Viimased sõnumid

Sull12
14:27 26.03.2025
Juhtusin paar päeva tagasi nägema üht klippi/arvutust, mis maksab Inglismaal elektrilise kaubiku omamine/ sõitmine.
Kokkuvõte oli selline, et e-kaubik pole veel kaugeltki valmis täitma ülesandeid, mis üks kaubik tegema peaks. Ta ei võtnud arvutusse ei e-kaubiku maksumust, liisingut ega kindlustust. Vaid puhtalt km maksumus vs aeg ehk palk.
Kokkuvõte oli see, et 244miili läbimiseks tuli teha 2 laadimist, 40 ja 30 naela + start täis akuga kodust. Sama ka tagasitee. Laadijates kulutatud aeg 1t 45 min x2 ja 100 naela eest elektrit tagasiteele. Ehk km hind tuleb teel laadides kallim kui sisepõlemismootoriga, aga klienti ju ei huvita, mis asi sul kauba kohale toob.
Koostööpartnerile pidin ka siin ükskord vastu minema, kuna ta 334km sõitev Proace ei saanud 180km-ga hakkama. Aga siin selline loll nõue, et kui teed tööd riigiasutustele, siis pead tegema seda heitmevabalt. Nüüd teisel tuttaval seisabki Maxus-e kaubik laos, kui vaja linnavalitsusse kohtumisele minna või mõnd väiksemat tööd neile teha, läheb kohale Maxusega, kuna selline nõue, muu elu käib endiselt Transporteritega.
Samast asjast kirjutasin juba mõnda aega tagasi, kus tuttav oma iX vahetas x7 vastu, kuna siin põhjas on km hind diisli kasuks, kuna kiirlaadijad tee ääres maksavad idiootset hinda + lisaks külmadega ei suuda aku korralikult voolu vastu võtta ja lisaks kulutatud elektrile, maksad veel parkimistasu laadija kinni hoidmise eest.
Sõiduautod, igapäev tööle ja tagasi- pole vahet, millega sõidab, kaubik, mis peab reaalselt sõidus olema, et teenida- lootusetu.
Kärss
14:19 26.03.2025
Akudega on uued probleemid:)) Tasuta loetav. Selliseid uudiseid on muidugi lõbus lugeda, kui oled samal päeval tankinud paagi täis oma vanal 600tkm sõitnud autol, sest ei taha suht samade omadustega 5a vana sitaharki kasutada, sest see on janusem, ebamugavama vedrustusega, lärmakam, nagiseb, nelivedu toimib nagu jumal juhatab ja üllatab oma 50tkm läbisõidu juures juba mitmesuguste probleemidega. Ehk siis ajuvabad rohepesuseadused on teinud fossiilautod ebatöökindlaks, lühike elukaar on toonud alla inimeste soovi investeerida kvaliteeti, autode võlguostmise rahastusskeemid soosivad nende ebatöökindlate autode sagedast väljavahetamist ja lõpuks ajakirjandus promob seda, nagu 250tkm peakski olema auto elukaar. Kuigi samal ajal inimesed ostavad vanu ja poole suurema läbisõiduga autosid omale teadmisega, et 2/3 auto elukaarest on alles ees:)) Parafraseerides "make ameerika great again" ja tunnistame esmalt probleemi, millest alates kõik vales suunas hakkas minema. Et aku piisavalt kestab, on muidugi igati positiivne, aga õnneks pole see ka kõigi särtsuautode juures nii suureks probleemiks;)
https://arileht.delfi.ee/artikkel/120366198/uus-probleem-ele
ktriautode-akud-kestavad-liiga-kaua

¤¤¤Tesla Model S aastatepikkuste analüüsid näitavad, et paljud autod säilitavad üle 90% oma akumahtuvusest ka pärast 250 000 km läbimist, mida loetakse keskmise sisepõlemismootoriga auto elueaks. See näitab, et elektriautod võivad olla vastupidavamad kui tavalised autod – ülejäänud auto laguneb kindlasti varem kui täielik töövõimetus elektriauto akut tabab.
/.../
Autotootjad loevad elektriauto aku eluea lõppenuks, kui selle mahtuvus langeb alla 80%. Kuid selle piiri kätte jõudmisel ei muutu auto sugugi kasutuskõlbmatuks. Kui uus auto läbib ühe laadimisega näiteks 500 kilomeetrit, siis 80% jõudluseni kahanenud aku suudab jätkuvalt läbida ühe laadimisega 400 kilomeetrit, mis on “eluea lõppu” jõudnud aku kohta igati praktiline sõiduulatus.¤¤¤

