Mine osta endale prillid, terav nuga ja valge põll, valdekuonu. Tead kui kallid on eraoperatsioonid? Saad kõvasti hindu alla nügida kõigi rõõmuks, või äkki lõpeb hoopis kurvalt? :).
Toompeal on nüüd mõtteainet loodetavasti.
## Eurostat mõõdab seda näitajat tegeliku individuaalse tarbimise (AIC) kaudu. See näitaja hõlmab kõiki kaupu ja teenuseid, mida leibkonnad tarbivad, sõltumata sellest, kas nad maksid nende eest ise (nt toit poest) või pakkus neid riik (nt haridus ja tervishoid).
## Selle tulemusega jagame 27 liikmesriigi seas Bulgaariaga (74) eelviimast kohta. Meist tagapool paikneb vaid Ungari (72).
Pilt ka:
A66 tõsta muidugi hinda kes sul keelab? See tekitab lihtsalt selle, et veel rohkem on isetegijaid kes võibolla ise ei oska juhtmooduleid vahetada ega neid õieti kodeerida vajadusel aga olude sunnil teevad ikkagi ise sest "kohvriga" spetsialist tahab neid iga liigutuse eest sisuliselt paljaks röövida. Aga õnneks on igal turul konkurents ja see määrab õiglased ja õiged, sõbralikud hinnad tarbijale. Tehakse lihtsalt enne ostu turuuuring ja kes müüb ülehinnatud toodet või teenust see lihtsalt ei müügi midagi.
"Uus avastus pöörab meie teadmised Egiptuse püramiididest pea peale.
Itaalia arheoloogid väidavad, et Egiptuse maailmakuulsate Giza püramiidide alt on avastatud ulatuslik maa-alune linn, vahendab Indy100. Uus leid paikneb otse Menkaure püramiidi all ning teadlaste sõnul võib see osutuda tõendiks, et kolm Giza püramiidi on seotud ühtse maa-aluse kompleksi kaudu, mis ulatub enam kui 600 meetri sügavusele maa alla.
«Me usume kindlalt, et Giza püramiidid on osa suuremast omavahel seotud süsteemist. Need kuulsad ehitised on tõenäoliselt vaid jäämäe tipp – tegelikult võib all peituda hiiglaslik maa-alune infrastruktuur,» lisas Biondi.
Konkreetne näide:
5500 pöörde peal käib huvitav turtsatus mootorist läbi ja peale seda ei ole minek enam nii hea. Veakood näitab et teine lamda on paigast ja kütus liiga lahja.
Mis on viga?
Tech2 järgi ja näitab et 7's silindris on misfire. Küünlad vahetatud, 7 silindri süütepool vahetatud, süütepooli juhe vahetatud. Lamda vahetatud.
Aktiivne misfire kadus ära aga kaitumine ikka sama ja probleem eksisteerib.
Tech2 pealt vaatad, et õhulugeja näitab liiga väikseid numbreid, see ka siis uus, ikka sama jama. Jama saab korrata ainult sõites ehk koormuse all, koha peal ei juhtu midagi, kütuserõhk on latis normis.
Viga on kütusepumbas, mis ei suutnud kõrgema pöörde peal korraks ette sööta vajalikku kütust.
see mida sina teed on veakoodide lugemine.diagnostika tähendab seda et otsitakse konkreetset viga.siin ju näiteid tuhandeid kus nn. arvuti viga ei näita ja justkui oleks kõik korras.tegelikult ei tööta mootor või käigukast niinagu peab.siis tehaksegi diagnostikat nn. laivis ja jälgitakse erinevaid parameetreid.vahel tuleb selleks trassil sõita mitukümmend kilomeetrit
Veidi offtop aga tehke lollile selgeks mis on diagnostika, veakood?
Minu kogemus piirdub 10 aastase VAG comiga toimetamisel. Mul on kallima otsa (70eur) hiinakas ja pean ütlema et sellega olen mina kõik tehtud saanud mis vaja. Adaptsioonid, võtmete ja ajude, immode kodeerimine jne, jne.
Minu seade jah vist näitab mingit numbrit vea ees aga mis kõige tähtsam ta ütleb konkreetselt mis viga- nt- juhi istme turvapadjas katkestus, vasak tagumine ABS andur katkestus, temp või õli anduri katkestus või lühis jne ja jne..kui selle infi peale ei oska viga likvideerida siis, IMHO see on ainult minu arvamus - peab ikka päris puudulik olema.
PS. Mis on diagnostika ei tea tänase päevani.
