Topautos arvati diagnoosiks minu poolt veakirjelduse kohta, et võib olla labade liigutamise mootri tõrge.
Lähen uurin esmaspäeval oma kindlast teenindusest, kas see võiks olla nende pädevuses viga välja selgitada.
Kõige kurvem on ilmselt see, et kui Topauto vea ära diagnoosib, siis varuosa ja selle vahetamiseni kulub jälle meeletu aeg.
Sa kõlupea püüa vahet teha nakkushaigustel ja "tavalistel". Saab see meditsiin oma raha ka tavaliste haiguste arvelt kätte ja küllap jagub arstidele tööd ka edaspidiseks. Kogu see meditsiinile kulutatav raha tuleb ju meie kõigi taskust. Ju on ka see kässar lapsena vaksitud ja tänu sellele ilmselt mõnest haigusest pääsenud.
Hea oleks leiutada ka vaks lolluse vastu, siis ei peaks foorumist igasugu soppa lugema.
Mis mudeliga tegu? Osadel Reno-del on kasutusel lahendus, kus sisemine veovõlli kumm kinnitub käigukasti külge ja võll pöörleb kummi sees .Selle kummi ja käigukasti vahelt kipub ka vahest lekkima jääma.
Meditsiinisüsteem vajab raha eksisteerimiseks. Kui haigeid enam ei ole, siis tuleb pood kinni panna.
Iga vaksimise pealt lükkas perearst mingi klotsi omale taskusse. Ja raha pärast tehakse kõike, lüüakse ka inimesi maha ja minnakse sõjaga teisele riigile kallale.
Ja kes veel ei tea, siis nn Hispaania gripi ajal 1918 oli massvaktsineerimine. Ja tulemus oli nagu ta oli, täielik "pandeemia".
No tegelt on autod suht koht samasugused, 4 klappi ees armatuuri all erinevates kohtades, kuum/külm üks pool, teine pool, välis/siseklapp ja klaas/põrand/nägu klapp.
Reeglina on juhi poolne kõige kehvemas kohas. Seepärast panustaks esimese pauguga kalibreerimisele, siis aga juba Top autosse, kes saab tehase aparaadiga siibreid liigutada ja vaadata kas temperatuuriandurid õhukanalites õigeid numbreid tunnistab.
Kui on pädev inimene vaatama, siis jah.
Kahjuks iga inimene diagnostikaprogrammiga ei ole pädev. Klient sellest peale vaadates aru niikuinii ei saa.
Leia inimene, kas on konkreetsele margile spetsialseerunud ja võid uurida kas tal remondijuhend on kliima jaoks, et teaks milline kliimaklapp teeb mida. Alati võid küsida, kas vastutad oma diagnoosi eest ja küsi kuidas selleni jõudsid, miks just see või see vajab vahetust. Kui tuleb umbmäärane jutt, siis võib selle diagnoosi võssa visata, see on ennustamine :)
Probleem seisneb ju hoopis selles, et mittevaktsineerituil on oluliselt lihtsam nakatuda. See omakorda suurendab survet meditsiinisüsteemile. Med süsteemi hoitakse püsti meie kõigi (nii minu kui kässari) rahaga. Kui kodanik kässar on nõus põhimõtteliste vastuvoolu ujujate ravikulud katma, siis on see tema vaba valik. Mina nt ei ole.
Siiber kinni või ei saa juhtsignaali. Esimese asjana lasta kliimale uuesti kalibreerimine teha, kui ei aita, siis siibri mootor välja ja 9V patareiga testima kas liigub. Kui ei liigu, siis uus, kui liigub, siis on juhus keerulisem ja mõtleme alles peale seda edasi. Ette pole vaja rutata kõikide võimalike versioonidega...
Avastasin eile, et kui kliima tööle panna, siis juhile puhub kuuma õhku ja kõrvalsõitjale jahedat õhku. Temperatuuri muutes juhi pool midagi ei muutu, kõrvalistujal muutub. Kui "auto" režiimilt lülitada manuaaljuhtimisele, puhub jätkuvalt juhile ainult kuuma õhku, paremal pool ilusti vastavalt etteantud temperatuurile.
Milles võib olla probleem?
Töökojas võeti maha käigukast, vahetati sidurikomplekt koos survelaagriga ja käigukastiõli, kokku 8 tundi tööd ja 600€. Kuu hiljem uus õli tilgub ja kogu käigukast on alt õline. Töökoja sõnul siduri vahetusest see tekkinud pole, kuna nemad käigukasti lahti ei võtnud ja ilmselt on mujalt tilkuma hakanud. (Loe: võime veelkord remontida, kuid sinu raha eest). Kas äkki ikka tehti töökojas midagi valesti, tihend vms? Mis teha sellisel juhul.? Autol vanust 17.a. uue ostmiseks raha pole. Ise kindlasti remontida ei oska. Ei tahaks üldistada aga see on mul päris mitmes kord, kus töökojast lahkudes on auto ikka katkine.
Tsiteerides ühte Soome perearsti: kõiki lapsi ei ole vaja vaktsineerida. Ainult neid, kellest loodetakse järeltulijat:)
Vaktsineerimise tõttu koduõppele jäävaid saab olema käputäis, mille ühiskond ära seedib. Kisa saab tulema muidugi vägevasti ja mõned juristid teenivad KOV arvelt kena kopika valgustatuid esindades.