Tesladel läheb muidu kah hästi. Neid määritakse nt kokku sitaga...
https://www.iltalehti.fi/sahkoautot/a/9dae8cbb-31e2-4cf8-9ce
a-41882e45e97a

...ja visatakse välja rahvusvahelistelt autonäitustelt, sest ka näituse korraldaja peab mainet kuidagi hoida suutma;)
https://www.iltalehti.fi/sahkoautot/a/a06ed617-0408-4c70-944
f-49fa8473b72a
Kärss
14:00 26.03.2025
https://www.ohtuleht.ee/1126874/ei-liiguta-lillegi-riik-vaat
ab-korgeid-toasooja-hindu-ukskoikselt-pealt

¤¤¤Kuivõrd oleks soojus odavam, kui soojavõrku pääseksid ka heitsoojuse tootjad? Ühe näite pakub meile Tallinn, mille soojavõrku müüb oma sooja peale võrku valitseva Utilitase ka Iru elektrijaam. Iru koostootmisjaamas põletatakse elektri tootmiseks segaolmejäätmeid, tekkiv soojus müüakse Tallinna kaugküttevõrku konkurentsiametiga kooskõlastatud hinnaga. „Iru koostootmisjaam on aastate jooksul varustanud Tallinna tarbijaid turu kõige soodsama soojusega, mille hind on ligikaudu kaks korda madalam kui järgmisel soojatootjal Tallinna soojaturul.
/.../
Just praegu on käimas hange, millega põhivõrguettevõte Elering tahab tellida ettevõtjatelt uute elektrijaamade rajamist. Hanke kogumaht on 500 megavatti, kuid pakkumisi saab teha minimaalselt 25 megavatile ehk saab teha üsna väikesi jaamasid. Järelikult saaks teha mitmeid väikeseid jaamasid paljude asulate kõrvale, mis võiksid pakkuda oma sooja kohalikku kaugküttevõrku, kui keegi neid sinna soojust müüma lubab. Riigi seisukoht on praegu aga, et kogu tulevates elektrijaamades tekkiv soojus tuleb vastu taevast lasta, olemasolevad monopolid peavad säilima ja inimesed peavad odavamast toasoojast suu puhtaks pühkima. Kliimaministeeriumi energeetikaosakonna soojus- ja jahutusmajanduse ekspert Aleks Mark teatas, et „kaugküttevõrkude konkurentsile avamine on kompleksne küsimus, sest kaugküte põhineb kohalikel investeeringutel ja pikaajalistel lahendustel, mida tuleb hoolikalt planeerida“. Ei saanud aru? Tõlge eesti keelde: soojamonopol on oma kulud teinud, nüüd peavad tarbijad need kinni maksma ja mingit turu avamist ei tule.¤¤¤

https://www.postimees.ee/8212960/ettevotjad-lakitasid-ahista
vate-piirangute-kohta-teele-teadete-laviini

¤¤¤Suuremaid Eesti tööandjaid ning erialaliite esindav Eesti Tööandjate Keskliit kutsub kõiki kuni 4. aprillini üles teatama aadressil www.employers.ee/halduskoormus tarbetust bürokraatiast, ettevõtjaile asjatute kulude tekitamisest, aja raiskamisest ja Eesti seaduste Euroopa Liidu õigusaktidest rangemaks tegemisest. Juba on esitatud mitme lehekülje jagu etteheiteid, mõned näited neist.

