Veesõidukid

vene alumiiniumkaatrid

vax
16:25 25.08.2003
On tulevikus plaan endale mõni odav sõiduriist hankida, Prangli ja mandri vahet sõitmiseks, ja mõte liigub peamiselt vene alumiiniumkaatrite ümber...et mis hinnaga selliseid võiks hankida, mis mootor peale panna (vene mootorit nagu ei tahaks) ja mis paberid sellistega sõiduks peavad olemas olema. Ah, ja kuidas nad tuulist ilma kannatavad?
turtel
21:13 27.08.2003
Sellise küsimuse peale soovitaks jalutada Pirita jõe valakule kaldale Pirital.Seal seisab laev Monica.Tema viib su Pranglile.Toob tagasi ka.Seda kõike su ohutuse huvides.
o
21:43 27.08.2003
minuteada sõidab Monica ainult naissaarele, aga Pirita jõe paremal kaldal on üks firma, mis tegutseb kaatrite müügiga (küll mitte vene, vaid eesti omadega)
pläägu
17:32 28.08.2003
kui tösiselt rääkida, siis vene alumiiniumkaatrid eriti lainet ei kannata, mina sellisega merele ei roniks. Pealegi peab sul olema vastav kursus tehtud, et mootoriga söiduriista veel juhtida.
progress
22:02 31.08.2003
On elu kõva kaater,ühel Eesti saarel nägin,see ikka nii stiilne,aga kui natuke ehitada siis võib olla ei irvitakski!
edward
22:11 31.08.2003
nii palju kui tean, on progress üks salakavalamaid asju, mis lainetusse ei sobi. Lubatud oli vist ainult 0,5 m. Enamus merel hukkunuid on just progressiga olnud.
samas , selle hinna eest ei saa isegi kümnendikku lääne analoogist.
Kui juba, siis suurem vene kummipaat (20 kilo +mootor). see ei lähe vähemalt põhja.
vax
11:04 01.09.2003
No mingi Monica-ga nüüd küll mässama ei hakka. Kui vaja, siis seni käin postipaat Helge-ga, ainult et tahaks sinna oma sõiduriista, et ei peaks tund aega Helgega loksuma.
Äkki on mingi 6m puupaat parem idee kui alum.kaater?
Vähemalt lainet peaks kannatama, aga vist hooldust tahab rohkem...
palju puupaadid maksavad?
lugijamees
11:19 01.09.2003
uus kazanka tundub vene alumiiniumkaatritest kindlaim. progress sukeldub lainesse, on surmarelv kui natukenegi hooletu oled. eriti vanemat tyypi proge, millel tagantlaine mootoriaugu vett t2is ajab, mootoria 2ra uputab ja paadi takkapihta.

aga puupaate teevad Saare Paat, V2tta Puit, Liu Paat ja paljud muud firmad. helista ja kysi, osadel on ka kodulehed olemas.
Tarmu
14:46 04.09.2003
Vene kaatritest ,mis merd kannatavad oleks Amur.Olen sellega üsna suure lainega sõitnud
jurka
20:14 07.09.2003
mina küll progress-4 ei laida ehitasin poordid kõrgemaks kajuti peale ning mootorina kasutasin datsun100 mootorit (väga lollikindel)
aga lainete peal tuleb osata sõita siis on kõik ok.
Rein
22:37 21.09.2003
Kuulge, aga on mingi Volga ka, Gaz 53 mootoriga, ja veealuste tiibadega, ja volga sisustusega ;.Vergis nägin sellist.
lugijamees
22:57 21.09.2003
On olemas sihuke veealuste tiibadega asjandus kyll. aga kas see ka lainet kannatab, pole teada. paljudel sihukestel on olnud h2da tiibadega - saavad kergesti k6ksu ja l2hevad 6igest asendist v2lja. ise olen s6itnud vaid sellise asjandusega, millel tiivad katki ja alt 2ra v6etud ning seet6ttu veev2ljasurverezhiimis liikus.