Keegi peab need hobi korras hiina vidinatega pekki keeratud asjad korda ka tegema. Läbi foorumi seda ei tee ja tore ongi. Andke aga minna, mulle sobib :). 50 kohalist binaari koostada mingi lolli tegevuse tagajärjel on päris tasuv. Edu.
menüüst lükkad night visioni sisse ja see hakkab automaatselt hämaras tööle. Ekraanile tuleb tähis ja siis valid näidikute vahetamise kohast öö näidikud. Päris mugav asi. Näitab suuremad loomad ja inimesed pimedas ära.
Ja ometi kogu luureinfo ju satelliitpiltidel põhinebki.
Positiivne on muidugi see , et Mordori liitlane saab vastu hambaid, isegi kui ettekäändeks on olematu tuumapomm, mis on juba 40 aastat 2 nädala kaugusel valmimisest.
Loomulikult võib kõik mured teenuse ostmisega lahendada ja ühekordselt nii ongi ehk kõige mõistlikum.
Paljusid asju ei tehta ainult majandusliku mõttekuse kaalutlusest lähtudes. Ato torkimine võib olla ka hobi ja hobi puhul ei ole majanduslikku tasuvust vaja taga ajada.
Meil on vaja selliseid entusiaste ja harrastajaid ja autofoorumis on päris nõme kedagi maha teha selle pärast, et ta üritab midagi teha. Kritiseerida ja käe peal istuda on kindlasti palju lihtsam muidugi. Kui oskad aidata inimest edasi, ja kui ei oska, siis ole viisakalt vait.
Peab vist hinda tõstma, kui järgmine Onuvaldek tuleb müts näpus oma isevahetatud rooliaju, lati või abs mooduliga ja tunnistab, et proovisin, tekitasin segaduse, panin algul vale detaili ja nüüd on asi puhta pekkis. Muide ma pole kuskil öelnud, et esindus või mingi ülehaibitud töökoda on ainukesed kohad. Vahel siiski ei pääse online ühendusest tehaseserveriga. Sokolaadi osta oma naisele, ükski endast lugupidav spetsialist ei võta sokolaadi eest kohvrit lahti.
Mis seal ikka pidi saama? Tavaline asi starteril tõmberelee väsib ja vajab vahetust. Tavaliselt tuleb starter mootori küljest eemaldada ja uus tõmberelee installida starterile ja voilaa, peale seda jälle elu lill ja naudid sõitu Audiga! Osadel audidel paari tunni töö, teistel aga paras keberniit ja lõhu pea pool autot laiali, et starterit kätte saada.
Kusjuures diagnostikat võib õppida kuid diagnostikast aru saamine ja oskamine on hoopis teine teema. Minu käest on mitmed autod abi saanud kus esinduse diagnostika on väitnud, et vahetada on vaja see või teine ligi 4 kohalise rahanumbriga seade. Ja peale seda siis ise olen üle teinud diagnostikat ja leidnud, et viga on hoopis mõnes anduris mis vajab puhastust või maksab paarkümmend eurot. Nii, et inimesed olge ettevaatlikud kui Teile mõnes remonditöökojas või esinduses väidetakse et üks või teine kallis sead vajab vahetust. Sest mitte alati ei ole see nii, vaid tegelikult ei osata õieti teha diagnostikat või andmeid tõlgendada ja tahetakse teilt lihtsalt raha välja pressida kuna arvatakse, et te ei jaga autodest järelikult midagi kui neile olete auto viinud remontimiseks.
Vaata Marko, pildil olev seade on opeli diagnostikaseade, millega tehakse diagnostikat, see ei ole mitte mutrivõti?
Ja A66, vaata selleks et reisile minna pole vaja reisibürood ega ammugi seda mitte omada. Sama on tegelikult autodiagnostikaga. Piisab kui osata ise või on mõni hea sõber kel näiteks sülearvuti ja autoga ühilduv diagnostikaseade ning teeb tasuta diagnostikat või šokolaadi eest diagnostikat ja ongi auto jälle odavalt korras :) Aga ülejäänud punnitagu ikka edasi ala 80€ veakoodide lugemise eest...
Jaa mahno, selleks et teha üks reis, pole vaja reisibürood osta, vaid kasutada büroo teenust. Kui inimene õpib, ostab korralikud originaal seadmed ning tahab diagnostikuks saada, on teine asi. Õppimist soovitaks alustada mootorite, kastide ja muu auto juurde kuuluvate seadmete tööpõhimõttest, andmete tõlgendamisest jne. See on väga kirju maailm. Kui ei tea, kuidas asjad töötavad, mis mida mõjutab ja kuidas siis pole ka kõige kallimast seadmest abi. Veakoodide põhjal autot remontiv "pagar" on idiootsus, palju raha läheb tuulde.
onuvaldek ei saa iialgi aru, et koodide lugemine ja googeldamine ei ole diagnostika. Diagnostikuks õpitakse (kümneid) aastaid. Pane see teadmine endale kõrva taha või raiu pähe!