- Liikluskindlustuse seaduse muudatusega hakkas sellest aastast kehtima nõue kindlustada ka tõstukid ja traktorid, mis liiklevad näiteks lao või tehase kinnisel territooriumil.
- Töökeskkonnaspetsialisti määramise ja riskianalüüsi kohustus on juba kahe töötajaga organisatsioonidel. Tööandjad on teinud ettepaneku nii riskianalüüsi kui ka spetsialisti määramise kohustus suunata suurematele tööandjatele või valdkondadele, kus tööõnnetuste tõenäosus on suurem.
- Keelenõuded keeleseaduses pole põhjendatud, näiteks B1-taseme keeleoskus kõigile õppejõududele, klienditeenindajatele ja ka teenindusettevõtte juhile, B2-tase võõrkeele õppejõule ja C2-tase näiteks ametiasutuse tippspetsialistile.
- Puuduva või osalise töövõimega töötaja töölevõtmisel on tööandjal võimalik taotleda sotsiaalmaksu soodustust. Sageli ei soovi inimene ise tööandjale töövõime kao kohta infot anda ja seega ei saa tööandja seda taotleda. Samuti on taotlemiskohustus ebavajalik halduskoormus, sest info nii töötamise kui vähenenud töövõime kohta on riigil olemas. Ettepanek on edaspidi sotsiaalmaksu hüvitamise otsus teha automaatselt, kui tööandja vähenenud või puuduva töövõimega inimese tööle võtab.
- Riigi infosüsteemides esitatavatel taotlustel võiks sisalduda riigil juba olemas olevad andmed (näiteks elukoht, käive ja nii edasi) eeltäidetult.
- Tuleks kaotada statistikaaruanded, mis sisaldavad maksuametile ja/või aastaaruandes esitatavaid andmeid, nagu näiteks töötajate arv, brutopalkade summa ja muu taoline.
- Keskkonnalubade infosüsteemis KOTKAS võiks olla võimalus olemasolevat infot täiendada, mitte nõuda alati kogu info uuesti esitamist ja menetlusega algusest alustamist.
- Jäätme- ja pakendiseaduse eelnõus sisalduv nõue pakendijäätmete kohustusliku kohtkogumise kohta kõigist kodumajapidamistest ei tulene Euroopa Liidu regulatsioonidest. Igasse metsatallu iga üksiku pudeli järele lihtsalt ei ole otstarbekas 20-tonnise veokiga kohale sõita.
- 2019. aastal kehtestati alkoholi- ja reklaamiseaduse muutmise seadus, mille kohaselt piirati alkoholi väljapaneku nähtavust kauplustes. Muudatused ei avaldanud alkoholi tarbimisele mingit mõju, küll aga nõudsid müüjatelt investeeringuid. Nüüd on plaanis keelata kaugmüük või tanklates alkoholi müük ning täielikult keelata alkoholireklaam, mis kõik piiraks ettevõtlusvabadust ja senise kogemuse põhjal ilmselt ei vähendaks alkoholi tarbimist.¤¤¤

Midagi sarnast plaanitakse õnneks ka zooroopaliidus. Sisu tsiteerimise asemel tsiteerin sealt lihtsalt ühte fakti, miks selline halduskoormuse vähendamine on oluline.
https://arvamus.postimees.ee/8211288/terras-ja-ratas-roomuso
num-ettevotjatele-el-otsustas-burokraatiamasinat-lammutama-h
akata

¤¤¤Väikesed ja keskmise suurusega ettevõtted (VKEd) moodustavad 99,8 protsenti kõikidest Euroopa ettevõtetest. Nende panus majanduse kogutoodangusse on ligi 52 protsenti. VKEd loovad töökohti, mis toetavad perekondi ja kogukondi kogu ELis.
/.../
Üldeesmärk on vähendada halduskoormust vähemalt 25 protsendi võrra ja VKEde puhul vähemalt 35 protsendi võrra. Rõhutagem, et tarbetu halduskoormuse vähendamine ei tähenda olulise järelevalve või vastutuse ohverdamist. Me jääme kindlaks oma kliima-, sotsiaal- ja keskkonnaeesmärkidele, kuid lihtsustame drastiliselt bürokraatiat seal, kus see on muutunud ülekoormavaks/.../Lihtsustamine ei ole eesmärk omaette – eesmärk on majanduskasv. Reformikava on oluline samm tootlikuma ELi suunas. See vabastab aega, energiat ja raha.¤¤¤
Marko
13:31 26.03.2025
Asjad hakkavad vist paika loksuma vaikselt. Olles elu jooksul üsna mitu kasutatud autot soetanud, pole mul iial olnud mõtet, et see on uueväärne. Tänased ostjad kipuvad seda lausa eeldama ja müüjad ka lubama muidugi kuna turg nõuab 3000eurost uueväärset S-mersut. Kedagi ei koti, et Mesa hind uuena oli üle 100 000 euro. Neid tarbijakaitse jutte on alati olnud veider vaadata. Lahe põhjakaldal on asi veel rohkem karikatuuris muidugi.
fdghfgh
12:07 26.03.2025
https://arvamus.postimees.ee/8217465/jeremy-clarkson-meeldet
uletus-tesla-juhtidele-ma-hoiatasin-teid-17-aastat-tagasi

