Vaadates ”valitud” poliitikuid, toiduahela ametnikke oma geniaalsete mõtetega, tohutuid makse, et see riik üldse saaks toimida nii suurelt, siis mulle tundub, et eestlased ei väärigi enam oma riiki. Vanasti olid riigimehed suure algustähega, nüüd on ainult raha, ärapanemine, kättemaks, mahhinatsioonid, võimupositsioonilt ülbamine ja arrogantsus, rahvale vastandumine jne. Ja kui keegi julgeb kobiseda, on kohe putinisti silt seljas, onju.
Äkki peaks hoopis läti, leedu, eesti ühinema, saaks enam-vähem riigi kokku ja halduskulud alla :). Veresegunemist oleks ka hädasti vaja siia siniste supikanade regiooni..
Kupu_3, ma otsisin saate üles ja vaatasin. Kokkuvõtteks või öelda, et kui mina oleksin kuningas, siis oleks kõigil hea rikkuses elada....
Andres Oja ütleb tihti, et spetsialist on alati teisest linnast :D
Igasugu orbanistide ja onanistide häda on see, et ajalugu ei tunta ja kui ka tuntakse siis sellest ei õpita või ei taheta õppida sest nagu öeldud - $/€ märgid on silme ees. Mitte vaid sibulat ei lakuta aga ka hiina kipub igast praost pressima.
Euroopa häda on läbi aastate olnud see, et mõkudest sotside eestvedamisel on EU minetanud oma ettenägemisvõime ning kott-lohinal elanud hõlpelu. Ning jõudnud siia, kus me täna oleme. Selline olukord sobib jällegi paremäärmuslastest populistidele, kes nüüd lumpenile rind ees trummi taovad. Arvestades, mis mitmeski riigis toimub siis suht tulemuslikult.
Kui teemasse tulla siis ehk nüüd lõpuks topitakse Euroopas oma munad püksi tagasi ja hakatakse igasugu hukkamõistmiste ja nootide esitamiste asemel reaalselt tegutsema. Ja kohe, sest alternatiivi enam ei ole. Jätkuks vaid kainet mõistust.
Mis puutub sõjaajal valimisi siis mismoodi Telfi robot ise ette kujutab, et see reaalselt toimuks? Valimisjaoskonnad muutuvad koheselt mordori sihtmärkideks. Seda tahad? Suur osa rahvast on välismaal. See, et nüüd pushitakse rünnaku all olevat riiki näitab kahte asja. 1 ei tunta selle riigi seadusi ja 2 ei tunta jällegi ajalugu. Nagu UK peaminister mainis ei toimunud ka nende riigis II MS ajal valimisi ja see on täiesti normaalne. Riik tegeleb enda ellujäämisega ja mingid idioodid kuskilt lubavad enesele arvata midagi. Vaadaku seal veres peeglisse alustuseks. Kas seal on üldse kunagi valimisi toimunud? Formaalselt jah aga sisuliselt?
Ei, sina, kolm punktikest, arvad. Mina esitasin fakti. Põhiseadus on selline, see on fakt.
Ja veelkord hiilid küsimusele vastamisest mööda paisates eetri müra täis.
Ebamugav on tiblastani trollikese elu, sul ei ole kohta ega sarnaseid tiblapropa poolt ajupestud mõttekaaslasi siin.
Kolm suurt arvajat- sina, putler ja piilupart. See, et ukr seaduste järgi sõja ajal presidendivalimisi ei toimu, ei huvita sind, putlerit ega piiluparti. See, et part räägib juba putleri jutumulle, pole ka oluline.
Ei, Deus, praegu hämad sina. Konkreetselt Zelenski presidendistaatuse kohta jah, arvan ka täna, et ta ei ole legitiimne. See on konkreetselt minu arvamus. Sinu arvamus on, et ta on legitiimne. See on sinu ARVAMUS, mitte absoluutne tõde. Samamoodi nagu mina, arvavad ka näiteks Putin ja Trump. Samamoodi nagu sina, arvavad Euroopa riigijuhid. Kellel on õigus, saab öelda ainult, AINULT, Ukraina konstitutsioonikohus. Punkt.
Ehk siis tänases kontekstis see viide ei sobi, kui sa, Deus, vähegi suudad oma väidet tõestada, siis tee seda.
¤¤¤"Maksude eesmärk riigieelarve täitmiseks on igati üllas, aga see, kuidas seda tehti ja kuidas valimiste eel välditi maksuteemat, ei ole hea õigusloomega kooskõlas. Maksumuudatused on tekitanud väga palju halduskoormust nii maksuametile kui ka inimestele. Maksukobar sai halvima seaduse tiitli sellepärast, kuidas seda tehti, mitte miks seda tehti," nentis Jõks.
