Lugesin enda aprillis tehtud posti ja ohh üllatust. Jälle ei eksinud.
Kaua see psk kestab, täitsa ulme. Üks näitas isegi keskmist sõrme tänutäheks, et ma teda ei mõlkinud, kui ette tuiskas sebral.
Sellised liiklusega seotud asjad võiksid paljuski laheneda isereguleerumise teel, aga kuni ratturid ei saa aru, et autoga kokkupuude teeb haiget või tähendab lähikondsetele matusekulusid, jäävad nad ka autodega kohtuma. Teine loll koht on see punkt liiklusseaduses, mis lubab rattaga sõites sebrat ületada- paljud ongi vaid kuulnud, et võib sõita ja ei saagi aru saama, mida nad valesti teevad. Kuni käib pauk. Jalakäija-ratturi omavaheline teejagamine- see on puhas käitumiskultuuri ehk elementaarse kinderstube puudumine. Kui ikka jalakäijast ei suuda ohutult mööda sõita, siis tuleb senikaua kaikaga peksta kuni oskus tekib. Loomulikult peavad ka omavalitsused kõike seonduvat reguleerima ning kõigel silma peal hoidma ja peavad olema riiklikud seadused kasvõi kindlustuse jms osas, aga keda huvitab- vaba ettevõtlus, las möllavad.
Olen siit-sealt kuulnud jah, et on kapriisne mootor hooletu õlivahetuse suhtes. Ise olen teinud õlivahetusi 10-12 tkm välbaga. Nüüd 140 tkm läbisõit. Probleeme veel pole.
See on vist naiivne lootus, sest kui uus turule tulija tegeleb otsese ähvardamisega oma rattaparkimisanarhia läbi surumiseks, siis loomulikult ei taha selle olukorra loonud parteidega seotud meedia ka teiste vanemate "seadusi ostnud" ettevõtte tekitatud probleemidest kirjutada. Kasvõi sellest, et Bolt toob kaubikuga tõuksid kõrtside/joomakohtade ette selleks, et purjus maksvad kliendid just nende tõuksidega koju sõidaks.
Postitus on tehtud avalikult oma nime alt inimese poolt, kes liigub ka ise palju jalgsi/rattaga. Ei ole tüüpiline rattavihkaja või muul viisil tänavaruumi kuritarvitaja. Üsna hästi ja detailselt on võetud kokku tegelikud probleemid ja ka see, kuidas üks lahendamata probleem järgmisi probleeme tekitama või võimendama hakkab (tänavakoristus jm).
Saab näha, kui palju uus koalitsioon seda kõike muuta suudab või julgeb. Neil on siiski päris arvestatav mandaat inimestelt, kes ei soovinud näha liberaste linna juhtimise läheduseski;)
Tundub, et seal vältida pole midagi!? Hakkasin lihtsalt sõitma ja tundsin, et mootor "lonkab" ja auto ei lähe õieti edasi ning pärast selgus, et üks silinder ei tööta (tühi)! Ühel tuttaval juhtus samasuguse masinaga, sama asi. Räägivad, et pidigi neil tüüpviga olema!? NB! Õli on pidevalt, korrapäraselt, hoolduses vahetatud!
Jälle inimeste mõnitamine käib täiega. Palju neid 8-9 kohalisi autosid on. Väga vähe aga saavad linnukese kirja. Samas sharani ja galaxy omanik maksab endiselt rohkem kui 10 aastat vana x5 omanik. Väga loogiline ikka.
Mulle meeldis palju rohkem "tehnikaekspertide" Koppel ja Nestor tandemi promojutt tänases postimehes. Ei tasuks ikka igal alal ekspert olla, võib ka niisama lollina näida kui väga soovi.
"Selguse huvides olgu öeldud, et see ettepanek ei pruugi kunagi reaalsuseks saada, aga kui saab, sõltub tõhusus sellest, kui kaugele inimesed oma PHEV-iga sõita saavad, enne kui peavad täisvõimsuse taastamiseks laadima.