Sulisid ja teiste arvel elajaid (mittevaktsineerijad sõidavad teiste kulul) on alati olnud ja ega seda isekuse tõbe vist välja ei ravigi enne, kui mingi tõbi või sõda inimkonna arvukuse taas miljardi kanti harvendab:(
Peegelduselt näha, et ikkagi "punast" kaamerat kasutas, aga alati ei ole isegi viisakast seadmest abi kui seda käsitleda ei oska :-( https://www.auto24.ee/soidukid/2696502
Ma loodan, et selle vaktsineerimise koha pealt ei teki mingit hälvet. Just juhtumil, kus nt lapse perearst on ühes asulas aga koolil on leping teise perearstikeskusega.
Isiklik hiljutine kogemus sellisel juhtumil: lapsega enne kooli algust oma arstil käidud ja kõik vajalikud protseduurid tehtud. Andmed ilusti portaalis nähtavad. Õppeaasta algul saabub kooli poolt teavitus, et laps peab läbima arstliku läbivaatuse - seekord kooli poolt määratud arstil. Selgitusele, et laps on juba teatises nimetatud protseduurid läbinud vastatakse, et see ei loe, tuleb uuesti minna. No läksimegi. Kuna tegu esimese klassi juntsuga siis õnneks vaid pikkused-laiused-nägemised. Pereõde ei heitnud pilku arvutissegi vaid kraapsis paberile nime, tulemused järgi ja kogu lugu.
Loodaks, et süstimine ei hakka tulevikus sama tehnoloogika järgi käima. Ehk et esmalt kärakas kannidesse ja siis vaatab edasi. Ning hiljem andmeid arvutisse kandes avastada.... uups!
Seadus reguleerib vaktsineerimist, selle koha pealt sul pääsu pole.
Saa aru, et see AI on keelemudel. Teda saab vabalt treenida valetama, millega hetkel tiblapropa tegeleb aktiivselt.
Usalda aga kontrolli.
Ei hakka rohkem vaksimisteemal kommenteerima, hoiatus on antud, mis valitsusel plaanis on.
Huvitav fakt, mida ma enne ei teadnud:
Lõhkeained ei ole eriti energiatihedad võrreldes tavapäraste vedelkütustega nagu bensiini või petrooleum (keroseen). Seda mõõdetakse tavaliselt megadžaulides kilogrammi kohta (MJ/kg).
Nagu näha, siis vahe on umbes 10 kordne. 1 tonn lõhkeainet on umbes võrreldav energiasisalduse koha pealt 100 liitri kütusega.
Krematooriumis kulub umbes 100 liitrit kütust ühe keha tuhastamiseks.
Ehk siis teisisõnu 1 tonn lõhkeainet kuluks ühe inimkeha tuhastamiseks.
Ehk siis igasugune tuhastamine ja aurustamine on küllaltki energiamahukas protsess.
Selles valguses tuletame meelde JUMBOT - 200 tonnine 30cm seinapaksusega metallist konteiner. Kui palju läheks vaja lõhkeainet, et seda aurustada . Pakun, et see lõhkeaine kogus ei mahuks sinna sisse füüsiliselt ära.
Ja siit on ka nüüd päris lihtne juba edasi järeldada, miks JUMBOT ei kasutatud - seda lihtsalt ei olnud võimalik tavalõhkelaenguga sellisel kujul aurustada. Jumbo oleks pidanud seest ja väljast olema uputatud TNT -sse, et mingigi soovitud efekt saavutada.
Klassikalised vaktsiinid, mida juba aastakümneid tehtud, tuleb ära teha. Sain mina oma süstid, said minu lapsed ja ei mingeid probleeme. Pigem võiks teha nii, et kes keeldub, osaleb oma rahakotiga ka ravis kui juhtub haigestuma. Ma saan aru küll, et kässari mõte läks kohe koroovale ja juuksed tõusid turri ja käsi rusikasse.
"Praegu tuleb oma lapse vaktsineerimisega nõus olevatel lapsevanematel kooliõele kinnitus saata, kuid sotsiaalministeerium tahab süsteemi vastupidiseks pöörata, nii et teavitust nõutaks ainult kaitsesüsti keelajatelt. Ühtlasi tahaks ministeerium lubada vaktsineerida vanemate loata, juhul kui laps ise seda soovib ja kooliõde tema arusaamisvõime piisavaks hindab."
Kui see läbi läheb, siis päris palju lapsi läheb koduõppele või mõnda erakooli.
Ma tean, et Deusile ja Markole on vaktsiini teema punane rätik, aga ei saa vaiki olla, kui valitsus sellist jama kokku meisterdab.
Automaksud jms on kökimöki selle kõrval, kui valitsus hakkab kommikotiga lapsi süstla otsa meelitama.
Endiselt, oleneb auto tootjast ja ka suhtlemise riistvara tootjast! Mul on HPTuners murikamaa masinate jaoks. Nissani ja tüüpilise fag grupi masinatele boschi koopiaid saab pirada ilusti.
...250 maksev kaabel ja iga vin kohta tuleb oma litsents osta. Kõik oleneb tootjast!
Diagboxist jutt? Alates 2015 masinad vist üle neti, alla selle saab ilma ja odava kaabliga. Mina tegin päringu 2012 aasta masina kohta.