Elon Muskil ja mul on oma ajalugu. 2008. aastal andsin ühele tema varajastest autodest Top Gearis karmi, kuid õiglase hinnangu. Ma ütlesin, et see on ebausaldusväärne – mida ta oligi; et see on naeruväärselt kallis – mida ta ka oli; ja et kuna see kaalub rohkem kui enamik, siis see ei ole eriti hästi juhitav. Mida ta ka ei olnud. Musk vihastas selle peale ja kaebas meid laimamise eest kohtusse, väites, et mul on midagi elektriautode vastu ja et ma olin selle jutu enne valmis kirjutanud, kui olin üldse autosse istunud.
Ta kaotas kohtuasja ja edasikaebuse ega ole sellest kunagi päriselt üle saanud. Ta väidab siiani, et ma olin erapoolik ja et me teesklesime, et tema auto läks katki, kuigi tegelikult ei läinud. Kuigi ikkagi läks. Ma oleksin pidanud tegelikult talle tagasi tegema ja ta kohtusse kaebama, aga ma kartsin, et ta nimetab mind pedoks. Nii et selle asemel otsustasin lihtsalt jõe kaldale istuda ja oodata, kuni tema laip mööda ujub. Ja nüüd ta ujuski.
Pärast seda, kui Donald Trump määras Muski riikliku raiskamise ja ülekulutamisega tegelema, läksid vasakpoolsed marru. Nüüd rünnatakse Teslasid Belfasti müügisalongides, Saksamaa tänavatel ja Las Vegase esindustes. On teateid, et neid pannakse põlema ja nende pihta tulistatakse. Asi on nii hull, et üks mu sõber, kes püüdis maailma päästa (ja ummikumaksult paar naela kokku hoida), on nüüd oma Teslale kleebise pannud: «Ostsin selle enne, kui sain teada, et Musk on idioot.»
Loomulikult on see Tesla rahaseisu mõjutanud. Paistab nii, et tema täielikult lahjendatud turuväärtus on mõne nädalaga 1,7 triljonilt dollarilt 800 miljardile kukkunud. Ma muidugi ei tea, mida see kõik tähendab. Ma ei tea isegi, mis asi see triljon täpselt on. Aga hästi see ei kõla, eriti kuna just Tesla on see, mis võimaldab Muskil kõiki oma eraprojekte rahastada, nagu X ja SpaceX.
Mina olin oma autoarvustustes alati äärmiselt õiglane. Musk väitis, et ei olnud. Ja nüüd ta maksab selle eest. Ning mis teeb selle eriti nauditavaks, on see, et teda nokivad surnuks needsamad inimesed, kes ta algselt pjedestaalile tõstsid.
Seega fakt on see: mina olin oma autoarvustustes alati äärmiselt õiglane. Musk väitis, et ei olnud. Ja nüüd ta maksab selle eest. Ning mis teeb selle eriti nauditavaks, on see, et teda nokivad surnuks needsamad inimesed, kes ta algselt pjedestaalile tõstsid. Ökohipid. Ed Milibandi ja Al Gore’i nullheite jüngrid. Neile meeldis tema idee ainult tuule ja päikese jõul töötavatest elektriautodest, ning nad olid vaimustuses, kui ta pakkus oma ökopuhast Starlinki sidetehnoloogiat nendele õnnetutele ümberpiiratud Ukraina sõduritele.
Ta oli nende jaoks kangelane ja mind vihati selle eest, et ma olin tema varajase autoturule sisenemise suhtes niivõrd jäme. Kuidas ma küll võisin olla nii õel selle lahke ja filantroopliku härra Muski vastu? Jah, ja kuidas te ennast nüüd tunnete, kui istute oma Teslas ja armee teie mõttekaaslasi selle uksepeegleid küljest peksab?
Samal ajal istun mina siin ja mõtlen, kas selline asi võiks olla nakkav. Mis näiteks juhtuks, kui me avastaksime, et maailma suurima kaerapiimatootja boss hoiab voodi all «Mein Kampfi»? Või mis saaks siis, kui tuleks välja, et Ku Klux Klani liikmetel on komme ennast enne risti süütamist avokaadoga kokku määrida?
