Veesõidukid

Leisure 17SL tüüpi jaht

banjot
17:15 07.04.2003
tere

sooviksin hea õnne korral saada ibfot mõnelt inimeselt,kes omab või on kursis sellise jahi tyybiga. andke endast märku siin.

ette tänades
banjot
17:16 07.04.2003
paadialune
17:45 07.04.2003
segi oled või, siin foorumis käivad inimesed kes jahtidest unistavad oma helgemates unenägudes.Või healjuhul näevad jahtidest miraaze teliiriumisse jõudes.
janno
14:49 09.04.2003
Saaremaal olen yht sellist n2inud. eestis rohkem ei ole. sihuke pisike armas junn paistis, siiski rohkem m2nguasja kui laeva moodi :)
banjot
15:56 09.04.2003
jah, saaremaal on selline olemas, nimeks on FREIA. see ple mitte yldsegi mänguasi, alustuseks kõlbaba kah ja selle hind on ka suht naeruväärne 75k kanti.
j
21:26 09.04.2003
banjot, ilu on vaataja silmades. mul on Neva-2 tyypi jahtlaev, tiba suurem kui Freia, kiirem purjetaja ja tubli 2 x odavamalt ostetud. 75 K eest saab juba veerandtonnise... mis on juba kategooria v6rra k6rgem asi. kui puulaevaga lepid, saab isegi 30 K eest jahi:
http://kb.www.ee/kuulutused/index.mec?pob_action=show_post&a
mp;pob_cid=10720&pob_sort=&pob_sorto=D&pob_linkt
ype=&pob_pid=694568

banjot
17:26 10.04.2003
nojah, seda kyll, kuid mind siiski tõmbab see LEISURE 17SL. a muide, äkki keegi teab, sellest FREIAst natukene rohkemat

aitäh
lugijamees
11:12 20.05.2003
Kui Leisure 17 tõmbab, siis pead inglisekeelset kirjandust uurima. Vaatsin, ühes viimastest Practical Boat Owneritest olid mõned Leisure 17 müügikuulutused. Tundub, et kui hästi otsid, saad koos treileriga 1500 naela eest kätte. Brittide juurest, muidugi. Eks ta rohkem trailer-sailer olegi ju. Auto taha ja tirid koju.
banjot
14:23 20.05.2003
nojah, sellist vaja olekski. a neil leisurlastel on olemas ka oma klubileht, kus myygikuulutused. seal need 17 SLid mingi 4000 naela. a äkki teab, palju maksab sellise asja siia toomine???
lugijamees
15:51 20.05.2003
mine too ise ara. sest ule pead Sa ta ikka vaatama, porsast kotis ei osta ju. konksuga auto, paar sopra ligi vahetusjuhtideks jne.

sellise junniga eestisse ei seila kull, Pohjameri on liiga rank uletada. balti meres seila kasvoi vanniga.

on vist ka variant uurida, millal ja kus eesti laevad kaivad. saad ehk laevapoordile panna kuidagi.
lugijamees
15:54 20.05.2003
ikkagi... ei andnud rahu. mida selles Leisuuris nii eriskummalist on, et mitme maa ja mere tagant peab teist hankima? mida on sel laeval sellist, mida teistel ei ole?
banjot
17:11 20.05.2003
niih, seletan siis ära. kas sellise varustusega ja suurusega jahtisid on teisi ka - ega ei ole, vähemasti neid ei myyda. teiseks - selle asja välimus on väga kena - ning sed asaab treileriga vedada, seega ple talvel vja maxta ränak raha hoiustamise eest.
lugijamees
18:47 20.05.2003
Nüüd Sa paned küll mööda... selliseid trailer-sailereid on maailm täis. Ainult ole mees, otsi ja osta. Eestist võib ehk mõne Mikro leida, neid toodi omal ajal Piiterist. Rootsist leiab ehk Magnifik Midgeti, Triss Magnumi vms... Soomes Guy 22 oli levinud...
Ära piira oma vaateid ühe mudeliga. Vaata laiemalt - ja ka lähemale!
Jahtlaevade tüüpidest annab ülevaate väga hea sait: www.sailguide.com , paraku küll rootsi keeles, aga üldsielt saab aru. (link: båtfakta)

