Sina tõmbad kohe paralleeli, teadus ei tööta nii. Hakkab Corona vol2 siinnpihta. Ma ütlesin suht hoiatavalt, jää autode juurde!
Krt, lase paar päeva vabalt liikuda ja juba hakkab ära tõusma.
Tere! teema selles et citroen berlingol vahel kui süüde välja keerata siis auto mootor töötab edasi! ma saan nagu ise aru et viga tuleks otsida esmalt süütelukust või mis? andke nõu mulle!
Neeru struktuurilis-funktsionaalseks ühikuks on nefron, milles toimubki esmasuriini valmistamine. Neeru(de) funktsioonideks on: kehavedelike tasakaalu tagamine organismis, osmootse rõhu säilitamine, happe-leelise-tasakaalu regulatsioon, jääkainete eemaldamine organismist, bioloogiliselt aktiivsete ainete sekretsioon ja metabolism, vereloome, arteriaalse vererõhu ja veresuhkru taseme regulatsioon jt.
Inimesel on maks keha suurim seedenääre. Maks seedenäärmena eritab seedimisse sappi, eemaldab verest nii elusaid kui ka eluta kahjulikke tegureid ja on toitainete akumulaatoriks.[3] Maksa funktsioonid ainevahetuses seisnevad imendunud toitainete ja vitamiinide töötlemises ning organismile ohtlikena tunduvate kahjulike produktide eemaldamises.
Ehk siis väga lihtsutatult öeldes on maks see, mis püüab kahjulikud ained ära nullida. Tavaline joodikute probleem ongi pekkikeeratud maks. Loomulikult ei juhtu seda kõigil, mõned lakuvad kogu elu ja ei mingeid kahjustusi.
Et aga organism on üks tervik, siis (liigne) alkohol kahjustab kõike.
Mõned patsiendid on aga õnnelikud, kui neile teatatakse lisaneerude esinemisest. Kaks lätlasest venda, kellel avastati mõlemal neli neeru, arvasid, et see seletabki, miks neil on nii lihtne oma sõpru laua alla juua. https://majandus.postimees.ee/1762105/kui-paljudel-inimestel
-on-neli-neeru Ja mingi lugu oli veel rumeenias ka.
Ma esita teooriat vaid teadust. Sa kordad minu öeldut praegu. Kui sul pole tegelikult midagi kirjutada, siis jäta kirjutamata! Eriti eksid sa siinkohal neerude juures, sest ainult 5% sisse kaanitud mõnuainest eritub neerude kaudu. A su bioloogia tedmised on nii nagu nad on, korduvalt tõestanud puudulikena. Jää autode juurde.
Kõiki faktoreid ja agasid ei saa kirja pannagi, sest muutujaid on on väga palju kuid peamised asjad on siiski kogus ja selle hävitamise kiirus ja alles siis värvid.
Mõnede genofondis tekib pohmakas näiteks esimesest pitsist juba.
Ja pole sa alati oma teooriatega kõige targem, palju oleneb rümbast, neerude talitusest ja sisse imetud tubakast. Ja ikkagi, mis jama endale sisse ka kaanitakse, tavalisel viinal ja viinal on ka vahe sees.
Loe ülevalt nüüd uuesti enne kui plahvatad siia juba ümber lükatud pooltõe välja, mis on juurdunud miskipärast nii tugevalt ja sügavalt inimeste ajudesse.
Ohtlikud mängud.
See kaineks saamine oleneb ikka praktikast. 0,1-0,2 proma tunnis on kainenemine ja see suht kivisse raiutud. Kui hommiku 6'ni tina panid ja lõunaks kaineks said, siis oli lihtsalt hea tempo. 8cl tunnis lasta, siis saan mina juba paari tunni pärast sõita. Aga ma ei joo nii vähe vaid ikka pigem 16-20cl tunnis.
Kes vett juua ei taha ja vetsu vahet joosta ei viitsi võib vanni vett täis lasta et sinna magama heita. Peab ainult vaatama et ära ei upu.
Kui organismis vedelikupuudus tekib siis alati ei jaksagi nii palju vett juua kui vaja oleks. Ega kõht kummist ei ole.