Lähiminevikus olid need tavaliselt tervisega seotud hirmud, mis mõne toote hävitasid. Kuid nüüd on see peaaegu alati mingi poliitiline küsimus, mis su tühistab. Mis viib mind ühele mõttele. Hitler oli taimetoitlane. Ta uskus, et menüüst liha väljajätmine teeb ta rohkem aarialaseks. Ja tema jüngrid võtsid selle uskumuse samuti omaks, nii et praegu on lihavaba dieet sisuliselt märk sellest, et sa oled täielik nats.
Me peame need lood avalikkuse ette tooma, sest see oleks pööraselt lõbus. Võib-olla kasutan järgmisel nädalal isegi Instagrami, et väita, et teatud ilmastikutingimustes näeb täisvõimsusel pöörlev tuuleturbiin välja nagu pöörlev haakrist. Sest praegusel ajal on vasakpoolsete seas valitsev hüsteeria selline, et nädala pärast oleks viimne kui üks nendest silma riivavatest tornidest näoli maas.
Kuidas te ennast nüüd tunnete, kui istute oma Teslas ja armee teie mõttekaaslasi selle uksepeegleid küljest peksab?
Tegelikult, kui aus olla, siis ei ole ainult vasakpoolsed need, kes endast välja lähevad – Budweiser võib seda kinnitada. Kuid nad on kaugelt kõige ägedamad ja proaktiivsemad, peamiselt seetõttu, et nii vähestel neist on töö, mis võiks nende tähelepanu kõrvale juhtida mis iganes poliitilisest tuulehoost, mis hommikul nende telgiavast sisse puhus.
Mainige mõnele parempoolsele Bud Lighti ja ta pööritab silmi ning ostab selle asemel Coorsi. Mainige mõnele vasakpoolsele naftat või naistevihkamist ja ta näeb välja, nagu oleks marutaudi saanud.
Kõik see toobki mind tagasi selle Tesla värgi ja natukese terve mõistuse juurde. Kui ma viimati vaatasin, oli ettevõttel umbes 125 000 töötajat ja tundub veidi ebaõiglane, kui neid kõiki tuleks sundida uut tööd otsima ainult sellepärast, et nende ülemus tervitas ükskord publikut viisil, mis nägi välja pisut hitlerlik.
Ja siis on veel kõik need eksiteele viidud lollikesed, kes ostsid ühe selle firma autodest. Nad tegid oma ostuotsuse heas usus ja teevad kõvasti tööd, et liisingumakseid tasuda. Isegi kui minu arvates ei ole see midagi muud kui ratastel kodumasin, on see nende uhkus ja rõõm.
Seega ei ole aus, kui keegi karvaste kaenlaalustega töötu tüüp selle põlema paneb. Ega ei olegi ju nagu mingit reaalset ökoalternatiivi, eks ole. Proovige elektrilisele Porschele või Minile kiirlaadimisjaama leida.
Loomulikult tahaksin ma kõigile Tesla juhtidele meelde tuletada, et ma hoiatasin teid 17 aastat tagasi, et midagi head teie ostuotsusest ei tule. Aga te ei kuulanud. Te otsustasite uskuda härra Muski.
Ja nüüd, tänu märatsevale rahvamassile, peate te oma auto lukustatud garaaži parkima, sõitma ühistranspordiga ja harjuma mõttega, et kui te selles üha hüsteerilisemas ja ebameeldivamas maailmas bussi ootate, sõidavad mõned inimesed oma päris autodega teist mööda ja karjuvad teile: «Bussipede!»
fdghfgh
11:57 26.03.2025
Arvestades viimase aja trendi, kus maja müüjale hakatakse hiljem igasugu nõudeid esitama, tulebki lepingud niimoodi koostada- risu, lammutamisele määratud, sõidukõlbmatu ja liiklus- ja eluohtlik. Rondiärikad on liini ära tabanud, tarbijakaitseameti protsessimised jälje jätnud.
Deus
11:33 26.03.2025
Siin tekib küsimus, kas tegeletakse varuosakomplekti müümise või auto müümisega.
Ruotsikunn
11:07 26.03.2025
Kusjuures väga õige leping
95NLE - Esmane registreerimine: 16.11.2004
21a vanal autol ongi IGA detail on juba amortiseerunud !
fdghfgh
09:18 26.03.2025
Sattusin sellisele lepingule
https://balticar.com/lepingutingimused/38210-infiniti-fx35-l
uxury-lpg-35-208kw.html

