresti, ei tohigi sõita ja punkt" (guugledasin, Praha vanalinnas ja Berliinis vist ei tohi. Berliinis on kõige rangem politsei Saksamaal)
09:50 - LKF-i mees teoretiseerib, üldistab, et "kui mingi vahend on teistele väga ohtlik, siis seda ei pea (liiklusesse) lubama." Treier viib seepeale jutu 1RATTALE.
- lisaks veel see jutt ülehelikiirusega sõitmisest. Praegu ma ei leia seda üldse aga olen täiesti kindel, et ta nii ütles.
Asi pole kindlasti sõnumis. Teemast on vaja rääkida. LKF-i meest oli rõõm kuulata. Liikluses osalejad peavad vastutama oma tegude eest. Praegu kergliiklejad ei vastuta piisavalt. Mind häirib see, et ajakirjanik toob korduvalt üksratta esile nagu eriti ohtliku ja illegaalse sõiduvahendi. Samas mitte ühtki fakti.
Ei hiilga need ski turistid erilise nutikuse poolest. Ilmselt tuleb seal järjekorras seistes ka kuidagi salongi soojendada või istutaksegi labakud käes ja karvamüts peas?
Teslade hinnad kodulehel on jah ilma maksudeta, seega uut korralikku maantee elektrikat alla 40k ei saa. Mis puudutab Teslade kvaliteeti, siis see on väidetavalt iga aastaga paremaks läinud. Kuna meil liiguvad põhiliselt vanemad ja tutikaid müüakse vähem, siis ongi ka maine natuke kehv.
Mis puudutab akusid, siis tootajate akude puhver on ainult 5-10% Täiesti 0%-ni sõita ja 100% laadida võib vahest aga see kahjustab ikkagi akut kordades rohkem kui jätta mõlemasse otsa mingi lisapuhver. See on õige, et kui 100%-ni (tegelikult ka 90%) laadida, siis ei tohi seda nii seisma jätta, vaid tuleks kohe sõtma hakata ja sama asi ka aku tühjaks sõitmisel, tuleks kohe panna laadima. See kõik kehtib ka LFP akude puhul. Miks tootjad soovitavad 100%-ni neid laadida, on nende eripärast, et nende pinge ei ole nii lineaarselt kasvav kui NMC akudel ja seetõttu alla 100% laadides BMS ei saa aru kui palju aku mahutuvust on järgi ja ei oska sõiduulatust hästi ennustada. Vale ennustamine tooks kaasa jälle klientide pahameele, seetõttu tootjad soovitavad laadida LFP 100%-ni, kas iga kord või osad tootjad kord nädalas. See ei tähenda, et LFP 100%ni laadimist paremini taluks kui NMC. Kui googeldada: LFP dod life cycle, siis on neid graafikuid näha, ka tootjate enda lehekülgedelt. Nende pidevalt 100%-ni laadimine võib olla ka üks peamine põhjus, miks LFP elektriautode akude mahutuvus on langenud sarnaselt NMC akudega, kuigi peaks kordades vähem degradeeruma. Lisaks on LFP akud üldjuhul väiksema mahutuvusega, kuna energiamahtuvus on väiksem ja tuleb sama vahemaa jaoks rohkem tsükleid laadida. Väidetakse, et LFP akud degradeeruvad hiljem aeglasemalt kui NMC-d aga selle kohta pole veel piisavalt infot. 100k läbisõidu puhul peaks arvestama 5-15% langusega, olenevalt siis kuidas on laetud, kui tugeva vooluga, kui sügavad tsüklid ja kas on jäetud seisma täis või tühja akuga. Lisaks kahjustab akut ka kuumus. Väikestel linnaautodel on üldiselt akude jahtus (ja ka soojendus) kehvem või puudub üldse, kuna üldiselt laetakse kodus madala pingega aga ka nendel on tänapäeval u 100KW kiirlaadimise võimekus. Lisaks laadimisele ajab akud kuumaks ka kui kõvasti akust voolu võtta. Seega võimsama mootriga peab olema parem akude jahutus. Statistika järgi on perfomace/plaid Tesladel sama mahutavusega tavamudelitest keskmiselt akud rohkem degradeerunud. Esimese põlvkonna Leaf-id olid minu teada ilma jahutuseta, küll alla 50KW kiirlaadimisvõimekusega aga soojema kliimaga riikides sellest piisas, et akud kiirelt läbi said.