Ükskord 1990-ndatel vedasime ühe ameeriklase kahe mehe vahel omale korterisse. Ta oli all baaris vist silmatilkasid lonksanud ja hakkas ära kustuma. Siis soovitasid pädevad tegelased ta kohe vanni ligunema panna sest sellisest kraamist tekib ilge dehüdratsioon. Läksime ise kööki istuma ja unustasime ta päris ära. Kuskil 4-5 tunni pärast tõusis püsti ja elas jälle . Lisaks oli väga imestunud et miks ta siin on ja miks riideid pole ja et külm on.
Eks see ole nii jah. Mul naine ka selline, pole mingit pohmakat kunagi olnud. Kuigi vein on pannud pea valutama aga kangemad joogid ei mõju. Minul ikka pohmaks tekib, kuid nüüd oskad juba juua. Ükskord sai sõbraga joodud umbes 4 ja siis ärkasime 8-9, minul pohmaks aga sõbral olemine nagu peale joomist. Polnud kainemaks küll saanud :)
Lõpp siin teemas on juba väga teaduslikuks läinud :)
Olen oma sõprusringkonnas üks väheseid, kes ei tea sellist asja nagu pohmakas. Miski anatoomiline anomaalia vist. Mul on vastupidine effekt alkole. Kui joon õhtul õlu või 2 (seepärast õlut ei joogi) on hommikul hull unine olla. Juua aga pudel veini, paar rummi või ginikoksi otsa, mõned hotshotid jne- 0 tunnet hommikul, et midagi toimunud oleks. Oli sõbra poismeestepidu, miski 6 paiku lõpetasime hommikul, magasime mõned tunnid ja helistasime politseisse, egas mõnda patrulli lähedal pole, et saaks puhuda ja teaks, kas ja kuna võib koju sõita. Pmst ma olin ainuke, kes võis lõunal rahulikult koduteed alustada. Loodan, et see "magic" ei kao mu organismist veel niipea. Kiire alkopõletus ja 0 pohmakat.
Üks sõber samas teises äärmuses, teeme aegajalt saunaõhtuid reedeti, et ta saaks esmasp tööle sõita. Organism lihtsalt ei töötle alkot. Ja me räägime mõnest kokteilist peale sauna. Tema on see, kes on oma töös palju kooku puutunud tehingutega, mis tehakse baaris/restos. On proovinud kõik trikid järgi: või söömine, õli jooomine, seapekk jne. Ärkab ikka laua all.
Eks see alkotaluvus on individuaalne. Üks töökaaslane kunagi ütles, et peale kõva viinavõttu, voodi minnes, joo nii palju vett, kui veel suudad. See aitas teda. Ma ei viitsi vetsu vahet joosta öösel, magaks pigem :)
Presidentide kohtumine Valge Maja ovaalsaalis muutus kiiresti väga teravaks. Zelenskõi proovis selgitada, et sõja lõpetamiseks on nende riigile vaja julgeolekugarantiisid ning rõhutas, et sõja alustaja - Venemaa - peab maksma. Ühtlasi tänas ta Trumpi maavarade leppe eest ja lisas, et soovib rääkida sellest, mida USA on valmis tegema. Veel rõhutas, et Putiniga ei tohi teha mingeid kompromisse.
Trump ja tema asepresident JD Vance polnud selliseks jutuks valmis. Trump rõhutas, et tema eesmärk on rahu saavutamine ning ta on ühtmoodi Ukraina ja Venemaa selja taga. Trump ütles, et ta tahab, et teda mäletataks kui rahutoojat.
Seejärel süüdistas Vance Zelenskõid selles, et ta pole kordagi USA-le öelnud „aitäh“. Kui Zelenskõi asepresidendilt uuris, kas ta on kordagi Ukrainas valitseva olukorraga käinud tutvumas, vastas Vance, et on selle kohta piisavalt lugenud.
