elekter ei sobi igale poole igaühele.oma vibraatorit võite laadida millal soovite.kuid auto peab sõitma parkima seal kus mina tahan,mitte sinna kus saan laadida.elektrienergiast on pidevalt puudu,kuid mõni tegelane arvab,et hakkab rekkaid tuulikuga laadima
Elektri veokiga võid sa 2-3 terminali vahet sõita, kuid mitte nagu meil. Enamus on mingid väikesed kohad ja pidev pendeldamine. Ja paljud autod seisavad ka kus jumal juhatab. Seega laadimised oleksid eraldi protseduurid.. Ja pole meid selliseid kohtigi kus suured saaksid laadida, süüa ja mida iganes segamatult. Pole isegi võimalik poodi enam minna.
“2023. ja 2025. aastat on vara prognoosida, liialt palju on muutujaid valemis – millalgi tuleb majanduse korrektsioon allapoole, uute elektriautode mudelite juurutamisel on tootjatel probleeme, samuti akude tootmisprobleeme,” tõdeb Sillat.
Ta lisab, et kuna e-autode hinnatasemed ühtlustuvad sisepõlemismootoriga autodega ja atraktiivseid mudeleid tuleb hulgaliselt juurde, võiks 2025. aastal eelpool toodud probleeme kõrvale jättes eeldada uutele elektriautodele umbes 10% turuosa (2500 -3000 autot aastas). https://accelerista.com/soiduauto/elektriauto/prognoos-kui-p
alju-on-eestis-elektriautosid-aastal-2020-2023-2025/
Niiet ennustamine on tore ja mõttetu tegevus.
Eks tegi ka automaks korrektiive, aga pigem tundub, et rahva huvi elektri vastu on langenud ja maksuralli tühjemaks teinud ehk nii mõnegi potentsiaalse ostja rahakoti.
Auto kui selline on mõeldud inimeste ja kaupade transpordiks. Muud erinevad kasutusviisid loomulikult ka. Kui rahaline seis võimaldab ajaga sammu käia ning soov viimaseid tehnoloogiaid nautida ja kasvõi naabrite, sugulaste- tuttvate ees silma paista, siis kes saab keelata. Maakera rohelisemaks muutmist tema ostuga vaevalt et silmas peetakse ja ilmselt ei saa eitada fakti, et rohelisem on pigem see, kes oma fossiilika lõpuni ära kasutab.
Vaatasin huvi pärast kuulutusi ja kuni 5a vanuseid elektrikaid on müügis 656. Suht palju.
Vaadates läbisõite- mõni 5a vanune on vaid 30-40 000 sõitnud, st alla 1000km kuus, raha on tema ostule aga siiski üsna palju kulunud. Seega miks maha müüa- tegu ju sisuliselt uue autoga- ostsid, siis sõida ka. Eks iga auto ja omaniku taga on mingi lugu, aga sõidetud kilomeetreid vaadates tundub küll, et ostuhetkel ei mõeldud asju päris hästi läbi.
Esmaspäeval kuuuurijas natukene risuärist. Üks keenjus arvas, et teeb rootsi vanakese ostuga hea diili. Müüjal mitu nime- swebilcar, swedcar, salecar, anticce, donna bizarri.
Kärss on ilusti ära öelnud peamise elektriautode miinuse praegu: elektriautod pole disainitud kasutamiseks universaalse veovahendina rasketes oludes.
Enamus tänamüüdavast on mõeldud linnalähedase tööle-poodi-trenni sõelumiseks inimesele, kes tegelikult autot ei vaja, aga saab seda endale lubada. Mingeid erinõudmisi ei ole ja ergonoomikat ei oska nõuda. Peaasi, et on uus ja moodne ning vastab hetketrendidele.
Elektriajami osas hakkab juba looma. Kujundus, ergonoomika puudumine ja ennekõike masendav kaapelaudade pealetung on see, mis vastu hakkab odavama otsa (loe: enamusele kättesaadava hinnaga) autode juures.
EQB on täitsa hea auto (kel käru poel vaja vedada), aga hinnalisa eest sõidab GLB-ga ikka päris kaugele:) Ka käruga.
Veoautode ulatusliku elektrifitseerimise vastu töötab vajalike ressursside puudus. Mõistlik on hübriidajam, näiteks Edison Motorsi lahendus (https://edisonmotors.ca/). Akud võimaldavad väiksema diiselmootoriga läbi ajada ja lühiajaliselt üldse ilma.
Mida sa selle haagisega vead, kui väiksemal hübriidikal on kandevõime 300kh ja haagise täismass ka 300kg. Isegi s klassi mersu hübriidil pole mingit kandevõimet.Täis elektrikaid pole uurinud.