Pretendente halvima seaduse tiitlile oli rohkemgi. Näiteks tõi Jõks raamatupidamisseaduse muudatused, millega erinevate kestlikkusaruannete sajad leheküljed juhendmaterjali tuleb ettevõtetel läbi lugeda, et veelgi paremaid aruandeid teha kellelegi, kellest pole teada, kes nad on ja mis sellest võidetakse.
Jõks sõnas, et bürokraatia levib Eestis vähkkasvajana. "Teeme aga muudkui piiranguid juurde. See iseloomustab möödunud aastat seadusloomes."/.../Teine asi on asendustegevus, sest ametnikud peavad ka suutma näidata, et nad midagi teevad – kõigepealt tekitavad probleemi ja siis hakkavad maksumaksja raha eest seda kangelaslikult lahendama."¤¤¤
Kui nüüd selle peale valitsus tagasi ei astu, on tegemist veel madalama mudaliigaga kui see, millele Ratas omal ajal punkti pani. Isegi, kui endisest rahamuulast peaminister poliitilist vastutust ei võta, oleks veelgi kummalisem, kui isegi kumbki koalitsioonipartner sealt välja astumiseks piisavat eneseväärikust ei oma. https://www.err.ee/1609610168/kliimaministeeriumi-memo-valit
sus-eksitas-meretuuleparkide-tuluga
Hea eeldus, et olukorras, kus poliitikutega seotud äridele külvatakse maksuraha helikopterilt, hakkab keegi samal ajal konkureerima ilma igasuguste toetusteta, et saada sellest hiljem langenud hinna tõttu vähem kasu... ainult et see ongi ainus plaan, mille puhul on üldse võimalik, et pikalt levitatud jutt tõele vastab:)
¤¤¤Arvutus saab tõeks vaid olukorras, kui ei arvuta sisse suuri infrastruktuuriinvesteeringuid ja eeldada, et turu vastu ehitatakse veel lisaks massiliselt tuuletootmist.¤¤¤
Ei, Deus ei ole nii kena, kõik inimesed saavad ise su jama siit teemast lugeda.
Peast võin näiteks tuua su jamageneraatori teemal, et Zelenski pole enam president.
Hea taktika küsimusele vastamisest eemale hiilimiseks muide. Millal sa aru saad, et mu peal ei toimi need nipid? Ma olen reaalselt koolitatud ja praktiseerinud inimene olemaks immuunne manipulatsioonile.
Arvestades tema "karjääri" algust kanada, gröönimaa ja panama kanali teemadega, siis ega edasi enam kuidagi targemaks minna ei saa. Eelmine kord oli tal kõva teema mehhikoga- sai siis asjad jonksu? Tundub, et mitte. 24 tunniga sõja lõpetajast on ka asi kaugel.
Aga eks juba piilupart donaldi raamatust saime piltidelt näha , kuidas mõnel vaid dollarimärgid silme ees. Aga mida see kolm punkti siin plõksib oma orbani ja muude värdidega? Need on siis normaalsed tüübid- et kui lakud sibulat, oled tegija?
Mikihiir ajab talle omast iba väga lihtsal põhjusel. Sai ta ju ukrainlastelt korvi maavarade küsimisel. Ehk et laks käis ja jutt muutus. Mitte et see jutt tal ennegi normaalne oli.
Nagu alati on igal asjal kaks poolt. Negatiivse poole pealt - nii kurb kui see ka pole, on see idioot kuu ajaga suutnud rohkem kahju tekitada kui Biden nelja aastaga. Ja ilmselt on see alles algus (nt oligarhia. Loodan, et eksin). Positiivne on see, et vähemalt suudab ta Euroopat veidigi unest raputada. Ning ka see, et nelja aasta pärast lendab ta valgest majast jäädavalt. Loodetavasti on ameeriklased selleks ajaks midagi õppinud ja teist sama hullumeelset pukki ei luba. Aga kahju on juba sündinud.
Või siis tulid just sina praegu oma ajupesuga siia targutama ja fakte muinasjuttudeks keerama nage sa siin ennegi oled teinud?
Miks ma seda küsisin, see on pigem fakt.
Kes on insener või teadlane või arhitekt, saab aru, et nendest pulkadest silda ei ehita, ainult müügimehed omavad sellist illusiooni ja müüvad maha ka.
Miks sa, kolm punktikest, kibeled tiblastani võimu alla tagasi?
"praegune jant ajab reaalses maailmas elavatel inimestel juhtme kokku"
Mõni mees arvab endast ikka pagana hästi :)))))
Prooviks äkki vahelduseks teistpidi mõelda? Äkki elavad reaalses maailmas Trump, Putin, hiinlased, saudid jne., ja võib-olla elavad paljud ajupestud eestlased ja muud eurooplased soovmõtlemise luuludes? Ja isegi Euroopas on Orban, Fico, saksa alternatiivpartei, rumeenia valimiste võitnud tüüp jne. Või on nemad ka kõik lollid? Ja eestlane on ikka kõige targem, viriseb, miks Euroopa õigel ajal meie soovitusi ei kuulanud... ja samal ajal ei paista seda tarkust mitte kusagilt välja, kui vaadata meie majanduse heaolu.
„Sõitsin Pärnus. Liiklusmärgid olid veidi lund täis ja ei märganud piirangut. Väike kiiruseületamine, aga trahvi sain 42 eurot,“ kurdab üks.
kui märk on lund täis, on ta juhi jaoks kehtetu, aga kuna trahvi teeb plekk-kast, siis kasti see ei huvita. Juht oleks kohe pidanud tagasi minema ja lumisest märgist pildi tegema. Trahvi peab saama ka see tüüp, kes kaamera tööle paneb ja linnaviletsus, sest märgid on loetamatud.
Nagu nõuka ajal juba, et liiklusmärk lumine, auto märke ei tuvasta, juht märke ei tuvasta, järelikult siin tulebki kiirust mõõta sellisel viisil, et kohapeal vaidlustada ei saa ja tagantjärele pole vaidlustada võimalik. https://maaleht.delfi.ee/artikkel/120354880/liiklusrikkujad-
toid-uhe-kuuga-riigikassasse-rekordilised-miljon-eurot
See on lihtsalt juba üsna 1:1 juhtumiga rubla-ajast, kus miilits pidas kinni ja küsis raha telliskivi alt sissesõidu eest. Aga seal pole ju telliskivi! Miilits näitab, et liiklusmärk on maas pikali ja küsib, et kas soovite maksta otse mulle või soovite maksta telliskivi alt sissesõitmise eest ja liiklusmärgi rikkumise eest? Esimene kokkupuude nõukogude miilitsaga ja sarnaseid väljapressimisi tegi ka politsei 90ndatel (korra samuti "nähtamatu" telliskivi alt sissesõitmise eest - saatsin pikalt, nõudsin ametlikku menetlust ja lootsin vaidlustada, sest filmikaamera oli autos kaasas ja tegin pildi, kuid sessi ajal polnud aega tegeleda ja lõpuks ikka maksin riigikassasse:).
Oleks mina seal läheduses olnud, tõmbaksin mootorsae käima selle puu all kus too kutt ronind oli... No on idioote...
Just vaatasin telekast kus 40 politseinikku USA-s ajavad taga mingit relvastatud tüüpi ja ei saa teda kätte isegi siis kui ta autoga liiva sõitis. Mina oleks talle küljelt põõsastest kiirvisiidi teinud nii et tagaistmel olevad pantvangid poleks kannatada saanud ja ta ise poleks arugi saand kust see pauk tuli.
See teema pole päris õige koht selle offtopiku jätkamiseks, aga kuna nt üks mu põld on 1,3km pikk, kus servas praegu mõnes kohas 1,5m lumevallid, teises kohas (tuul) pole üldse, siis kuhu ja kui kõrgele need eramaa sildid täpselt panna tuleks või kui palju neid varuks peaks olema, et tuisuhangede vahekohtades neid pidevalt uute hangede alla lasta mattuda?
See on retooriline küsimus, mitte vastamiseks mõeldud - sellepärast ongi tehtud seadused nii, et luba küsimata ei tohi keegi kusagil mootorsõidukiga eramaale minna ja politsei tegeleb seaduserikkujatega meelsasti (riigikassa täitub;). Suusatajad ei tee taliviljale midagi, nende jaoks olen klassikarajad pinnasetee kohal sisse lükanud ja kõik suusatajad on seal teretulnud (loe: see hoiab autode-saanidega põldudel paarutajad üsna hästi eemal).
Teemaga haakub vast nii palju, et põldudel paarutavad ainult neliveolised ja harva ka tagaveolised, aga kunagi pole ühtegi esiveolist seal näinud ega pääseks sinna ka ise ühegi oma esiveolistega. Igaüks teeb sellest omad järeldused;)
Mnjaa, osi see Biden kes oli, praegune jant ajab reaalses maailmas elavatel inimestel juhtme kokku. Pole hullu, ootame natuke aega, reeglina inimesed rahunevad maha kui näevad, et kõik neile kaasa ei kooguta.
Uinuvat vana Euroopat see muidugi välja ei vabanda. Vahepeal küll pomiseti, et oleks ikka pidanud eestlasi kuulama, aga sinnapaika see jäigi kahjuks. Nüüd on vesi ahjus.