Viimased sõnumid

aku27
18:27 01.11.2025
Nonii. Pidurivoolik uue vastu vahetatud ja probleem sama. Seega vooliku viga välistatud. Vaatan ehk jõuan kuhugi kus arvuti järgi saaks panna
fdghfgh
18:20 01.11.2025
Sa ikka saad aru, et tegu on oksjoniga?
Minu arust on oksjoni põhimõte saada maksimaalselt raha, see eeldab palju pakkujaid, eks tekiks omavaheline võistlusmoment, siis eeldab see pakkujates huvi tekitamist, see tähendab, et pead nendega suhtlema, avaldama ausat infot ja korralikke pilte. Kui keegi tahab enne pakkumise tegemist autot näha, on see loomulik, see pole kummitoksimine.
Kummitoksijad käivad nende juures, kes tavamüügiga püüavad autost lahti saada.
Kärss
17:19 01.11.2025
Oeh, kuigi Sa seda ei ole, kirjutad jälle nagu autoärikas, kelle jaoks on eluvajalik see auto maha müüa. Sa kirjutad kogu aeg ostja (enda) probleemidest, aga müüja eesmärk ei ole ostja muresid lahendada sarimüüjate (rondiärikate) kombel. Enamik inimesi ei ole autoärikad, neil ei ole vaja võimalikult palju huvi/huvilisi, vaid leida ainult ÜKS õige ostja. See pole ju liisinguauto, mille väärtus kukub pidevalt, vaid seda võib müütada ka aastaid. Kes seda nüüd teha viitsib, mitmekordistab ka selle auto hinna. Reaalselt näemegi a24/osta-s pidevalt, et noortel ja ärikatel ei ole külma närvi ning enne auto tõelise väärtuseni jõudmist mahub sinna vahele mõnikord ka päris palju vahendajaid, kes kõik väikese kopika omale lõikavad.

Minu paralleeluniversumis käib nii, et ma tahan saada autot müües VÕIMALIKULT VÄHE telefonikõnesid või täpsustavaid küsimusi sõnumitega ja raisata võimalikult vähe oma aega saapaninaga kummitoksijatele - ideaalis müün auto esimesele vaatama tulnud inimesele. Üks trikk selleks on ka turu keskmisest oluliselt kõrgem hind ja ca pooled mu avalikud/võõrastele automüügid on läinudki ideaalselt, ülejäänud ideaalilähedaselt;) Osaliselt kindlasti ka selle pärast, et mu autod on enamjaolt nishitooted. Sh tavalised autod mingite haruldaste lisadega, mida fännid otsivad, mis oli omakorda eeldusteks, et ma selle auto üldse Eestisse tõin ega peaks konkureerima kunagi hiljem suvaliste "hallmetallikdiislite" kategoorias.
fdghfgh
15:50 01.11.2025
Me kõik teame, et sa elad teises universumis, aga selgitan sulle siinpoolsuse üldlevinud norme.
Tee korralikud pildid, need on esimesed asjad, mis huvi tekitavad.
Jaga ausat ja täielikku infot. Kui ma kuskil taustakontrollis näen hoopis teisi asju mis kuulutuses kirjas, kaob igasugune huvi taolise huiariga suhelda.
Suhtle huvilistega nii telefoni kui muude meetoditega, aga kui ei viitsi ja aega ei ole, siis ära pane oma asju müüki.
Kui alustad kümne sendiga, leidub ka neid paaritonniseid pakkujaid. Kui autol on kindel müügiväärtus näiteks 15K, siis võid alghinnaks 8000 panna.
Sina ei tea, kes on ostja, iga kohaletulnu, iga küsimuse esitaja võib olla see, kes viimase pakkumise teeb.
Kui sa seda autot tead, siis tead ilmselt ka müüjat ja võid ta käest küsida, miks taoline müügikuulutus ja ülbe suhtlus.
Kärss
15:12 01.11.2025
Mersu puhul on ju öeldud, et suhtle. Keegi teab sellest autost täpsemalt? Mina näiteks tean. Kuidas hoida auto näitamisest eemal need paaritonniste pakkumiste tegijad, kes muidu kõik tema päevad ära sisustaks? Vastust sellele küsimusele olen kirjutanud siia teemasse varasemalt rohkem kui ühe korra;) Kui ta müüks nt 8K eest, oleks jälle teistpidi ilkumine, sest ilguvad jälle need samad, kes eeldavad ja oletavad, aga isegi ei tea, mille üle... aga ilkumine pole üldse müüja probleem. Tema probleem on need, kes hakkavad käima tema aega raiskamas ilma reaalse huvita maksta väärilist hinda, mis saab kohe selgeks, kui vaatama lähed;)