Üldine statistika on siiski see, et EV kasutaja enam vana tehnika peale üle ei lähe. Ka meil on tööl saanud selgeks, et mööda Eesti metsi ringisõitmiseks enam sisepõlemismootoriga masinaid ei osta.
Kindlasti on kellelgi kuskil vastupidine kogemus. Näiteks Californias tuli ca. 10-15 aastat tagasi tootjatel müüa ka elektrilisi mudeleid, et nad saaksid jätkata fossiilikate müüki. Sellest ajast on pärit igasugu Focus, RAV4, Mersu B klassi elektrikad. Jah, need olidki kehvad autod, sest need olid tehtud vaid selle eesmärgi täitmiseks, et saaks jätkata fossiilikate müüki. Võimalik, et nende omanikud ei ole tõesti rahul ja mäletan ühte uuringut, kus nende omanikud suures enamuses plaanisid järgmiseks autoks SPM auto osa. Muidugi kui on soov mingit agendat ajada, võib sellele uuringule viidata ja kõik muud andmed kõrvale jätta. Siin foorumis kindlasti nii ei käituta, aga maailma meediast leidis toona palju artikleid, mis viitasid sellele uuringule ja sellele, kui mõttetud on elektriautod.
Ning sorry, kui kellegi sõber ostab kasvõi täna isegi Tesla või KIA lootuses, et saab Lapimaalt oma metsast tuua haagise koormatäie küttepuid keset talve ilma laadimata Helsingi lähedal olevasse koju, siis on see inimene ise loll. Keskkooli füüsika võiks ikka kõikidel läbitud olla. Minu tutvusringkonnast olen kuulnud pigem seda kogemust, mida jagan ka ise, et oleks võinud varem elektrika osta. Inimesed on kartnud neid alusetuid hirmujutte, kui halb elektriauto on.
Kärss, muidu ma siin kunagi mainisingi õhupuhtust ja peale seda kasutati minu puhul täpselt sedasama eespoolviidatud võtet, et "aga mõtle aafrika lastele". Siin foorumis on mingil põhjusel väga raske arutada ühe asja plusside ja miinuste üle ilma, et rünnataks võtetega, mida kasutatakse olukorras, kus vastuargumente ei ole.
Ja kui hakata Aafrika laste olukorda analüüsima ja tuua sisse ka näiteks nafta rafineerimistehaste läheduses elavate laste tervis või mainida nafta rafineerimisel kasutatavat koobaltit, mida need lapsed kaevandavad, siis on mök-mök ja tuleb jutt sellest, "aga kui mul saab paak tühjaks, saan ma lähimast tanklast kankuga juurde tuua".
Nagu ma ütlesin, tahaksin ka ise veel ühe vana fossiilika osta, millega poisile masinaehitust ja remonti õpetada ja pühapäeviti kirikusse sõita. Samas... mu vaarvanaisa keeraks ilmselt hauas ringi, kui teaks, et ma ei oska hobusele atra külge panna ning mõtleks, et kuidas see poiss küll oma pere ära toidab. Ometigi on seni pere toidetud ja tegelikult ilmselt ei ole ka minu pojal tarvis kunagi puutuda kokku mingi vedelkütustel töötava mootoriga. Et kui ma selle enda unistuste vana prantsuse kaunitari ära ostan, siis tegelikult ainult niisama hobina.
Jah, üks bensussaag mul veel garaažis on, mille üks tuttav mulle tasuta andis, aga ülejäänud tööriistad (ka metsatööriistad) on akudel. Ainus veel igapäevaselt kasutatav SPM auto on selleks ajaks ammu välja vahetatud, kui poeg autoga sõitma hakkab.
Muuseas, ka elektriveokid on praegu juba täitsa teema ja hetkel ei ole enam põhjust arvata, et lähima paari aasta jooksul ei alga kiire üleminek elektriveokitele. Võib-olla ainult osadel (kindlasti mitte enamustel) on mõistlik akuvahetus, mitte kiirlaadimine. See näiteks Austraalia "road train"-idel, kui neil on peal kaks juhti ja kui ei ole vaja järgida näiteks Euroopa või Ameerika sõiduajanorme.
Sisepõlemismootor on eilne päev, elekter on tänane päev ja tulevik. Ainuüksi kulude struktuur tagab selle. Peame seejuures meeles, et kui ka aastast 2026 müüdaks Eestis ainult elektrilisi sõiduautosid (mida ei juhtu), siis veel ka aastaks 2030 on siiski enamus kasutusel olevatest autodest sisepõlemismoootriga. Aga uut sisepõlemismootoriga autot osta on ikka väga mõttetu paljudel juhtudel.