GWM Ora 03 aku on 45KWh, seega linnaauto ja 300km läbisõidu saad ainult ideaaloludes ja siis 100% -0% sõites
BYD ATTO 3 peaks olema neto 58KWh, see peaks juba kaugemale viima.
Ora 03-s olen korra sees istunud ja ka ühes teises GWM-is. Kui triikrauda meenutav välimus kõrvale jätta, siis seest näeb isegi kena välja aga, see on võib olla minu probleem, et ma ei suutnud nednes autodes üle minuti istuda, see keemia hais oli talumatu.
Ühe BYD-ga olen korra taksos sõitnud, kahjuks ei pannud tähele, mis mudel oli. Ei haisenud, eks ta oli vana ka juba.
Muidu hiinakatel kurdetakse softi üle aga ka nemad arenevad.
Majandustegevust mitteomaval juriidilisel isikul pole peale kohustusliku sõidupäeviku täitmise muud erilist aruandlust kui maj. aasta aruanne (nagu ka mitte-km kohuslasel). Selle esitamisega peaks iga vähegi ettevõtlusega kokku puutunu hakkama saama. Isegi erilist raamatupidamise korraldust pole tarvis, kui algdokumente pole. Eks see küsimusi tekitab, miks säärane keha sõidukit omab aga siin peab (ettevõtte) omanik suutma vajadusel EMTA päringule põhjenduse leida. Ja ei maksa nii naiivne olla, et ei küsita.
See eespool kuulutuses pakutava Fiati müügivariant läbi mtü on ses mõttes veitsa kehv, kuna välistab eos üksikostja. Igasugu ühistud peavad omama vähemalt 2 liiget. Sh mtü-d.
Vaadates, kuidas inimesed on nõus käibemaksust eemale hiilimiseks igasugu aruandlusega tegelema, et koju "odavamalt" telekas osta, siis ma ei imesta enam mitte millegi üle. Minusugustelt laiskadelt saabki kogu riik oma toetused kätte.
Teada värk. Võid samamoodi teha ka OÜ'ga, et annad OÜ kellelegi teisele üle lihtsalt, kes saab ka varad kaasa. Väga valju häälega ei tahtnud rääkida enne sellest lihtsalt.
Töökuulutustes kohtab selliseid firmasid, mille puhul äriregistris kirjas 0 töötajat, loomulikult ka töötajate keskmine palk 0, aga kuulutuses kenasti palganumber kirjas. Rohkem seotud kõiksugu ehitustegevusega tööde puhul. Ei ole alati tegu ka äsjaloodud firmadega.
2018.a MB Actros litsus kord ise pidurit mittemillegi peale, heal maanteel kuiva päiksepaistelise ilmaga. Ei teagi mis seda süsteemi ehmatas.
Siis natuke uuem, 2021.a Actros paneb tihtipeale ühes ja samas kohas alarmi ja punased tuled armatuuri, on üks pealesõidu/mahasõidurada mis lõpeb paremale pööranguga. Kuna auto pole seal kunagi ise pidurdanud siis on takistuse tunnetamine vaid hetkeks. Scania ja volvo pole taolisi vigureid veel teinud.
Olek: Rakendatud - Tähendab, et viga esinduses eemaldatud, enne seda oli mingi muu sõna, mis tähendas, et ära enne järgmisele ülevaatusele roni.Rõhutan veel omakorda sõna ESINDUSES, selles töökojas, kus muidu see mitsu käib, ei saanud seda märget mitte kuidagi parendada, sest suvaline tont ei saa esindusele arveid kirjutada.