Kui see piir oleks iga 1600 kilomeetri järel, oleks see enam kui tehtav. Kui see aga peaks juhtuma iga 160 kilomeetri (100 miili) tagant, võib see osutuda probleemseks, arvestades, kui aeglaselt enamik pistikhübriide laeb – tühjast akust täis saamiseks kulub mitu tundi."
Praegu saavad pistikuhübriidide juhid teha, mida tahavad. Kui nad autot seina ei pista, lendab kütusesääst vastu taevast ja mootor töötab rohkem, kuid see on ka kõik. Olukord võib aga peagi muutuda, kui Saksamaa suurima autotööstuse liidu VDA plaanid peaksid teoks saama.VDA president Holdegard Müller ütles Saksa ajalehele Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, et oleks mõistlik PHEV-i juhte «motiveerida» sagedamini elektri jõul sõitma.«Tulevikus võiks pistikuhübriidid disainida nii, et regulaarne laadimine on kohustuslik,» ütles Müller Saksa ajalehele.Teisisõnu, pistikuhübriidide juhid võidaks sundida pärast teatud vahemaa läbimist autot laadima. Kui nad seda ei tee, piirataks auto võimsust, meelitades juhti leidma laadijat ja seeläbi «nullima» läbisõiduloenduri, et taas kogu võimsust nautida. Mõne jaoks võib see tunduda liiga karmikäelise sekkumisena, kirjutab InsideEVs.Saksamaa VDA ettepanek on praegu veel vaid mõte, kuid see näitab selgelt, et pistikuhübriidide kui «rohelise» valiku usalduskrediit on otsakorral. See plaan proovib jõuga lahendada probleemi, mida tootjad on seni lootnud lahendada klientide südametunnistusele apelleerides. Kas PHEV-idest saavad tõelised üleminekusõidukid või jäävad need pelgalt viigileheks, sõltub sellest, kas omanikud hakkavad neid laadima või mitte. https://tehnika.postimees.ee/8354913/pistikhubriidide-rapane
-saladus-saksamaa-plaan-ahvardab-laisad-autoomanikud-kuivale
-jatta
Niiet kui sa ei taha roheline olla, siis sunnime. Tegelikult uskumatu, mille peale inimene või ametnik üldse tulla võib. Aga peamine on sund, repressioonid.
Praegu maksustatakse kaheksa ja üheksa istekohaga väikebusse ja kaubikuid M-kategooria määrade alusel, mis on üksjagu kõrgemad kui N-kategooria sõidukitel. Et nende sõidukite kasutusviis on suuresti sarnane, on põhjendatud rakendada nendele samasugust registreerimistasu arvestust nagu N-kategooria puhul. https://www.err.ee/1609846344/vaikebusside-ja-suurte-pereaut
ode-registreerimistasu-langeb-neli-korda
Vandenõuteoorias läks asi petisteks kätte ära. Mõtlesin, et veeretan siia lõime edasi, sest sobib paremini.
# Mis puutub nendesse smart ja id kaardi pettustesse, siis aastaid on sel teemal juba igal pool infot levitatud ja kui inimene on ikka veel nii loll, siis ei päästa ilmselt ka mingi viiped jms- pätid leiavad uue variandi. Omad vitsad peksavad kui jääd neid kõnesid uskuma. Miskipärast mind nad ei tüüta....#
Üldiselt olen eeltooduga üsna sama meelt. Tundub, et petta saavad pigem kergeusklikud ja/või hajevil isikud. Mind nad siiski aeg-ajalt piiravad. Olen neile alati Taukarit teinud. Mäletate küll, kuidas see neid liinil hoidis ja lolli mängis. Töötab, soovitan.
Aga võib ka hoopis teisiti olla. Selleks, et pettuse ohvriks langeda ei peagi tõepoolest mitte kui midagi ise tegema. Õigupoolest ei pruugi teada saadagi, et oled ohver.
Jagan enda ''kogemust''. Juhtus see oktoobris 2014. Too aeg polnud mingeid praegu tuntud mass-petuskeeme. Küll aga olid see aeg sulliautomaatides rahakaartide kopeerimised (kaardipilus olid kopeerseadmed).