Igasugused, õpitud abituse ja hirmujutud on jamps, mis viib tähelepanu kõrvale reaalselt vajalikelt teemadelt.
Ma olen tankinud ka nii, et vihma sajab horisontaalselt ja ilmselt jõudis ka paaki mõni tilk. Mul on kukkunud sõidu ajal küljest summuti, mul on läinud siduritross katki. Kas päriselt peaks mainima ka kõiki mootoriprobleeme või isegi SP mootori hoolduskulusid? Mul on olnud elektrooniliselt avatav paagi luuk kinni külmunud nii, et nupulevajutus seda lahti ei lükanud. Mul on olnud auto kaetud paksu jääkihiga nii, et klaasipuhastid tuleb lahti raiuda.
Elu ei jää seisma selle tõttu, kui mul peaks sadama ka jäävihma ja laadija peaks pesasse kinni külmuma. Kui mu vanaisa oleks olnud selline pehmo, et oleks jätnud kooli minemata, kui talvel oli metsateele sadanud 2cm lund, siis elaks me väga lollis ühiskonnas.
Mutrivõti tekib iga vea puhul. Esmalt loetakse veakoodid ja siis saab teada vea. Pöörded kaovad tavaliselt turbo tõttu. Seda, et jahutuse tuli põleb, peab ka vaatama, aga tavaline, et andur jamab.
Üks kommentaar tuubist jäi silma suvalise autoteema alt ja iseloomustab hästi nende ajupesu ulatust, aga kuna kommentaar on kirjutatud neli päeva tagasi ning mainitakse bidenit ning obamat, siis tekib tunne, et uuem info ameerikas toimuvast pole veel pärapõrgusse jõudnud.
Te teate, kui palju need droonid maksavad. Iga kord, kui Geran minema lendab, peab keegi maksma ja teie maksate. Pidage meeles, et me kõik oleme Venemaa patrioodid, seega peame maksma oma kodumaa Venemaa kaitsmise eest Ameerika NATO eest Ukrainas. Meie, Vene burjaadid ja Vene dagestanlased, oleme ameeriklaste rünnaku all. Joe Biden ja Barack Obama tahavad varastada meie suurepärase ja ajaloolise vene eluviisi; nad tahavad elada sama hästi kui meie elame Tõvas ja Sõzranis.
Вы же знаете, сколько стоят эти дроны. Каждый раз, когда Геран улетает, кто-то должен платить, и вы будете платить. Помните, мы все патриоты России, поэтому мы должны платить, чтобы защищать нашу родину Россию от американского НАТО на Украине. Мы, русские буряты и русские дагестанцы, подвергаемся нападению со стороны американцев, Джо Байден и Барак Обама хотят украсть наш великий и исторический русскии образ жизни, они хотят жить так же хорошо, как мы живем в Туве и Сызрани.
Külmunud mehanism sulab lahti kui tagumik vastu teotada. Kilekott vahele muidugi!
Eriti lux värk on kui tuua kilekotiga sooja vett ja seda siis luugi vastas hoida. Nipp töötab ka külmunud linkide ja lukusüdamike liikumasaamiseks.
Abitus on kuidagi väga levinud viimasel ajal ja aina süveneb....
#Kärss, fdghfgh ja Deus on vist nooruses särtsu saanud, et see elktirkäulade teema nii kettasse ajab.#
Mis on sellise kommentaari kirjutamise mõte? Saaksin aru, et kedagi ajavad kettasse tänavail tossavad ja haisevad rikkis diislid, mida inimesed enam korras ei suuda hoida, aga kuidas saab keegi üldse kettasse minna ühe turul vabalt pakutava valiku peale, mida keegi ostma ei sunni ja millele on sama raha eest saadaval mustmiljon põnevamat alternatiivi? Alati tekib küsimus, kas selliseid kommentaare kirjutatakse laupäeva õhtupoolikuti üldse kaine peaga...
Ei, särtsukad ei häiri üldse mitte kedagi. Nagu ei häiri kedagi ka pederastid, transseksuaalid jne. Need teemad ei huvita kedagi nii kaua, kuni nad ise omale mingit eristaatust ei hakka nõudma ja nende nõudmistega rambivalgusesse ei roni. Ainus, mis häirib ja mitte väheseid, on see valedel ja pooltõdedel põhinev propaganda, millega hakatakse inimesi, kellesse see teema üldse ei puutu, meelitama oma usku. Just see, et seda tehakse otseselt valetades või valetades selle kaudu, et jäetakse rääkimata olulised osad tõest. Ausalt asju ajades ei teki kunagi ka mingit vastuseisu, sest see, kui kellelegi ei sobi, ei tekita vastuseisu vaid ükskõiksust mingi teema suhtes.