Kõige suuremad vingujad on need kel lossitaolised häärberid püsti, hunnik kalleid mõttetuid autosid, vaesekestel pole enam leivarahagi :(
Miinimumpalga saajad ja minusugused penskarid kes kuuluvad üldse definitsiooni - sügav vaesus alla, hoiavad kõhu kõrvalt kokku, maksavad ilma kisata oma 50 euri ära ja elavad taspisi edasi.
Eesti majanduse üks probleem on ka endiselt "must raha". Näen, et seda jääb aasta aastalt vähemaks, aga endiselt on ta tugevalt esindatud. See peegeldub ka palkades tetelikult.
Oli teema just köögi ümberehitusega kodus, kus sooviti "optimeerida" või sama ka auto aut kasti remondiga. Eeee, garantii? kuidas ma maksan töökoja omaniku naise kontole???
Eespool kirjutatud kindlustuse teema ka kahjuks, mis peaks ju igat punkti jälgima.
Mul endal oli kindlustusteema kodus, veeuputus majas ja kindlustuse eeldus makse tegemisel oli, et ma võtan poetaguse, kes siis teeb tegelikult 30% odavamalt, ehk siis firmade hinnapakkumised, mida saatsin neile 3tk, nagu nõuti, siis olid na nõus maksma 70% odavamast pakkumisest. Ja ignoreeriti kõiki mu vastuargumente ja kanti mulle see 70% kontole. Tegin korda, maksin firmale ära ja saatsin arve kindlustusse selle puuduva 30% saamiseks, suure sõjaga sain selle kätte, mitte aga lisatööde maksumust. Point aga selles, et nad juba eos eeldavad, et teen ise/poetaguse abiga ehk siis makse maksmata.
Sõber oli ühes L-Eesti suht suures firmas tööl, palk eesti min + ümbrik. Ehk siis statistikas kiskus ta keskmist alla, tegelikkuses kõvasti üle keskmise.Kuna aga juhiga vestlused palga ametlikuks tegemised ei viinud soovitud tulemini, siis vahetas töökohta. Ütles korra, et tead kui hea on tunda end inimesena, ma saan lõpuks osta endale oma kodu ja lõpetada see üürimine, kuna saan nüüd 100% kontole.
Sama ka brigaadidega, kes käivad siin mul aegajalt alltöövõttu tegemas. Miks kurat ma maksan kõik kontole???? Kas tõesti mu kliendid maksavad kuskil pärapõrgus tehtava töö eest arvega? Anna sulli!
Olen tegelenud sellega, aga krt, see tegevus on läinud nii kalliks, et ei tasu kuskilt otsast ära enam väikeettevõtte puhul.
Seepärast olen alati väga skeptiline nende igasugu keskmiste palkade tabelite puhul, liiga palju näiteid "optimeerimise" kohta tutvusringkonnas
To: liputajajyrka
Kahtlen sügavalt, et tühistatakse, isegi kui nn "unistustepartei" saab võimule. Money talks.
Samas imelik, kurdetakse suure aastamaksu üle, aga nov-dets ostsid mitmed mu tuttavad kiirelt uue auto, uus S-klass, Maserati, M6 , E AMG jne. Autod, mille aastamaks pole üldse mitte kopikad. Pole liisingautod, aga samal ajal käib vandumine, kuradi automaks. Eee, mmm, sõida siis oma 4a vana S-klassiga veel 3 a näiteks??? Saan aru, et pääseti regamistasust, aga aastamaks ikkagi jäi. Mina kehvikuna olen sunnitud see aasta auto välja vahetama ja maksma reg tasu, kuna kõik ei läinud plaanipäraselt aasta lõpus ja auto ja ostmata....
¤¤¤Sa ei saa enne ülevaatust, kui pole tehase poolt märgitud viga parandatud.¤¤¤
See teeema on uutest autodest. Esimest korda kutsutakse tehnoülevaatusele siis, kui algab autol viies aasta. Minagi olen mitmest autost juba varem loobunud. Üsna suure tõenäosusega on enne teenindusse asja juba muudel põhjustel, kui ülevaatus takistuseks saab.