Mis talvisesse hoiustamisse puutub, siis see reeglina väga kallis ei ole. Suvine kaikoht on kallim...
banjot
13:40 21.05.2003
niih, vaatasin su pakutud variante ja mul oli siiski õigus mingil määral, nende varustustase jääb alla leisure omale ja nende disain ei ole ka midagi erilist. disaini poolest on leisure sutikenegi oma ajast ees. (17SL) . no ma yritan uurida veel asju, kuid oleks tore, kui oskaksid öölda veel mõne jahi nime,et oleks lihtsam otsida.
lugijamees
13:46 21.05.2003
ma pean tunnistama, et mind ei huvita eriti trailersailerid. mu meelest on kiiljaht mugavam ja turvalisem ning moni tuhat krooni kaimaksu aastas ei tapa mind ka...
aga sobra myygilehekylgedel, www.hot.ee/kipper peaks linke piisavalt olema.
oled Sa yldse Leisure'iga purjetanud? nagin toda Freiat ukskord, nagu lapse m2ngupaadike tundus merelaines. sisevetes teine asi.
banjot
14:22 21.05.2003
eih, ise ple purjetand, kuid ex see asi jääks rohkem selle tarbeks,et perega või sõpradega lahe sopis niisama ringi triivida
PEZ
20:53 03.06.2003
neid leisure jahte saad uurida ka saidilt www.leisureowners.org.uk
muide 17sl on päris ilus küll oma suuruse kohta, kuid sõiduomadused ja avamerel käitumine võib osutuda kaheldavaks.
Paadimees
10:05 04.06.2003
<Vaatas siis ka seda paadikest ja tõdeb et kui just poolikut hinge all pole siis sellega suure mere peale küll ei julge minna> :)))) Vaata ikka vähe nagu asisemaid aluseid sest kui ausalt öelda siis siuksed väiksed treileripaadid/jahid on ikka nadivõitu mere jaoks. Pigem kuskile järvepiale vms. Kuigi asja visuaalne külg on ilus.
banjot
18:49 04.06.2003
heh - ma ju räängingi järvedest ja lahtedest. mul tuttaval on sama suur jahike- on sellega saaremaalt isegi lätti sõitnud ja ruhnule kah - midagi ei juhtund !
lugijamees
16:27 06.06.2003
see, et "midagi ei juhtunud", ei ole näitaja. ses mõttes, et kui vaikne ilm, purjeta või üle ookeani. laeva mereomadusi tõestab ikkagi see, kuidas ta laines ja kehva ilmaga käitub. leisure on vann! võrtsjärvele paras.
janno
14:24 07.06.2003
miski Leisure taoline pisike junn on Pärnusse ka tekkinud. seisab minu jahi kõrval jahtklubi sillas, Merelind nimi.
Treilerjaht
00:46 03.07.2003
Endal üks selline, justnimelt Piiteris tehtud Mikro. Eesti oludesse, kui ei ole soovi mingeid ülipikki matkasid ette võtta, igati sobiv. Randud, kus tahad ja sõidad kah, kus tahad:) Ei ole väga kursis muude "pisikestega", kuid Mikrole on suudetud ette heita ainult ühte asja - kehva palstikut. Ja sellega olen 100% päri. Kogenumad mehed(seejuures paljud välismaalased) svertjahtide alal väidavad Mikro üheks paremaks maailmas. Ja on sellega ka üle Atlandi käidud! Ainult kõvas tuules ja sportliku sõidu korral tahab vähe õppinumat "kolmikut" pardale. Diletantidega võib end uppi ajada.
RST
14:27 08.07.2003
kas eestis ka keegi neid vahendam mõistliku vahendustasu eest?
Ja kui vann see siis ikkagi on, ilma kiiluta ta ei ole ju