PS: need ei ole pseudoprobleemid, mida omanikud ise probleemideks nimetavad, neile lugematutes internetifoorumites lahendusi otsivad ja millele temu kaudu paljud tootjad erinevaid lahendusi pakuvad;) Seda nimetatakse pea liiva alla peitmiseks... või siis üheks järjekordseks teadlikuks inimeste eksitamiseks probleemide eitamise või nende naeruvääristamisega. Õnneks on inimestel tekkinud oskus neid “lugege huultelt” tüüpi valesid läbi näha ja see kõik ei vääri enam nii palju ümberlükkamist kui selle teema algusaegadel.
Peast penskarid ei suuda lihtsalt uusi asju omaks võtta ja otsivad mingeid pseudoprobleeme. Aga anname andeks, kunagi jääme kõik vanaks ja hakkame segast peksma.
Kärss, fdghfgh ja Deus on vist nooruses särtsu saanud, et see elktirkäulade teema nii kettasse ajab. Endale välja mõenud endised elektriautode omanikest tuttavad, otsivad veebist mingeid pilte lumistest laadijaluukidest ja muidu poliitikast tuttav demagoogia (et näiteks elektrikäru omanikel on kaevanduses kõrval elavatest lastestükskõik jne, jne.).
Ostke elu endale.
PS
Pole teisi kontoside olnud. Miks peaks, teie pärast või...?
Kuidas sõidetakse parkimiskohale- tavaliselt ikkagi nina ees, vähesed tagurdavad. Seega miks peab laadimisauk olema kuskil esi- või tagatiival ja luuk avaneb küljele kui selle saaks lihtsalt esivõre alla peita- tõuseb luugikene üles ja ühtlasi on ka vihma- ning lumekaitseks kui just kõvem tuisk ei ole ja ei pea kaablit kaugele auto küljele vedama. Põhimõtteliselt võiks sarnase tõusva luugi ka tiivale panna kui disainer ja insener natukene koostööd teeksid.
See, et auto saab talvel lumiseks, ei üllata kedagi, sest see on arusaadav, et kui taevast sajab lund (või tuiskab horisontaalselt;), siis see lumi ka kuhugi jõuab. Fossiilikaid tangitakse nii, et selle peale pole vaja kunagi mõeldagi. Särtsuautode puhul paistab, et autosid disainides pole üldse arvestatudki, et neid ka talvistes oludes laetakse, sest see lahendus, et pistikud lumme ei upuks, oleks lihtsasti teostatav ka tehase poolt ega oleks vaja särtsuauto ostmise järel temu kliendiks hakata. Lihtsalt see "sekundiga pistik sisse ja unustatud" on taas üks neist valedest, täpsemalt tegelikkuse ilustamise juttusid, mida levitatakse. Tõenäoliselt äriga seotud huvitatud osapoolte poolt. Sest loogilisem oleks rääkida ausalt ka probleemidest, seda enam, et neile on odavad (temu:) lahendused ju olemas.
Paratamatult meenus paralleel, et kuna Soomes elades oli parklaelekter tasuta nii tööl kui kodus, siis loomulikult hoidsin kogu talve autot pidevalt soojana (kõik teevad seal seda). Kõik ploki/salongisoojenduse pistikud on aga järelpaigaldatud ühel või teisel viisil auto välispinnale sellisel viisil, et ka lumisena ei saa lumi ise kuhugi "sisse" koguneda või ka jäide jääda sinna nii, et pistikukate korralikult ei sulguks. Just see, et kuhu on paigaldatud ja millise nurga all. Tundub veider, et uusi särtsuautosid ei suudeta disainida sama kvaliteetselt, kui tuhanded isehakanud külasepad suudavad. Või kui need pole disainitudki kasutamiseks lumekattega piirkondades või ainult katusealuste/garaageomanikele, miks neid siis meie oma maksuraha eest siin ikkagi peale püütakse suruda;) Kui see mäng käiks ausalt vabaturu reeglite järgi, ei tekiks selliseid küsimusigi.