##Kärss, me ju ei tea, mis seal värvi all tegelikult on.##

Loomulikult teame - rooste!! Keegi ei tee värviparandusi ilma põhjuseta. See ongi kõige ausam viis roostega tegelemiseks, et relakaga roostekiht maha, fosforhappega üle ja ilma pahteldamata peale kas siis spetsvärv või krunt+värv. Niivõrd lihtne on panna sinna paar mm pahtlit ja hajutada õiget tooni enne lihvimist-lakkimist, kus keegi ei saa isegi aru, et midagi tehtud oleks. St nähtavast AINULT värviga parandamisest ausamat lahendust pole enam olemas ja need tulevikuprojektid/garaageleiud, mis ellu äratatakse, ongi just nimelt need, millel niiviisi roostetamise probleem lahendati. Need, millel jäeti tegemata või tehti pahtli abil nii, et näha ei jääks, on samaks ajaks juba lootusetus seisus. St see roim, kui just pettust ei planeeri, sai täpselt väärilise "remondi" ja ka suurt pilti vaadates on kõik hästi. Aga kuulutus ise sobis siia teemasse muidugi suurepäraselt, lahedalt tobe ja tobedalt lahe.
stammer
14:32 01.11.2025
millal meie CircleK jaamadesse imekütus jõuab?
Sünteetiline diiselkütus - miles+ XTL (Riias olemas 2.27€/liiter)
fdghfgh
12:16 01.11.2025
Uus mersu väärtustati rahva poolt 2600 euroga. Müüja vastused küsimustele on muidugi kirsiks tordil. Aga eks veidrikke igasuguseid.
https://www.osta.ee/muua-uus-mercedes-benz-buss-241547234.ht
ml
GLS600
00:07 01.11.2025
Jep. Ja selline tuima näoga süüdimatu on juhtivproks seal lõunas. "Et, ahh okei siis, ohver sai noaga aga ei taha pahandust talle, las siis olla. Mis see õige minu asi on."
Marko
23:35 31.10.2025
Maiko, kuidas need asjad omavahel seotud on? Kas elektriautode keeld suurendab vedelkütuste müüki Krimmis ja sõjakassa kosub märgatavalt?
Marko
23:30 31.10.2025
Selle rumaluse nimi on Stokholmi sündroom. Mitte prokuröril, ohvril. Või siis hirm teemal - mis saab siis kui välja tuleb?
GLS600
22:16 31.10.2025
"Teine oluline aspekt oli siin, et kannatanu ise ei soovinud Tarmo karistamist."

Selline oli juhtivprokuröri Kreteli selgitus miks teda vangi ei pandud. Ta peaks esmaspäeval ametist lendama. Midagi nii rumalat ei ole ammu kuulnud.
Maiko40
21:29 31.10.2025
Ega Putin rumal ei ole, tema tahab oma naftaraha ikka kätte saada. Õnneks on vabades riikides valikuvabadus.

https://www.delfi.ee/artikkel/120414157/krimmi-sild-suletaks
e-elektri-ja-hubriidautodele
fdghfgh
21:11 31.10.2025
Kärss, me ju ei tea, mis seal värvi all tegelikult on. Tavaline praktika on selline, et niimoodi peidetakse ülevaataja eest rõvedat roostet. Ülevaataja ei tohi ju kruvikaga torkida- kui silmaga ussi ei näe, on auto korras. Eks ostja teeb kübe iluravi ja paneb uuesti müüki. Ajaloost on näha, et viimati ostis tourani ja nüüd on see läinud. business as usual.
Kärss
20:51 31.10.2025
Need pildid... kõik inimesed ei näe selles probleemi. Ma ostsin ükskord hallile autole sinist värvi poritiiva ja tegin teisel poritiival+tagaluugil värviparandused rohelise värviga. Kui üks teine a24 adminn seda nägi, küsis otse, et kas ma olen lolliks läinud? Ei ole, minu jaoks olid need peaaegu samad värvid, sest mu võime neid kahte värvust eristada on 16x madalam kui enamikel inimestel. Ja see pole ainus auto, kus kogemata teise värviga värviparandused olen teinud:) St rohi on ikka roheline ja taevas sinine, aga pooltoonidega jään hätta. Puänt on hoopis selles, et kuna värvide nägemine pole mu tugevaim külg, siis ma ei pööra sellele tähelepanu, pole harjunud jätma meelde autode-esemete värvusi, ei pane tähele ka muude värvide juures seda, mis teisi tõenäoliselt häiriks. Nagu ka selle Passati puhul, et kui tähelepanu juhitakse, siis märkan, aga muidu ei paneks tähelegi, sest tundub täiesti ebaoluline pisiasi auto välimuse juures. Märkan pigem kriime, roostet, mõlke jms.

