Eks see salongi seisukord on peegelpilt selle kasutajast. Ühel seisab salong nagu uus 300k läbimisel ja 30 aastasel autol. Teine suudab uuel autol 1000km läbimisel ja kahe nädalaga salongi ära lõhkuda ja täis pasandada.
Töökojast oligi juttu, loe enne kommenteerimist, mida kirjutatakse.
Aga kui kolvid kinni, klotsid kõverdi suporti külge ussitanud jne, siis ei olegi loota mingit pidamist. Ainuüksi pilk kettale annab aimu, milline ratastest veel pidurdab. Autoalased teadmised on paljude juhtide puhul olematud.
Tavaliselt kui peasilindri mansett minekul on, võib juhtuda nii, et rahulikult pidurdades kõik ok ja järsemalt pidurdades lööb tihendi pahupidi ja lahti lastes liigub originaalasendisse paika. Soovitaks erinevaid versioone katsetada liiklusvabal asfaltil ja nii et autos liikuvaid objekte pole. Kiiver ja hambakaitsmed oleks ka head lisavahendid.
Pigem ei võta, kui natuke vajutada laseb. Nii palju kui õrnalt vajutada, nii palju pidurdab nagu hästi. Vaja natuke järsemini/tugevamalt pidurdada, siis eriti ei võta. Eks tuleb lasta üle vaadata. Ideaalis lihtsalt enne töökotta viimist hea teada, mis teema umbes on. 2k pärast üv, kus saaks infot, aga veits halb sõita nii pikalt nii.
A66 Ära ole nüüd nii kade ja kibestunud, et keegi teeb odavamalt autole diagnostikat ja asjad korda ja pole kliendil vaja maksta ala 80eur tunnis mõne väikse liigutuse eest arvutiga või mõni juhtmoodul vahetada. Pead ka lihtsalt hinda alla laskma kui tahad ka tegijatega konkurentsis püsida ja tarbijasõbralike hindasid pakkuda:)
See oli mulle suunatud või? @Deus
Tavaline pedaali käik 3-5cm on igati normaalne nähtus ja ei ole ilmselt mingit erilist õhku kusagil. Selline liikumine oleks isegi arvutuslikult hädavajalik kui nüüd võrrelda sadulate kolvi pindalasid peasilindri kolvi pindalaga ja pidada silmas, et sadulas kolb/kolvid peaks piduri rakendumiseks liikuma minimaalselt ~1mm.
Ma ei tea (ei ole viitsinud mõelda) millest see täiesti jäik pedaal seisva mootoriga aeg-ajalt tekib - ilmselt võimendis sees mingi asi ei liigu nii nagu töötava võimendiga liiguks.
Pedaali käik iseenesest on kuigivõrd oluline näitaja, aga kas pidurid töötavad, selles mõttes, et kas auto pidurdab?
Mul vahel on seisva mootoriga korduvalt tallates pedaal selliselt "kõvaks" läinud, aga pärast käivitamis on alati normaalne olukord taastunud.
sellega see lugu, et asi lahtine. Endale ei otsi. Eks ma tean, et välismaalt ca 15eur + saatmine vms ilmselt saaks. Eestis jah pole veel kohanud kohta/poodi vms, kus vähe lihtsamalt võimalik.
selline teema, et piduri pedaal on raske, vajutades oleks nagu surve vastu. Mida tugevamini vajutada, seda rohkem. Laseb otsast ainult vajutada, poole pealegi ei lase.