yks pealtn2ha hea vene kaater on strizh, sihuke kumerate kabiiniklaasidega. neid on eestiski siin-seal liikvel. vt: http://www.kater.agava.ru/k3.htm
http://www.balt-trade.ru/ship_3.htm
hulkur
17:00 22.09.2003
Pildi järgi on vana Striz päris sexy... Mis selle vee-aluste tiibadega venelase nimi võis olla?
lugijamees
17:59 24.09.2003
tiivulise nimi oligi Volga, Volna v6i midagi taolist.
ott
11:59 25.09.2003
Tšuktšid püüavad progresside ja kazankadega vaalasid, paadi tagumikus on 2 üle 100 hj mootorit ja ükski tsuktsa pole ära uppunud
lugijamees
13:45 25.09.2003
ott, praalid? oled palju filme vaadanud? lugijamees on k2inud ja n2inud. progressid ja kazankad on tshuktshadel ymber ehitatud ja neidki kasutavad nad vaikse ilmaga ranniku l2hedal. p6hirelvad on ikkagi spetsiaalsed kytipaadid. need vaaladki on yhed v2iksemad vaalalised, mitte need, keda me tavaliselt vaala all silmas peame. nimi ei tule kyll eesti keeles meelde...
striz
16:16 11.10.2003
Mul on au olla sellise paadi omanik nagu STRIZ. Asi on 6 sil diisel mootoriga 55hj, mehhaanilise reeversiga. Väga nostalgiline püss. Sellel suvel ostsin. Suvega suutsin sõita kruvi kronsteini puru ja ka meremõrda sisse ( reevers rikkis). Aga plaan on sinna korralik kattel vahele panna ja ka veo jalg aretada. Lainega pole hullu on tal kõrge parras. Ja no ühte sellist olen Haapsalus näinud. Mul on see endal lohusalus. Ise olen asjaga rahul ja kui ära tüdinen siis ma arvan et ostja leiab ikka.
lugijamees
16:41 11.10.2003
kui 2ra tydined, anna teada!
tr to striz
20:22 11.10.2003
a palju maksis Su Strizh, kui saladus pole?
Srtiz
21:33 11.10.2003
43kg sain kätte. 10kg läks kohe juurde et saaks sõita. Ja läheb veel lisaks et oleks välimust.
kaugidalane, koos tsuktsidega
09:12 19.10.2003
progressid ,ob`-id on head kaatrid,olen ise nendega kaug-idas merel 1-2 meetrise lainega sõitnud...tuleb osata sõita ainult.
kazanka on ohtlik,see mõte laida peast,või tuleb ta siis ymber ehitada..tema on merel ohtlik!
lugijamees
17:50 21.10.2003
kaugidalane, ilmselt ei ole Sa kohanud uuemaid Kazankasid. k2isid millalgi yrgajal seal? juba aastakymneid toodetakse venemaal Kazanka 5 jms uuemaid modifikatsioone, mis on Sinu mainitud Progressist ja Obist merek6lbulikumad. olen s6itnud Siberis nende k6igiga. ka ohtliku vana kazanka-vanniga, mida ilmselt silmas pead.
Kalle
20:34 13.11.2003
Kust leiaks Amuri,millel orig. Mosse mootoriga.Huvitab ainult paadi kere ja juht.süsteem.Istmed, mootor ja muu vähemtähtis võib puudu olla.
rax
12:00 14.11.2003
to: tarmu
amuriga on selline lugu, et tagant lainega kipub vöör vee alla sukelduma, kui vahegi hooletu oled ja kiirust ei reguleeri.

Mosse mootori kohta võin õelda, et teeb kaatri raskeks ja ruumi tahab kah palju saada (mootor ise pluss reduktor).
Kui veidi ümber ehitada ja korralik päramootor panna on tegemist üsna asjaliku veesõidukiga
välk
07:25 04.12.2003
Mul on amuuril mosse asemel 150 Mercraiser koos hüdraulilise jalaga jube püss, juhtimis seadmed kõik ameerika värk. Üldse heas korras .Tehke pakkumisi. alustame 80 kg.
kapten
17:36 07.03.2004
kuni 20 jõudu ei ole lube vaja.
endal on krõmm3, kannatab merd meetrise lainega pole midagi hullu oleneb kui kõva meremees oled.Lollpea keerab ka vaikse ilmaga paadi kummuli!
krõmmi hind on kuskil 7000
ALEV
17:43 07.03.2004
oot oot..
Mis ajast on lubatud kuni 20 hobust ilma lubadeta???
Nagtu 8 hobust ei ole v?
17:46 07.03.2004
amuur ,olen sõitnud peipsil,suurt lainet pole proovind,tahaks omelegi on kellegil äkki pakkuda.
nautic
12:02 14.03.2004
8hj oli vanasti,nüüd on 10kw
Reeder
14:49 12.05.2004
Keegi tahab osta merele KaZanka tüüpi paati.soovitaks KaZanka2M neid paate on üsna vähe järgi jäänud.Mul omal on väga hea,ei kahetse.Ps. sellega on sõitnud ka Leonid Iljitz BreZnev.Filmis BreZnevi tütar näitas. ... OTSI!
Bura
09:53 13.06.2004
Olen sõitnud amuuriga 91-st aastast saadik Kihnu ja mandri vahet. Siiani pole ilm küll takistuseks olnud.Keegi enne mainis ,et alla tuule sõites kipub vöör veealla kaduma.See on õige märkus.Aga ära sõida täpselt alla tuult, tee väike nurk sisse. Teiseks on see mosse mootor jah nagu ta on.Natuke vett ja ... .Viskasin mosse välja ja proovisin 40hj pardamootorit.Lahjaks jäi.Siis panin 55hj mootori ja sellega kannatab juba sõita küll, Kihnust Munalaidu ,see teeb umbes 13km ,15minutiga.Aga väikelaevajuhi lube läheb sul ikkagi vaja.