PS: Oksjoni lõpphinnaks jäi 420e, mis pole üldse palju sõitva ja kehtiva ÜV-ga nokitsemist-spreivärvi vajava 2006a nelikveolise diiseluniversaali eest.
aku27
20:44 31.10.2025
Arvutiga ei ole kontrollinud veel. Ühtegi veateadet armatuuris ei ole ja ühtegi üleliigset tuld ei põle
jee.kim
20:38 31.10.2025
Mida arvuti näitab, pumba häired peaks ilusti näha olema...
Kupu kolm
20:10 31.10.2025
Noja see speed warning seal kella peal... See on nagu kirss tordi peal lõpuks. Kui poleks Raplat mainitud, oleks Põlvakaks pidanud... ;)
Rinnakompress to taluturg
19:37 31.10.2025
No vot pole see asi nii lihtne. Selleks, et tingimisi täitmisele pöörata, on vaja rikkumine fikseerida ja tõendada, et tema tõesti oli roolis. Seejärel tuleb menetlus, siis kohus ja äkki siis läheb kinni. Elik vaadake vähem filme.
Ja no SEADUSE järgi kehtib meil süütuse presumptsioon- keegi pole süüdi enne, kui on jõustunud vastav kohtuotsus. Ja seni pole kuskil seaduses keelatud joogisena kraavis auto kõrval passida. Seega PPA käed olid seotud.
Kahju on süütust hukkunust, kuid õnneks see Hondat roolinud debiilik ei saa kellelegi rohkem halba teha.
Küll aga on minu jaoks arusaamatu see demagoogia, millega prokuratuur põhjendab tema leebeid karistusi (vt Ringvaade 31.10 @ ETV).
Soovin kiiret paranemist pussitamise ohvrile ja avaldan südamest siirast kaastunnet Kia juhi omakstele. Puhka rahus!
aku27
19:28 31.10.2025
pidurisuporti kolb liigub ilusti. tundub et allotsas kõik ok. tundub ikkagi kapotialune probleem ehk siis abs pump ehk. seda vist kodus ise hinnata ei saa. käsi ei tõuse kuidagi maksma jupi eest poolt auto hinda :-(
Marko
17:36 31.10.2025
Hinnata oleks vaja, et kas seal oli 150 baari või ei. Õli tuleb sealt igal juhul natuke, aga rõhk kaob hetkega.
Mingi töö käib, ma näen. Milline kolb liigub? Peapnmbast oli jutt...
asdfghj!
16:52 31.10.2025
Mida seal hinnata! Võimatu! Kui pidur peal ja toru lahti keerates maha läheb. Mainin igaks juhuks ära et sellisel juhul tuleb ühenduse vahelt mingi kogus piduriõli. Te pole vist sellise probleemiga kokku puutunud.
aku27
16:50 31.10.2025
Võtsin täna pidurivooliku küljest. Kompressoriga läbi puhudes ei näinud mingeid anomaaliaid. Silinder läks ka ilusti tagasi. Surus lahtivõetud torust õli välja väga lihtsalt. Seega kolb töötab ilusti ja roostes ei ole.
fdghfgh
16:36 31.10.2025
Veel tausta. Ja sellisel tegelasel lasti peale järjekordset joogisena sõitmist lihtsalt minema jalutada.

https://tartu.postimees.ee/8353149/surmaavarii-pohjustajal-o
li-eriti-must-minevik-johker-tapmine-kagistamine-pussitamine