Ukraina riigipea raputas selle peale pead ja ütles, et ka USA tunneb lõpuks sõja tagajärgi. Trump paistis sellest nähtavalt pettunud ja ütles: „Ära ütle meile, mida me tunneme. Sa ei saa dikteerida, mida me tunneme. Me tunneme end väga hästi ja väga tugevana.“
Zelenskõi otsustas Valgest Majast plaanitust varem lahkuda. Kohtumise järel postitas Trump oma platvormil Truth Social, et Zelenskõi ei ole rahuks valmis. Ta lisas, et Zelenskõi ei austanud Ameerika Ühendriike. „Ta võib tagasi tulla, kui on rahuks valmis.“
- OT lõpp -
Ja vististi ka tolle teema lõpp:
Kaims2222 kirjutas:
"Siinkohal löön silmad maha ja pean süüd tunnistama. Paluks kergemat karistust.
Rikkumine toimus paar minutit enne, kus tõesti ei pannud Stop märki tähele."
Mina kasutan Garmini Gps-i , kus on Eesti Regio kaart sees. Hääljuhised on natuke vigased ja kaardi peal näitab teekonda natuke vigaselt aga kui nende vigadega arvestada, siis jõuab väga ilusti sihtpunkti ja need on väga üksikud vead. Suurim viga on see, et talu tuleb näiteks maa-ameti kaardi järgi gpsi kaardil ise ära märkida. Tänavate leidmise ja majanumbrite järgi majade leidmisega saab aga iseseisvalt hakkama.
Kaardi peal näitab jah hooneid aga kui majanumbrit pole, siis talu nimesid ei näita.
Üldiselt olen väga rahul ja olen selle järgi alati sihtpunkti jõudnud, kuid alguses, kui vigu ei teadnud, siis sai nii mõnigi kord ka natuke ära eksitud aga lõpuks jõudsin ikka kohale.
See gps-i kaart on nüüdseks juba mitu aastat vana..., võibolla uute kaartide peal on ka talunimed olemas. Uut kaarti selle pärast aga ostma ei hakka..., siis kui näitab, et sõidan kuskil metsas või heinamaal, kuigi tegelikult sõidutee peal, alles siis on õige aeg uus kaart muretseda.
Google maps oma olemuselt ongi üsna vigane. Tihti on seal kirjas vale aadress või selline aadress mida enam ei eksisteerigi. Vahepeal toimunud eestis erinevaid haldusreforme ja aadressi muudatusi, kui vaja leida mingit konkreetset aadressi (kas siis mingi talu kapa kohilas või isegi tallinna linnas), siis palju kordi google maps ei saa hakkama. Ise kasutan telefonis “Eesti teed” nimelist appi mis on Regio toodetud. Sisuliselt sama mis arvutis oleks kaart.delfi.ee
Seal on eesti ametlikud aadressid ja kui klient ütleb oma kodu aadressi, siis pole küsimust et valesti sõidad kohale (google mapsiga võid küll rappa sõita)
OT:
Panin tähele, et Google Mapsis on Kuressaares olev Tallinna tn kirjutatud kirjapildis "Tallina tn" ja kui klikkida näit Tallinna tänaval asuva Maxima poe peal, annab aadressiks "Tallina tn 64, Kuressaare, 93818 Saare maakond".
Rikkumise koht märgitakse samuti protokolli just sellepärast et pärast niisuguseid teemasid ei tekiks. Kas mingi maantee 45,7 km või ristmiku täpsusega või linnas maja numbri järgi.
Seepärast on igati soovitav see enne alla kirjutamist ikka läbi lugeda sest politsei võib sinna igasugust jama kirjutada. Et ei andnud teed ja ajasid ühtlasi vanamuti alla või midagi. Kiiret ei ole, lugeda võib rahulikult ja kui vaja siis telefonis Liiklusseadusega võrrelda.
Tänud kaasa elamast. Siinkohal löön silmad maha ja pean süüd tunnistama. Paluks kergemat karistust.
Rikkumine toimus paar minutit enne, kus tõesti ei pannud Stop märki tähele. Nii palju lihtsalt imelik, et politsei jättis oma selgituses lihtsalt mulje nagu oleksin rikkumisega ringil hakkama saanud. Eks kunagi pidi see esimene trahv pika juhtimise staaži jooksul ära tulema
Ilmselt mõeldi olukorda, kus kolvil pole ruumi üles minna kuna kamber jahutusvedelikku täis. Käivitamise ajal selline olukord mootorit päris rivist välja ei löö, on paar juhust olnud elus. Kui töötav mootor palju vedelikku sisse hingab, siis on tõesti jama käes.