Tundub, et leping on spetsiaalselt niimoodi koostatud, et välistada ostja hilisemad kaebused- ostsid remontivajava risu ning lepi sellega.

Registreerimisnumber: 95NLE

VIN-kood: JNRAS08W15X200018

Läbisõidumõõdiku näit (võib erineda sõiduki tegelikust läbisõidust): 173000
Kere ja salongi seisukord: kasutatud, oluliselt amortiseerunud, kapitaalremonti vajav et uuesti kasutusse võtta
Tehniline seisukord: kasutatud, oluliselt amortiseerunud, kapitaalremonti vajav et uuesti kasutusse võtta

Hind: 2299

Kasutatud remontivajava sõiduki puudused:
Antud kasutatud sõiduk vajab kapitaalremonti, sh sõiduki detailid võivad vajada välja vahetamist. Eeltoodud puuduseid ei käsitleta pärast käesoleva lepingu sõlmimist varjatud puudustena.
Sõiduk ei ole olnud Kaupleja kasutuses ning Kaupleja ei ole tegelenud sõiduki hooldamisega.
Sõiduk on remontivajav ja oluliselt amortiseerunud kasutatud sõiduk. Sõiduki kasutusse võtmiseks sõitmise eesmärgil või tehnoülevaatuse läbimiseks on vajalik järgmiste sõlmede kapitaalremont või asendamine: mootor, turbo, käigukast, sidur, veermik, pidurisüsteem, elektrisüsteem, kütusesüsteem, väljalaskesüsteem, turvasüsteem. Kerel, raamil ja alusraamidel esineb läbivat roostet ja see vajab põhjalikke keevitustöid või asendamist. Kui kõiki eelnimetatud parandustöid ei teostata siis lepingu ese ei sobi kasutamiseks sõitmiseks ja ei läbi tehnoülevaatust, vaid sobib varuosadeks.
Sõiduki põhjalik ülevaatus vastava spetsialisti poolt (ülevaatuspunktis, remonditöökojas või automargiesinduses) on lepingu sõlmimisel sõiduki täpse tehnilise seisukorra ja lsõidukil esinevate kõigi puuduste kindlaksmääramise ja remondi kalkulatsiooni eesmärgil vajalik, kuna aitab Ostjal otsustada müügilepingu sõlmimise üle.
Sõiduki põhjalik ülevaatus erialaspetsialisti poolt on Kaupleja poolt tungivalt soovitatud, sellest loobumisega võtab Ostja enda kanda kõik loobumisest tulenevad riskid.
Kuna sõidukil oli mitu omanikku ja kasutajat, sõiduki tegelik läbisõit võib erineda läbisõidumõõdiku näidust. Tegelikku läbisõitu võib kontrollida Transpordiameti kodulehel.
Hooldusajalugu ei ole täiuslik või puudub.
Kaupleja ei ole kasutanud sõidukit oma majandustegevuses ning sõidukil võib ilmneda Kauplejale mitteteadeolevaid defekte ja puudusi. Ostja ei käsitle eelnimetatud lepingule mittevastavusena.

