Kõige lihtsam on teha mini traktori load, kuna siin soome on enamustel atv-d registeeritud mini traktori alla millega võib sõita 15 aastane poiss kui on mini tractori luba olemas.
Mul on sihuke naljakas lugu, et peale remondis käimist on pagasniku luuk hakanud teistmoodi käituma. Mul on 2014 Skoda Superb sedaan ja teatavasti saab sellel pagasnikut avada kahel viisil, kas koos tagaklaasiga nagu luukpäral või siis lihtsalt luuki avades nii et klaas jääb paigale. Selleks on luugu küljes kaks päästikut või lülitit-käepidet või kuidas iganes neid nimetatakse. Enne remonti oli nii et parempoolne nupp avas koos klaasiga ja keskmine ilma. Nüüd on vastupidi. Kuidas seda küll muuta saab? Arvasin et äkki läksid pistikud vahetusse aga asi ei ole selles. Saab seda tarkvaraliselt muuta? Ma sõidan taksot ja kliendid üritavad kõik keskmisest nupust pagasnikut avada, see aga töötab viivitusega, vähemalt seni kuni ta koos tagaklaasiga avab. Aga enne remonti oli teisiti.
Ma olen oma rattaga nüüd juba mitu aastat käinud (ja lähen uuesti järgmine kevad) Kadaka teel Tehnokonsult OÜ tehnoülevaatusel. https://maps.app.goo.gl/mQh2cbgn4M9YUzaw8
Vanatehnikale on nõuded teised niikuinii, kui sul numbrid raamil ja dokumentides langevad kokku, tuled põlevad ja kuskil suuri lokse pole, siis ma ei näe väga palju võimalust läbi kukkuda.
Seda muidugi eeldusel, et tegemist on stock pilliga ja mitte mingile vanale raamile ehitatud fantaasiaga.
Mina olen viimased aastad stock rattaga käinud Peetris Profdiagnostikus. Masin pannakse käima, kontrollitakse tulesid, lenksulaagrite lõtku, piduriklotside jääki ja lastakse pidurirullide pealt läbi. Ilmselt vaatavad visuaalselt lekkeid ka. Ja siis kohustuslik VIN kontroll.
Minumeelest kõik asjad, mis võiks nagunii juba enda pärast korras olla. Kui nende asjade pärast kukub läbi, siis las kukub - enda pärast tuleb need nagunii korda teha.
Ratas on muidugi stock, st seiklusi teemal otsetorud, omatehtud xenon/led jms küljes pole ka.
Enda mratast pole kordagi ülevaatusel angaari aetud sealsamas õues platsil ära vaadatud tavaliselt ei mingit sõitu ka mitte. See õue kaamera ainuke mis seda ehk kaugelt näeb. Samas tehakse ka kerghaagisel need kontrollid.
https://elu24.postimees.ee/8252459/foto-kellel-jalle-bolt-dr
ive-i-rehve-vaja-laks
Tähelepanelik mööduja saatis teisipäeval Elu24 toimetusele vihje ja foto Bolt Drive'i autost, millel olid kõik neli rehvi ära varastatud.
Kõnealune auto seisis Tallinnas Männiku kettagolfiraja parklas.
Pildilt on näha, et auto seisab kahel Fibo plokil, puuduvad kõik neli rehvi ja on vajunud esiotsaga vastu maad. Liivasel pinnasel on näha ka pahatahtliku tegutsemise jälgi.
Kes pilti ei näe, sellele selgitan, et tegelikult on veerema läinud rattad ehk siis veljed koos rehvidega. Dumbuserist ajakirjanikud muidugi matsu ei jaga ning neile on kõik üks ja sama rehv.
Lisaks sellele reg tasule sõidab mõni kindlasti edasi oma mitte vajaliku autoga, olgugi, et inimene tahaks väiksemat näiteks. Aga müümine on nii keeruline. Eriti kui on mõni suur mahtuniversaal ja tahaks tavalise auto vastu välja vahetada. See kellel seda enam vaja pole ja see kes seda tahaks, nende elu on päris keeruliseks tehtud. Ja siis mingite sportautode tasud on samas suuruses või isegi väiksemad.