Aga sellest ma nüüd ei saanudki aru, kas tõesti saadab Eestis hoopis Maanteeamet ise tagasikutsumise teateid laiali? Mulle pole sealt kunagi saadetud, siiani puhtalt esinduse rida olnud.
Meil transpordiameti info järgi ligi 1400 Teslat registris, tiba rohkem kui mõnisada, Deus ;)
Tagasikutsumite osas info liikumises võib takistusi tekkida küll, kui näiteks auto on võrgust lahti ühendatud ja ka omanik ei ole Tesla rakenduse kasutaja jne. Sellega loobub ta ka paljudest mugavustest aga tema vaba valik.
Siiski enamik tagasikutsumisi Teslade puhul on lahenduse leidnud OTA abil ja sõidukit pole kuhugi vaja olnud viia.
Muidukäivad kõlakad, et varsti tulevad esindused ka Lätti ja Eestisse.
Inster (nagu ka C3, Renault 5 jms väikesed/soodsad masinad) ei vea kahjuks seda soovitud 300km iga ilmaga sõiduulatust välja. Muidu tõotab tulla väga asjalik masin.
Hiinakate osas tasub uurida Norrakate (ja ka Soomlaste) käest, sest neil on paljud neist masinatest juba aastaid müügil ja teedel olnud.
Jah. Sa ei saa enne ülevaatust, kui pole tehase poolt märgitud viga parandatud. Transpordi ameti e-teeninduses sinu auto juures ilmub märge selle kohta, ei ole hetkel täpne sõnastus meeles.
¤¤¤Minu viimaste teadmiste kohaselt MNT ei saada ühelegi Teslale ega Rivianile ega muule mitteesindust omavale autoomanikule mitte midagi¤¤¤
Kas tõesti MNT üldse kellelegi midagi saadab?
Ma pole sealt kunagi selliseid teateid saanud. Seniste kogemuste põhjal käib info 100% esinduste kaudu ja riigisüsteemid ei puutu asjasse rohkem, kui sealt on neil võimalus küsida omanike kontaktandmeid. Mulle tulevad Soomest Eesti telefonile, emailile ja füüsilisse postkasti kõik pangateated jpm registrite jne teated, sest nende jaoks pole isegi hinnavahet, kas see kiri saadetakse laiali omas riigis või mõnda teise ELi riiki.
Ega ma polnud kunagi omanud ka Soomes 20a vana autot ostes Honda esindusega mingeid kokkupuuteid, jätnud neile oma andmeid vms. Arvatavasti VIN koodi järgi otsisid omaniku ülesse ja leidsid omaniku Eestist, võtsid riigi andmebaasist kontaktandmed jne. Miks ei peaks autoesindus tegema seda sama mida kõik teisedki eraettevõtted, kui nad seda siiani nagunii on teinud?
Nagu kirjutasin juba, "internetis" olevate autode puhul saab ju saata kõik teated nagunii otse autosse, nii et näed neid igal käivitamisel. See, et "äkki ei saa teada", tundub üleüldse kõige viimase murena Teslade juures, mis siia teemasse nagunii ei puutu.
Sest erinevalt Teslast on Eestis siiski esindaja olemas Hondal. Minu viimaste teadmiste kohaselt MNT ei saada ühelegi Teslale ega Rivianile ega muule mitteesindust omavale autoomanikule mitte midagi, pole ju ametlikku suhtluskanalit. Kui käitutaks heauskse tasemel, siis on väga lihtne võltsida miski e-mail kokku, et palun kõik Teslad ülehomme esindusse, viimane uuendus läks pekki ja akusüttimise oht. Tallink plaksutab käsi selle peale, kui MNT vastava teavituse välja saadab.
Ja see eelmine järgmisele omanikule: Sul joppas, enamus jätavad selle kirja junk-mail kasti. Seepärast ongi hea käia ka väljamaalt ostetud masinaga ühe korra õlivahetuses kohalikus esinduses, saad kõik hüved kohe kaasa.