fdghfgh
06:35 26.03.2025
Ära võta kõiki asju nii tõsise meelega, vaata vahel ka kõverpeeglisse ja irvita. Teada on, et verelane teeb analooge mitteomavaid asju, välismaal tehakse labaselt- auto kaetakse maskeerimiskattega ning tehakse testsõite, verelane toodab testsõitudeks eraldi kere. Aga äkki oli hoopis nii, et see kere oligi mõeldud tootmisse laskmiseks, aga siis ilmus kuskilt üks normaalset silma omav juhtivtöötaja ning ütles- ne ne, eto nikak ne poidjot, eto užasno, zdelaite novõi. Ja toodigi vabanduseks välja, et testkere.
Äkki oli nii?
Marko
23:15 25.03.2025
Tõsimeeli arvad, et võrkkesta vigastaval pildil on eelseeria auto?
Hari ennast, tõsiselt mõtlen!
audiag
22:21 25.03.2025
Veel USA turu "haruldusi", ei ole vist keritud, aga ikkagi erilise ajalooga.
https://www.auto24.ee/soidukid/4144512
"Kõik hooldused tehtud Vehos"...rõõm teada! (Pole kunagi kuulnud, et üle lombi oleks Veho ka olemas, aga Eesti keskmine ostja võib vabalt ka nii arvata)
https://autohelperbot.com/en/car/4JGDF7FE2HA811912_23709450
MB GLS 63 AMG
059DXH
4JGDF7FE2HA811912
https://www.auto24.ee/soidukid/3984084
Ärikas tunnistab, et "on osalenud kerges avariis (plekimõlkimine)". No plekki on igatahes mõlgitud küll, pole midagi vastu vaielda.
https://autohelperbot.com/en/car/5UXWX9C5XE0D31632_21954732
BMW X3
294SYX
5UXWX9C5XE0D31632
https://www.auto24.ee/soidukid/4103075
https://en.bidhistory.org/audi/q5/2016/95293688ef465046-audi
-q5-q5_premium-wa1d7afp2ga140315/