Ülevaataja saab ehk kinnitada, aga kord oli selline juhus. Ülevaatuse IT süsteem oli omadega maas. Siis ülevaataja uuris kõrgematelt ametnikelt, et kuidas mootorratta ülevaatust tegema peaks ja ainukene nõue oli, et see ikka kaamera vaateväljas tehtaks. Ehk siis mootorratta ülevaatuse protseduur peab olema videosse salvestatud.
Benapaagi juures sul pole väga palju erinevaid lähenemisi, vb olen ma ise liiga ettevaatlik aga mina sinna relakaga lõikama ei lähe, gaasiga kuuma andma jne, heal juhul wolframist otsfreesiga, aeglase kiirusega nüsima.
IMF-i tüübid ju käisid eestis ning kiitsid automaksu eest, aga märkisid, et eestis on vähe varamakse.
Seega valitsusel tööd veel jagub, sest rahvas on ikka veel suuteline maksude kõrvalt toitu ja kütust ostma ning mõni käib isegi spaas ja teine välismaal puhkamas.
No see ju selgelt win-win olukord @RandlasePoeg
Sul jääb raha alles, uus kütuseneelaja/ looduse reostaja jääb soetamata :-)
Ostmata autodega sama lugu - rahad rahval alles ...
Mingil kummalisel kombel aga seesama rahvas vingub.
Nüüd oleks ikka huvitav teada, kui palju potensiaalset käibemaksu riigil selle seisaku tõttu saamata on jäänud
Kas kokkuvõttes üldse riigil sellest reg maksust mingit kasu on ?
Eks muidugi loodavad, et mingil hetkel hakkab tulu tulema
Aga võub ka nii minna, et pill on ikka lõhki puhutud ja endist mahtu ei tulegi
Meil endal on praegu teema laual
Suurest poisist jäi 125 ne, väike poiss sai 16 aga 125 se lubasi teha ei taha, sest see maksab ca 750 raha juba.
Ütleb anna parem raha, ta sõidab gümnaasiumi lõpuni 50 sega ja siis läheb otse auto peale.
Jälle jääb keegi tööst ja riik maksudest ilma
Praegu näeb asi välja nagu töökoja sisemise kommunikatsiooni häire. Mehaanik ajas pooliku töö õue, meister kundele andis kätte ja direktor pidi küsimustele vastama?
Nii ja hea, et 12h said hakkama ja ei läinud tervet suve sellega
Töödele on kuskil mingi norm aeg ja mõni mees keerab kõik poldid pooleks koos tööriistadega
Kui asi on kinni, siis on selleks erinevad lähenemised
Siin küsimus ei ole olnud neljas töötunnis vaid, et ei suudeta korralikult asja lõpuni korda teha ja vastutada ammugi keegi oma töö eest ei julge vaid aetakse mingit soga suust kliendile
Ei vaevunud süvenema tõesti.
Samas mis see m.ratas traktorist erinev. Ülevaatuse teostus toimub samuti õues tavaliselt ja suhteliselt primitiivselt ja visuaalselt. Enda rattal on piirdunud tulede kontrolli ja vahel vanemaealise ülevaataja nostalgia
tiiruga platsil. Nooremad ülevaatajad ei oska vanemal rattal isegi tulesid põlema saada.
Tundub puht inimlik eksimine ja selleks neid kinnitusi ongi seal neli ja kui 3 hoiab on hästi. Velgedel ka 6 polti ja kui 1-2 puudu pole häda, saab sõita küll.
Ah mida mina tean, maksa arve ära!
Kes meil Mercedes-Benz sõidukite remondile Tallinnas ülemiste kandis on keskendunud teavad paremini oma tööd teha
Nii lihtne see elu kahjuks ei ole. Ülevaataja saab Sul kodus ainult traktorit üle vaadata. Kõik muud ülevaatusele kuuluvad masinad ikka ainult ülevaatuspunktis.