Vw Polo 2007a.Raadio läks lukku."Safe" 1000.Nõuab 4 kohslist koodi kuid kus ma selle leiaksin?Manuali vahel ei ole enam seda kleepsu-kaarti kus peaks olema raadio kood.Kui raadio välja võtan,kas seerianumbrijärgi on võimalik saada?Autol on originaal raadio.Auto vin:VWVZZZ9NZ7Y156612
Pilte ei pea saatma, pilte saab ka kuulutuse juurde lisada ja need eelmise müüja pildid on ka googeldades leitavad ning rooste mnt taustakontrollis ära märgitud.
Aga loomulikult saab kõik koleda kivikaitsetjuuninguga ära peita.
kuusetaat küsis
Naagu näha on kõvasti kivikaitset lastud. Kui palju on roostet seal all ja kuidas on põhi?
karepontalone vastas
Kirjutage mulle SMS, saadan mis oli enne kivikaitset, see on tehtud tuuningu jaoks .
õlid ikka otsivad :D. vana leafi kasutades ja seetõttu igal õhtul põhimõtteliselt juhtme otsas olnuna tekkis korra ainult selline probleem, et lumi või mingi jama oli sinna pesa põhja kogunenud ja seegi oma laiskusest, kuna ei viitsinud mingi vahe enam seda lisa kaitseklappi kinni panna seal pesa ees, nagu siin pildi, seesama oranz https://stellacharge.com/cdn/shop/files/Nissan_Leaf_Charging
_Port_CHAdeMO_HQ.jpg?v=1711227113&width=1500 . Teiste masinate kohta ei oska öelda, kas neil ka see klapp seal on või mitte, ent seda kinni hoides ja mitte otseselt lund sisse sinna toppides probleeme pole olnud. Muidugi kui juhmard olla nagu ilmselt need kärsad on ja sinna süüdimatult lund sisse lahmerdada, siis saab muidugi probleemi, ent kui elementaarselt näed, et ööga on juhe laadijas olles sealt konkreetselt täis tuisanud ümbert, siis lihtsalt tõmbad klaasidelt lume maha kühveldades ka samal ajal sealt enne suurema jama miinema, enne kui juhtme välja sikutad. Võrreldes ülejäänud auto lumest puhtaks rookimisega on see ikka väga väike töö, muidugi kui otsida probleeme ja ise idioot olla, siis saab iga asja perse keerata ja pärast süüdistada ma ei tea keda oma hädades, kuigi kui reaalsuses lolli tahad näha, siis mine vaata peeglisse
Seda öeldi juba enne autokaristusmaksu kehtestamist, et jõukamatelt võetakse rohkem ja vaesematele jäetakse võimalus maksta vähem vanematelt autodelt. Ei saa kurta, sest mingi vana Moskvitsi registreerimine maksab "ainult" 600e ringis (näiteks see https://www.auto24.ee/soidukid/3763703 ) ja seda peaks nüüd iga vaene inimene ikkagi maksta suutma, kui uuem auto tagasihoidlikuma vastu välja vahetada, sest kallima müügist jäi ju raha üle ning riik vajab seda raha rohkem kui teie ja meie...
Selles just konks ongi, et see auto oli mul (neil) juba varem, enne maksu kehtestamist. Paljudel mitte lihtsalt auto, vaid ka kohustused panga ees ja hädavajadus igapäevase kasutamise osas. See on teoreetiline pläma, et müüge siis ära, sest Eestis ei ole ju enam turgu, KELLELE neid hirmkalli aastamaksu ja registreerimiskaristusmaksuga autosid müüa! Lisaks ostes tuleb uuesti seda maksu maksta.
Siin teemas oli link, kui kolossaalseid summasid maksavad automuuseumid oma kollektsiooni pealt riigile - autod, mis sisuliselt ei sõidagi, kuid muuseumi reklaamiks üksikute hädavajalike suviste ürituste tõttu peavad 2/3 osa maksust peale peatatud registrikande taastamist ikkagi ära maksma. MoMu juba sulges uksed. Mitte otseselt SELLE maksu pärast, vaid kaudselt (autohuviliste seltskond on vaeseks tehtud, pole külastajaid) ja majandamisel kõik need lisakulud kokku liites muutuvad need lõpuks kokku suureks LISAkuluks. Sellepärast tulekski see lollus lõpetada ja selle teostajad jäädavalt riigi rahakoti lähedusest kõrvaldada.
PS: mul endal on selles kategoorias 2 neliveolist (st keskmisest raskemat) bussi, üks on napilt piisavalt vana 9-kohaline oma 50e aastamaksuga ja teine 8-kohaline 2019a võrreldav selle invabussi näitega, millega igapäevaselt sõitmise eest makse maksma ei pea, sest... mul on lõbus lugeda vabandusi, miks nende jutulindude maksuootused ei täitu inimestele jäetud JOKK-lahenduste valguses:)