Mul oli lugu veidi teine. Omasin krediitkaarti. Täpset limiiti ei mäleta aga mingi kogus oli mul juba n-ö kasutusse võetud. Ühel heal päeval avastasin, et kaart on praktiliselt tühi kuigi enda teada pidi jääki piisavalt olema. Väljavõte näitas, et sularahas on kolmel korral välja võetud kokku 1400 € ja see on toimunud ..... Pekingis!? Mida p.rset? Avastasin selle u paar päeva enne tehingu vaidlustamise tähtaega mis toona oli vist 30 päeva. Kribinal avaldused panka ja politseisse. Pangast saabus vastus, et neil on aega tegeleda kuni 6 kuud. Proks saatis päris kärmelt vastuse juhtumi lõpetamise kohta. Põhjuseks, et sündmus leidis aset välisriigis. Noojah. Tüüpiline.
Aga lugu läheb jaburamaks. Kaart oli vaba tagasimaksega, kindlustatud, turvaliste ostude programmis ja muud kellad-viled. Sellest hoolimata saadab pank äkki teate, milles antakse teada, et ma ei saa enam kasutada oma limiidikontot, sest mul pole kehtivat krediitkaarti ja, kui ma soovin limiidikontol olevat limiiti edaspidi kasutada, telli uus. Tore lugu küll - uus kaart aga kasutu. Kusjuures väljavõtte järgi intressid jooksid täie p@saga. Kui seni olin teenindusega (erinevad tibid) suht viisakas toonis suhelnud, siis sai küll hing täis ja kirjutasin veidi teravamas toonis vastuse. Peale seda saabus vastus miskiselt osakonnajuhatajalt kes teatas, et antud vahendid ja intressid on kontole - ''ennetähtaegselt tagastatud''. Edasine on minule teadmata. Maksin viimase saba kontole tagasi ja pole elus rohkem krediitkaarte omanud kuigi pank neid aeg-ajalt pakub. Alati, kui sellesisuline pakkumine tuleb, hakkavad mul hambad kasvama :) ja juhtum tuleb taas meelde. Ahjah, tollal ei tellinud välismaalt kaupa ka veel. Kaart oli siseriiklikus kasutuses. Halb õnn, juhus, suva kalastus, midagi veel?
Deebetkaardiga käitun ka niiviisi, et enamuses ajast on netiostud välja lülitatud. Enne tehingut lükkan sisse ja peale tehingut välja jälle. Ega rohkem vist teha saagi.
Täpselt. Miks 7-kohaline Multivan on pereauto, aga 7-kohaline Galaxy või Kodiaq ei ole? Lihtsalt seetõttu, et esimene baseerub kaubikul ja ametnikel saab sellega mõistus otsa? Ebaausus ja ajuvabadus ruulib selle seadusega.
Mis puutub nendesse smart ja id kaardi pettustesse, siis aastaid on sel teemal juba igal pool infot levitatud ja kui inimene on ikka veel nii loll, siis ei päästa ilmselt ka mingi viiped jms- pätid leiavad uue variandi. Omad vitsad peksavad kui jääd neid kõnesid uskuma. Miskipärast mind nad ei tüüta, vaid korra helistati arvesti vahetuse osas ja kui mainisin, et eile just vahetati, siis oli mök mök.
Sama artikkel, erinevatest allikatest ja erineva pealkirjaga, haakub mu varasema postitusega.
Ikkagi huvitav, et e-valimiste usaldusväärsuse tagamisel ei peeta üldse oluliseks, et ID-kaarti kasutaks hääletamisel ikkagi selle omanik.
Paberhääletamisel peetakse seda oluliseks (reaalne lõustakontroll, mida saaks teha ka e-valimistel digitaalselt). Finantsasutused peavad seda paljudes kohtades oluliseks. E-valimistel aga... milleks küll? Juhus või ikkagi eesmärk? ;)
##ID-kaardiga ei tohiks saada identida olukorras, kus tegelikult ei kontrollita, kes kasutab seadet##