Veesõidukid

Roolimees

banjot
17:28 10.04.2003
niih, nyyd selline asi,et kas äkki keegi teab, kallid on need kursused? ja kaua aega läheb umbes, enne kui paberid kätte saab
tanel
22:26 15.04.2003
Kaatripaberid kuni 24m, kursus maksis 5000.- lisaks tegin roolimehe, maksis 500.- Balti mereakadeemias, täpsemalt küsi sealt.
GMDSS maksis 2500.- aga see oli ka ****ks raske kursus.
banjot
23:54 23.04.2003
niiet roolimehe kursus yksinda maksab umbes 500.-??? kaua läheb aega, et saada selle kursusega yhele poole??

aitäh
Tanel
16:15 25.04.2003
EIIIII, kui teed ainult roolimehe kursuse siis maksab see kuni 5000.-, 500.- maksab siis kui teed enne kaatrijuhi (kuni 24m) ja lisaks roolimehe. Kursus kestab ca kaks kuud, iga nädal kolm korda neli tundi, õppima peab palju. Eksam väga tõsine ja vähemalt navigatsioonieksam mis kestab 1,5 tundi päris raske.

Pingejärjekord;
paadijuht
kaartijuht
roolimees
jahtkipper
jahtkapten
banjot
18:44 25.04.2003
aga kui ma tahan saada ainult väikejahi juhtimisõigust, siis pean ma tegema esimesena roolimehe 8 minu arvates ) . või mis see esimene oleks ja kalliks see siis läheks? PS. roolimeheks võbi saada alates 15 aastaselt. ja võib sõita kuni 75 ruutmeetrise purjepinnaga jahiga ja kuni 5 miili kaldast. ei usu,et ennem selle taotlemist peab oamama kaatrijuhi pabereid. mis siis oleks selle roolimehe asjadnuse hinnaks?

aitäh
tanel
16:29 26.04.2003
Kui teed roolimehe siis võid juhtida jaht mille purjepind on kuni 75 m2, lisaks ka väikest kaatrit, sõidupiirkond on kuni 5miili kaldast. Purjepind arvutatakse groot pluss foka või genua, lisapurjesid ei arvestata. (75m2 purjepinnaga jaht võib olla isegi kuni 12m pikk!!) Kui hiljem teed jahtkipperi siis on purjepinda kuni 150m2.
Kui kaatrite vastu huvi pole siiis võid need vahele jätta ja kohe roolimehe cteha. Et roolimehe kursusele minna pead muretsema jahijuhi stazööriraamatu ja purjetama vähemalt 200meremiili, muidu roolimeehe paberit ei saa.
Seeaasta sa vist enam kursusele ei jõua, aga kui ikka väga tahad siis torma kohe HV mereturismi, neil praegu roolimees just algas. hinda küsi neilt.
Valdo
13:57 05.08.2003
Roolimehe saab vist eraldi teha ka pirital.firma nimi vist oli HV merekoolitus või midagi sellist. Mina soovitan ikkagi teha nii nagu eespool soovitatud. kaatrijuht ja roolimees.põhiosa kursusest on niikuinii sama.
tanel
09:52 22.08.2003
Köige parem kaatrijuhi koolitus on Revali Merekoolis.Vaata Reval.ee