Toona 15-aastane Tarmo peksis 2001. aasta juunis Nõo vallas Viinamärdi järve ääres esmalt rusika ja küünarnukiga ning seejärel jämeda männioksaga surnuks teise mehe. Tapmisele eelnes ühine jooming ja sõnavahetus.Politsei leidis kasuisa surnukeha järvest. Tarmo ise oli verised riided nurka visanud ja tuppa magama läinud.«Juba siis tundus ta süüdimatu. Peas ei olnud kõik korras,» ütles üks asjast teadlik inimene, kes palus ajalehes oma nime mitte avaldada. Selle eest mõistis kohus Tarmole kaheksa aastat reaalset vangistust. Et noor mees oli juba vahi all, tuli tal pärast otsust olla trellide taga seitse aastat ja 11 kuud.
Kuid Tarmo vabanes varem ja juba 2005. aastal oli taas kohtu all – seekord karistuskoodeksi paragrahvi 195 järgi, mis käsitleb omavolilist sissetungimist võõrasse hoonesse, ruumi, sõidukisse või piirdega territooriumile ähvardusega rikkuda lukustus või kasutada vägivalda isiku kallal. Selle paragrahvi kohaselt pandi kuritegu toime grupiviisiliselt, maskis või relvastatud isiku poolt.
Teo eest mõisteti nüüd juba 18-aastasele Tarmole 11 kuud reaalset vangistust, mis liideti eelmise karistusega. Liitkaristuseks sai viis aastat ja viis kuud vangistust, millest arvati maha ärakantud karistus. Lõplikuks ärakandmisele kuuluvaks karistuseks jäi kolm aastat ja 23 päeva vangistust.Ehkki vanglas olles saatsid Tarmot pidevad distsiplinaarrikkumised, viimane 2006. aasta novembris, sai ta 2007. aastal enne tähtaega vanglast välja.Sealt edasi annab kohtulahendite register esimese kuriteona välja 2010. aastal toimepandud tolleaegse tüdruksõbra kägistamise. Ühtlasi põhjustas mees naisele lülisamba kaelaosa põrutuse. Selle teo eest mõisteti talle neli kuud vanglakaristust, mida ei pöörata täitmisele kui ta kahe ja poole aasta jooksul ei pane toime uut kuritegu.See on viimane isikuvastane kuritegu enne selle 2025. aasta suve, mil Tarmo lõi noaga õlga järgmist naist, toonast elukaaslast.
Ent need on üksnes isikuvastased kuriteod. Samal ajal on ta mitu korda vahele jäänud sõiduki juhtimisega alkoholi- või narkojoobes ning põhjustanud liiklusõnnetusi.
Marko
16:28 31.10.2025
Selle rõhupiuksukese hindamine on väga keeruline, sisuliselt võimatu. Abiks oleks ehk samaaegne pidurivoolikute vaatlus. Surve kadumisel muutub selle kuju. Tõenäoliselt küsija seda tegema ei hakka....
63amg
16:21 31.10.2025
tahaks teada kas kraavi sõitmisel vähemalt trahvi tehti,või lasti niiisama ära sõita.ilmselt ei suudeta sedagi tõestada kuidas auto kraavi sai.lihtsalt vajus ilma juhita teelt välja
63amg
16:10 31.10.2025
no just täpselt.kõike saaks teha,aga politsei sügab põõsas mune,sest nii on lihtsam ja mugavam.
oot mida ei saa tõendada,kui auto
kraavis ja täis kaaninud värdjas auto kõrval.et kaine mees jooksis peale pauku ära ja pärast tuli mingi sõber kohale tellida,kes autoga sõita suudab
asdfghj!
15:44 31.10.2025
No jah, aga lihtsam on ju torust kontrollida, kui pidur maha läheb siis viga ongi peasilindris. Olnud selliseid juhuseid kus mansett "paistes" ja ei avane korralikult tagasivool.
maaks
14:54 31.10.2025
Eespool info olemas, aga siin osad on vist miilitsad, et peavad info omandamiseks seda mitu korda lugema - andke siis minna! :-)
Konn on kahepaikne:
tühjalt auto järel (registris) konn = O1 haagis (kerghaagis), millel teatavasti registrimassi piirang 750kg
nüüd kui auto peale laetakse siis konn = jäik ühenduslüli, millel seadus reguleerib ainult järelveetava sõiduki massi "tegelik mass on suurem pukseeriva sõiduki tegelikust massist, juhul kui pukseeritaval mootorsõidukil ei tööta sõidupidur".
Seega vajadusel saab konnaga järgi vedada ka raskemat sõidukit, aga siis peab sellel sõidukil sõidupidur töötama.
NB LS ei sätesta, et jäiga ühenduslüliga järeleveetavas sõidukis peab olema juht. Siin on ruumi jäetud loogilisele mõistusele/ või juristidele :-)
taluturg
14:48 31.10.2025
2000+ raha , rrr os asjad 200-400 vahel, utoopilised inimesed