Audi Q5
030WLG
WA1D7AFP2GA140315
Õnneks on need kolm pigem erand - 90% USA päritoluga autosid ongi seal mahakantud, kuid päris kõveraks sõidetud vanarauda liigub turul vähe. Kontrollisin veel ca 20 sõidukit ja ülejäänud olidki plekimõlkimistega - mõnel isegi turvapadi kinni. Uppunutest oli üksik GL, aga seal ulatus vesi napilt 10 cm üle lävepaku.
siberia
21:16 25.03.2025
Kui määrde lisamiseks on variaatori lammutamine hirmus töö siis parema meelega puuriks kuhugi (sinna kus määre nagunii on) määrdenipli jaoks ava kas M8 või M10 ja lisaks sealtkaudu. EP00 on tavaline keskmäärdesüsteemi määre ja läheb pritsiga väga hästi sisse.
fdghfgh
17:38 25.03.2025
Eks nad pidid mingi vabanduse välja mõtlema. Sirgeseljalise. Usud verelast ja saad nagunii petta.
Aga midagi, mis nunnumeetri seierit upitab.
https://www.auto24.ee/soidukid/4183094
Marko
15:40 25.03.2025
Veidral kombel suudetakse ikka veel irvitada katseauto välimuse üle. Kui teema esimest korda tähelepanu alla sattus, siis tootja ütles sirge seljaga - kest on platvormi katsetajate kaitsmiseks tuule ja vihma eest. Klikijahtijatel on sellest pohlad muidugi.
kaader
09:58 25.03.2025
Hämmastab selle käkerdise hind - 12k! Roiskuvas läänes suudetakse toota Citroen Ami palju odavamalt ja müüa 8k eest.
Deus
13:59 24.03.2025
Nii ja naa. Kuivõrd eelmine kommentaar on üsna õige, siis teiste juppide mitte välja vahetamine on järgmise probleemi edasi lükkamine. Isiklikult olen vahetanud kõik küünlad ja pihustid jne asjad ühe raskuga, siis on järgmised 100k kuni 200k selle koha pealt mureta.
Ats-s
13:43 24.03.2025
Soovitus on mitte vahetada lampi mingeid juppe. Et proovin vahetada eelsüüteküünlad... ehk aitab. Nii, ei aidanud. proovin vahetada pihustid... ei aidanud jne jne. Sedasi saab arve tühjaks ennem, kui auto korda.
Pigem ikka tuleb minna lasta pädevas kohas mootor ja lisaseadmed üle kontrollida ja siis teha otsused. Läbi foorumi ei ole mõistlik autot remontida. Mitte, et siin üldse pädevaid ei ole kuid siiski ei näe keegi autot, ei saa siis vastavalt ka piisavalt täpselt midagi ütelda.
Marko
16:15 23.03.2025
Vanamees777, räägi lähemalt! Vormistati endalt firmale ja võeti toetust?
Kas meil üldse jõustus kasutatute ostutoetus?
Etny
12:01 23.03.2025
See toetuste värk on paras jura. Toetada võiks siis kui tavaline ja el auto oleks enam vähem võrdsed. Hetkel Eestis el auto on ikkagi nizzi toode.
Vanamees777
10:52 23.03.2025
Kuulujutu järgi skeemitati suur osa toetusest praeguste elektriauto omanike poolt ära.
suur terts
10:51 23.03.2025
Tavaline ollivuudi filmirekvisiit ju...
teatraalsus tasus ära
10:19 23.03.2025
fdghfgh
21:08 22.03.2025
Misasi on üldse atv käru? Äkki keegi toob välja need erinevused, mis seda eristavad mõnest muust haagisest?
Ise olen kasutanud kivide ja puude veoks taolist
https://www.bauhof.ee/et/p/652753/universaalne-jarelhaagis-m
urutraktorile

Ostsin kunagi ca 80€ eest, vist oli müüjaks seesama bauhof. Miks tookord taoline meeletu allahindlus, ei tea. Igatahes käru on aus, rattad on küll kivikoormate all lagunenud, aga uued alla ja kärab jälle. Metsas hea väike, saab kõikjale manööverdada. Või peaksin ikka atv käru omale ostma, sest see konkreetne on ju mingi laudakäru?
Kärss
20:50 22.03.2025
Ei lähe küll teemasse, aga hinna määrab lõpuks ikkagi saadavus vs vajadus. Jah, ATV kärud on materjali-valmistamisega võrreldes ajuvabalt kallid, aga selle konkreetse käru puhul peab küll nõustuma, et ega ise 1400e eest teha ei viitsiks, kuid omale kah ei tahaks. Siin tulevadki mängu alternatiivid, tõenäoliselt saab mõne kasutatud autokäru ehitada ümber ATV käruks oluliselt odavamalt. Minu alternatiiviks on näiteks terviklik 5-kohaline 4x4 pika kastiga diisel kastiauto, natuke odavam, nii umbes tonni võrra:) ATV sabas hoian hoopis palgiveokäru. Aga kui välismaalt autode toomine on künniseks ja metsas kärutamata elada ei saa, mõistan ka sellise käru ostjaid. Isegi sellise hinna eest.
Njah b
17:22 22.03.2025
Kui see nii palju huvi pakub, siis ongi õige hind asjal. Tavaline sõiduauto käru ei sobi ju ATV-le. Nõudlus ja pakkumine. Vaata kui palju sõiduauto kärusid müügis on, nende hind peabki odavam olema. Materjal ei puutu asjasse.
fdghfgh
13:59 22.03.2025
Tean tean, ei ole eile sündinud. Lihtsalt saa aru, et teemaks on see konkreetne käru, mis oma olemuselt niigi suht nikats, seega ei ole vaja liigselt pingutada nimetusega atv käru, sest kärab samahästi ka murutraktori taga ja ei ole vaja mõelda, et sellisele kärule tuleb panna hind, mille eest saab suurema kandevõimega ja suuremat kiirust võimaldava haagise.