Muudetud 18.04.08 08:28

vannimees
23:38 20.06.2004
alumiinium või plastik, puitu ära võta.prangli vahel teeb
lainet ka aga merevärk on merevärk iga ilmaga ei tasu peale
minna. vannil peab ainul mootor taga olema, niikaua kui mootor käib
oled sina mees, kui seisma jääb tigeda ilmaga on kellad...
lihcalt mees
04:15 21.06.2004
progressi 30 hj mootoriga olen näind sõitmas, astub edasi küll .Amuurile jah tuleb midagi vänget panna .NB tõsi ta on tuleb vaadata kuidas sõita,siis ei vaju põhja midagi. väikelaevajuhi tunnistust läeb vaja küll , olen ise läbi käind , õppimist ikke on selle paberi saamisex :)
et mingit infi, väikelaevajuhitunnistuse kohta nagu saab www.vta.ee (veeteedeameti leheküljelt)
vax
17:55 07.08.2004
juhtumisi mulle meeldivad vägagi puidust paadid.
hr. VAX
12:03 18.09.2004
KRÕM 3. On minu arust vägahea al. paat. Pikkus 4,70, laius 1,60 umbes, mootor kuni 60hp. Ise sõidan kolmandat hooaega. Mootoriks 30hp, küllaltki nobe umbes 40 km/h. Viiman kord jäin tormi kätte, tuult 18-21 m/s. Laine oli umbes 1,5-2m. Väga hästi püsib lainel.Progressiga ei anna võrreldagi. Ja veel üks pluss selle paadi juures on see, et see paat on kokku keevitatud, mitte neetidud.
timmu
16:58 30.09.2004
mul on progress 50hj-ga ja amur 70 -se päramootoriga ja lendavad mõlemad, peipsi peal pole lainega ka probleemi olnud. progress on müüa.
bumwe
07:31 20.10.2004
Mis sa progressist tahad?
Arts
17:36 25.01.2005
Mul seisab hoovis Striz, kes tahab näha missugune see välja näeb ja kel on üldse huvi asja vastu, helistagu 50 44 856 Ardo või e-mail [email protected]
peta
18:47 14.02.2005
mul oli ka see tobe mosse mootor, igavene jama.
ise panin bmw325 moototri peale, nyyd lippab h2sti kyl. yks kiiremaid paate l22nmerel, nagu kylamehed r22givad.
mees
13:46 21.02.2005
peta kas on jala või võlliga kaater
Tann
01:56 28.10.2006
Jura jutt,et Proge lainet ei kannata.Endal kogemus käes,et kannatab-ja kuidas veel.Esiteks lasime poisid sisse.Poiankrud olid ligi 60Kgkaks meest pardas(üks 70,teine 95Kg).Kaldus küll aga ümberminemise tunnet polnud.Järgmine laks-Peale mootoriremonti katsetus.Sõit,kaldasse tagasi ja regull.Taas sõit.Siis regull ankrus.Ja lõpuks taas sõit.Siis aga kiskus asi imelikuks.Paat hakkas "sukelduma".Lainet oli ka ligi 1,5m Sain siis lõpuks otsa ringi ja sadamasse lohistatud.Mootor kisas nagu hull aga liikumine oli vaevaline.Kai ääres sain aru,milles asi.Omaenda lollusest ja lohakusest oli va ankur vöörist siise jäänud.Üksi seda välja rebida ei jaksand.Vist kogu kohaliku lahe vetikad sai kaasa taritud.Samas olen oma "Progega ka 2m lainega peal käinud ja pole tunnetki,et alt ära läheks.Aluseks on Pr.4
enno5
15:14 20.12.2006
Kui progress ei kölba pakuks üle6 m.plastikut.atlandi tööpaat,kipperis oli sellest isegi pilte.see paat merekindel ega ükski paat ise naljalt põhja lähe.
just lõpetanud
00:45 22.06.2007
Kusjuures praegu on lube vaja alates 25 ruutmeetrise purjega või 25kW mootori jaoks. Või isegi kui eksin, siis 25hp, mitte vähem.
volvofriik
01:08 27.11.2008
Pole sel progress 4 midagi viga.Võeti see ju tootmisestki maha kuna sellele lajatati korralikud koned ahtrisse ja putkati lihtsalt üle- piiri taha.Omal pole sellega ka veel probleeme olnud.Sai temaga poid koos ankrutega sisse lastud ja puha.Isegi kui peale mootori putitamist sõitu minnes ankru sisse unustasin,nii et see merepõhjast oma 500 kilo vetikaid sadamasse kaasa taris-isegi siis ei olnud muud kui,et viskas üle esiklaasi vett näkku ja vöör istus kuidagi madalal.Sadamas telfriga ankrut välja kaiskudes nägin,mis selle põhjus oli...

Foorumisse postitamiseks peavad küpsised (cookies) olema lubatud.

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte